קפה שחור
משתמש בכיר
- דירוג
- 11,075
איפה כל זה קרה?הבאתי אינספור נושאים וקישורים שבדברים הכי חשובים
איפה כל זה קרה?הבאתי אינספור נושאים וקישורים שבדברים הכי חשובים
על זה מדברים כאן כבר יומיים.איפה כל זה קרה?
"מדברים" זה נחמדעל זה מדברים כאן כבר יומיים.
בעשור שבו עמד עיני בראש ההסתדרות ירד מאוד מספר ימי השביתה האבודים, למעט ב-2007, שבה הכריזה ההסתדרות על שביתה כללית בשל הלנת שכר ברשויות המקומיות. המספר המשיך לצנוח עם כניסתו של ניסנקורן לתפקיד ב-2014, ועמד על פחות מ-200 אלף ימים אבודים בשנה. רק ב-2017 - השנה האחרונה שיש לגביה נתונים - עלה האובדן לקרוב ל-700 אלף יום.
את רובן הגדול של השביתות יזמו ארגונים הכפופים להסתדרות, שחולשת עד היום על כ-80% מהעובדים המאוגדים. לדוגמה, ב-2006 גרמו שביתות של הסתדרות הפקידים והסתדרות עובדי המדינה, הכפופות להסתדרות החדשה, ל-95% מאובדן ימי העבודה במשק. גם ב-2017, עשור אחרי הקמת הארגון המתחרה כוח לעובדים, הייתה ההסתדרות אחראית ל-26 מ-48 שביתות ול-78% מאובדן ימי העבודה.
נסה שוב. הכל התחיל בטענה השגויה שלך שההסתדרות קובעת את שכר המינימום. כתבתי על פנסיה, קביעות, עובדי בנקים, חוזים אישיים בשרות המדינה. בכל הנושאים המרכזיים האלו חל פיחות משמעותי בזכויות העובדים ופגיעה קשה בעבודה המאורגנת וזאת חרף שימוש בנשק השביתה אליו הפנית. לא ענית גם קודם על שום נושא, אז לכן כנראה פספסת. הכל בשרשור.עברתי שוב על השירשור, הבאת 2 קישורים
אם כולם יצביעו לצמד חמד הזה אז כל אחד יקבל כמה שהוא רוצה, זה ברור לא?
פשוט תיכנס לאתר של הבנק שלך ויהיה לך שם אייקון בצורה של עט, אתה לוחץ עליו עובר למצב עריכה ומקליד כמה כסף אתה רוצה שיהיה לך בחשבון ושומר.
יש הבדל גדול.זה אפשרי כבר היום
זה נקרא הלוואה
וכמו הרעיונות של הצמד חמד הזה, גם היא חוזרת עם ריבית דריבית
טענתי שההסתדרות קבעה את ההעלאה (המדורגת) האחרונה, וזאת עובדהבטענה השגויה שלך שההסתדרות קובעת את שכר המינימום
הראתי לך את ההסכמים, מה איכפת לי מה היא רושמת, מה שחשוב זה מה שנכנס לתוקף של חוקאם בעיניך מה שההסתדרות כותבת על עצמה
זו טענה וגם ביבי טוען שהוא רצה וגם המעסיקים חתמו. אתה מייחס הסכם לרצון של צד אחד. זו טעות.טענתי שההסתדרות קבעה את ההעלאה (המדורגת) האחרונה, וזאת עובדה
ראשית ענף ההיסעים כן הולך להיעלם. אתה קצת מפספס את רעיון השביתה. עובדים לא צריכים לשבות כדי להתאגד. בכל מקרה, לא התייחסת לאף נושא מנה שכתבתי שמראה על חולשת העבודה המאורגנת אז אין טעם.יותר הסכמים כאילו
ואפילו לא היה צורך ממשי להשבית את המשק
אם זה לא כוח, אז אתה באמת רואה דברים אחרת ממני
אני לא מתייחס לדברים שאתה חושב שקוריםלא התייחסת לאף נושא מנה שכתבתי שמראה על חולשת העבודה המאורגנת אז אין טעם
טוב. אתה פשוט עוצם עיניים לכל הפגיעה בכל הדברים המקודשים להסתדרות. אם תחליט לקרוא מעט על הדברים מעבר למניין עובדים שמשלמים דמי חבר, אפשר לדבר.ההסתדרות היא כוח, העבודה המאורגנת לא מעניינת אותי כמו מה שהגוף הזה מסוגל
העיניים שלי פקוחות מאודאתה פשוט עוצם עיניים לכל הפגיעה בכל הדברים המקודשים להסתדרות
אז אל, הצמד הזה הוא אסון לכלכלה. כבר היום יש יותר יורדים מהארץ מעולים (ורוב מי שיורד אלה השכבות החזקות האוכלוסיה ולא החלשות משמע יש פחות ממי שיממן). המון חברים שלי (הייטקיסטים) העדיפו לרדת מהארץ, הפייסבוק שלי מלא בהם. ואני אומר לך שהתחושה שלי ושל חברים צעירים אחרים בהייטק שאם הצעות כמו של הצמד חמד הזה עוברות גם אנחנו יורדים מהארץ. ככה שאני לא יודע מי אתה מתכנן שישלם על ההצעות שלהם.סך הכל אני מתלבט
זה לא נכון.היום יש יותר יורדים מהארץ מעולים
זה נכון. גירעון של סביב ה 6 אלף בשנה.זה לא נכון.
מה שכן - חלק ניכר מהיורדים בעלי השכלה גבוהה מאוד (רופאים, PhD וכו...)
כתוב שזה לא כולל עולים לראשונהזה נכון. גירעון של סביב ה 6 אלף בשנה.
https://m.ynet.co.il/Articles/5328533
תוכל למצוא נתונים גם באתר הלמס
אז מה היה לנו כאן :
שכר מינימום 40 שח לשעה
פנסיית מינימום 6000 שח לקשיש
מעמ 0 ל100 מוצרים
העלאת קצבאות
העלאת מס שולי לעד 65% ,והשוואת מס רווח הון אליו !.
גם לעמיר פרץ לא אכפת ,הוא פשוט מחפש להסית את המסכנים כדי לצבור כוח פוליטי.העניים קורסים במדינה הזאת. ולממשלה פשוט לא אכפת.
כל הדיבורים על זה שאם העשירים יקבלו הרבה יותר, אז גם מעמד ביניים יקבל קצת יותר ויתקדם ביחד איתם, פשוט לא רלוונטיים לעניים.
העוני בישראל מחפיר.
בין אם אתה מסכים לדרכו או מתנגד, קשה לומר שעמיר פרץ מחפש להסית את המסכנים. יש לו דרך עקבית מאד במשך כבר 30 שנה והוא הצליח לא מעט להביא לשינויים בחקיקה שתואמים לדרך שלו. חוץ מדב חנין, אני מתקשה לזהות עוד אנשים שנשארו נאמנים לאיזושהי דרך (אם בכלל היתה להם חוץ מלהגיע לכנסת בכלל ולשלטון בפרט).גם לעמיר פרץ לא אכפת ,הוא פשוט מחפש להסית את המסכנים כדי לצבור כוח פוליטי.
⌄
⌄
⌄
הציטוט שלו על מילטון פרידמן, שהוא בדק בספר הטלפונים של ירוחם ואין שם פרידמן, הוא בדיוק להסית את המסכנים.בין אם אתה מסכים לדרכו או מתנגד, קשה לומר שעמיר פרץ מחפש להסית את המסכנים.