• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יוקר מחייה

• פותח הנושא פותח הנושא lazyprogrammer
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
די נו, אתה מאמין לזה שאפשר לאכול מ700 שח בחודש, ולאכול מספיק חלבון(לא ברמה של לפתח שרירים)? שחשמל ומים זה 150? ואיך להגיע לעבודה? איך לקנות בגדים? תחבורה לא צריך? תרופות אם חלילה צריך? סבון? שיפוץ פעם ב50 שנה? בבקשה בלי סיפורים מומצאים, הסולידית הגדירה את תקציב העצמות היבשות ב3000 שח לפני כמעט עשור…
זה אפשרי. אני אישית הוצאתי אפילו פחות מחצי מזה במערב אירופה ולא הרגשתי שחסר לי משהו, אבל אולי אני קמצן בצורה קיצונית (אין לי מושג מה אנשים אחרים עושים). חשמל זה בערך 150 ומים זה 50 לאדם בודד (כולל מזגן), אבל אולי זה קצת עלה בגלל העלייה במחירי החשמל. להגיע לעבודה זה משהו שהמעסיק משלם עליו אז לא חישבתי את זה. סבון כלול ב700, אבל שוב אפשר אם אתה רוצה להגיע ל1000 זה עדיין יכנס ב3000. בגדים אני אישית קונה פעם ב7 שנים (גם לכבס פחות למשל שומר עליהם יותר). תחבורה ציבורית בחיפה היא יחסית בסדר וזה יעלה לך באמת הרבה אם אתה לא עובד בחיפה, אבל אם אתה עובד מהבית או עובד בחיפה אין סיבה שזה יעלה יותר מ225 או 255 בחודש, אבל זה גם לא בטוח ממש נדרש כל הזמן.

הרבה מחבריי הייטקיסטים קנו דירה בזכות מחיר למשתכן או עזרה מההורים . האם גם אצלכם זה כך?

כן.

די נו, אתה מאמין לזה שאפשר לאכול מ700 שח בחודש, ולאכול מספיק חלבון(לא ברמה של לפתח שרירים)? שחשמל ומים זה 150? ואיך להגיע לעבודה? איך לקנות בגדים? תחבורה לא צריך? תרופות אם חלילה צריך? סבון? שיפוץ פעם ב50 שנה? בבקשה בלי סיפורים מומצאים, הסולידית הגדירה את תקציב העצמות היבשות ב3000 שח לפני כמעט עשור…

קינואה וכוסמת מקור טוב לחלבון איכותי. עוף לא יקר. חשמל ומים זה די הגיוני אם רוב הזמן נמצאים במשרד ומתקלחים בחדר כושר. מבחינת תחבורה אפשר להסתדר גם עם חופשי חודשי תלוי איפה גרים ואיפה עובדים.

זה אפשרי. אני אישית הוצאתי אפילו פחות מחצי מזה במערב אירופה ולא הרגשתי שחסר לי משהו, אבל אולי אני קמצן בצורה קיצונית (אין לי מושג מה אנשים אחרים עושים). חשמל זה בערך 150 ומים זה 50 לאדם בודד (כולל מזגן), אבל אולי זה קצת עלה בגלל העלייה במחירי החשמל. להגיע לעבודה זה משהו שהמעסיק משלם עליו אז לא חישבתי את זה. סבון כלול ב700, אבל שוב אפשר אם אתה רוצה להגיע ל1000 זה עדיין יכנס ב3000. בגדים אני אישית קונה פעם ב7 שנים (גם לכבס פחות למשל שומר עליהם יותר). תחבורה ציבורית בחיפה היא יחסית בסדר וזה יעלה לך באמת הרבה אם אתה לא עובד בחיפה, אבל אם אתה עובד מהבית או עובד בחיפה אין סיבה שזה יעלה יותר מ225 או 255 בחודש, אבל זה גם לא בטוח ממש נדרש כל הזמן.
אני מצטער אני לא קונה את זה שאפשר לאורך 5 שנים לאכול, לקנות מוצרי הגיינה בסיסיים(נייר טואלט, סבון, משחת שיניים, אקונומיקה או וואטבר לשירותים, משהו לכביסה) ב23 שח ליום, לגבר ששוקל מעל 60 קילו, ואם זה אישה יש גם מוצרי הגיינה נשיים שצריכים להכלל.

1. בחנת את המפרט הממוצע של דירה לפני 30 שנה לדירה מודרנית? לפני 30 שנה הסטנדרט היה ללא ממ"ד, ללא מרפסת, ללא חניה, ודירת 4 חדרים הייתה יכולה להיות גם 80 מטר, בלי מעלית.

האמת זה באסה שדירות low-end נעלמו מהנוף הישראלי. מרפסת זה לא חובה. בדרך כלל מרפסת זה מטרד כי כולם מתחילים לעשן/לעשות על האש כל שני וחמישי. במרכז אפשר להסתדר בלי ממ"ד. אפשר לחיות בסדר גמור בלי מעלית עד קומה 3-4 זה אפילו טוב לבריאות.

כל המפרטים הפלצנים האלה, בניינים עם מערכות יקרות, לובי "יוקרתי" שאף אחד לא באמת צריך, חניון תת-קרקעי, מועדון דיירים ושאר הדברים מייקרים את הדירות.

נערך לאחרונה ב:
כן.

קינואה וכוסמת מקור טוב לחלבון איכותי. עוף לא יקר. חשמל ומים זה די הגיוני אם רוב הזמן נמצאים במשרד ומתקלחים בחדר כושר. מבחינת תחבורה אפשר להסתדר גם עם חופשי חודשי תלוי איפה גרים ואיפה עובדים.
איפה נכלל חדר כושר בחישוב הזה? שכר דירה בחיפה עם שותפים זה 1500 היום.. חשמל זה רק 20 שח על החיבור ועוד 30 שח על זה שיש מקרר. כלומר 100 שח חשמל ?

קינואה וכוסמת עולים יקר, גם עוף. חופשי חודשי עולה 250.

הרבה מחבריי הייטקיסטים קנו דירה בזכות מחיר למשתכן או עזרה מההורים . האם גם אצלכם זה כך?
גם אצל לא הייטקיסטים זה כך.
מהכרותי, גם לפני 20 שנה ולפי מה ששמעתי גם לפני כן היה מקובל שהורים עוזרים ברכישת דירה. זו לא המצאה של השנים האחרונות.
מקור נוסף לדירות אצל אנשים שאני מכיר הוא כל מיני קומבינות במושבים וקיבוצים.

איפה נכלל חדר כושר בחישוב הזה? שכר דירה בחיפה עם שותפים זה 1500 היום.. חשמל זה רק 20 שח על החיבור ועוד 30 שח על זה שיש מקרר. כלומר 100 שח חשמל ?

חדר כושר זה 99 שקלים בחודש. קינואה יחסית יקרה, אבל כוסמת גרושים 7 שקלים לחצי קילו. הדבר הזה מספיק לשבועיים.

נערך לאחרונה ב:
אני מצטער אני לא קונה את זה שאפשר לאורך 5 שנים לאכול, לקנות מוצרי הגיינה בסיסיים(נייר טואלט, סבון, משחת שיניים, אקונומיקה או וואטבר לשירותים, משהו לכביסה) ב23 שח ליום, לגבר ששוקל מעל 60 קילו, ואם זה אישה יש גם מוצרי הגיינה נשיים שצריכים להכלל.
זה הכל שאלה של כמה אתה מנסה לחסוך, אבל זה בהחלט אפשרי ויש אנשים שחיים מקצבאות שזה אפילו פחות ודואגים לקנות מזון "אופטימלי". ארוחת בוקר של למשל חביתה+עגבניה וערב של דגנים+גזר תגיע למשהו כמו 10 ש"ח מקסימום וזה אפילו ממש פחות מה-23 ש"ח ליום והיא מכילה הרבה מאוד ממה שצריך. האקונומיקה וכדומה זה דברים שמחזיקים להרבה מאוד זמן ולא עולים הון וזה באמת תרומה שולית (אלא אם כן אתה קונה דברים ממש ממש יקרים לניקיון ומנקה בצורה אובססיבית). אפילו אם תקנה את הסבון כלים היקר של פיירי (שזה 9 ש"ח ל1 ליטר בעסקה טובה) הוא יחזיק לכמה חודשים אם אתה אופטימלי בשימוש בצלחות (את הכוסות אפשר למשל רק במים ולכן אין צורך לשטוף בסבון). סבון לידיים גם ממש לא יקר. לכן, אני באמת רואה שמי שממש רוצה יכול לחסוך ולחיות מסכומים נמוכים.

זה הכל שאלה של כמה אתה מנסה לחסוך, אבל זה בהחלט אפשרי ויש אנשים שחיים מקצבאות שזה אפילו פחות ודואגים לקנות מזון "אופטימלי". ארוחת בוקר של למשל חביתה+עגבניה וערב של דגנים+גזר תגיע למשהו כמו 10 ש"ח מקסימום וזה אפילו ממש פחות מה-23 ש"ח ליום והיא מכילה הרבה מאוד ממה שצריך. האקונומיקה וכדומה זה דברים שמחזיקים להרבה מאוד זמן ולא עולים הון וזה באמת תרומה שולית (אלא אם כן אתה קונה דברים ממש ממש יקרים לניקיון ומנקה בצורה אובססיבית). אפילו אם תקנה את הסבון כלים היקר של פיירי (שזה 9 ש"ח ל1 ליטר בעסקה טובה) הוא יחזיק לכמה חודשים אם אתה אופטימלי בשימוש בצלחות (את הכוסות אפשר למשל רק במים ולכן אין צורך לשטוף בסבון). סבון לידיים גם ממש לא יקר. לכן, אני באמת רואה שמי שממש רוצה יכול לחסוך ולחיות מסכומים נמוכים.
10 שח איפה צהריים?

10 שח איפה צהריים?
לא חובה לאכול צהריים. למעשה יש הרבה שאלות בתזונה מה נכון (לאכול רק כשרעבים/לאכול ארוחה אחת ביום/צום לסירוגין), אבל לי אישית תמיד הספיקו 2 ארוחות (ואין לי גם זמנים). בדרך כלל אני לא אוכל צהריים גם כי אני לא אוכל כשאני מחוץ לבית בכלל (וגם לא לוקח איתי אוכל).

שכר דירה בחיפה לדירת סטודיו 20 מ"ר עם "מטבח מינמלי" אפשר למצוא גם ב1300. לדירה יותר גדולה עם מטבח "נורמלי" צריך באמת לשלם 1500. מספיק שתחפש ביד2 למשל ותמצא מלא דירות. בכללי לחיפה יש בעיה של נטישה המונית/הרבה היצע אצל משקיעים/ביקוש נמוך ולכן המחירים נמוכים וכנראה ישארו נמוכים. אפשר אפילו לקנות דירה ב300K ולשלם משכנתא נמוכה של כ-1500.

לא חובה לאכול צהריים. למעשה יש הרבה שאלות בתזונה מה נכון (לאכול רק כשרעבים/לאכול ארוחה אחת ביום/צום לסירוגין), אבל לי אישית תמיד הספיקו 2 ארוחות (ואין לי גם זמנים). בדרך כלל אני לא אוכל צהריים גם כי אני לא אוכל כשאני מחוץ לבית בכלל (וגם לא לוקח איתי אוכל).
סליחה שאני אומר אני אומנם לא יועץ תזונה, אבל בוא תרכיב לי תפריט נורמלי (לא של הורדת משקל), עם כמות מינימלית של חלבון וכמה קלוריות שבן אדם צריך בשביל להשאר באותו משקל(בהנחה שהוא פעיל קלות גופנית, לא BMR) תראה לי איך זה מגיע ל60 אלף קלוריות בחודש. מסכים שבונצואלה יש אנשים שחיים על מעט קלוריות ואפשר לחיות ככה כמה שנים בלי למות .
וכל זה ב20 שח ליום

עריכה:
אגב להאכיל חזיר בארצות הברית עולה סביב 150$ לחודש https://savvyfarmlife.com/pig-costs/

אני מדבר על אזור של מאשדוד עד נתניה בערך…
אתה באמת טוען שהמחיר בכזה אזור הוא אחיד?
בנס ציונה יש יותר מנעד ואני מדבר על עיר ספציפית.
ככל שאתה מתרחק מתל אביב אתה מאריך את זמן הנסיעה ו/או הצורך באוטו.
אבל אתה מתכנת... עבודה היברידית - תדרוש רק פעמיים בשבוע להגיע למשרד.
אני לא רואה איך בן אדם שגר לבד, יכול לבזבז פחות מ-100 אלף שח בשנה, עם משפחה 4 נפשות כנראה סביב 240 אלף שח.
תחליט אתה מדבר על המצב של עצמך (אני מבין שרווק), או שאתה מדבר בכלליות כרגע ואז ה-4 נפשות - יש לך גיל מדומיין לילדים המדוברים?

אם אתה משתכר נטו כיחיד 240 אשח והמשפחה 340, אתה חוסך בערך 100 אשח בשנה.
שוב, אתה מדבר על עצמך או על מישהו אמורפי? שמצא לעצמו אישה עם הכנסה של 8 בחודש... שימצא מישהי עם 12 הכנסה.

כלומר להגיע להון התחלתי, בהנתן שאתה משקיע את הכסף שאתה חוסך ומחירי הדירות ממשיכים לעלות בקצב מתון, יקח 5-6 שנים. ואז אתה רק לוקח משכנתא של 9 אלף בחודש, ואני מדבר על אדם שמרוויח טוב מאוד, חוסך המון.
מתחילים מהיום או שהיה חסכון ממקודם?

אני אספר לך שפגשתי משפחה שגרה בלי לשלם שכירות בדירה של ההורים והיתה במינוס.
המלווה שליי הרימה אותם בחצי שנה למצב שהתחילו לשלם 1,500 שכר דירה ולא היו במינוס חודשי.
ומי שהסתכל עליהם מבחוץ, לא באמת ראה הבדל בהתנהגות שלהם.
וכן אני יודע שגם 1,500 הוא סכום לא ריאלי לשכירות ועדיין האבא של הבחורה היה עם דמעות בעיניים.

סליחה שאני אומר אני אומנם לא יועץ תזונה, אבל בוא תרכיב לי תפריט נורמלי (לא של הורדת משקל), עם כמות מינימלית של חלבון וכמה קלוריות שבן אדם צריך בשביל להשאר באותו משקל(בהנחה שהוא פעיל קלות גופנית, לא BMR) תראה לי איך זה מגיע ל60 אלף קלוריות בחודש. מסכים שבונצואלה יש אנשים שחיים על מעט קלוריות ואפשר לחיות ככה כמה שנים בלי למות .
וכל זה ב20 שח ליום
באמת שאני חושב שאפשר להכין מספיק תפריטים שיהיה להם מספיק קלוריות. מספיק שתשפוך שמן לכל דבר והקלוריות יזנקו. לגבי חלבון יש ביצים שזה מקור מצוין לחלבון והוא גם די זול. 3 ביצים ביום מכסות בערך חצי-שני שליש מכמות החלבון שצריך (אבל יש הרבה מאוד מחלוקות כמה חלבון צריך) והשאר יגיע מהדגנים. קילו פסטה מבושלת (שמכיל גם 50 גרם חלבון) נניח שמספק 1500 קלוריות עם הביצים והשמן יספיק בשביל להגיע ל2000 קלוריות ביום.

עכשיו לחישוב המחיר:
3 ביצים: 3 ש"ח בערך.
חצי קילו פסטה לא מבושלת: אפשר למצוא מבצעים של חצי קילו ב4 ש"ח למותגים כמו ברילה (אם לא רוצים פסטה מטורקיה).
שמן/מלח/פלפל שחור: 1 ש"ח.

סך הכל תפריט שמכיל את כל הקלוריות והחלבון ב8 ש"ח. לדעתי גם מובטחת עלייה במשקל מתפריט כזה. אפשר לגוון ולהחליף את הפסטה באורז לסירוגין.

באמת שאני חושב שאפשר להכין מספיק תפריטים שיהיה להם מספיק קלוריות. מספיק שתשפוך שמן לכל דבר והקלוריות יזנקו. לגבי חלבון יש ביצים שזה מקור מצוין לחלבון והוא גם די זול. 3 ביצים ביום מכסות בערך חצי-שני שליש מכמות החלבון שצריך (אבל יש הרבה מאוד מחלוקות כמה חלבון צריך) והשאר יגיע מהדגנים. קילו פסטה מבושלת (שמכיל גם 50 גרם חלבון) נניח שמספק 1500 קלוריות עם הביצים והשמן יספיק בשביל להגיע ל2000 קלוריות ביום.

עכשיו לחישוב המחיר:
3 ביצים: 3 ש"ח בערך.
חצי קילו פסטה לא מבושלת: אפשר למצוא מבצעים של חצי קילו ב4 ש"ח למותגים כמו ברילה (אם לא רוצים פסטה מטורקיה).
שמן/מלח/פלפל שחור: 1 ש"ח.

סך הכל תפריט שמכיל את כל הקלוריות והחלבון ב8 ש"ח. לדעתי גם מובטחת עלייה במשקל מתפריט כזה. אפשר לגוון ולהחליף את הפסטה באורז לסירוגין.
אתה מודע לזה שב3 ביצים וקילו פסטה יש פי 2.5 כולסטרול ממה שמומלץ לצרוך?

שוב, אתה מדבר על עצמך או על מישהו אמורפי? שמצא לעצמו אישה עם הכנסה של 8 בחודש... שימצא מישהי עם 12 הכנסה.
:) ושיבקש להביא לדייט הראשון לא רק תלוש משכורת והצהרת הון אלא גם תפריט מייצג. שלא יקנה חתול בשק של מישהי שחורגת מתפריט של קינואה וביצים.

הכולסטרול מגיע ברובו מהביצים אז אפשר פשוט להוריד אותם וכך גם תחסוך 3 ש"ח. בנוסף כל המלצות הצריכה על כמה נכון לצרוך זה מאוד לא ברור ואין באמת מחקרים חזקים בתחום. ברור שצריכה מוגזמת של משהו זה עלול להיות מסוכן, אבל זה לא ברור עד הסוף כמה מזה קשור לגנטיקה או גורמים אחרים. אני בטוח שרב האנשים שאוכלים לא בודקים כל גרם בתפריט שלהם וחריגות בברזל/סידן/B12 ממה שצריך. למעשה, התזונה של רב מוחלט של העולם עם מחסור חמור באבץ ולא ראיתי שאנשים שינו את התזונה שלהם דרסטית בגלל זה (גם עם מגנזיום יש משהו דומה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מרגיש שאני במצב טוב יחסית אבל המצב של כולנו מאוד ירד ואי אפשר להתכחש לזה.
לא בדיוק. הניתוח שלך לא מתייחס לכמות האוכלוסיה - ובגלל שישראל קטנה, ערך האדמה עולה במהירות. ההתייקרות הריאלית היא בעיקר בגלל הקרקע, לדעתי. לא בהכרח שדירה חדשה היום עולה יותר מדירה חדשה לפני 20 שנה - במובני שנות אדם.
אני ממדבר כמובן על קרקע מופשרת לבניה. כי אני לא קונה את זה בכלל שאין איפה לבנות בישראל - אפילו לא באזור גוש דן. אני חושב שיש הרבה שקרים ואינטרסים פשוט שמונעים את זה. אין שום מניעה שגוש דן יהיה כמו אזור טוקיו של ישראל.
הייטקיסט זה מעמד ביניים לגמרי. הגיוני שהייטקיסט יתקשה לקנות נכס ברמה בינונית של מעמד ביניים. חוץ מאשר יזמים שהצליחו, אף אחד כמעט לא חי ברמה של בלינג בלינג או משהו מטורף כזה. אנחנו פשוט מעמד הביניים של ישראל.
רוב האנשים פשוט לא מבינים שהם לא באמת מעמד ביניים... אבל מהנדסים (כולל הייטקיסטים), רופאים, עורכי דין... זה ממש לא וואו מבחינת הצלחה. זה הצלחה בינונית.

ג״נ, אני הייטקיסט בעצמי. פשוט לא עף על הקטע הזה כאילו אנחנו איזה מעמד אריסטוקרטי או משהו - כמו שיש כאלה שאפילו פה בפורום אוהבים לומר במידה של רצינות.
אני אוכל הרבה ביצים ופסטה והכולסטרול שלי נמצא רחוק בתוך הטווח התקין. פשוט צריך לאכול במידה וללכת לתזונאי קליני אמיתי עם רישיון ממשרד הבריאות (יש הרבה שרלטנים בתחום התזונה) אם אתה לא יודע לאכול במידה.

חשוב גם לציין שאני מתאמן בעצימות גבוהה, וזה משהו שגם צריך לקחת בחשבון - תזונאי קליני יודע איך לשקלל את זה.

Back
למעלה