היום מתה אמא
משתמש בכיר
- דירוג
- 3,531
לא הבאנו ארטילריה לערי בירה במלחמת יום כיפור וגם חיל האוויר שלנו הופתע במלחמה.באותה תקופה להביא את הארטילריה לטווח של עיר הבירה היה משיג ניצחון
לא הבאנו ארטילריה לערי בירה במלחמת יום כיפור וגם חיל האוויר שלנו הופתע במלחמה.באותה תקופה להביא את הארטילריה לטווח של עיר הבירה היה משיג ניצחון
אתה מבין שאלפי לוחמים שיפשטו על הגבול הצפוני גם כן יתקפו ישובים ויתמודדו מול אזרחים לא חמושים?לא גדול, בהנתן מוכנות מבצעית. הכוחות של חיזבאללה לא משוריינים, גם אם יצליחו לחדור ניתן להשמיד את רובם בעזרת ארטילריה וכוחות מהאוויר.
אם ניקח את המלחמה הנוכחית כאבן בוחן, למרות ההפתעה וחוסר המוכנות של הכוחות לאורך הגבול, הערכות מדברות על כ1500 מחבלים הרוגים ב 3 ימי הלחימה הראשונים. אמנם הם הרגו וחטפו בין 1500-2000 אנשים, אבל בהתחשב שרובם אזרחים לא חמושים, לא מדובר בהצלחה צבאית מסחררת, בטח לאור זה שהם פעלו בהפתעה מלאה ומכאן והלאה רוב ההרוגים סביר להניח יהיו בצד שלהם.
אין ולא אמורה להיות לחיזבאללה שום יכולת אמיתית לנצח צבא מודרני כמו שלנו גם בכוחות לא גדולים במיוחד, אבל זה כן דורש מוכנות צבאית מתמדת לאורך הגבול ולא להטריד את הצבא בפעולות אבטחה של פעולות משיחיסטיות.
חימוש נפיץ שמתפוצץ באוויר מעל ישובים. הוא מפזר רסס לכל עבר, אבל מי שנמצא במרחב מוגן לא יכול להפגע ממנו. הדבר יגרום לכוחות לא משוריינים להסתתר, ללא יכולת לטייל ולחפש את מי להרוג. לאורך הגבול אפשר להשתמש בחימוש מצרר כדי ליצור שדות מוקשים ו/או שדות קטל לכל כוח לא משוריין, כך שכניסת הכוחות תהיה מוגבלת ולא באלפים כמו שעשה החמאס.מדובר באויב שמוכן לספוג מאות ואלפי הרוגים (שאת חלקם תהרוג מהאוויר, לא ברור לי איזו ארטילריה אתה רוצה להפעיל מהרגע שהם חצו את הגבול), בשביל "תמונת ניצחון" של עשרות/מאות הרוגים בצד שלנו.
אותו מודיעין שאמור היה לעלות על המתקפה של חמאס? מודיעין מפספס, כך היה וכך יהיה.
כן, רק שזה לא נראה באופק.סביר להניח שבמתקפת פתע יכולים לההרג בין עשרות למאות הרוגים, אבל תמונת ניצחון ,בהנתן ראש ממשלה נורמאלי, לא תהיה להם.
אני לא מבין את התגובה. מודיעין מפספס, זו עובדה.כן, המודיעין הזה. בוא נגיד שהם קלעו הרבה יותר מאשר פספסו אחרת כולנו כבר לא היינו בעולם הזה.
נראה לי ששיחקת יותר מדי ב- Red Alert.חימוש נפיץ שמתפוצץ באוויר מעל ישובים. הוא מפזר רסס לכל עבר, אבל מי שנמצא במרחב מוגן לא יכול להפגע ממנו. הדבר יגרום לכוחות לא משוריינים להסתתר, ללא יכולת לטייל ולחפש את מי להרוג. לאורך הגבול אפשר להשתמש בחימוש מצרר כדי ליצור שדות מוקשים ו/או שדות קטל לכל כוח לא משוריין, כך שכניסת הכוחות תהיה מוגבלת ולא באלפים כמו שעשה החמאס.
מאות הרוגים, בשביל להיכנס למערכה עם חיזבאללה שיכולנו לבחור להיכנס אליה בזמן שמתאים לנו.סביר להניח שבמתקפת פתע יכולים לההרג בין עשרות למאות הרוגים, אבל תמונת ניצחון ,בהנתן ראש ממשלה נורמאלי, לא תהיה להם.
גם חמאס שתק כמו דג והתחמש עד מעל הצוואר. בשבועיים האחרונים הם די צולפים בחיילים עם נ"ט כמעט מדי יום.לבנון זו לא עזה, ללבנון תשתיות שניתן להרוס ואזרחים שישמחו להעיף את ההשתלטות של אירן על המדינה. לא במקרה מ 2006 חיזבאללה שותק כמו דג.
אף אחד לא שואל את העם הלבנוני לדעתו. כמו שלא שואלים את אזרחי עזה.משחק "בעל הבית השתגע" ששיחק אולמרט במלחמת לבנון השניה הבהיר לחיזבאללה שהעם הלבנוני לא מוכן לשלם את המחיר עבור משחקי אירן שלו.
למיטב ידיעתי שימוש בפצצות מצרר לא חוקי לפי החוק הבינלאומי.חימוש נפיץ שמתפוצץ באוויר מעל ישובים. הוא מפזר רסס לכל עבר, אבל מי שנמצא במרחב מוגן לא יכול להפגע ממנו. הדבר יגרום לכוחות לא משוריינים להסתתר, ללא יכולת לטייל ולחפש את מי להרוג. לאורך הגבול אפשר להשתמש בחימוש מצרר כדי ליצור שדות מוקשים ו/או שדות קטל לכל כוח לא משוריין, כך שכניסת הכוחות תהיה מוגבלת ולא באלפים כמו שעשה החמאס.
סביר להניח שבמתקפת פתע יכולים לההרג בין עשרות למאות הרוגים, אבל תמונת ניצחון ,בהנתן ראש ממשלה נורמאלי, לא תהיה להם.
לבנון זו לא עזה, ללבנון תשתיות שניתן להרוס ואזרחים שישמחו להעיף את ההשתלטות של אירן על המדינה. לא במקרה מ 2006 חיזבאללה שותק כמו דג. משחק "בעל הבית השתגע" ששיחק אולמרט במלחמת לבנון השניה הבהיר לחיזבאללה שהעם הלבנוני לא מוכן לשלם את המחיר עבור משחקי אירן שלו.
שירתתי ביחידה ארטילרית/טכנולוגית. את ה red alert אני משאיר לך.נראה לי ששיחקת יותר מדי ב- Red Alert.
חמאס לא שתק כמו דג מעולם. כל שנה שנתיים היה סבב מולו ברמה כזו או אחרת. הוא מעולם לא הורתע וקיבל מראש ממשלתנו מזוודות של כסף אחרי כל תקיפה נגדנו. חיזבאללה גם היום שהוא יודע שכל צה"ל מרוכז בעזה ויש לא עילה למלחמה, מפחד להכנס למערכה כוללת.גם חמאס שתק כמו דג והתחמש עד מעל הצוואר. בשבועיים האחרונים הם די צולפים בחיילים עם נ"ט כמעט מדי יום.
לבנון הייתה במלחמת אזרחים המון שנים. הפוליטיקה הפנימית שלהם לא דומה לעזה שתומך בחמאס. לא מדובר קבוצה הומגנית אלא הרבה קבוצות אתניות שונות ובהנתן וחיזבאללה יחלש מספיק הם ישמחו לגמור את העבודה.אף אחד לא שואל את העם הלבנוני לדעתו. כמו שלא שואלים את אזרחי עזה
יש אמנות שישראל לא חתומה עליהם והקהילה הבין לאומית לא רואה שימוש בו בעין יפה, אבל אני לא חושב שפלישה כוללת של אירגון טרור יגרום להם להזעק בנושא.למיטב ידיעתי שימוש בפצצות מצרר לא חוקי לפי החוק הבינלאומי.
עריכה: שכחתי לרגע מה אנחנו עושים בעזה.כן, לא תהיה שום בעייה להשתמש בפצצות מצרר.
יכול להיות שזה מה שערפאת ניסה והצליח להשיג באינתיפאדה השניה=להרוס את הסיכוי לשלום ונורמליזציה. ביידן רומז שלדעתו הסיבה של חמאס הייתה הרצון להרוס את הנורמליזציה של ישראל מול שאר העולם הערבי. יש בזה היגיון האמתמה חמאס חשבו להשיג
חיזבאללה יכול להפתיע ויהיה שידור חוזר עם אלפי הרוגים. כדי למנוע זאת צריך או מודיעין (שכאמור יכול לפספס), או כח מאוד גדול על הגבול כדבר שבשגרה. על מה בדיוק אתה חולק?
עד לפני ההפתעה של חמאס תמכתי באפשרות ב', ועכשיו אני חושב שלא יהיה מנוס מללכת לכיוון של מכה ראשונה.אני גם לא מבין מה הפואנטה שלך. העולם מלא סכנות. אלה הם החיים.
בנוגע לחיזבאללה יש לך 2 אפשרויות:
א. לתת מכה ראשונה, להיכנס ללבנון ולהילחם עד שחיזבאללה לא יהיה קיים יותר
ב. להחזיק צבא + מודיעין איכותי + הרתעה ולקחת את הסיכון שמישהו מתישהו אולי יפתיע אותך
לפני כמה שנים כבר חשבתי על רעיון שהיה יכול למנוע כל חדירה יבשתית בנוסף לגדר ומה שיש לחפור תעלה בעומק של כמה מטרים ורוחב של 30,40 מטרים מסביב לכל עזה עד גבול מצריים על שטח שהוא 100% ישראל וכל מגע עם המים יהיה 0 סובלנות וירי חי
מקווה שעכשיו זה כבר לא יהיה רלוונטי כי באמת לא תהיה יותר רצועת עזה כפי שהכרנו אותה
עזוב אותך כרישים ותניניםזה משעשע אותי כי חשבתי על דבר דומה, אבל אז גיליתי שיש לאורך הגדר פרוסות מצלמות שמחוברות לנשק ובאופן אוטומטי יורות במי שמתקרב לגדר - כבר היום מוגדר "טווח ביטחון". הבעיה היא שלאורך השנים החלישו את ההרתעה מתוך חשש משפטי\אתיקה\זכויות אדם וכו' והכלים האלה עכשיו שם ליופי והחמאס ניצל את זה. הכל קרה בהדרגה עם הפגנות ליד הגדר, חקלאים, ילדים, תרגולים צבאיים והפכו את הקרבה לגדר לדבר שבשגרה
אולי אם הייתה תעלה עם מים כמו בימי הביניים עם כרישים ותנינים אז דברים אולי דברים היו נראים אחרת
אגב שמעתי טיעון שהסכם הגבול הימי עם לבנון גרם למלחמה, זה ממש הזוי!יש את האלו שטוענים שזה קרה רק בגלל ההתנתקות כמה תשובות אליהם
- ההתנתקות לא חייבה שיעלה החמאס זה לא דטרמיניסטי
⌄
⌄
⌄
מה אכפט לו? מזגן חינםמישהו יודע למה צריך מעיל יונקלו בישראל, במשרד ממוזג?
![]()