c881
משתמש בכיר
- דירוג
- 12,493
מניח ששמעת על "אפקט המעגל", למי שלא אסביר...ככל שאני יודע חברה ליברלית נותנת חופש ביטוי רחב, מתוך הנחה שלבני אדם יש דעה ביקרותית והם ידחו את הדעה הלא נכונה. ליברל, אינו חושש לשמוע דעות שהוא לא מסכים איתם.
אתה אומר שיש משנה אידאולוגית שאין לה מקום בחברה ליברלית, למה אתה מתכוון מבחינה פרקטית?
אתה רוצה איסור בחוק על מכירת הספרים הללו, כל מי שמרצה את המשנה האידאולוגית הזו צריך להיכנס לכלא?
או שאתה מתכוון רק לכך שחברה ליברלית לא צריכה להקשיב לדעות הללו, אבל כן לשמור על זכותם החוקית של אנשים כאלה לומר את דעתם?
כאשר מזמינים לדיון (פעם היה המעגל אצל דן שילון) ומושיבים פרופסור ליד אמא, מי שמקשיב - יתן לשתי הדעות את אותה רמת חשיבות.
גם אם הפרופסור למד יותר מעשור את הנושא (ניקח חיסונים לדוגמה) והאמא פשוט "יודעת" כי תחושה של אמא - שתיהן יקבלו את אותה תחושת חשיבות.
מניח שזו גם אחת הסיבות למה בבית ספר דתי לא נותנים לאדם בלי כיפה על הראש לדבר, שלא חלילה הילדים יבינו שיש גם בעלי סמכות נטולי כיפה/שטריימל.
אז כן, לכל אחד יש דעה, כמו שלכל אחד יש חור בישבן, אף, עיניים, אזניים וכו'.
אבל כמו שאתה לא תצפה לראות אותי באמצע הרחוב "עוצר לבצע מספר 2", אני מצפה לא לשמוע את הרב טאו וחניכיו באמצע הרחוב.
או במקרה הזה - הייתי מעדיף גם לא לשמוע ברדיו.
בטח כמו הבן שלו, הוא שכח לשתות קפה ואת הכדורים בשנה האחרונה.
לדעתי האישית - הוא זה שצריך להיות נעול בבית. רחוק מכל השפעה נשית.
כלומר, יהיה מעניין לראות איך הוא מתפקד בלי שפחה צמודה.