• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הכי טוב זה לרדת ולזלזל בפחדים של הצד השני
ולקנח בהאשמת החילונים ב"אנטישמיות"...
כן, זה הבסיס כי רק ככה אתה מתמוד עם העובדה שאתה חי בשקר שנשלט ע"י עסקנים והמימון לשקר הזה ע"י המיסים של אותם "חילונים".
לא נורא, בעוד כמה שנים הם יהיו כאן לבד להמשיך לשגשג.

הינה רמז:
אבישי בן חיים מביא את הסברו של שר הפנים להתנגדות החרדית לפיצול בית שמש לעיר חילונית ועיר חרדית. "ללא חילונים אין הכנסות, אין מסים, אין תעשייה". גם ראש עיריית אלעד סיפק הסבר דומה: "בעיר חרדית 80% מקבלים הנחות בארנונה, עירייה לא יכולה להתקיים כך

לא נורא אחר כך האל באמת יבדוק טוב טוב את חוזק אמונתם כאשר התנאים המערביים שהם נהנים מהם ייעלמו.

היה כאן בחור חכם שהציע שכולנו נצביע למפלגות חרדיות שיקבלו 61 מנדטים ויקבלו את המפתחות לניהול המדינה, זה יהיה הרגע בו הם יודו שזה לא באמת בר-קיימא.

נערך לאחרונה ב:
מי שהולך למלחמה זה אחד.
מי שנחטף בזמן מסיבה זה משהו אחר.

מצטער, בתור אבא אני לא מסוגל לקלוט אדם שאומר - "מוכן לתת את ילדי, רק שתנצחו".
אני מבטיח לך שאם תשאלי את משפחות החטופים, הם מוכנים היום ללכת ולהתחלף עם החטופים עצמם, אבל לא מסוגלים שהחטוף ישאר להנמק.

נ.ב.
מדהים איך החריג בין החטופים מוצא את עצמו מופיע יותר מכל היתר.
אני גם מרגיש כמוך.

אבל עם כל כמה שההצעה של האב הזה היא יוצאת דופן, היא במהותה לא שונה(אולי יותר קיצונית) מלעודד את הילד שלך להיות לוחם ביחידה מובחרת , ולהסכים שילך לשם. ויש אנשים שנפלו להם אחים או אנשים אחרים במשפחה ועדיין מעודדים את זה.

C881 כמו שאמרתי חבל על הזמן שלי
התייחסות לקבוצה ולא לאדם, ייחוס דברים שלא אמרתי ושלא התכוונתי אליהם. רצון לנגח ולא לשמוע.

@דרורה , מתוך סקרנות, את חושבת שראוי ללכת לבחירות אחרי שהמלחמה תיגמר או שאת מאמינה שהממשלה הנוכחית תצליח לאחות את העם ולתקן את מה שצריך לתקן?

נראה לי קצת מגוחך להספיד את מדינת ישראל, גם אני לא מרוצה מהמצב והסחיטה הדתית אבל לאן בדיוק אתם חושבים לעזוב? שכחתם מה קרה ליהודים ברחבי העולם לפני שהייתה לנו מדינה?

אין לנו לאן ללכת ובמקום לברוח זה הזמן להלחם בתקווה שיקום מנהיג מספיק חזק להחליף את השלטון והליצנים בכנסת (מ-2 הצדדים). משבר זאת הזדמנות לבנות משהו חדש.

התחושה שלי באופן כללי שהבועה שהייתה לנו התנפצה בעקבות המלחמה, החוסר תפקוד של הממשלה כבר לא ניתן להסתרה ואני מאמין שזה יעיר מספיק אנשים לשינוי. אנחנו כבר כמעט 3 חודשים בתוך הלחימה ועדיין לא ברור מה המטרה או מה יהיה אחרי. חיילים נהרגים על בסיס יומי וזה פשוט לא נתפס ששולחים אותם למות ככה

@דרורה , מתוך סקרנות, את חושבת שראוי ללכת לבחירות אחרי שהמלחמה תיגמר או שאת מאמינה שהממשלה הנוכחית תצליח לאחות את העם ולתקן את מה שצריך לתקן?
אני מאמינה שכל צמרת המדינה והצבא צריכה לעוף אחרי המלחמה. אז ברור.
צריך התארגנות שתביא כוחות חדשים.
אבל אף ממשלה לא תאחה את העם
העם יאחה את עצמו וידרוש מנציגי הציבור שלו להתנהל בהתאם.
ומהתקשורת פחות לפלג.
כך אני מקווה. שהבוחרים יעדיפו אנשים של הידברות ולא של שנאה. ושזו תהיה הזדמנות לעשות סדר במשותף בינינו, מה הערכים שכן אפשר להתכנס סביבם, תוך כיבוד ערכים שהם בליבת הצד השני.
הזדמנות לשינויים שכולנו רוצים בהם.
חלוקת המשאבים תשתנה לגמרי כי תקציב הביטחון יגדל מאד. הלוואי שיהיו חברי כנסת מוכשרים חרוצים וישרים שיוכלו לעמוד באתגרים.

לנושא של הדמוקרטיה יש תחום שלם באוניברסיטה , יש מומחים , הם יכולים לפחות להגיד אם הרפורמה תחליש את הדמוקרטיה או תגביר אותה, אולי גם, לתאר את התוצאות במקומות שתהליכים דומים קרו.
כן, אבל כשהתגלה שאוי ואבוי אחד מכותבי ספר האזרחות הוא מקהלת...
ה"מומחים" האלו, במקרה רובם המכריע מאותו צד פוליטי.
ולכן ממילא דעתם (באופן טבעי) מוטה.

השוני מרפואה, שפה מדובר בנושא פוליטי.

אתה מתכוון העורך עם גיבוי מלמעלה שדחף אנשי מקצוע הצידה.
לגבי אם הרפורמה היתה אמורה להחליש או להגביר...
לפני כמה שנים השר יריב לוין הצליח להעביר את החוק ש-תפקיד מנכ"ל משרד ממשלתי זה "משרת אמון" ולכן ניתן למנות אנשי שלום השר ולא אנשי מקצוע.
אתה באמת רוצה לחזור על הניסוי האם החוקים שלו משפרים או הורסים?

אם יש "צד פוליטי" שבעד ביטול כח המשיכה, סביר שכל ה"מומחים" שיטענו נגדו יהיו שייכים ל"צד פוליטי" אחר, לא?
נכון.
אם יש מומחים שחושבים שדמוקרטיה זה טכנוקרטיה של משפטנים, הם כנראה לא באמת מומחים.

ייחוס דברים שלא אמרתי
האנטרנט זוכר.
לא בטוח אם יכאב לי יותר מכדור בקוטר 7.62 או מ - 5.56.
מתדרדר והולך.
לא רק שמחלקים נשק בצורה בעייתית למיני מקורבים בעירוב שיקולים פופוליסטיים
בקושי עברו חודשיים וחצי מה-7 לאוקטובר וכבר דורשים מכיתות כוננות בצפון להחזיר נשקים.

כמו שאמרתי.
מגזרי.
להשוות את כל זה ל11,12,13, הארץ, ידיעות וכדו' - זה בעיני בדיחה עצובה.

ערוצי 11, 12 ו-13 מוטים בטירוף לטובת נתניהו. 11 הכי גרוע, אבל גם 12 ו-13 הם ממש לא תקשורת חופשית מתוקנת. זה שיש הרבה אנשים ששוכנעו בדיוק הפוך רק מראה את עומק שטיפת המוח שהם עברו. הארץ יחסית בסדר עכשיו, אבל הייתה תקופה שגם הוא היה מוטה וקידם מאוד את ביבי. נראה לי שהרבה אנשים ביטלו אז את המנוי כי הם לא רצו לשלם על ישראל היום 2, ובמערכת הארץ הבינו את זה ותיקנו. הארץ עדיין קצת מוטים לטובת נתניהו לדעתי, אבל כרגע ההטיה די קטנה והם הכי קרובים למה שתקשורת צריכה להיות מתוך כלי התקשורת הממוסדים בישראל.
אתה יכול לטעון שהם מוטים נגד נתניהו כי הם מפרסמים הרבה מאמרים נגדו, אבל זה כשל לוגי. הסיבה שמתפרסמים מאמרים נגדו היא כי הוא באמת אסון. המאמרים עוד עדינים.

אנקדוטה קטנה: כשהנשיא בוז'י הרצוג נשא את הנאום הראשון שלו הייתי בנסיעה באוטו והאזנתי לו באחת התחנות (רשת ב' כמדומני), מאוד הרשים אותי היכולת שלו לנסות להבין ולהכיל את שתי הצדדים, כן- גם את זה שלי. והתמלאתי תקווה תמימה שאולי משהו כעת ישתנה בשיח, באווירה המורעלת שברחוב ובתקשורת וכו', הוא רק סיים לדבר ואני שומע את המגישה (או המגיש, לא זוכר כרגע) מתחילה להסביר כמה שהוא תקף את הרפורמה ואת הממשלה וכו' וכו', אני זוכר את עצמי יושב ונוהג- ובהלם, ושואל את עצמי למה? למה ככה?
שמעת נכון את המגישה, וזה אכן מרתיח שהיא עושה את זה. רוצה לדעת למה היא עושה את זה?
יש שיטה מוכרת בשיווק של ריבוי מותגים. חברה אחת מייצרת מוצרים תחת מספר גדול של מותגים. זה נותן לצרכן אשליה של מבחר, אבל כל המותגים האלה באים מאותו מפעל, ולא משנה מה בחרת, הכסף מגיע לאותו החשבון.
ביבי הכניס אנשים שלו לכל מקום בתקשורת ולא רק בתקשורת. בוז'י הוא איש שלו. ההנחיה שהוא נותן לאנשי התקשורת היא להציג את האנשים שלו - הרצוג, מנדלבליט ועוד כיריבים שלו. ככה מי שנגד ביבי יהיה בעד היריב שלו, שזה גם ביבי. מה שעצוב הוא שהרבה אנשים נופלים בפח הזה, בייחוד כאלה שאין להם זמן וכוח להתעמק בכל מה שקורה.

מה שמפליא בכל הנושא הזה של החדשות , שאין אתר אחד , אחד , שמציג רק עובדות - שלפחות יהיה בסיס אוקביטיבי לשיח למי שכן , באמת , מעוניין בשיח כזה.
או שפשוט יהיה מקור אחד נורמלי ונוכל אולי לסנן את כל השאר.
בעבר הרחוק החדשות גם בערוץ 1 וגם בערוץ 2 די נצמדו לעובדות. היום אנשים לא זוכרים מה זה טלוויזיה אובייקטיבית.

זה פשוט לא קשור לארץ ישראל השלמה. רואים איש עם כיפה אז כל מה שמעניין אותו זה ארץ ישראל השלמה? הקשבת לו?

השיקול שלו הוא שאם נפסיק את הלחימה ברצועת עזה עבור החטופים (שזו דרישתם) ולא נכריע את חמאס, אז החמאס ימשיך בתכניות לקראת הטבח הבא וזה שאחריו כפי שהם אומרים מפורשות, בעזרת האסירים שגם ישוחררו בעסקה, עד להשמדתנו חלילה.
אתה יכול לחלוק על מסקנתו. אבל מבחינתו הוא רוצה להציל את הרבים.
מי ששולח ילד למלחמה הזו גם מקריב על מזבח ארץ ישראל השלמה חלילה? לא. הוא מגן על החיים. מבחינתו הוא מגן על החיים.

אני מסכים עם זה לגמרי.
אין אנשים שיותר שונאים מלחמה מאשר הישראלים. כל הישראלים. לצערי זו הסיבה שהגענו עד הלום, כי פחדנו לטפל במה שהלך בעזה והעדפנו לחיות בין סבבים. גם אני בין אלו שפחדו לטפל מהשורש לפני שנים.
ולזה אני לא מסכים. מי שהעדיף את טיפוח החמאס וגישת הסבבים זה מי שאת קוראת לו ימין(מזוודות דולרים, מניעת חיסולים, החמאס זה נכס). מי שאת קוראת לו שמאל לעומת זאת, תמיד היה בעד הכרעת חמאס, צבאית אם צריך.

מי שהולך למלחמה זה אחד.
מי שנחטף בזמן מסיבה זה משהו אחר.

מצטער, בתור אבא אני לא מסוגל לקלוט אדם שאומר - "מוכן לתת את ילדי, רק שתנצחו".
ואתה מוכן שהבן שלך יהיה חייל קרבי? הרי הוא יכול להיהרג.
אחת הסיבות שהגענו למצב הנוכחי היא כי שחררנו(ביבי שחרר) מלא מחבלים בשביל חייל חטוף אחד. אותם המחבלים תכננו את הטבח הנוכחי וגם פיגועים לפני זה. לדעתי עסקת שליט הייתה טעות קשה.
אין שום היגיון להקריב חיי 10 חיילים ונרצחים עתידיים בשביל לשחרר חטוף אחד. אגב כבר הרגנו עשרות חטופים, ואין לי ספק שמדובר בעשרות לא מעטות אם כוללים גם את אלה שנהרגו מאש צה"ל כשהיו בני ערובה בשטח ישראל וחטופים בדרך לעזה. מה ההיגיון מצד אחד להרוג חטופים, מצד שני להקריב חיילים רבים ומצד שלישי לשחרר מחבלים שהיהרגו לנו עוד אזרחים וחיילים בעתיד? אנחנו מפסידים מכל הכיוונים.
בסוף אין ברירה אלא לעשות חשבון קר איך אנחנו מאבדים חיים של הכי פחות אנשים עכשיו ובעתיד.

נראה לי קצת מגוחך להספיד את מדינת ישראל, גם אני לא מרוצה מהמצב והסחיטה הדתית אבל לאן בדיוק אתם חושבים לעזוב? שכחתם מה קרה ליהודים ברחבי העולם לפני שהייתה לנו מדינה?
בפעם הקודמת שהייתה לנו מדינה, לאלה שעזבו לפני הסתדר טוב הרבה יותר מלאלה שנשארו עד הסוף המר.
אין לנו לאן ללכת ובמקום לברוח זה הזמן להלחם בתקווה שיקום מנהיג מספיק חזק להחליף את השלטון והליצנים בכנסת (מ-2 הצדדים). משבר זאת הזדמנות לבנות משהו חדש.

התחושה שלי באופן כללי שהבועה שהייתה לנו התנפצה בעקבות המלחמה, החוסר תפקוד של הממשלה כבר לא ניתן להסתרה ואני מאמין שזה יעיר מספיק אנשים לשינוי. אנחנו כבר כמעט 3 חודשים בתוך הלחימה ועדיין לא ברור מה המטרה או מה יהיה אחרי. חיילים נהרגים על בסיס יומי וזה פשוט לא נתפס ששולחים אותם למות ככה
נקווה מאוד שישראל תינצל. נקווה שהמלחמה תזיז לציבור משהו בתפיסת העולם ושזה לא מאוחר מדי.

ה"מומחים" האלו, במקרה רובם המכריע מאותו צד פוליטי.
ולכן ממילא דעתם (באופן טבעי) מוטה.

השוני מרפואה, שפה מדובר בנושא פוליטי.

מה שעושה רפואה בגדול לכלי לא פוליטי הוא המחוייבות של המערכת לתהליך מחקר אובייקטיבי.

לא הנושא בו היא עוסקת, הרי לאורך ההיסטוריה רפואה היתה בלב מחלוקות דתיות ופוליטיות.

נערך לאחרונה ב:
ואתה מוכן שהבן שלך יהיה חייל קרבי? הרי הוא יכול להיהרג.
כל עוד אנחנו חיים בפינה הזו של הכדור, יש דרישות מסויימות שעליהן חברי הקואליציה סומכים על הציבור שקיללו ופעלו נגדו. שעדיין ממשיכים לפעול נגדו
(מילואימניקים שמפונים מבסיסים כשהקיסר מגיע לביקור צילומים)

אני אדם שרוכב על אופנוע, אנשים מדברים איתי על מה יקרה עוד עשור, אני לא בטוח אם עדיין תהיה לי כתובת או רק מספר חלקה עוד עשור.
הילד שלי, סליחה כל הילדים שלי יגיעו ליום שיקברו.
השאלה אם זה יקרה בגיל מספיק מבוגר שיספיקו להעביר את המטען הגנטי הלאה.

וב-NOVA היו צעירים/ מבוגרים/ תיירים. היו קרביים אחרי צבא/ בזמן צבא, הצד השני לא בדיוק ביצע סלקציה.
אז לפחות שיהיה לו סיכוי.

אבל, בהתחשב בכך שיש לי 4 ילדים, אני די בטוח שצה"ל לא ישאל לדעתי מה ואיפה אני רוצה שאחד מהם יהיה.
אולי הגיע הזמן לדחוף אותם לאיזו ישיבה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה