• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מלחמת "שמחת תורה" עם פוטנציאל למלחמת לבנון ה-3

• פותח הנושא פותח הנושא Shnizelia
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש ראיון מעניין מאוד עם נדב ארגמן בערוץ 12.
”ידענו את תוכנית הפעולה של חמאס מאז 2014. אז ידענו, הפתענו ומנענו”
את העקרונות של התוכנית ידענו והכרנו ב-2014. זאת התוכנית”
”אני מאז ומעולם חושב שאסור היה לדבר הזה להתפתח”
’אני לא רוצה להיכנס ללפני כן ואני לא רוצה להיכנס למה היה צריך לעשות אחרת. יש לי הרבה מה לומר על זה. אני אומר את זה ביום שאפשר יהיה לומר את זה, אבל אני חושב שאנחנו התנהלנו לא כפי שמדינת ישראל צריכה להתנהל”
”מבחינתו של יחיא סינוואר, מוחמד דיף, אם יהיו בעזה 40 אלף הרוגים, זה לא מעניין אותם בכלל.”
בהמשך הוא מדבר ארוכות על אם אפשר לחסל את החמאס בעזה, והוא אומר שכן וחייבים לחסל אותם באופן מוחלט, כולל חיסול כל ההנהגה שלהם והיכולת הצבאית שלהם, כך שלא תהיה להם שום יכולת צבאית או יכולת לבנות כזאת.
אחרי שנסיים עם חמאס אנחנו צריכים לפרק את חיזבאללה מהיסוד.
”צריך לנייד את כל תושבי רצועת עזה לקו רפיח-מצרים. מהרגע שאמרנו את זה, אנחנו צריכים לפעול בכל שטח הרצועה כאילו אין בה אזרחים”
”אני לא חלק מהקונספציה ואני לא ארחיב מעבר לזה. אני אדבר על זה ביום שאחרי”
הוא אופטימי שננצח במלחמה וש-”מהרע הזה ייצא טוב”
מקווה מאוד שהוא צודק.
ודי ברור מדבריו מי הוביל את הקונספציה. לא שלא ידענו קודם.

שיהיה לא חוקי.
אני אישית בעד לעשות לעזה דרזדן. לנאצים עושים דרזדן. (או עדיף, מבצע עמורה). זה מה שצריך לעשות.

אני עדיין לא יודע מה רמת האחריות של נתניהו למחדל. אולי 100% ואולי 0% (קשה לי להאמין לשני הכיוונים).
מה שבטוח, שמי שהיה עסוק בלשכנע את כולם שהצבא מתפורר - נושא באחריות כבדה מאוד לכך שהאוייב הרגיש שהוא יכול לתקוף.

אין ספק. אני בעד.
פעם, מי שהתקרב לגדר נורה בלי משחקים. רק שלכמה ארגוני שמאל זה לא התאים.
אני מניח שאחרי המלחמה רוב העם יחפשו מנהיג שיבטיח ביטחון.

בוא נעזוב לרגע את נתניהו בצד.

השאלה היא איך יוצרים בטחון? מה מנהיג צריך לעשות כדי באמת לחזק את כוחה ובטחונה של ישראל ?

השאלה היא איך יוצרים בטחון? מה מנהיג צריך לעשות כדי באמת לחזק את כוחה ובטחונה של ישראל ?
נתחיל בלהשקיע כסף במה שיתן ביטחון ולא במה שלא יתן
כדי שיהיה כסף צריך להשקיע את הכסף במה שיביא לצמיחה ולא במה שלא יביא

הכספים הקואליציונים שנתניהו חילק לא תמך לא בזה ולא בזה אז בוא נתחיל מזה (שזה המובן מאליו הראה לי)

אני עדיין לא יודע מה רמת האחריות של נתניהו למחדל. אולי 100% ואולי 0% (קשה לי להאמין לשני הכיוונים).
מה שבטוח, שמי שהיה עסוק בלשכנע את כולם שהצבא מתפורר - נושא באחריות כבדה מאוד לכך שהאוייב הרגיש שהוא יכול לתקוף.

גם מי שהיה עסוק בפירור החברה הישראלית עם רפורמה שאף אחד לא צריך ואף אחד לא ביקש למרות הפגנות ענק וחסרות תקדים בהיסטוריה הישראלית נושא באחריות כבדה מאוד לכך שהאוייב הרגיש שהוא יכול לתקוף.

מישהו יודע למה צריך מעיל יונקלו בישראל, במשרד ממוזג?

הוא כנראה מנסה לאמץ תדמית יותר עממית ולוחמת סטייל זלנסקי. לא אתפלא אם הוא יתחיל להזריק דיאנבול ולהרים משקולות.

הוא כנראה מנסה לאמץ תדמית יותר עממית ולוחמת סטייל זלנסקי. לא אתפלא אם הוא יתחיל להזריק דיאנבול ולהרים משקולות.
זה שהוא מנסה להיות זלנסקי זה סתם פתטי ומביך

ועוד מאותו המאמר:
"הגיאולוג ואל"מ (במיל') יוסי לנגוצקי, שימש בראשית שנות האלפיים בהתנדבות כיועץ הרמטכ"ל לנושא המלחמה באיום המנהרות. לדבריו, טען אז כי, "הסתמכות מוחלטת על המכשול הינה אשליה". לנגוצקי מספר כי לקראת אישור התקציב להקמת המכשול ניגשו אליו נציגים מקבוצת עבודה שהוקמה במשרד האוצר, ושנועדה לבחון את כדאיות הפרויקט. "אנשי משרד האוצר אמרו לי: הממשלה רוצה לאשר תקציב של מיליארדים למכשול. מה אתה אומר על הפתרון הזה? ישבתי איתם והראיתי להם למה המכשול לא טוב. התשובה שלהם הייתה, 'אותנו אתה משכנע, אבל זה לא יעזור, כי ביבי מתעקש'"

בנוסף לכל הדברים האחרים, גם המדיניות של דילול הכוחות בעוטף עזה והשקעת מיליארדים במכשול "בלתי עביר" הייתה מדיניות שהוביל ביבי למרות התנגדות של גורמים מקצועיים.

זה מצחיק שבן של היסטוריון ואדם שמתיימר לדעת היטב היסטוריה לא למד מאירועים דומים בהיסטוריה ע"ע קו מז'ינו, קו בר-לב.

להשיג ניצחון חד משמעי בעזה ואם יהיה צורך גם בלבנון. בסיום המערכה אסור שישאר חמאסניק אחד בחיים שיעמוד על גג מסגד הרוס ויעשה V עם השתי האצבעות האחרונות שנותרו לו.

עד עכשיו הוא מנע כל פגיעה בהנהגה הבכירה של חמאס וגם דאג להם להכנסת מזוודות דולרים. השאלה למה. עולה שאלה אם יש משהו שמונע ממנו לפגוע בהם. נראה מה יקרה הפעם. מקווה מאוד שהפעם הוא יפעל לחיסולם. אחרת צריך יהיה להתחיל לשאול שאלות.

זה מובן מאילו שהוא פחד לפגוע בראשי החמאס מחשש שיפתח עימות גדול שיגרור את צה"ל לתוך הרצועה ואולי יפתח חזית 2 בצפון. כאמור מדובר באדם שהביא את האומנות של "לבעוט בפחית במורד הדרך" לכדי שלמות.

שמי שהיה עסוק בלשכנע את כולם שהצבא מתפורר - נושא באחריות כבדה מאוד לכך שהאוייב הרגיש שהוא יכול לתקוף.
כמה אחריות נושא מי ששלח טייסים לעזאזל, שהאשים את צהל והשבכ שעובדים אצל החמאס, או מי שאמר שישראל יכולה לשרוד בלי טייסת אבל לא בלי ראש ממשלה?
כשהפלסטינים תקפו, שמעתי שהטלפון של ביבי קרס כי כולם חיפשו אותו שיעמוד על הגבול ויפחיד את העזתים.
מתפורר + עושה פעולות אקטיביות כדי שזה יקרה
כלומר, הקואליציה שאמרה "על ה-ז שלי, סתמו את הפה ותנו לנו להרוס הכל ב-4 שנים, הכל רוורסבילי"?
מה קורה עם כל המנכ"לים שפעם היו משרה מקצועית והיום הם "משרות אמון"... יש לך אמון בעבודת המשרדים?

מצידי שנפנה לכל העולם ושיטפלו בנגע הרע הזה באופן הומני (אחרי המלחמה) אם אף מדינה קשקשנית לא מוכנה לקחת אחריות כי למה לה להכניס ראש בריא למיטה חולה אז שידעו שיהיה שליטה צבאית חסרת פשרות בשטח הזה
אולי בכל זאת אפשר להכניס לשם איזו שהיא התחיבות בן לאומית, בתנאי שברור לכולם ש:
רצועת ביטחון ברוחב של לפחות ק״מ שכל מי שנכנס אליה - מילד ועד עז - נורה
צהל נימצא בשטח. ההתחיבות הבן לאומית היא על בנית תשתיות אזרחיות בלבד.
צהל יגיב לכל התגרות, גם בשטח שבחסות בין לאומית.

אחרי הכל צה״ל פועל גם בסוריה.

נערך לאחרונה ב:
איך זה יעזור? החמאס עדיין ישאר.
זוכרים את זה? אז אם גנץ לקח אז קרדיט, אולי שיקח עכשיו אחריות.
אתה זוכר כמה פעמים נהנתניהו לקח קרדיט על המכות החזקות שנחתו על החמאס?
כמה פעמים הוא טען ש"מוטטנו אותם"? שהחזרנו אותם לתקופת האבן?

בינתיים, הם הגיעו עם רחפנים ו-DRONES.
אל תשכח גם שאיש המערות יכול להרוג אותך עם חנית או אבן בקלע... הכל תלוי בטווח.
2023-2014= 9 שנים.
כמה מהשנים הללו גנץ היה ראש הממשלה? לא חליפי, לא ברוטציה שלא התקיימה מעולם. כמה שנים הוא היה ראש הממשלה?
כמה שנים הוא התווה מדיניות?
מי כן היה פה רוב הזמן ראש ממשלה והתווה מדיניות?
מי טען שרק "הוא עצמו ותו לא" מבין את הראש של הנחש? שמתגאה שהוא פעל בניגוד לעצת המומחים

זה מצחיק שבן של היסטוריון ואדם שמתיימר לדעת היטב היסטוריה לא למד מאירועים דומים בהיסטוריה ע"ע קו מז'ינו, קו בר-לב.

קו מז'ינו לא נכשל.
קריאה מעניינת על קווי הגנה (כולל התייחסות לקו מז'ינו וקו בר לב):

אתה מתפרץ לדלת פתוחה, כל מה שרשמת כתוב שחור על גבי לבן בכתבה. יש עוד גישות שלא מסכימות עם זה ומנתחות את המצב אחרת.

בכל מקרה, לעניינינו - קו הגדר מעולם לא היה אמור לעצור תרחיש מסוג זה שקרה ב 7 באוקטובר. הגדר הייתה אמורה לגלות את זה, לעכב ולתת זמן לכוחות להגיב.

הגדר והתצפיות הצליחו חלקית מאוד בגילוי (עקב התקיפה המקדימה של אמצעי התצפית) ועיכבו (נאמר שלקח למחבלים כמעט שעה לעבור את המכשולים), אך כוחות להקפצה לא היו שם.

וכמו שרשום בכתבה - מכשול לא מאויש הוא חסר תועלת.

נערך לאחרונה ב:
אתה זוכר כמה פעמים נהנתניהו לקח קרדיט על המכות החזקות שנחתו על החמאס?
כמה פעמים הוא טען ש"מוטטנו אותם"? שהחזרנו אותם לתקופת האבן?

בינתיים, הם הגיעו עם רחפנים ו-DRONES.
אל תשכח גם שאיש המערות יכול להרוג אותך עם חנית או אבן בקלע... הכל תלוי בטווח.
2023-2014= 9 שנים.
כמה מהשנים הללו גנץ היה ראש הממשלה? לא חליפי, לא ברוטציה שלא התקיימה מעולם. כמה שנים הוא היה ראש הממשלה?
כמה שנים הוא התווה מדיניות?
מי כן היה פה רוב הזמן ראש ממשלה והתווה מדיניות?
מי טען שרק "הוא עצמו ותו לא" מבין את הראש של הנחש? שמתגאה שהוא פעל בניגוד לעצת המומחים
ברור לי שנתניהו הוא האחראי. גנץ אבל נדחף לקחת קרדיט. אם הוא לוקח קרדיט, אז יש לו גם אחריות. חוץ מזה יש לו גם אחריות על שנכנס עם נתניהו לממשלה. פעמיים.

ראיון מרתק (ולא מעודד) עם John J. Mearsheimer שבמידה רבה חזה את המלחמה באוקראינה לגבי המצב בעזה.

אם הוא לוקח קרדיט, אז יש לו גם אחריות.
כל הממשלה/כנסת לוקחת קרדיט על ההצלחת, רק הכשלון הוא יתום.
ולא נשכח את "זה שאני אחראי לא אומר שאני אשם!", א. אוחנה.

מישהו יכול להסביר לי איך לעזאזל הגענו למצב שיש להם עשרות אלפי טילים שמסוגלים לשאת 600 ק"ג חומר נפץ?!?!

זו הייתה שאלה רטורית זה הכל בזכות המלך.

פשוט בלתי נתפס איך הזניחו את הביטחון שלנו לאורך השנים.

יש בכלל טעם ללכת לממ"ד? נראה לי 600 ק"ג חומר נפץ מעיפים את הבניין יחד עם החדרי ביטחון ועוד ישאר הדף בשביל להוריד חצי מהבניין הצמוד.

Capture.JPG

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מישהו יכול להסביר לי איך לעזאזל הגענו למצב שיש להם עשרות אלפי טילים שמסוגלים לשאת 600 ק"ג חומר נפץ?!?!
כשהיו להם מעט זו לא הייתה סיבה לצאת למלחמה, ואז היו להם הרבה ומלחמה נהייתה מסוכנת מדי. עכשיו יש להם המון וממשיכים להגיע עוד מאיראן. מה תעשה? תכבוש את סוריה ולבנון?

יש בכלל טעם ללכת לממ"ד? נראה לי 600 ק"ג חומר נפץ מעיפים את הבניין יחד עם החדרי ביטחון ועוד ישאר הדף בשביל להוריד חצי מהבניין הצמוד.
אתה יכול לחפש תמונות ממלחמת המפרץ, שם זה היה 500 ק"ג אם אני זוכר נכון. הבניין שזה נופל עליו די נמחק, ובכל הרחוב הסמוך אין יותר קירות, אבל הממ"ד כנראה שורד. בכל מקרה אם הטיל מדוייק אז לא יבזבזו אותו על הבית שלך.

YOSSI-ALONI.jpg

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עלילה מסלול תשלום למשפחתון בזמן מלחמת עם כלביא אוף טופיק 55
ס מלחמת עולם שלישית, ברוכה הבאה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 70
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
W לקחי מלחמת העולם השנייה והפייסנות המודרנית מול ציר הרשע החדש פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 25
השמח בחלקו מלחמת עולם בעשור הקרוב אוף טופיק 26
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
TalYaro1 חישוב והשוואת ריביות משכנתא בזמן מלחמת חרבות ברזל. נדל"ן 1
K השפעת מלחמת רוסיה-אוקראינה על הכלכלה העולמית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 2508
S שאלה בעקבות מלחמת הסחר בין ארה"ב-סין שוק ההון 49
M מלחמת התשה עם פסגות צרכנות פיננסית 14
unrealx מלחמת סחר עם סין שוק ההון 34
123W מלחמת קוריאה של האלף השלישי שוק ההון 110
S לימוד עצמי תורה/ברית חדשה אוף טופיק 8

נושאים דומים

Back
למעלה