• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למידה מרחוק

kerenX

משתמש רגיל
דירוג
1,102
היי לכולם-
אני חושבת שיש בפורום כמות די טובה של סטודנטים,
כולנו כרגע ממשיכים ללמוד מרחוק בזום.
נראה לי שיהיה נחמד לפתוח איזה שרשור של טיפים על למידה מרחוק, ניהול זמנים טוב,
התמודדות עם לימוד שהוא יחסית לבד.
כלים יעילים שעזרו לכם בתקופה מהבחינה הלימודית, החברתית, הכלכלית, הנפשית.

בנימה אישית- הלימודים מרחוק לא היו טובים כל כך עבורי ואני מנסה להבין איך אני הופכת את הסמסטר הקרוב- לטוב.

הסמסטר האחרון היה כנראה הכי גרוע שלי, וזה היה הסמסטר התשיעי שלי כסטודנט. באופן מפתיע דווקא הציונים היו בסדר, אבל הרגשתי שלא למדתי כלום. לא הצלחתי להתעמק בקורסים או להיות מושקע רגשית במהלך הסמסטר. בסוף רוב המבחנים הומרו לעבודות עם דד ליינים ארוכים ולמדתי רק מה שהייתי צריך כדי לכתוב אותן. אין לי ספק שבסמסטר רגיל הייתי מפיק הרבה יותר. יש לי כמה תובנות שאני מקווה להצליח ליישם:

1. לכתוב כאילו אני בכתה. בסמסטר האחרון ישבתי ובהיתי במחשב בצורה מאוד פסיבית, כי הכל מוקלט גם ככה ולמי יש כח ולא ממש הצלחתי להיכנס למוד סטודנטיאלי. תמיד הייתי סטודנט שצריך לכתוב כדי להקשיב, בתואר הראשון מילאתי מחברות בקורסים (בלי לקרוא את המחברות אף פעם, גם לא לפני מבחן, כי תמיד היו סיכומים טובים יותר - אבל זה עזר לי להישאר מחובר בשיעור). אני רוצה בסמסטר הקרוב (שהוא האחרון שלי) לשבת עם מחברת גם בבית ולנסות לעקוב אחרי כל מה שקורה, הפיתוחים המתמטיים וכו'.

2. לא לשבת על הספה או להיות במיטה בזמן השיעור. ארגנתי לעצמי פינת למידה לקראת הסמסטר הקרוב עם שולחן קטן, הבאסה היא שהוא צמוד לקיר מן הסתם והמצלמה קולטת חלק גדול מהבית שלי - אבל אפתור את זה עם רקע של זום ואקווה שהפיצ'ר הזה יתעדכן ויהיה פחות בעייתי עם הזמן. יש משהו מנטלי בלהימרח על ספה שגורם למוח להימרח גם ולא להיות בקשב מלא.

3. להשתתף אקטיבית, בשיעורים שבהם זה רלוונטי. להשתתף בדיון, לשאול שאלות.

4. להדליק מצלמה בכל השיעורים. זה מונע ממך להתעסק בטלפון/להימרח על המיטה בלי חולצה ולספר לעצמך שאתה לומד כי אתה מקשיב.

הסמסטר האחרון היה גם אסון מבחינה חברתית מן הסתם, ולזה אין לי פתרון. גם ככה התואר השני פחות חברתי מהתואר הראשון, ואין בו את האווירה הסטודנטיאלית (כנראה טבעי כי גם הגיל הממוצע עולה, אנשים כבר בעבודות רציניות, עם ילדים וכו'). בזום לא מכירים חברים, לא מכירים בת זוג, והלוואי והייתי אופטימי אבל אני לא. מרגיש לי שגם הסמסטר הקרוב יהיה אבוד מבחינה חברתית, ובשביל מה נרשמתי לעוד תואר אם לא בשביל למצוא כלה? (סתם, גם השכלה זה חשוב נראה לי).

ממש שמח שפתחת את השרשור הזה! מחכה לקרוא עוד תגובות.

דווקא בסמסטר האחרון המצב שלי היה אחלה.
בגלל שהכל מוקלט ראיתי את ההרצאות בזמן ובמהירות שנוחים לי, ככה שהרצאות התקצרו בחצי והתקיימו בשעות נוחות.
הידע כן נפגע, כי יש קורסים שלמדתי כדי לעבור את המבחן.
אבל מבחינה חברתית היה לי קשה, אני צריך חיי חברה ובסמסטרים הקודמים זה היה בשפע, בסמסטר הזה ראיתי את החברים רק בזום...
בזום לא מכירים חברים, לא מכירים בת זוג, והלוואי והייתי אופטימי אבל אני לא.
לדעתי בגינות כלבים יש פוטנציאל שידוך, כמובן להגיע עם כלב כי אז זה מוריד את הסיכויים;)

הטיפ הכי טוב שיש לי זה לדאוג להקלטת ההרצאות, כמובן בהסכמה.
זה מאפשר לראות את ההרצאה מהר\לאט, לחזור אחורה מתי שלא מבינים, לעצור ולעשות גוגל, לדלג על חלקים מתים בהרצאה (יש קליטה,אין קליטה) ולדעתי הרבה יותר נוח לסכם ככה.

לא להיט הזום הזה.

גם אני מרגישה שלא למדתי כלום הסמסטר, רק עברתי את המבחנים.

אצלנו (פתוחה) איחדו כמה קבוצות לימוד פרונטליות לקבוצת זום אחת גדולה ורועשת.
אי אפשר ללמד כמו שצריך כשמאה חמישים סטודנטים מחוברים בלייב, שואלים שאלות (ענייניות יותר ופחות) ולא משתיקים את המיקרופון.
בסופו של דבר איבדתי סבלנות וראיתי את ההרצאות מוקלטות והרצתי קדימה קשקושים ושאלות מיותרות. הבעיה היא שאין אפשרות לשאול שאלות במקרה כזה אבל הייתה לנו קבוצת ווצאפ עם אחד המרצים וזה פתר את הבעיה.
זה נס שסיימתי את הסמסטר הזה בלי מועדי ב'. נשארו לי שני קורסים אחרונים בזום השנה וזהו..

מהבחינה החברתית זה אכן מבאס. מסיימת את התואר בלי להיפגש עם אף אחד ובטח גם לא יהיה טקס..

לדעתי דברים שחייבים:
- משמעת עצמית (זה מאוד גדול ואינדיוידואלי, ובדיוק בגלל זה אני לא יכול לפרט יותר מדי)
- חדר/עמדת *עבודה* אישית. מקום שרק לומדים בו. לא משחקים בו במחשב ולא מתחלקים איתו עם האנשים האחרים בבית. זה לדעתי הדבר הכי חשוב.
- הגדרת שעות למידה. (אפילו שלומדים רוב שעות היום, צריך להחליט שמתחילים בשעה מסויימת בבוקר, יש הפסקות התרעננות ככה וככה, ובשעה מסוימת בערב מפסיקים.)
לדעתי זה מאוד עוזר נפשית שיש מבנה ליום.

- אפשר לנסות לקבוע ללמוד - כלומר לפתור מבחנים או עבודות עם אנשים אחרים. ( כן לפעמים אין עם מי, אבל לרוב הסטודנטים יש מכרים כאלה ואחרים מסמסטרים קודמים). פשוט מדליקים מצלמה, פותרים, ואז מדברים על זה. מניסיוני, זה הרבה פחות מועד לפורענות של 10 הפסקות שירותים ו30 הפסקות "אני הולך לקחת רק עוגיה אחת" (יותר מדי עוגיות אכלתי, שמישהו יעצור אותי).

הפן החברתי אכן באסה... אני אישית מנסה להיפגש עם החברים מהלימודים סתם ככה לבירה או משהו בסגנון.. (ספורט ביחד וכו')

אני אנצל את השרשור כדי להעלות שאלה נוספת:
- בזמנים כאלה שקשה ללמוד בהם, האם יש באמת טעם להמשיך לתואר שני?.. הרי הוא אמור להיות פחות "אני משלים קורסים", ויותר "אני חוקר משהו עם מנחה מהאוניברסיטה / אני חלק ממעבדה כלשהי באוניברסיטה / ... ".

אני אישית מתלבט האם זה משהו שיתרום לי בכלל, או שעדיף לחכות. (וכמובן שאני לא מתלבט להיות מובטל ולחכות, אלא לעבוד במשרה מלאה פשוט).
אשמח לדעת מה הדעה שלכם בעניין.

- בזמנים כאלה שקשה ללמוד בהם, האם יש באמת טעם להמשיך לתואר שני?

אני מסיימת השנה תואר ראשון ותכננתי להמשיך ישר לתואר שני או לתואר ראשון נוסף(מדעי החברה).
החלטתי שאני ממתינה עם זה עד שהלימודים הפרונטליים יחודשו.
יש לי מקצוע אחר (בתחום המחשבים) ומבחינתי הלימודים זה משהו שאני עושה להעשרה/כיף אז אין לי כוונה לחזור ללימודים כל עוד לומדים מרחוק.

באיזה תחום?
לא חושב שזה רלוונטי לשאלה, אבל תחום ריאלי נגיד, בפקולטה למדעים מדוייקים.
כאילו ברור שכל תחום הוא שונה, אבל בכולם אני רואה צורך/רצון להיות בסביבה מחקרית ולא בבית לדבר עם המנחה פעם בשבוע..

אני מסיימת השנה תואר ראשון ותכננתי להמשיך ישר לתואר שני או לתואר ראשון נוסף(מדעי החברה).
החלטתי שאני ממתינה עם זה עד שהלימודים הפרונטליים יחודשו.
יש לי מקצוע אחר (בתחום המחשבים) ומבחינתי הלימודים זה משהו שאני עושה להעשרה/כיף אז אין לי כוונה לחזור ללימודים כל עוד לומדים מרחוק.
כן השאלה גם היא כמה צריך לשנות על החיים/העבודה וכו' כדי להמשיך לתואר שני או לא.
אבל טוב לשמוע שעוד אנשים לא עטים ללכת ללמוד במצב הזה.

החוויה האישית המתסכלת שלי הובילה אותי למסקנה שהקשר בין "הגעה" לשיעורים להצלחה במבחנים הוא קטן ביותר כאשר הם נערכים בזום. לא משנה כמה תנסו, כנראה שתמצאו את עצמכם מדפדפים בטלפון או גולשים באינטרנט, כי זה פשוט לא אפשרי לשבת כל היום מול המחשב ולהקשיב למרצה מתוסכל מנסה לנהל דיון דרך המחשב. ולכן, בסמסטר הבא לא אבזבז את הזמן על זה ומלכתחילה אתכנן את זה ככה שאעבוד יותר שעות ואקדיש את הזמן שלי לתחומי חיים אחרים, בידיעה שאני רק הולך ללמוד למבחנים, כי זה המצב וזה לא בשליטתי.

בזמנים כאלה שקשה ללמוד בהם, האם יש באמת טעם להמשיך לתואר שני?.. הרי הוא אמור להיות פחות "אני משלים קורסים", ויותר "אני חוקר משהו עם מנחה מהאוניברסיטה / אני חלק ממעבדה כלשהי באוניברסיטה /
בהנחה וזה במשהו שמצריך ניסויי, רוב הסיכויים שתוכל להגיע למעבדה (בייחוד אם אתה גר במעונות), וכנראה שלא תיהיה שם לבד.
אני מניח שגם למצוא עבודה קצת יותר קשה כעת, וגם להתחיל עבודה חדשה מהזום זה לא אידאלי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
החוויה האישית המתסכלת שלי הובילה אותי למסקנה שהקשר בין "הגעה" לשיעורים להצלחה במבחנים הוא קטן ביותר כאשר הם נערכים בזום. לא משנה כמה תנסו, כנראה שתמצאו את עצמכם מדפדפים בטלפון או גולשים באינטרנט, כי זה פשוט לא אפשרי לשבת כל היום מול המחשב ולהקשיב למרצה מתוסכל מנסה לנהל דיון דרך המחשב. ולכן, בסמסטר הבא לא אבזבז את הזמן על זה ומלכתחילה אתכנן את זה ככה שאעבוד יותר שעות ואקדיש את הזמן שלי לתחומי חיים אחרים, בידיעה שאני רק הולך ללמוד למבחנים, כי זה המצב וזה לא בשליטתי.
אני חושב שמראש אתה פשוט צריך להבין שאתה הולך ללמוד לבד :)
לא יודע אם זה אומר לא ללמוד עד המבחנים... אבל כנראה תלוי מה לומדים.
אני גם שלמדתי לבד, למדתי כל הסמסטר. החומר מתעכל לאט בראש עד שאתה טוב בו, מתורגל בו, ויכול לבוא מוכן למבחן (לדעתי).

בהנחה וזה במשהו שמצריך ניסויי, רוב הסיכויים שתוכל להגיע למעבדה (בייחוד אם אתה גר במעונות), וכנראה שלא תיהיה שם לבד.
אני מניח שגם למצוא עבודה קצת יותר קשה כעת, וגם להתחיל עבודה חדשה מהזום זה לא אידאלי.
כן זה נכון.
לא באמת יודע מה סטודנטים לתואר שני עושים... אבל בראש שלי זה נראה לי מוזר קצת.
- תאכלס להתחיל תואר שני עכשיו יהיה יותר קל מלמצוא עבודה (אם אתה מתקבל לתואר כמובן), אז אני רואה אנשים שיעשו את זה כדי להמשיך להתקדם עד שיעבור הזעם..
- במצב שלי, דווקא להמשיך לעבוד (ישר אחרי העבודת סטודנט) זה יותר קל.. כדי להתחיל תואר שני עכשיו אני צריך להתפטר לגמרי, למצוא משרה אחרת, או לעבור שוב חזרה לחצי משרה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
עידו ג עבודה/למידה מרחוק התפתחות אישית 17
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
עידו ג למידה עצמאית בזמן פנוי - תכנות (או כלכלה). התפתחות אישית 12
עידו ג למידה חינמית כהכנה לתואר בחשבונאות / כלכלה וחשבונאות התפתחות אישית 18
G שוהם ד' שאלת למידה שוק ההון 1
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
גראהם שנה של למידה - מה עכשיו? יומני מסע אישיים 27
נ למידה על שוק ההון בצורה מסודרת אוף טופיק 2
י הרגל למידה לפים בשבוע- רעיונות לנושאים? התפתחות אישית 5
H למידה עצמאית של שפות תכנות התפתחות אישית 27
S חודש למידה ותחילת השקעה. שוק ההון 1
משה הדרכה על מיומנויות למידה ואיך להגביר ריכוז ומוטיבצייה התפתחות אישית 6
משה סיכום חוברת מיומנויות למידה התפתחות אישית 71
שרון שנה אזרחית מדהימה לכולם ותודה לסולידית על עוד שנה נפלאה של למידה אוף טופיק 0
liranviper תיק השקעות זמני במהלך תהליך למידה שוק ההון 25
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
עידו ג עבודה מרחוק - חברה מארה"ב יזמות והגדלת הכנסות 4
A אימות חתימה מרחוק צרכנות פיננסית 0
K אזרח ישראלי גר בישראל ועובד מרחוק מיסים 9
S הגדרת זמן מסך ונעילה מרחוק של iphone אוף טופיק 1
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי מרחוק עם ITIN צרכנות פיננסית 0
ק סקר שוק בנקים ופתיחת חשבון בנק - מרחוק צרכנות פיננסית 7
A עוקץ/ הונאת משכירי דירות - משכיר שרוצה לסגור מרחוק נדל"ן 29
ע פתיחת חשבון בבנק ברקליס ללא אזרחות בריטניה מרחוק + פתיחת חשבון בבנק אירופאי כלשהו צרכנות פיננסית 7
א עבודה מרחוק מאילת לצורך הקלות במס אוף טופיק 6
Sesquiterpene שירותי ענן לגיבוי וגישה מרחוק - התלבטות אוף טופיק 13

נושאים דומים

Back
למעלה