• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למעט כמה קיבוצים מבוססים שהם לא מופרטים היום, החלק הגדול עברו הפרטה שדומה למסלול פשיטת רגל. זה לא היה פשוט וההשלכות עדיין ניכרות במי שהיו אז ילדים.
צודקת.
אני הייתי כבר אמא (ולא בקיבוץ) כשההפרטה בוצעה. דווקא שמחתי על זה (חברי הקיבוץ השיתופי היו בזבזנים כרונים של כל מה שהיה ע"ח הציבור, כמו ילדים קטנים).
אבל בקיבוץ שלי כבר עשרות שנים שחדר האוכל היפהפה עומד שומם ונטוש וכך גם בית העם (אודיטוריום) ובריכת השחיה. עלוב מאד :(

הדירות היו זולות יותר במחיר ההתחלתי, אבל כשאתה משלם יותר מ-10% ריבית שנתית, אנשים אחרי 15 שנה קולטים שסופסוף מגיעים לשלם את הקרן.
אנחנו התחלנו לשלם משכנתא באמצע שנות ה-90. הריבית היתה 4.5% אבל מחירי הדירות בכל הארץ היו על הפנים אז באמת היה קל יחסית לגייס הון עצמי ולשלם לאורך השנים מהמשכורת. הבעיה היום שההון העצמי הנדרש גדול מדי על רוב האנשים ואילו הריבית כבר כמעט זהה למחירי שנות ה-90 כאשר גובה המשכנתא הוא מפלצתי.
ב-ר-ו-ר. רמת אביב, יד אליהו, רמת גן, גבעתיים, יפו, בת ים, חולון, חיפה, ירושלים.

מה אני אגיד לך שממה באמצע המדבר.
מציעה לך להתחיל לקרוא משהו פשוט, למשל הערך "חולון" או "בת ים" בויקיפדיה. התחילו כשכונות יפואיות, לא מבוססות ולא נעליים. שממה היתה כאן, גם במה שאתה קורא לו מרכז וגוש דן. ההיסטוריה בארץ לא התחילה כשההורים שלך עלו לארץ.

אנחנו התחלנו לשלם משכנתא באמצע שנות ה-90. הריבית היתה 4.5% אבל מחירי הדירות בכל הארץ היו על הפנים אז באמת היה קל יחסית לגייס הון עצמי ולשלם לאורך השנים מהמשכורת. הבעיה היום שההון העצמי הנדרש גדול מדי על רוב האנשים ואילו הריבית כבר כמעט זהה למחירי שנות ה-90 כאשר גובה המשכנתא הוא מפלצתי.
א. מי אמר שחייבים בעלות על הדירה?
ב. גם השכר מינימום של היום זהה לשכר מינימום של אמצע שנות ה-90.
ג. אאל''ט, השניצליה דיבר על 91.

נשבר לי התקליט.

אתם יודעים מה?
שכנעתם אותי.
כולכם צודקים ובאמת היום קשה יותר!
מה עושים עם המסקנה הזו?
אני ממתין לתשובות אופרטיביות - מה כן לעשות!
לבכות... יש לי מספיק מהילדים שלי.

• אהבתי
Reactions: HHH
א. מי אמר שחייבים בעלות על הדירה?
מסכים. לא חייבים.
כולכם צודקים ובאמת היום קשה יותר!
מה עושים עם המסקנה הזו?
דואגים לחוקי שכירות שישפרו את מצבם של השוכרים.
אין זכות לאדם להיות בעלים של דירה וגם מדינה בה מחצית מהאנשים לא מצליחים להגיע לבעלות בדירה יכולה לתפקד.
המדינה כן חייבת לתושביה תנאי מגורים סבירים, גם אם המשמעות היא פגיעה מסויימת באפשרות של בעל הדירה לנצל את הנכס שלו כראות עיניו.

קפץ לך ה-צה גווארה.
כשל-70% ממשקי הבית יש דירה בבעלותם, לטעון ש"מחצית מהאנשים לא מצליחים להגיע לבעלות על דירה".. זה לא מדוייק.
אולי לא מסוגלים להגיע לדירה בפינת קינג ג'ורג/דיזנגוף.
אני בטוח שאפשר למצוא דירה בירוחם ש- @lazyprogrammer או השניצליה יכולים לעמוד במחיר הרכישה, אבל כנראה שהם לא יהיו מוכניים להתפס שם מתים.

"חוקי שכירות שישפרו את מצבם של השוכרים", משהו כמו "דייר מוגן", אולי "שכירות בפיקוח"?
אבל הפעם זה יהיה אחרת, נכון?
הפעם נעשה את זה ככה שהמשכירים ירוצו לקראת זה ולא יתנו לדירות להתפרק מסביב או למחוק דירות מהשוק..

סמיילי של facepalm.
@אורי ג. @רוני עזרה?

נ.ב.
כי ברור שסטודנט בחצי משרה אמור להיות מסוגל לרכוש דירה באמצע העיר המרכזית במדינה.
בעצם, למה רק דירה?
למה לא פנטאוז?

נ.נ.ב
למה המדינה חייבת רק לספק דירה?
למה לא אמורה לספק מקום עבודה וכלי רכב להגיע מהבית לעבודה ובחזרה?

נערך לאחרונה ב:
ובאמת שאני מתעייף להסביר וללמד הסטוריה.
תהנה לך בעולם הדמיוני שיצרת לעצמך. החיים קשים, אין לך סיכוי וכולם מחפשים לדפוק אותך.

בוא, בוא תרגיע קצת עם העלבות שלך. אף אחד לא חי בעולם דמיוני. מה לעשות מבחינות מסוימות פעם היה כאן קל יותר. לפני 15-20 שנה אדם עם משרה סבירה היה מגיע לדירה. זה היה מובן מאילו. היום זה כבר לא מובן מאילו.

כשל-70% ממשקי הבית יש דירה בבעלותם, לטעון ש"מחצית מהאנשים לא מצליחים להגיע לבעלות על דירה".. זה לא מדוייק.
על זה בדיוק הדיון.
הטענה היא שבשנים האחרונות חל שינוי בתנאים אשר יביא לכך שהמספרים הקיימים יירדו באופן דרסטי.
"חוקי שכירות שישפרו את מצבם של השוכרים", משהו כמו "דייר מוגן", אולי "שכירות בפיקוח"?
חשבתי יותר על מרד האיכרים מלפני 500 שנה.
ברצינות, בכל העולם יש חוקים כאלו, כל מדינה לפי תנאיה וערכיה. מה מיוחד בישראל שהם מיותרים בה?

בוא, בוא תרגיע קצת עם העלבות שלך. אף אחד לא חי בעולם דמיוני. מה לעשות מבחינות מסוימות פעם היה כאן קל יותר. לפני 15-20 שנה אדם עם משרה סבירה היה מגיע לדירה. זה היה מובן מאילו. היום זה כבר לא מובן מאילו.
מצטער, אתה מאלה שמסתכלים על אדם שנמצא בפסגה כיום ולא מברר איך הוא הגיע לשם.
מבחינתך הוא נולד ככה.
אני אומר שוב "אין לי כסף" של גידי גוב חוגג אוטוטו 40.
אתה יכול להשתלט על איזו מערה בצפון הר חברון או שטח אש בנגב, כנראה שלא תעשה זאת.

חשבתי יותר על מרד האיכרים מלפני 500 שנה.
ברצינות, בכל העולם יש חוקים כאלו, כל מדינה לפי תנאיה וערכיה. מה מיוחד בישראל שהם מיותרים בה?
איזה מהם אתה מתכוון? של הלודיטים או שאתה טוען שאנחנו פיאודלים?
"חוק דייר מוגן" ישנו מלפני שנות ה-70, לך תראה איך נראות דירות כאלו.
באירלנד, מספרים שנשארו 150 דירות להשכרה בכל המדינה.
בהולנד הבנתי שכדאי להרשם לדיור ציבורי בגיל 18, בתקווה להכנס בגיל 28.
בגרמניה, הבנתי שיש תלונות על בעלי דירות שלא משפצים, טענות על שוק שחור ותוספת לבעלי הדירות מתחת לשולחן.
אז הייתי אומר שאנחנו לא כאלה יחודיים...
בעלי נכסים מנסים למקסם את הרווחים שלהם.

נ.ב.
כי ברור שסטודנט בחצי משרה אמור להיות מסוגל לרכוש דירה באמצע העיר המרכזית במדינה.
בעצם, למה רק דירה?
למה לא פנטאוז?
לא יודע אם מכוון אלי. לי ממש לא ברור מה שכתבת.
נ.נ.ב
למה המדינה חייבת רק לספק דירה?
למה לא אמורה לספק מקום עבודה וכלי רכב להגיע מהבית לעבודה ובחזרה?
היא בהחלט לא חייבת לספק רק תנאי דיור ברמה בסיסית, אלא לקבוע תנאי שוק בתחומים נוספים שיאפשרו אספקת מוצרים ושירותים ברמה בסיסית ובמקרים קיצוניים אפילו לסבסד שירותים אלו.
בדוגמה שלך של תחבורה ,למשל, כל המדינות מספקות תחבורה ציבורית במידה כזו או אחרת, מתוך הבנה שמדובר בשירות הכרחי כדי לאפשר מימוש של זכויות בסיסיות של אזרחי המדינה.

לא יודע אם מכוון אלי. לי ממש לא ברור מה שכתבת.
השרשור פה הוא של @lazyprogrammer שמתלונן שלא מסוגל לחסוך לדירה במדינה.
בהתחלה תיאר את עצמו כמפתח "ממוצע" עם שכר 20K.
בהמשך הגענו לכך שכיום הוא סטודנט בחצי משרה.

היא בהחלט לא חייבת לספק רק תנאי דיור ברמה בסיסית, אלא לקבוע תנאי שוק בתחומים נוספים שיאפשרו אספקת מוצרים ושירותים ברמה בסיסית ובמקרים קיצוניים אפילו לסבסד שירותים אלו.
בדוגמה שלך של תחבורה ,למשל, כל המדינות מספקות תחבורה ציבורית במידה כזו או אחרת, מתוך הבנה שמדובר בשירות הכרחי כדי לאפשר מימוש של זכויות בסיסיות של אזרחי המדינה.

מי קובע מה הם "רמה בסיסית"?
בשנת 2006 גרתי בשכירות ב-1,300 שח בקרית שמונה/ כפר גלעדי. דירת 4 חדרים עם 2 כיווני אויר וקטיושות מ-3 כיוונים.
נראה לך ש- @lazyprogrammer @Shnizelia מוכנים לתנאים הללו?

נ.ב.
אתה לא באמת רוצה להכנס לאיך מחליטים איפה להעביר קו/ תחנות אוטובוס במדינת ישראל.
ו/או/ איך התעללו במוניות השרות שהפכו מעסקים קטנים בשוק החופשי למתחננים להכנס ל"חופשי חודשי".

אז הייתי אומר שאנחנו לא כאלה יחודיים...
בעלי נכסים מנסים למקסם את הרווחים שלהם.
אולי כל הגויים פופוליסטים ומטומטמים ומחוקקים חוקים שהם גרועים לכולם.
ואולי אפשר לקחת את החלקים שכן משפרים את המצב וליישם אותם בישראל.

מצטער, אתה מאלה שמסתכלים על אדם שנמצא בפסגה כיום ולא מברר איך הוא הגיע לשם.
מבחינתך הוא נולד ככה.

חחח ממש לא. עזוב אין לי מה לנהל איתך קרבות וירטואליים.

מי קובע מה הם "רמה בסיסית"?
מי שקובע מהי רמה בסיסית בתקינה, באספקת מים וחשמל, תחב"צ וכו'.
אז יהיו ויכוחים ולובינג וטענות של כל מי שנפגע. זה עדיף על פני המצב הקיים בו הרמה הבסיסית נקבעת ברמה אפס. וכדי לא לבלבל, כתבתי על תנאי דיור שזה כל תנאי השכירות, לא רק המרצפות והדלתות.

א. ציינתי ש"דייר מוגן" זה של מדינת ישראל?
ב. אני אפנה לכך שחלק גדול מהחוקים שלנו הם פשוט מהמנדט ונבנו על זה.
ג. ברור שאפשר... זה הולך לנו מצויין בינתיים.
מי שקובע מהי רמה בסיסית בתקינה, באספקת מים וחשמל, תחב"מ וכו'.
אז יהיו ויכוחים ולובינג וטענות של כל מי שנפגע. זה עדיף על פני המצב הקיים בו הרמה הבסיסית נקבעת ברמה אפס. וכדי לא לבלבל, כתבתי על תנאי דיור שזה כל תנאי השכירות, לא רק המרצפות והדלתות.
הכוונה היא, אני יכול לספק לך דירות 2 חדרים בקרית שמונה, במזרח ירושלים, מזרח הרי יהודה, מסביב לשטח אש 918.
TAKE IT OR LEAVE IT.

היה מנכ"ל משרד השיכון שאמר כמו שאתה מציין "אני צריך לספק לכם דירות"... תשתיות, חנויות, עירוב שימושים? בעיה שלך.
מצידו תצא ביום ראשון בבוקר לעבודה ותחזור בחמישי.
הוא נתן דירה.
שוב... נתן למישהו לבנות דירה.

דמי תיווך - בעל הנכס מעוניין במתווך? אין שום בעיה. שישלם כמו גבר! שלא ידחוף לי מתחת לשטיח.
דמי שכירות - מדד החמדנות של הישראלי המצוי מעוות את רמת המחירים. רק בבקשה אל תגיד לי ביקוש מול היצע כי לא מזמן אכלתי..
תקופת שכירות ארוכה יותר == שקלול מחדש של דמי השכירות (קנס יציאה, יו ניים איט, יש 1000 דרכים להתמודד עם כל בעיה שתצוץ במסגרת החוזה)
תנאי דיור ראויים - בוא נגיד, ואני משתגע כאן, חלון. אתה יודע מה בוא לא נסחף, שלא יהיה עובש. או הארונות מטבח לא יהיו מתקופתו של ארלוזרוב.

יש עוד הרבה נקודות שאפשר לעלות.

הכוונה היא, אני יכול לספק לך דירות 2 חדרים בקרית שמונה, במזרח ירושלים, מזרח הרי יהודה, מסביב לשטח אש 918.
TAKE IT OR LEAVE IT.
אפשר גם לספק חשמל שעתיים ביום, מים מהבאר השכונתית ותחב"צ על גמל.
אם רוב האנשים מצביעים למפלגות שזה החזון שלהן, כך יהיה.

למה? אתה טוען שהמקומות שציינתי הם לא במדינת ישראל?
ציינתי שאני גרתי בקרית שמונה, אתה טוען שאני מסתפק ב"תת תנאים"?
וכן, יש מקומות שמקבלים חשמל שעתיים ביום, מים מעוקב ותחב"צ על חמור.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה? אתה טוען שהמקומות שציינתי הם לא במדינת ישראל?
אני טוען שהטענה לפיה למדינה אין כל אחריות לספק תנאי מגורים סבירים אינה מקובלת בעולם ובצדק.
כפי שכתבתי, המיקום הוא רק פרמטר אחד ויש עוד שורת נושאים שבעיני צריך להסדיר וחוץ מהעומר מואבים שיראו בכך חילול השם של "אלוהי השוק", כך מקובל ברוב העולם המערבי.
וכן, יש מקומות שמקבלים חשמל שעתיים ביום, מים מעוקב ותחב"צ על חמור.
ואם אתה היית גר בהם, היית דורש מנציגיך בכנסת לשנות את המצב או להמשיך לתת לשוק לקבוע את התנאים?

Back
למעלה