• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תודה רבה:) על המילים ועל החומר למחשבה.

האמת שהפינג פונג בין לעשות נדל"ן ללוות אחרים הוא זה שמייצר את הזיקוק. כי כל עוד אתה עושה לביתך ב-"חושך" אין צורך בו, השיח הוא פנימי כמעט ספונטני ולא נדרש ממך המאמץ לצקת אותו למילים ולרעיונות.

אולי הזדמנות לשאול למה דווקא 'הנועזת'?
בתואר הראשון שלי למדתי באוניברסיטה העברית סוציולוגיה ויחב"ל.
הצד הסוציולוגי לימד אותי לחשוב בביקורתיות ולהבין מה הוא קונפורמיזם גם כשהוא בתחפושת.
בתרבות הכללית אנשים קונים דירה למגורים, מפרישים כשכירים כסף לפנסיה מבזבזים את המשכורת החודשית על מחיה ושומרים על מינוס בתוך המסגרת ואם מצטברים כספים בעו"ש קונים איזו קרן נאמנות או יושבים על מזומן. במידה וקיבלו איזו ירושה משמיים, לרוב הם יקנו דירה ב"איזור טוב" בתשואה אפסית מבלי לחקור או לבדוק. עד פה הכל צפוי ומוכר.

בתת תרבויות, כמו פה בסולידית למשל,
תמצא שמרבית האנשים יוצרים הכנסה פנויה מעל הממוצע,
כאשר הגדרתם כנפרדים מהמיינסטרים תנבע בהכללה מנושאים של חיסכון.
כפועל יוצא, הם יעסקו למשל שעות בעמלה/דמי ניהול שהם קיבלו בבית השקעות זה או אחר,
אבל לעומת זאת יגלו עיוורון מוחלט לנוכח זה שדירת המגורים שלהם שעלותה כמה מליונים, היא השקעת חייהם והיא גרועה, והיא מניבה להם אחוז וחצי.
זה בעייני קונפורמיזם בתחפושת, בתוך תת תרבות.

גם בקרב קהילות של נדלניסטים ברשתות החברתיות קיימות נקודות עיוורון והסתגלות לנורמות של תת התרבות מתוך טרנדיות.
למשל הנהירה להשקעות בחו"ל בעייני בחלק גדול מן המקרים לא מוסברת רציונלית,
כשהתשואה דומה מידי לתשואות אותן ניתן לקבל בארץ (4-5%) אך מייצרת הוצאות עקיפות של לעיתים מגיעות ללמעלה מ10% מערך הנכס ביצירת ההשקעה ובניהולה, ממיסוי דרך ליווי והכי חשוב איבוד השליטה השוטפת על הנכס שלך שאתה מנהל נכס בשלט רחוק,
וכשאתה תלוי באנשיי קשר (תקופת הקורונה היא דוגמה למורכבות שעלולה להיווצר).

אז לשאלתך הבחירה בניק ניים הנועזת, נובע מהתפיסה לא להיות מוגבלת בחשיבה לקווים של תת תרבות זו או אחרת. באופן פרדוקסלי אני תופסת את עצמי כשמרנית מדעותיי הפוליטיות, דרך תפיסת ניהול הכסף שלי.

הנושא של לשרוף את כל ההון+ משכנתא על דירה למגורים שיותר זול לשכור זה משהו שכל המעגל החברתי שלי נפל בו. וגם לנו לקח זמן להפנים את המשמעויות של הגיליון אקסל על העתיד שלנו.

מה שיפה אצלכם שגם לא וויתרתם על החלום וגם התעקשתם על התנהלות כלכלית נכונה.
הנושא של לשרוף את כל ההון+ משכנתא על דירה למגורים שיותר זול לשכור זה משהו שכל המעגל החברתי שלי נפל בו. וגם לנו לקח זמן להפנים את המשמעויות של הגיליון אקסל על העתיד שלנו.

מאני טיים
קשה להסביר למי שלא היה שם, כמה חול צריך לאכול ואמונה כדיי להגיע לפירות יזמיים.
דרכי בשכונת תקווה במשך שנים ספגה ביקורות מכל אפיק אפשרי. אפילו אבא שלי האחר המשמעותי בחיי ואיש עסקים רציני, קטל את הרעיון שניתן לייצר תשואה ורווחי הון באיזור שהוא ההיפך מאוכלוסיית שוכרים של יאנג פרופשונל.
בתחילת הדרך עניין פשוט כמו למצוא עורך דין נורמלי שיהיה מוכן להתעסק עם מושע, זה לא היה ברור מאליו,
שלא לדבר על מימון שאיפשר חרך צר באחוזים מגוחכים, ובנק וחצי שבכלל עשו טובה שהם נותנים משכנתא במחיר מופקע.
יש מי שהיה גוזר מזה אורות אדומים להשקעה- הרוב.
עד היום אני אומרת תודה על כל יום שעובר בו הרוב עדיין חושב ככה.
אבל אט אט, הקערה מתהפכת, התקווה בדרך לפרסלציה והספירה לאחור החלה.
פרצופים "לבנבנים" (חצי אשכנזיה מותר לי:-)) מתחילים להראות ברחובות...
בחודש האחרון עם או בלי ריח הקורונה באוויר, זרם של טלפונים של רוכשים שמגיעים אליי בדרך לא דרך רוצים לקנות כל מה שזז, מבלי שאפרסם.
אותם מקטרגים של פעם כאילו שכחו מה אמרו, שואלים אם יש מציאות...

אפקט המלך מידאס
יש הזוכרים את אגדת המלך מידאס מסבא טוביה ויש המכירים את סיפור המקור מהמיתולוגיה היוונית, אבל אם נקפוץ לשורה התחתונה, המושג ניתן בהשאלה לשיפוט הגרוע הנוצר אצל חלק מהמצליחנים לאחר רצף של שיאים, מתוך המחשבה שכל מה שיגעו בו יהפוך לזהב. נתקלתי אישית בהטייה של מגע מידאס דווקא בקרב אנשים רציניים שהערכתי מאוד בגילאים מתקדמים, ופיתחתי סוג של רגישות גבוהה לנושא.
ממש לאחרונה עיסקה שעבדתי עליה במשך שנים, הפכה להיות רלוונטית. מדובר על בניין בתקווה במחיר אטרקטיבי מאוד למ"ר ששנים היה בדיונים משפטיים ולמעשה לא הגיע לשוק באופן רסמי. הכל הלך מהר מאוד ראיתי את הבניין מספר פעמים, מכירה את הבעלים, ראיתי כבר שמאות בעבר והכל התקדם במהירות שיא, ובעייני רוחי ראיתי את עסקת החלומות מתקדמת לעברי . ואז...אחרי שכבר כמעט והכנסתי את ידיי לעיסת הבצק, פתאום איזה מסמך צדדי הפך את הקערה- קווי הנכס חורגים אל תוך המגרש השכן. כזכור התקווה כרגע עוברת מהפך של פרצלציה ממש בימים אלו. קשה להסביר את הסחף הרגשי לבצע את העיסקה למרות הכל. שהריי יש לי כלים להתמודד עם הבעיה. אבל כאן עצרתי, נשמתי ונזכרתי במידאס.

נערך לאחרונה ב:
וואו, כל הכבוד, כל כך הרבה פעמים אנחנו נשבים בקסם של העסקה, במיוחד אחרי השקעה של הרבה שנים....
להגיד שניה, עצור, להיות קרים מספיק לקבלת החלטה, זה ממש לא מובן מאליו.
שאפו!

וואו, כל הכבוד, כל כך הרבה פעמים אנחנו נשבים בקסם של העסקה, במיוחד אחרי השקעה של הרבה שנים....
להגיד שניה, עצור, להיות קרים מספיק לקבלת החלטה, זה ממש לא מובן מאליו.
שאפו!
תודה:)
אתה משקיע בעצמך אז מן הסתם אתה מכיר את המקום הזה.
חלפה בי המחשבה אחריי הכתיבה, שבעצם כשרואים תיק של השקעות נדל"ן או אפילו עסקה בודדת, העיסקה מגלמת בתוכה בין השאר, גם את הבחירות מהן נמנענו.

נערך לאחרונה ב:
קניה "מתחת למחיר השוק"
את הבניין הנוכחי שלי בתקווה, קניתי לפני ארבע שנים כשמאז עשה עליית ערך של כ- 100%.
היום נתקלתי במאמר אוטוביוגרפי מקסים של איש שוק ההון המוכשר שלומי ארדן, בו הוא מביא בין השאר סיפור מהחיים כדי להסביר, שלא תמיד יהיה תג מחיר שוק נמוך של הנכס אותו נבקש לקנות- הבנת ערכו האמיתי של הנכס היא זו שעושה את ההבדל.
במקרה הבניין המוזכר פה למעלה זה היה השילוב בין אחוזי בניה גבוהים לאיזור(140%), אופציה להוצאת היתר למספר יחידות דיור וגודל השטח הבנוי (הפרסלציה אז עדיין לא נלקחה בחשבון) - הנכס הזה היה למכירה במשך כמה שנים ולא היתה הורדת מחיר משמעותית עם הרכישה.
במאמר "סיפור של שבע שנים בארבע בתים" הוא כותב:
"אני רואה בבית השלישי הרבה סממנים שאני מוצא בהשקעות שלי היום.
זה בית שהיה בשוק חודשים, עשרות מתעניינים ראו אותו אבל פשוט לא הבינו את ה"קטע" ומה הופך אותו למעניין."
תודה ל- @האסקי

קניה "מתחת למחיר השוק"
זה בית שהיה בשוק חודשים, עשרות מתעניינים ראו אותו אבל פשוט לא הבינו את ה"קטע" ומה הופך אותו למעניין."
תודה ל- @האסקי
אגב, איך שאת כותבת על בתים קצת מזכיר את איך שאני בוחרת מניות. אם רוב האנשים מחפשים את הבית נניח הכי יפה והכי מפואר שהם יכולים לקנות. או את המניות הסחירות, הצומחות הגדולות.

אני הולכת וקונה מניות שהן הכי משעממות בעולם, לא צומחות, לא תמיד סחירות, תחומי העיסוק שלהן הן לא העתיד. אין להן פונטציאל לגדול משמעותית והרווחים שלהן צפויים מראש. כמעט אף משקיע לא רצה את המניות שקניתי - שהיו מונחות להן בפינה אפילה של הבורסה ברשימת דלות הסחירות או כאלה שפשוט אין עניין בהן. ובגלל חוסר העניין המחיר היה נמוך יחסית לעסק שיש מתחת. אני חיפשתי תזרים מזומנים יציב וידוע מראש עם חברה שלא לוקחת סיכונים מיותרים - קצת כמו נכס נדל"ן שמניב את אותם דמי שכירות שנה אחר שנה. ומבחינתי כשמצאתי חברה שאני מאמינה שההכנסות שלה יתמידו כ10 שנים, והתזרים שהיא מייצרת למשקיע מצדיק השקעה אז קניתי תחת ההנחה שלא אכפת לי מה השוק יעשה יש לי מניות בעסק טוב.

הדבר המדהים הוא שכן הכפלתי לא פעם את ההשקעה כי הגאות בבורסה והריביות הנמוכות הפכו את כל המניות המגניבות ליקרות יותר ויותר ובהשוואה את המניות המנודות שלי לאטרקטיביות יותר ויותר ומשנה לשנה נכנסו עוד ועוד משקיעים ופתאום למרות שהחברה לא צומחת המנייה שלה כבר סחירה. ורק זה מגדיל את הערך והאטרקטיביות שלה לאנשים ומעלה את הביקוש. באנלוגיה שלי קצת מזכיר לי את הסיפורים שלך על שכונת התקווה.

המניות המנודות שלי
איזו יופי של הגדרה, וזו הגדרה סופר קולעת באנלוגיה לתקווה. כשלמדתי יחב"ל בעיברית התייחסו למושג " מדינות מצורעות" על אותו המשקל. באחד הדיונים פה בפורום על התקווה @אורי ג. התייחס בדרכו הלא מצונזרת לתקווה כמכוערת, וזה מצחיק אותי כל פעם מחדש להזכר בהתבטאויות שלו- דווקא לנוכח הבנתו בנדל"ן והיותו משקיע באיזורים הדרומיים של תל אביב יפו.

לפי איך שאת מקדמת את השכונה
נראה שאת מחפשת איך לברוח משם :)
מן הסתם קטונתי מלהשפיע על השוק-
מי שחושב שהתקווה...מכוערת, חסרת פוטנציאל, מלאת עובדים זרים מסוכנים ובעלת בעיות משפטיות ומימוניות חסרות מזור, סביר שעדיין יחזיק בגישתו "הפולנית" גם אחריי
ומי שמבין את הפוטנציאל המטורף אותו היא מממשת מידי יום תוך כדי ההתקדמות של הפרסלציה ויש לו שני ג'ובות לשים שם, מן הסתם ירכב על גליי התקשורת ויגיע אליה. רק באמא שלכם חשוב לא לקנות כל דבר, כי השכונה הזו לא פשוטה ואפילו מסוכנת במידה ולא יודעים מה עושים.

נערך לאחרונה ב:
@אורי ג. התייחס בדרכו הלא מצונזרת לתקווה כמכוערת, וזה מצחיק אותי כל פעם מחדש להזכר בהתבטאויות שלו- דווקא לנוכח הבנתו בנדל"ן והיותו משקיע באיזורים הדרומיים של תל אביב יפו.
אין ממש קשר לנדל"ן, לא חושב שתמצאי הרבה אנשים שחושבים שהתקווה יפה, אין קשר כמובן לכדאיות ההשקעה בה.
ומי שמבין את הפוטנציאל המטורף אותו היא מממשת מידי יום תוך כדי ההתקדמות של הפרסלציה ויש לו שני ג'ובות לשים שם, מן הסתם ירכב על גליי התקשורת ויגיע אליה.
ומי שיודע גם למנף את ההשקעה שלו כדאי שישים לב לתשואה על ההון העצמי שלו שהיא התשואה האמיתית שלו, בתקווה קשה לקבל משכנתא ואם מקבלים אני מניח שבאחוזי מימון נמוכים יותר וריבית גבוהה יותר (מניח, לא מנסיון).

אין ממש קשר לנדל"ן, לא חושב שתמצאי הרבה אנשים שחושבים שהתקווה יפה, אין קשר כמובן לכדאיות ההשקעה בה.

ומי שיודע גם למנף את ההשקעה שלו כדאי שישים לב לתשואה על ההון העצמי שלו שהיא התשואה האמיתית שלו, בתקווה קשה לקבל משכנתא ואם מקבלים אני מניח שבאחוזי מימון נמוכים יותר וריבית גבוהה יותר (מניח, לא מנסיון).

לזה התכוונתי:
נכתב ע"י אורי ג.:
לדעתי לא. האזור הזה גרוע מכל בחינה:
1. עמוס עובדים זרים.
2. בלי קשר לעובדים הזרים האוכלוסיה שם לא משהו.
3. מאד מאד צפוף שם, יש שם רחובות שלמים בלי מדרכות בכלל.
4. המגרשים שם מאד קטנים יחסית ועם הרבה בעלויות, זה מאד מקשה על הקמה של פרוייקטים, התחדשות בקנה מידה קטן יש שם כבר שנים.
5. אין שם נקודת אחיזה כלשהי, מה יש לחפש שם? ים? אטרקציות? חיי קהילה? בתי ספר טובים? בארים ובתי קפה? למעט שוק התקווה כלום ושום דבר.
6. זו שכונה פשוט מגעילה מבחינה אסתטית.

שחלילה לא יתפרש שזו הזמנה לדו קרב,
להיפך יש פה ייצוג של קול באוכלוסיה הכללית שעדיין חושב ככה ומבחינתי זה יותר מבסדר:)

נערך לאחרונה ב:
עכשיו בחור צעיר שאני מלווה קיבל 60% מימון, בתנאים סבירים בהחלט.

נערך לאחרונה ב:
להיפך יש פה ייצוג של קול באוכלוסיה הכללית שעדיין חושב ככה ומבחינתי זה יותר מבסדר:)
אין פה יצוג כלשהו, יש פה ציון עובדות למעט סעיף 6 שעל זה נאמר "היופי בעיני המתבונן".
עכשיו בחור צעיר שאני מלווה קיבל 60% מימון, בתנאים סבירים בהחלט.
אני מניח שזה כבר משתנה פר עסקה, אם יש תשריט מסודר, הסכם שיתוף מסודר, כל הבנייה חוקית וכו',

[
אין פה יצוג כלשהו, יש פה ציון עובדות למעט סעיף 6 שעל זה נאמר "היופי בעיני המתבונן".

אני מניח שזה כבר משתנה פר עסקה, אם יש תשריט מסודר, הסכם שיתוף מסודר, כל הבנייה חוקית וכו',
אנחנו חלוקים בפרשנות לעובדות, בתמצות ברגע שהכל יהיה מסודר, פחות עובדים זרים, סביבה יותר אסטית ופרסלציה המחירים יקפצו ב10 אלפים שח למטר ויותר.
זה המחיר של חלון ההזדמנות.
אז צריך לברור את העסקאות עם צוות של יועצים ולייצר יכולת התמצאות בתוך הג'ונגל, פר עיסקה.
בעייני זה שווה את כאב הראש.

אין פה יצוג כלשהו, יש פה ציון עובדות

להבנתי @סנופי לא חולקת על העובדות, אלא על המסקנה ש:
נכתב ע"י אורי ג.:
לדעתי לא. האזור הזה גרוע מכל בחינה

להיפך, להבנתי @סנופי רואה את כל העובדות שציינת ועדיין חושבת ש:
הפוטנציאל המטורף
דווקא בגלל ש:
פשוט לא הבינו את ה"קטע" ומה הופך אותו למעניין

ג.נ - לא מבינה באיזור. לא מושקעת באיזור ולא מרגישה שאני יכולה לחוות דעה (לכאן או לכאן) בעיניין.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אנחנו חלוקים בפרשנות לעובדות, בתמצות ברגע שהכל יהיה מסודר, פחות עובדים זרים, סביבה יותר אסטית ופרסלציה המחירים יקפצו ב10 אלפים שח למטר ויותר.
לא חלוקים בכלל, רק לגבי הלו"ז :)
+ לגבי אלטרנטיבות קיימות שאולי טובות יותר בת"א.

Back
למעלה