• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם תסתכל בנתונים מרשות המיסים לעיתים קרובות ניתנים לנכסים דומים מחירים שונים מאוד.
ממה שאני יודע זה בעיקר בגלל מחירים נמוכים יותר כתוצאה ממכירת לבן משפחה, מחירים על חלק מהנכס, ונכסים שחולקו בין זוגות לאחר גירושין.

ממה שאני יודע זה בעיקר בגלל מחירים נמוכים יותר כתוצאה ממכירת לבן משפחה, מחירים על חלק מהנכס, ונכסים שחולקו בין זוגות לאחר גירושין.
במידה ויש לך נגישות לשמאות, תוכל לראות כי קיימות מספר קטגוריות של מחיר, שהפער בינהם יכול להגיע מעל ל- 35%.
מימוש מהיר הזול ביותר, מחיר לבנק, מחיר המגלם את פוטנציאל הרווח של השוק ומחיר נוסף שלא מצויין אך ידוע לכל והוא הפער בין מחיר השוק לשמאות בגלל הכסתח של השמאי. והריי לך כל התורה כולה.

נערך לאחרונה ב:
מימוש מהיר הזול ביותר

בדיוק! זה גם מוגדר ככה בשמאות.
לחץ ופחדים גורמים לאנשים לעשות דברים שבסיטואציה אחרת הם לא היו עושים.
זה יכול לגרום להם לממש בהיסטריה את כל התיק המנייתי שלהם כשהשוק בצניחה.
וזה יכול לגרום להם למכור נכס מתחת למחיר שהם היו יכולים לקבל עליו לו לא היו לחוצים.

זה כמובן לא הסיבה היחידה...
יכולים להיות סיכסוכים בין בני המשפחה שתוקעים מכירה או ההיפך - שמוכרים בהפסד.
זה יכול להיות חששות (לא תמיד מוצדקים) לגבי בעיות שיש לדירה וחוסר יכולת/רצון/הבנה איך לטפל בהם (שהמשקיע שקונה יודע מה צריך לעשות ויש לו את המשאבים לעשות את זה - לדוגמא שיפוץ, התאמה לשוכרים איכותיים יותר, איטום נכון נגד נזילות ועוד).
יש המון סיבות למה דירה ספציפית מסויימת יכולה להימכר במחיר X או במחיר Y. אפילו סתם כישורי משא ומתן טובים יכולים לשפר את מצבך יחסית למי שלא עושה את זה (אני למשל גרועה ברמות בזה...)

בדיוק! זה גם מוגדר ככה בשמאות.
לחץ ופחדים גורמים לאנשים לעשות דברים שבסיטואציה אחרת הם לא היו עושים.
זה יכול לגרום להם לממש בהיסטריה את כל התיק המנייתי שלהם כשהשוק בצניחה.
וזה יכול לגרום להם למכור נכס מתחת למחיר שהם היו יכולים לקבל עליו לו לא היו לחוצים.

זה כמובן לא הסיבה היחידה...
יכולים להיות סיכסוכים בין בני המשפחה שתוקעים מכירה או ההיפך - שמוכרים בהפסד.
זה יכול להיות חששות (לא תמיד מוצדקים) לגבי בעיות שיש לדירה וחוסר יכולת/רצון/הבנה איך לטפל בהם (שהמשקיע שקונה יודע מה צריך לעשות ויש לו את המשאבים לעשות את זה - לדוגמא שיפוץ, התאמה לשוכרים איכותיים יותר, איטום נכון נגד נזילות ועוד).
יש המון סיבות למה דירה ספציפית מסויימת יכולה להימכר במחיר X או במחיר Y. אפילו סתם כישורי משא ומתן טובים יכולים לשפר את מצבך יחסית למי שלא עושה את זה (אני למשל גרועה ברמות בזה...)
יש כאן טריידאוף בין הזמן שאת רוצה להשקיע בשיווק הנכס למחיר שאפשר להשיג עליו. יש מחירים שאנשים ישלמו רק אם משום מה הם ממש מאוהבים בנכס הספציפי שלך (מחיר מעל מחיר השוק), ויש מחירים שאנשים יקנו את הנכס שלך תוך זמן קצר (מתחת למחיר השוק). לא ברור לי שתמיד רציונלי לנסות למקסם את מחיר המכירה, גם לזמן ולמאמץ שמושקע במכירה יש עלות.

יש כאן טריידאוף בין הזמן שאת רוצה להשקיע בשיווק הנכס למחיר שאפשר להשיג עליו. יש מחירים שאנשים ישלמו רק אם משום מה הם ממש מאוהבים בנכס הספציפי שלך (מחיר מעל מחיר השוק), ויש מחירים שאנשים יקנו את הנכס שלך תוך זמן קצר (מתחת למחיר השוק). לא ברור לי שתמיד רציונלי לנסות למקסם את מחיר המכירה, גם לזמן ולמאמץ שמושקע במכירה יש עלות.

בהחלט. וזו עוד סיבה למחירים השונים שאפשר לקבל על הנכס.

מוסיפה נימה אישית - דווקא בגלל שאני נופלת ל(כמעט) כל המלכודות הללו אני מודעת לכך שהייתי יכולה לרכוש/למכור במחירים טובים יותר. לי למשל ממש ממש קשה להשתחרר מהרצון ״להתאהב״ בנכס. יש נכסים שאני ממש ״מתאהבת״ בהם וקשה לי לראות את החסרונות שלהם (או שאני ממעיטה בהשפעה של החסרונות על המחיר/התשואה הצפויה). לעומתם יש נכסים שיכולים ממש להגעיל אותי. את אחד הנכסים להשקעה שקניתי בארץ לקח לי שנה! בשביל להתגבר על הגועל (רוב הנכסים באזור שבחרתי להשקעה היו מוזנחים ודוחים ודרשו שיפוץ משמעותי). לא יכולתי לראות מעבר למראה הישן המתפורר והדוחה. בסופו של דבר כאשר התגברתי על החשש לקנות נכס ולשפץ בעצמי השיפוץ שעשיתי היה מעל ומעבר לדרוש. וזה הגיע בדיוק בדיוק מאותו המקום של ״להתאהב״ בנכס.
כיום אני בהחלט ״מאוהבת״ בנכס הזה. אני מאוד שמחה שרכשתי אותו ואני חושבת שעשיתי עסקה עם פוטנציאל משמעותי להשבחה (הפינוי בינוי מתקדם יפה - ברור שתמיד זה יכול להיעצר ולהתמסמס). אבל גם ברור לי שהתשואה הייתה יכולה להיות הרבה הרבה יותר טובה אם לא הייתי משתוללת עם השיפוץ שעשיתי.

נערך לאחרונה ב:
בהחלט אפשר למצוא הזדמנויות בשוק הנדל"ן, לפני כמה חודשים רכשתי דירה בהנחה של 200k~ (ירידה של 400k מתחת למחיר השיווק ההתחלתי) לאחר שהמוכרים היו חייבים להעיף אותה כי מועד התשלום על הדירה שקנו, כמה חודשים לפני, הגיע.
בדיוק באותו זמן התעניינתי בדירה שנמכרה בהנחה של 150k~ מכמה יורשים שאחד מהם נכנס לפש"ר והיה חייב לממש את חלקו בדירה.

אני בטוח שיש עוד מלא דוגמאות כאלה, צריך לחפש.

בהחלט אפשר למצוא הזדמנויות בשוק הנדל"ן, לפני כמה חודשים רכשתי דירה בהנחה של 200k~ (ירידה של 400k מתחת למחיר השיווק ההתחלתי) לאחר שהמוכרים היו חייבים להעיף אותה כי מועד התשלום על הדירה שקנו, כמה חודשים לפני, הגיע.
בדיוק באותו זמן התעניינתי בדירה שנמכרה בהנחה של 150k~ מכמה יורשים שאחד מהם נכנס לפש"ר והיה חייב לממש את חלקו בדירה.

אני בטוח שיש עוד מלא דוגמאות כאלה, צריך לחפש.
כמה הנחה באחוזים זה משקף?

הקבוצה הנסיונית שהקמתי
מי שמכיר אותי יודע, שאני מקימת קבוצות סדרתית. יש בעייני איזה קסם שמתחולל בקבוצות שנע בין מתח קל של תחרותיות לבין פרגון ורצון לעזור אחד לשני.
חומרי הבעירה האלו בדיוק הביאו אותי להקים את קבוצת שמונת המופלאים, שכל אחד מהם מצויין בתחומו (חלק לא יודעים את זה). המקבץ הזה נולד מליווים אישיים שקיימתי איתם חלקם בהתנדבות וחלקם לא, על ציר היזמות - משקיעי נדל"ן- חופש כלכלי.
מרבית אנשי הקבוצה אנשיי הייטק ודיגיטל אבל משתתפים גם אנשיי מקצוע (מעצב פנים ושיפוצניק).
ברמת חתך החופש הכלכלי כל אחד במקום שונה לגמריי, וכאן נמצא המתח המפרה. יזם שפשט רגל ויצא מזה במהירות בעקבות תיק השקעות מפואר שבנה ועכשיו עייניו נשואות לנדל"ן , איש הייטק שצועד בצעדים גדולים לעבר חופש כלכלי דרך נדל"ן, איש הייטק מוכשר ששקוע בחובות צרכניים עד צוואר אותו אני מטפחת שהגיע אליי מפעמונים, יד ימיני איש דיגיטל שמחפש נכס בתקווה וכו'...ממש עכשיו עברנו לקבוצות קטנות של עבודה על מיני פרוייקטים.

@גילגה בא לך לכתוב לי מאמר לבלוג בנושא House hacking?

אסטרטגיית co-living ו- house hacking
אחריי שהמושג co-living פתח לנו את הראש בכיוון אחד, עכשיו המושג של house hacking מייצר דלק לחשיבה לכיוון נוסף.
אז למי שלא מכיר קו- ליבינג הוא מושג המבוסס על הקונספט העתיק של דירת שותפים,אך במהדורה החדשה המודל משלב חללים ציבוריים נדיבים (מטבח, חדר כביסה וכו'...) על חשבון איזוריים פרטיים מצומצמים יחסית, סטייל מעונות סטודנטים. האסטרטגיה הזו מאפשרת ניצול נכון יותר של החלל מבחינת תשואה תוך כדיי השמרות ממגבלות החוק ומדירות מחולקות (ג"נ מנהלת אסטרטגיה כזו בבניינון בתקווה). קו-ליבינג הולך ותופס תאוצה סביב הערים הגדולות בעולם מלונדון, דרך ניו יורק וטוקיו וניתן לראות ניצנים של תופעת המגורים הזו גם פה בארץ בחיפה ירושלים וכמובן בתל אביב. חברת venn למשל פועלת בשכונת שפירא, במודל קהילתי מורחב ומעורר השראה. house hacking לעומת זאת זוהי אסטרטגיה המשלבת בעלות על מקבץ של יחידות דיור במסגרת בית קרקע/ דופלקס/טריפלקס וכו'...שאחת מהן היא דירת המשפחה, באופן הזה הדיירים שלך הם אלה שמשלמים את המשכנתא. @גילגה הביאה פה את הגירסה המשפחתית שלהם ל- house hacking שממש בקרוב ישותף כמאמר.

נערך לאחרונה ב:
@גילגה בא לך לכתוב לי מאמר לבלוג בנושא House hacking?
בשמחה, קראתי סיפורים דיי מטורפים על הנושא הזה מחו"ל אצלנו זה קצת פחות זוהר. מה שקראתי היה קניית נכס מוזנח, שיפוצים, מימון מחדש משיכת ההשקעה הראשונית ומגורים בנכס מבלי צורך לשלם דבר (השכירות מכסה את המשכנתא). אבל אלה סיפורים של מקצוענים.

אגב, כנראה לא רלוונטי לאוכלוסיה כאן אבל האוס האק עצבני זה איך להעביר שנים יפות כסטודנט מבלי לשלם שכר דירה. (עשיתי לפני מליון שנה). מעניין אותי אם מישהו מסוגל לעשות את זה במחירי שכר דירה של היום. לאתר נכס השכרה עם לא מעט חדרים מתחת למחיר השוק, להשכיר אותו ולהשכיר מחדש את החדרים בנפרד לחברים מהלימודים ככה שהם מכסים בעצם את כל השכר דירה.

נערך לאחרונה ב:
.
אגב, כנראה לא רלוונטי לאוכלוסיה כאן אבל האוס האק עצבני זה איך להעביר שנים יפות כסטודנט מבלי לשלם שכר דירה. (עשיתי לפני מליון שנה). מעניין אותי אם מישהו מסוגל לעשות את זה במחירי שכר דירה של היום. לאתר נכס השכרה עם לא מעט חדרים מתחת למחיר השוק, להשכיר אותו ולהשכיר מחדש את החדרים בנפרד לחברים מהלימודים ככה שהם מכסים בעצם את כל השכר דירה.
- לא הבנתי למה לא רלוונטי, אבל...
- לא מבין למה זה קשור למחיר... אבל למה שהסטודנטים שגרים במקום ומשלמים את כל השכר דירה יזרמו על זה שאת מנהלת אותם ולא משלמת גם אפילו שאת גרה בדירה?
-למה שבעל הנכס יסכים לזה במקום להשכיר בעצמו את הדירה לX שותפים במחיר שמתאים לו? עם חוזה לכל דייר. (מה שקורה לרוב בדירות שותפים).

נשמע פחות האוס-האק ויותר תרגיל פסיכולוגי שצריך להיות בשבילו מאוד מפולפל חברתית ולא דווקא בעל יכולת כלכלית נטו.

אולי את רואה את זה בצורה אחרת ויש לך דוגמה טובה להביא :) תמיד טוב לשמוע דברים חדשים. (ובפרט את המקרה שלך מהעבר)

- סיפורים יכולים להיות מוצגים תמיד בצורה יותר טובה מהמציאות. תלוי מי מספר את הסיפור ;)

- לא הבנתי למה לא רלוונטי, אבל...
- לא מבין למה זה קשור למחיר... אבל למה שהסטודנטים שגרים במקום ומשלמים את כל השכר דירה יזרמו על זה שאת מנהלת אותם ולא משלמת גם אפילו שאת גרה בדירה?
-למה שבעל הנכס יסכים לזה במקום להשכיר בעצמו את הדירה לX שותפים במחיר שמתאים לו? עם חוזה לכל דייר. (מה שקורה לרוב בדירות שותפים).
נשמע פחות האוס-האק ויותר תרגיל פסיכולוגי שצריך להיות בשבילו מאוד מפולפל חברתית ולא דווקא בעל יכולת כלכלית נטו.
אולי את רואה את זה בצורה אחרת ויש לך דוגמה טובה להביא :) תמיד טוב לשמוע דברים חדשים. (ובפרט את המקרה שלך מהעבר)
- סיפורים יכולים להיות מוצגים תמיד בצורה יותר טובה מהמציאות. תלוי מי מספר את הסיפור ;)

בגדול סיפורים הופכים להיות טובים יותר ככל שאתה מספר אותם יותר פעמים. אולי כן רלוונטי, ההנחה היא שהחבר'ה כאן יחסית מסודרים כלכלית וקשה לי לדמיין היום את רמת התפרנות שהובילה אותי להשקיע לא מעט זמן בשביל פתרון כזה. חייתי על חיסכון שנצבר בשכר מינימום ויודעת שהשעון מתקתק עד שאצטרך למצוא עבודה וכל שקל שאשים על שכר דירה רק יאיץ את השעון. אלה פתרונות של אנשים רעבים , וזה כן יצר קצת חיכוך עם השותפים אבל אפשר להתמודד גם עם זה. לקחתי סיכון ומגיע לי להנות ממנו.

אני לא חושבת שזה תרגיל פסיכולוגי, אני שמתי לב לזה שלא מעט מהמשקיעים בנדל"ן מתקשים להשכיר לסטודנטים בחיפה של אז. זה לא היה הבעל בית הראשון שפגשתי שהגיע מרחוק בשביל להראות לי דירה ריקה. כל נסיעה כזאת לוקחת לו חצי יום עבודה, ועכשיו בדירה היו שלושה חדרים נפרדים. אז כל התהליך הזה בשביל להשכיר את החדרים אחד אחד (ואולי לא לסיים להשכיר את הדירה כלל) היה לו יותר מידי קשה. (הייתי עוזרת לו, אבל עברתי לגור רק ממש בתחילת הלימודים וחתמתי על החוזה כמה חודשים מראש).

בדירה הראשונה שלי הושכרו רק 2 מתוך שלושת החדרים ואז הבנתי שיש בעיה כזאת לבעלי דירות. אחרי שנה נזרקתי מהדירה הזאת (בעל הבית הלך על משפחה ולא על סטודנטים), והחלטתי לחפש בעל בית עם אותה בעיה. מצאתי אחד, הצעתי לו סכום מסויים כדי לשכור את כל הדירה ולהתעסק בעצמי במציאת שוכרים. זה היה קצת פחות ממה שרצה אבל חסכתי לו את כל הטרחה בליסוע הלוך חזור כדי להשכיר את הדירה. תל אביב חיפה וכו', אז מבחינתו הייתה עסקה סבירה. כאן, אני ממש גרתי בדירה ולכן המאמץ של להשכיר את החדרים הנוספים היה בשבילי דיי קל. תמחרתי אותם טיפונת גבוה בגלל זה. על כל ההתעסקות יצא ששילמתי בערך שליש ממה שהייתי משלמת אם הייתי לוקחת חדר. זה טריק של נואשים, לא חזרתי עליו אחרי שהייתה לי עבודה. מצד שני השכר דירה של אז בדירת שותפים היה בערך כמו יום עבודה בודד (כשמצאתי עבודה) אז היה לי הרבה יותר סביר פשוט לעבוד קצת יותר. במקום להתחיל לחזור על כל האופרה הזאת שוב. בשנה השניה הדירה כבר לא מתחילה ריקה ואין לבעל הבית סיבה לתת לי את הסידור הזה.

נערך לאחרונה ב:
בגדול סיפורים הופכים להיות טובים יותר ככל שאתה מספר אותם יותר פעמים. אולי כן רלוונטי, ההנחה היא שהחבר'ה כאן יחסית מסודרים כלכלית וקשה לי לדמיין היום את רמת התפרנות שהובילה אותי להשקיע לא מעט זמן בשביל פתרון כזה. חייתי על חיסכון שנצבר בשכר מינימום ויודעת שהשעון מתקתק עד שאצטרך למצוא עבודה וכל שקל שאשים על שכר דירה רק יאיץ את השעון. אלה פתרונות של אנשים רעבים , וזה כן יצר קצת חיכוך עם השותפים אבל אפשר להתמודד גם עם זה. לקחתי סיכון ומגיע לי להנות ממנו.

אני לא חושבת שזה תרגיל פסיכולוגי, אני שמתי לב לזה שלא מעט מהמשקיעים בנדל"ן מתקשים להשכיר לסטודנטים בחיפה של אז. זה לא היה הבעל בית הראשון שפגשתי שהגיע מרחוק בשביל להראות לי דירה ריקה. כל נסיעה כזאת לוקחת לו חצי יום עבודה, ועכשיו בדירה היו שלושה חדרים נפרדים. אז כל התהליך הזה בשביל להשכיר את החדרים אחד אחד (ואולי לא לסיים להשכיר את הדירה כלל) היה לו יותר מידי קשה. (הייתי עוזרת לו, אבל עברתי לגור רק ממש בתחילת הלימודים וחתמתי על החוזה כמה חודשים מראש).

בדירה הראשונה שלי הושכרו רק 2 מתוך שלושת החדרים ואז הבנתי שיש בעיה כזאת לבעלי דירות. אחרי שנה נזרקתי מהדירה הזאת (בעל הבית הלך על משפחה ולא על סטודנטים), והחלטתי לחפש בעל בית עם אותה בעיה. מצאתי אחד, הצעתי לו סכום מסויים כדי לשכור את כל הדירה ולהתעסק בעצמי במציאת שוכרים. זה היה קצת פחות ממה שרצה אבל חסכתי לו את כל הטרחה בליסוע הלוך חזור כדי להשכיר את הדירה. תל אביב חיפה וכו', אז מבחינתו הייתה עסקה סבירה. כאן, אני ממש גרתי בדירה ולכן המאמץ של להשכיר את החדרים הנוספים היה בשבילי דיי קל. תמחרתי אותם טיפונת גבוה בגלל זה. על כל ההתעסקות יצא ששילמתי בערך שליש ממה שהייתי משלמת אם הייתי לוקחת חדר. זה טריק של נואשים, לא חזרתי עליו אחרי שהייתה לי עבודה. מצד שני השכר דירה של אז בדירת שותפים היה בערך כמו יום עבודה בודד (כשמצאתי עבודה) אז היה לי הרבה יותר סביר פשוט לעבוד קצת יותר. במקום להתחיל לחזור על כל האופרה הזאת שוב. בשנה השניה הדירה כבר לא מתחילה ריקה ואין לבעל הבית סיבה לתת לי את הסידור הזה.

תודה על השיתוף היה כיף לשמוע את הסיפור :)
אצלי כל המהלך שעשית עדיין מוגדר בתור מהלך עיסקי שדורש כישורים חברתיים טובים :)
(אם את לא מסכימה אז פשוט תקחי את הדעה שלי בתור מחמאה)

מעניין אותי אם מישהו מסוגל לעשות את זה במחירי שכר דירה של היום. לאתר נכס השכרה עם לא מעט חדרים מתחת למחיר השוק, להשכיר אותו ולהשכיר מחדש את החדרים בנפרד לחברים מהלימודים ככה שהם מכסים בעצם את כל השכר דירה.

בהחלט אפשרי. אולי לא את כל השכירות אבל בהחלט יכולים להרוויח מזה.

למה שבעל הנכס יסכים לזה במקום להשכיר בעצמו

למה לא?
אני אפילו אפשרתי לעשות את זה דווקא בתור בעלת בית.

אחרי שהשכירות המקורית הסתיימה, נתתי ביוזמתי שתי חלופות לסטודנטים שלי (הם נשארו שני סטודנטים חברים מתוך שלושה חברים שהתחילו את השכירות).
חלופה אחת - להמשיך לשלם על כל הדירה את המחיר המקורי (של תחילת השכירות) ושהם ימצאו סטודנט שייקח את החדר השלישי ומצידי הם יכולים לגבות מחיר גבוה יותר על החדר (תשלום על הסיכון שהם לוקחים כשהם חותמים על דירה שלמה ואחראיים מולי על כל הדירה כולל החדר של הסטודנט השלישי).
חלופה שניה - מסיימים את השכירות המקורית (שהייתה על כל הדירה) וכל אחד מהם חותם מולי על חוזה לחדר (במחיר גבוה יותר) ואני מוצאת סטודנט שלישי וחותמת מולו.
הם העדיפו את החלופה השנייה.

תודה על השיתוף היה כיף לשמוע את הסיפור :)
אצלי כל המהלך שעשית עדיין מוגדר בתור מהלך עיסקי שדורש כישורים חברתיים טובים :)
(אם את לא מסכימה אז פשוט תקחי את הדעה שלי בתור מחמאה)
אני מסכימה שזה מהלך עסקי. אבל לדעתי זו עסקה שנותנת ערך אמיתי לבעל הדירה זה לא איזה מניפולציה פסיכולגית או ניצול (בעיני).

מהזווית שלי הצעתי משהו דומה לתיווך ולכן מגיע לי לפחות חודש שכר דירה כי אני מוצאת שוכרים בעצמי. מצד שני מגיע לי יותר מתיווך כי לקחתי על עצמי סיכון כלכלי, ולכן רציתי לקבלעוד חודש שכר דירה הנחה. עכשיו מספיק חודשיים שכר דירה ביד כדי לממן לשותפה בודדת ששוכרת חדר אחד מתוך שלושה חדרי שינה, 6 מתוך 12 חודשים של שכר דירה חינמי כלומר 50% הנחה, מה שהשגתי יותר מזה זה קצת כישורי משא ומתן והפרשי תמחור בתוך הנורמה של המחירים לאותה תקופה. מצד שני אני אציין שהייתה תחלופה של שוכרים, ושבשלב מסויים הם דיי התמרמרו כשהם גילו (במקרה) שאני משלמת פחות. כאן באמת היה צריך קצת כישורי אנוש כדי לעזור להם להתגבר.

קיצור אני מסכימה לגמרי.

נ.ב. הערב סנופי מעלה את המאמר שלי! פעם ראשונה עם כתיבה מסוג כזה. הנה עוד סיפור שהשתפר מאוד בפעם השלישית או הרביעית שסיפרתי אותו. לוקח זמן להבין איך לספר סיפור כמו שצריך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@דאניל
האמת בימים האחרונים הבנתי שהאתר הוא כמו לוח מחיק, שיעבור ככל הנראה עוד הרבה עיבודים,
ישנם מאמרים שעדיין בחזקת כותרת, שעוד לא ניצוק בהם תוכן, אבל עם זאת חלק גדול ממאמריי הליבה כבר שם.
אז האתר בהתהוות...ומי שמזדמן לסביבה מוזמן:-)
אני מנועה מלעלות לינק, אוהבת את האתר ומכבדת את חוקיו...

Back
למעלה