breezblock
משתמש בכיר
- דירוג
- 3,496
במציאות בה החרדים חוששים מכיתות שבהן יש מרצה אישה, ולא מוכנים לחשוף את הילדים שלהם לתרבות חול, זו אמירה מאוד מוזרה.אז אתה כניראה לא בטוח בחינוך שאתה נותן להם בבית.
במציאות בה החרדים חוששים מכיתות שבהן יש מרצה אישה, ולא מוכנים לחשוף את הילדים שלהם לתרבות חול, זו אמירה מאוד מוזרה.אז אתה כניראה לא בטוח בחינוך שאתה נותן להם בבית.
אני מרגיש מאוד בטוח בתמונת העולם שלי. אנחנו משפחה של יהודים אתאיסטים. ויש לי תפיסה מאוד ברורה של הדרך בה אני מתכוון לחנך אותם, לפחות בגיל הרך. ילדיי יזכו לקבל חינוך רציונליסטי, ליברלי, והומניסטי, עם דגש על חשיבה מדעית, וחשיבה ביקורתית. ובנוסף, אתן דגש ליהדות, כזהות עם מטען תרבותי והיסטורי עשיר. בהמשך, ככל שיתבגרו שילמדו, ויעשו ככל העולה על רוחם.אתה עד כדי כך לא בטוח בתמונת העולם שלך עד שאתה מרגיש מאויים כשמישהו עם אורח חיים שונה בוחר להתבטא?
אוי, נעלבתי ממה שאתה חושב עלי.אז אתה כניראה לא בטוח בחינוך שאתה נותן להם בבית. לילדים שלי מספרים הרבה דברים שאני לא מסכים איתם בבית הספר, הם חוזרים הביתה ושומעים ממני את הגירסה שלי.
לא, לא חרדים. "גרעין תורני" - חברים של "עוצמה גזענית".אתה בטוח שמי שהתפללו בדיזינגוף היו חרדים? או שכל מי שיש לו זיכה ליהדות מדאיג אותך מבחינה דמוגרפית? אגב, איך הפרעה לתפילה תוביל אותם לעשות פחות ילדים?
אני אומר את זה על מאמינים בדת, בין אם זו יהדות, אסלם /או/ נצרות.זה ממש ציטוט אחד לאחד של מה שהימין האולטרה קיצוני בארצות הברית ואירופה אומר על יהודים.
אז על מה כל המהומה?בית המשפט פסק שאסור להקים מחיצה. החלטה מוטעית בעיני (ואפילו פוגענית כי היא מניחה שהפרדה בתפילה זה הדרה, הנחה מעליבה מאוד כלפי מאות אלפי נשים דתיות), אבל זו ההחלטה.
ואכן, לא הוקמה מחיצה. לפני החג היה במקום שוטרים שבחנו את המקום ואישרו שאין מחיצה.
נראה שהסיבה שהעתירה נדחתה היא בגלל שהיא הוגשה ביום שישי, כלומר יומיים לפני יום הכיפורים, לא נכנסתי יותר מדי אבל נראה שיש בעייתיות בשיהוי ובזמן שהוגשה העתירה.אתה בטוח באלף אחוז?
תחשוב שוב.
התפילה הזו מתקיימת כבר כמה שנים, ונעשו כל התיאומים והאישורים. והנתונים הובאו לפני בית המשפט, לא צריך להיתמם.
לעיריה היתה הסמכות לאסור על הפרדה במרחב הציבורי.שהעתירה נדחתה היא בגלל שהיא הוגשה ביום שישי
מליון אחוז.אתה בטוח באלף אחוז?
לא הייתי מודע לזה שמדובר בתחרות. אני לא חרדי, אגב, גם המתפללים בדיזינגוף לא היו חרדים. אני מודע לזה שהילדים שלי יחשפו לתכנים שונים, לא עם כולם אני מסכים.במציאות בה החרדים חוששים מכיתות שבהן יש מרצה אישה, ולא מוכנים לחשוף את הילדים שלהם לתרבות חול, זו אמירה מאוד מוזרה.
נהדר, אז הם יוכלו להפעיל את החשיבה הביקורתית הזאת כשיפגשו בדתייםילדיי יזכו לקבל חינוך רציונליסטי, ליברלי, והומניסטי, עם דגש על חשיבה מדעית, וחשיבה ביקורתית
אז אתה מענשים אותם על ידי כך שאתה מרחיק מורים ותכנים דתיים מילדיך?בינתיים העובדה היא שמורה חילוני/ חילונית לא יוכלו להתקבל ללמד בבית ספר דתי.
נכון אבל תקרא את העתירה אז הטיעון המרכזי היה שיש לדחותה בגלל המועד שבו הוגשה ואין זמן לדון בה.לעיריה היתה הסמכות לאסור על הפרדה במרחב הציבורי.
כל ההתחכמות הזאת - הם חכמים גדולים בעיני עצמם כי הם ״מסדרים״ את בית המשפט ו״מצליחים״ לעבור על החוק ביצירת מחיצה מדגלים - איפהשהו כתוב שבדגל אסור לגעת ? שאם המחיצה היא מבד אז היא לא מחיצה ? וכרגיל ההסבר הפשוט - המטרה היתה להפר את צו בית המשפט על מנת להראות לחילונים מי בעל הכח. והרי כל יהודי יודע שאין יום מתאים יותר ליזום מריבות בישראל מאשר יום כיפור.
ערכי היהדות זה לא משהו שקשור לכתות האילו. הדת עבורם היא בעיקר קרדום לחפור בו.
בינתיים העובדה היא שאנחנו לא מענישים מורים.ות עם כיפה/ כיסוי ראש.אז אתה מענשים אותם על ידי כך שאתה מרחיק מורים ותכנים דתיים מילדיך?
אני חושש שאתה שקרן.אני בתור חילוני, תוהה איך אתם בעצם שונים מהחרדים שנואי נפשכם? הרי אתם מנסים לייצר מציאות כמו זאת שהם יצרו לעצמם. לסגור את הילדים, לשלוט במרחב הציבורי, למנוע מעצמכם ומהילדים שלכם חשיפה למה שלא מקובל עליכם.
בדף הזה מופיעה לי עכשיו מודעה לבחירות המקומיות: די להסתה ולפילוג. הצביעו מח"ל!
אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. זאת השיטה שלהם, להסית ולפלג ואז להגיד שהם הפתרון להסתה ופילוג.
קראת בכלל את ההודעה שלי?נהדר, אז הם יוכלו להפעיל את החשיבה הביקורתית הזאת כשיפגשו בדתיים
כשהם יהיו בוגרים יותר ומוכנים לחיים.אז הם יוכלו להפעיל את החשיבה הביקורתית הזאת כשיפגשו בדתיים
ככל שמדובר בילדים אני מסכים איתך.אם מישהו ינסה "לעשות נפשות" מילדי, ליהד אותם, להחזירם בתשובה, "לקרב אותם ליהדות", או "להחזיר אותם לבית סבא" (אחד היה אתאיסט ממש, והשני "חילוני"), במיוחד אם זה יהיה נציג של הווריאציה הכי פונדמנטליסטית, אלימה, אנטי ליברלית, ומטורללת של היהדות, אגן על ילדי בחרוף נפש, ובכל האמצעים, והמעשים, שידרשו.
ראשית, לא יודע לגבי ראש יהודי ספציפית, אבל יש לא מעט ארגונים, ועמותות מבית הציונות הדתית, שמושא פעילותם הוא בני נוער, וילדים רכים, ומערכת החינוך עצמה, וכמובן שמערכת החינוך הישראלית היא אחד הכלים המשמעותיים להדתה, והנחלת המוסר היהודי החולה.ככל שמדובר בילדים אני מסכים איתך.
אבל מה אם מדובר באנשים מבוגרים?
אם מישהו יבוא אליך וינסה ללמד אותך יהדות ו"להחזיר אותך בתשובה" (איזה מושג מוזר) גם תחוש מאוים ותגן על עצמך בחרוף נפש ובכל האמצעים?
אולי אני טועה, אבל אני הבנתי שראש יהודי פונים לאנשים מבוגרים.
מערכת חינוך, בהגדרה, באה לחנך. אפשר שהיא תחנך ליהדות, לאתאיזם, לליברליזם, למוסר או לאנטי מסריות, אבל בכל מקרה היא תחנך לדעה כלשהי, וחלק מההורים יהיו מרוצים וחלק אחר לא.ראשית, לא יודע לגבי ראש יהודי ספציפית, אבל יש לא מעט ארגונים, ועמותות מבית הציונות הדתית, שמושא פעילותם הוא בני נוער, וילדים רכים, ומערכת החינוך עצמה, וכמובן שמערכת החינוך הישראלית היא אחד הכלים המשמעותיים להדתה, והנחלת המוסר היהודי החולה.
אגב, באותה מידה, לא הייתי מקבל ארגון רפומרי שמנסה לעשות נפשות בילדים.
המשפט הזה מעניין אותי, אנא עזור לי להבין אותך.לגבי החרד"לים במיוחד אלו מביתו האידיולוגי של הרב טאו, הם מפיצים תאולוגיה אנטי ליברלית, אלימה, גזענית, ואנטי - אנושית. אין להם מקום בחברה ליברלית. וכן, קראתי קצת טקסטים משם.
+70000מערכת חינוך, בהגדרה, באה לחנך. אפשר שהיא תחנך ליהדות, לאתאיזם, לליברליזם, למוסר או לאנטי מסריות, אבל בכל מקרה היא תחנך לדעה כלשהי, וחלק מההורים יהיו מרוצים וחלק אחר לא.
הפתרון היחידי שאני מכיר הוא חופש נרחב למנהלי בתי ספר להחליט מה מלמדים אצלם, וחופש נרחב להורים להחליט לאיזה בית ספר הילדים שלהם ילכו.
שני הדברים לא מתרחשים בישראל לצערי.
יש פרשנויות שונות למושג "ליברליזם". אחת הפרשנויות, המוכרת מארה"ב, בין שאר תפיסותיה מדגישה את החרויות האישיות של האינדבידואל בתוך החברה, הקהילה, והמדינה.המשפט הזה מעניין אותי, אנא עזור לי להבין אותך.
ככל שאני יודע חברה ליברלית נותנת חופש ביטוי רחב, מתוך הנחה שלבני אדם יש דעה ביקרותית והם ידחו את הדעה הלא נכונה. ליברל, אינו חושש לשמוע דעות שהוא לא מסכים איתם.
אתה אומר שיש משנה אידאולוגית שאין לה מקום בחברה ליברלית, למה אתה מתכוון מבחינה פרקטית?
אתה רוצה איסור בחוק על מכירת הספרים הללו, כל מי שמרצה את המשנה האידאולוגית הזו צריך להיכנס לכלא?
או שאתה מתכוון רק לכך שחברה ליברלית לא צריכה להקשיב לדעות הללו, אבל כן לשמור על זכותם החוקית של אנשים כאלה לומר את דעתם?
ג.נ. לא מכיר את הרב טאו ולא את דעותיו.
פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
---|---|---|---|---|
![]() |
אוליביה פילפלאז' יוצאת לדרך | יומני מסע אישיים | 54 | |
![]() |
קבוצת רכישת קה"ש יוצאת לדרך | צרכנות פיננסית | 7 |