Roi
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 28/7/15
- הודעות
- 4,117
- דירוג
- 5,398
חלאססססס, אין שמאל בארץ, לא הבנת את זה... הם לא עברו את אחוז החסימה, הימין שבקואליציה עם החרדים זה יותר שמאל פופוליסטי מכל הממשלה הקודמת, אז מי שמפזר סיסמאות זה אתהפייק של השמאל
חלאססססס, אין שמאל בארץ, לא הבנת את זה... הם לא עברו את אחוז החסימה, הימין שבקואליציה עם החרדים זה יותר שמאל פופוליסטי מכל הממשלה הקודמת, אז מי שמפזר סיסמאות זה אתהפייק של השמאל
חסידי הקואליציה אולי במודע לא רוצים דיקטטורה אבל הם הצביעו לנציגים שרוצים ממשלה ללא בלמים והפרעות וממשלה בלי בלמים זה דיקטטורה.הימין מעולם לא רצה דיקטטורה
זה עדיין לא דיקטטורה, אבל זה הכיוון. קראתי לא מזמן ראיון עם חוקרת שתיארו את המצב הזה בתור quasi-democracy. מראית עין של דמוקרטיה עם מנגנונים ותהליכים שמעקרים אותה מתוכן, כמו בהונגריה, פולין, טורקיה ועוד. כמובן שהשחיתות גוברת במצב הזה, וזה די ברור שזה לא מפריע לתומכים, אני חושב שחלקם אפילו מצפים לקצור מזה פירות.דיקטטורה
החרדים הם אחת האוכלסיות הכי צייתניות (לרבנים שלהם) בעולם. זה מגיע לרמה די מפחידה שנראה שאין להם באמת יכולת בחירה אישית. למזלנו, הם לא אוכלסייה שעושה הרבה בעיות כל עוד יתנו להם קצת כסף ותורה.ולא פלא שהדיקטטורות הנוראות ביותר היו מדינות צייתניות כמו גרמניה, רוסיה.
אחרי מעבר החוקים זאת כבר דיקטטורה על מלא.זה עדיין לא דיקטטורה, אבל זה הכיוון.
הונגריה, פולין וטורקיה הן דיקטטורות?אחרי מעבר החוקים זאת כבר דיקטטורה על מלא.
כנראה, אבל אני לא מכיר אותן מספיק כדי לענות בוודאות. רוסיה למשל היא לחלוטין דיקטטורה, למרות שהיא מתחזה לדמוקרטיה.הונגריה, פולין וטורקיה הן דיקטטורות?
החרדים הם אחת האוכלסיות הכי צייתניות (לרבנים שלהם) בעולם. זה מגיע לרמה די מפחידה שנראה שאין להם באמת יכולת בחירה אישית. למזלנו, הם לא אוכלסייה שעושה הרבה בעיות כל עוד יתנו להם קצת כסף ותורה.
ונעבור לבעיה הכי גדולה שלנו - מצביעי הליכוד והבן גבירים - כלשעצמם כמעט רוב במדינה. אגב - אני לא חושב כמו רוב האנשים ש"ביבי עובד עליהם ומשסה ובלה בלה בלה", אלא אני חושב שאחוז גבוה מהם תמיד רצו שמלך ישלוט בהם, הם פועלים לפי הרגש, הם לאומניים מדי והם שונאים אנשים שאינם לאומניים כמוהם.
לסיום, אסיים בשלט שנתלה ע"י אנשים רשעים על מאפייה בכפר סבא לאחר שהבעלים של המאפייה סגר ליום אחד את העסק בשל העלייה שלו להפגנה בירושלים:
אתן למוח שלכם להחליט כמו מה זה נראה לכם. רמז: מופיע בתגובה שציטטתי
![]()
הונגריה ופולין הן דמוקרטיות פגומות. גם ישראל כיום היא דמוקרטיה פגומה אבל הונגריה ופולין נמוכות יותר בדרוג.הונגריה, פולין וטורקיה הן דיקטטורות?
נכון מאד. ומדד תפיסת השחיתות חשוב לא פחות ואולי יותר ממדד הדמוקרטיה.כמובן שהשחיתות גוברת במצב הזה, וזה די ברור שזה לא מפריע לתומכים, אני חושב שחלקם אפילו מצפים לקצור מזה פירות.
יש לך את המקור בבקשה, זה ממש מטרידהחרדים הם אחת האוכלסיות הכי צייתניות (לרבנים שלהם) בעולם. זה מגיע לרמה די מפחידה שנראה שאין להם באמת יכולת בחירה אישית. למזלנו, הם לא אוכלסייה שעושה הרבה בעיות כל עוד יתנו להם קצת כסף ותורה.
ונעבור לבעיה הכי גדולה שלנו - מצביעי הליכוד והבן גבירים - כלשעצמם כמעט רוב במדינה. אגב - אני לא חושב כמו רוב האנשים ש"ביבי עובד עליהם ומשסה ובלה בלה בלה", אלא אני חושב שאחוז גבוה מהם תמיד רצו שמלך ישלוט בהם, הם פועלים לפי הרגש, הם לאומניים מדי והם שונאים אנשים שאינם לאומניים כמוהם.
לסיום, אסיים בשלט שנתלה ע"י אנשים רשעים על מאפייה בכפר סבא לאחר שהבעלים של המאפייה סגר ליום אחד את העסק בשל העלייה שלו להפגנה בירושלים:
אתן למוח שלכם להחליט כמו מה זה נראה לכם. רמז: מופיע בתגובה שציטטתי
![]()
פוסט בפייסבוק של העיתונאית רוני דורי, לא יודע אם זה מופיע באחד מאתרי החדשותיש לך את המקור בבקשה, זה ממש מטריד
מופיע בהארץ.פוסט בפייסבוק של העיתונאית רוני דורי, לא יודע אם זה מופיע באחד מאתרי החדשות
מזל שאני לא אחד מהחרדים האלו שאין להם בכלל יכולת בחירה אישית ונשמעים לרבנים שאין להם אידיאולגיה ורק כסף מעניין אותם. לי הייתה הזכות לבחור להיות אחד ש"רוצה שמלך ישלוט עליו, פועל לפי הרגש, לאומני מדי ושונא אנשים שאינם לאומיים כמוני" (אני מניח שהתכוונת לעצמך לדוגמא)החרדים הם אחת האוכלסיות הכי צייתניות (לרבנים שלהם) בעולם. זה מגיע לרמה די מפחידה שנראה שאין להם באמת יכולת בחירה אישית. למזלנו, הם לא אוכלסייה שעושה הרבה בעיות כל עוד יתנו להם קצת כסף ותורה.
ונעבור לבעיה הכי גדולה שלנו - מצביעי הליכוד והבן גבירים - כלשעצמם כמעט רוב במדינה. אגב - אני לא חושב כמו רוב האנשים ש"ביבי עובד עליהם ומשסה ובלה בלה בלה", אלא אני חושב שאחוז גבוה מהם תמיד רצו שמלך ישלוט בהם, הם פועלים לפי הרגש, הם לאומניים מדי והם שונאים אנשים שאינם לאומניים כמוהם.
סלח לי, אבל אני לא יכול לחשוב על סיבה אחת להיות בעד הממשלה הנוכחית, אלא אם כן אתה חרדי\לאומני\שונא ערבים\בעד שלטון מלוכני\אין לך בעיה לחיות במדינה ענייה כל עוד היהדות קודמת לכל. ואני רחוק שנות אור להחזיק בדעות מהצד השמאלי של המפה.מזל שאני לא אחד מהחרדים האלו שאין להם בכלל אידיאולגיה ורק כסף מעניין אותם. אני רק אחד ש"רוצה שמלך ישלוט עליו, פועל לפי הרגש, לאומני מדי ושונא אנשים שאינם לאומיים כמוני" (אני מניח שהתכוונת לעצמך לדוגמא)
ברור לי שזה המצב, כי אף אחד לא מסוגל לדבר על הפיל שבחדר כדי שהשיח יהיה נעים. אבל לדעתי המצב עגום יותר ממה שחושבים.תראה, יש כאן הרבה אנשים בפורום שאני ממש לא מסכים איתם, עם חלקם הגדול אני מרגיש שהדיון תורם לי ומקווה שהדיון תורם גם להם (ולא, אין לי באמת חשש שהם ישנו את דעתם ב-180 מעלות ויהפכו להיות "בן גבירים עם מבט של טירוף משיחי בעיניים וריר שנוטף להם על הזקן המדובלל").
אבל הודעה כמו שלך היא הסיבה שאולי עדיף שלא תהיה כאן פוליטיקה
אהבתי את הסיום. כי הוא מספר את כל הסיפור. אני מדבר על סטטיסטיקה ולא על פרטים. אתה מנסה לפנות אליי לרגש. אני חושב שזה ברור שאני לא אשנא פרט אקראי ברחוב רק כי הוא ישראלי\ערבי\נוצרי\חילוני\דתי\וואטאבר. אבל באופן חד משמעי, בפער עצום, אני [נגד הממשלה (כסטטיסטיקה)] משרת במילואים, מסתכן בשבילך ומשלם מיסים הרבה יותר מאשר אתה [בעד הממשלה (כסטטיסטיקה)]אגב, לא שונא אותך. משרת במילואים כד לשמור גם עליך ואם אראה אותך במצוקה ברחוב, אני אסתכן במוות בשבילך (ובלחש גם אוסיף כדי שלא תכעס - כשאני מתפלל על רפואה ופרנסה לכל עם ישראל מכוון גם עליך)
אז יהיו "חרדים לתורה" ו"חרדים לחופש".אפקטיבית כל שינוי שנוגע בגבינה שלכם
לא, אתה לא. מה שאמרתי לך מייצג את הרוב המוחלט של הציבוראני מדבר על סטטיסטיקה ולא על פרטים.
אגב, אני לא בטוח שיותר ממני (כסטטיסטיקה), האם זה משנה משהו? לא נראה ליאני [נגד הממשלה (כסטטיסטיקה)] משרת במילואים, מסתכן בשבילך
אני מדבר על האוכלוסיה שבעד הרפורמה לעומת האוכלוסיה שנגד. תן לי לשאול אותך שאלה בכנות - אתה באמת חושב שהרוב המוחלט של האוכלוסיה שבעד הרפורמה\הממשלה משרתים במילואים? מתגייסים לצבא?לא, אתה לא. מה שאמרתי לך מייצג את הרוב המוחלט של הציבור
אני שחי בתוך הציבור שלי ונפגשתי בהיכרות קרובה עם הרבה מאות אנשים בספקטרום מאוד רחב של דעות ומכיר כבר 30 שנה את הילך הרוח, הרבנים, העיתונים, הסוגיות הפנים מגזריות והמורכבויות יכול להעריך לפחות במאקרו משהו שווה ערך לסטטיסטיקה
אתה זה שהכנסת את הנתון הזה מלכתחילה. לדעתי זה משנה, אבל מקבל את הדעה שזה לא משנה לך.אגב, אני לא בטוח שיותר ממני (כסטטיסטיקה), האם זה משנה משהו? לא נראה לי
הבאתי את זה כנגד הטענה שלך שאני שונא אותך, לא חושב שזה משנה האם צד מסוים משרת יותר או פחות. זה כמובן משנה בשאלה של השתלבות החרדים במדינה.אתה זה שהכנסת את הנתון הזה מלכתחילה. לדעתי זה משנה, אבל מקבל את הדעה שזה לא משנה לך.
כמו שאמרתי זה לא משנה, אבל זו שאלה מעניינת. כאן כמובן אני נכנס לספקולציה, אז הנה:ני מדבר על האוכלוסיה שבעד הרפורמה לעומת האוכלוסיה שנגד. תן לי לשאול אותך שאלה בכנות - אתה באמת חושב שהרוב המוחלט של האוכלוסיה שבעד הרפורמה\הממשלה משרתים במילואים? מתגייסים לצבא?
⌄
⌄
⌄
מקור לנתונים? או סתם בא לך לזרוק ושאחרים ילכו לשבור את הראש?הבאתי את זה כנגד הטענה שלך שאני שונא אותך, לא חושב שזה משנה האם צד מסוים משרת יותר או פחות. זה כמובן משנה בשאלה של השתלבות החרדים במדינה.
כמו שאמרתי זה לא משנה, אבל זו שאלה מעניינת. כאן כמובן אני נכנס לספקולציה, אז הנה:
החרדים מהווים 15 אחוז מהאוכלוסיה שרובם המוחלט לא משרתים
הליכוד (25% מהאוכ'?) כנראה דומה לאוכלוסיה הכללית היהודית.
הציבור הדתי לאומי (10%?) מעל האחוז באוכלוסיה הכללית היהודית -
הערבים מהווים 18-20 אחוז מתושבי המדינה ואני מנחש שרובם המוחלט מתנגדים (מישהו יודע לספק נתונים?) - יותר מהחרדים שמהווים 13-15 אחוז.
בשמאל הקיצוני יש יותר משתמטים מכלל האוכלוסיה אבל אין לי מושג אם זה זניח או לא, אז נתעלם.
יכול להיות שאני טועה (חלק לא זניח מהציבור הדתי לאומי נגד הרפורמה וכו')? ודאי, אני מניח שלא בהרבה (אלא אם טעיתי משמעותית בהערכת גודל האוכלוסיות)
לסיכום, לשאלתך - האם הרוב המוחלט של האוכ' שבעד הרפורמה משרתים?
ללא החרדים לחלוטין כן, עם החרדים נמוך מכלל האוכלוסיה היהודית אבל ככל הנראה יותר מהאוכ' שנגד הרפורמה.
לא רוצה שמרוב פרטים תפספס את עיקר הנקודה שלי שהיא הצורת התבטאות והיחס לצד השני