• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ירקות בתנור - איך להכין בלי לשרוף?

yik - financial planner

משתמש בכיר
הצטרף ב
17/2/15
הודעות
2,232
דירוג
2,090
הי,
אני עושה לאחרונה ירקות בתנור מסוגים שונים: פלפל, פלפל חריף, גזר ועוד.
האם יש דרך לדאוג לכך שהם לא ישרפו, הבנתי שזה לא בריא לאכול את החלקים השרופים(כל מה ששחור).
מה שאני עושה היום זה חותך את הירקות גס ושם בתנור על גבי נייר אפייה.
את התנור אני שם על 200 מעלות ומבחינת סוג החימום: חימום עליון+חימום תחתון.
ניסיתי לחפש ברשת ולא מצאתי פתרון.
נייר כסף יכול לעזור כאן? באיזה צורה?
תודה
 
תנסה להוריד ל180 מעלות וכמובן להוציא מוקדם יותר.

עוד משהו שאפשר לנסות זה לשים תבנית עם מים בתנור בנוסף לירקות. אני עושה את זה באפיית לחמים וזה מעכב את יצירת הקרום בלחם. בחיים לא ניסיתי את זה עם ירקות אז אני לא בטוח איך זה יעבוד.
 
רצוי שימון טוב, זה עוזר למניעת שריפה.כמו כן 180 מעלות כמו שכתבו
 
נסה לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהדק היטב. זה חשוב מאוד כשמכינים תפוחי אדמה.
 
נסה לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהדק היטב. זה חשוב מאוד כשמכינים תפוחי אדמה.
גיגלתי קצת על אלומיניום והבנתי שזה גם לא מומלץ, יש זליגה של אלומיניום למזון.
 
ירקות שרופים - מעדן.
שרוף בתנור בית זה לא כמו שרוף על-האש.
 
גיגלתי קצת על אלומיניום והבנתי שזה גם לא מומלץ, יש זליגה של אלומיניום למזון.
אתה בטוח שבדקת במקומות הנכונים? וגם שמעט האלומיניום אכן נספג בגוף?
בעקרון צריך לחמם לחום הרבה יותר גבוה שהאלומיניום יגיב, בנוסף מהידוע לי תחמוצת אלומיניום שנוצרת מהחימום לא מזיקה.
 
אשמח להסבר

לדעתי הוא מתכוון שאפשר להגיע למייארד ריאקשן (מקווה שכתבתי את זה טוב) בצורה מבוקרת יותר בתנור מאשר על המנגל שיכול להיות שרוף.

לדוגמה ברוקולי שעטוף בשמן זית שמושחם בתנור עם מלח ופלפל (לא שרוף אבל יש קצוות קריספים) הוא גן עדן לעומת ברוקולי מאודה
 
הי,
אני עושה לאחרונה ירקות בתנור מסוגים שונים: פלפל, פלפל חריף, גזר ועוד.
האם יש דרך לדאוג לכך שהם לא ישרפו, הבנתי שזה לא בריא לאכול את החלקים השרופים(כל מה ששחור).
מה שאני עושה היום זה חותך את הירקות גס ושם בתנור על גבי נייר אפייה.
את התנור אני שם על 200 מעלות ומבחינת סוג החימום: חימום עליון+חימום תחתון.
ניסיתי לחפש ברשת ולא מצאתי פתרון.
נייר כסף יכול לעזור כאן? באיזה צורה?
תודה
גזר ופלפל מצריכים זמן הכנה שונה לכן פתרון אחד הוא לנסות למצוא ירקות שדורשים זמן הכנה דומה.
למשל גזר יכול להתאים עם בטטה או שורשים אחרים (שורש סלרי/ פטרוזיליה).
פתרון נוסף הוא שליטה במידת החום - חום נמוך יותר לא יחרוך את הירקות. נסה לשלב בין שני הטכניקות, לדוגמא, שני שליש מהזמן תאפה על חום בינוני נמוך ובשליש האחרון תאפה על חום בינוני גבוה.
ירקות שצריך לאפות זמן רב יותר תחתוך לחתיכות דקות או קטנות יותר מאשר ירקות שאינם צריכים הרבה זמן. למשל, בטטה אני לרוב חותך לחתיכות גדולות בעוד שתפוח אדמה אני משתדל לפרוס לפרסית דקות יותר.
שימון הירקות או התבנית עוזר.
שימוש בקערה חסינת חום בעלת מכסה עוזרת.
נסה לאפות במצב של טורבו - לא רק עליון/תחתון. פיזור החום אחיד יותר יותר. תעבור למצב של גריל בדקות האחרונות אחרי שהירקות התרככו בשביל החריכה העדינה שמעניקה את הטעם הצלוי.
 
כבר יישמתי חלק מההמלצות, ויש שיפור... תודה
 
אתה יכול לבשל אותם ולא לצלות אותם,
בישול ע"י אידוי.
 

נושאים דומים

Back
למעלה