• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הנועזת

• פותח הנושא פותח הנושא הנועזת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
התקווה אהובתי (א)
ב-2009 התוודעתי לראשונה לשכונה,
זה קרה חצי שעה אחריי שאביטל ז"ל ערכה לי סיור בדירה מעופשת עם 6 תורכים באיזור התחנה המרכזית הישנה.
ריח הזבל באותה דירה שהתערבב לי עם חוויה בלתי נשכחת בחצר הבניין,
בה רוויטל בת ה 65 גירשה עם תיק יד, זוג שעשה מה שעשה בחצר הבניין
נחרטi בי כל כך
שכשהגעתי עם אביטל לראות בית קרקע שגם הוא היה בבעלותה ברחוב האקליפטוס,
התקווה נראתה לי מבויתת לחלוטין ונעימה למראה.
בדיעבד סינדרום התקווה, התחיל שם.

נערך לאחרונה ב:
פעמונים, קרן השתלמות ומינוף זול
בעודי חוקרת יחד עם אורן את נפלאות המינוף הזול והגדלת התשואה באמצעות קרן השתלמות לצרכיי רכישות נדל"ן,
כשבמקביל שלושה מאמרים נכתבים ע"ג גוגל דוק-
כובע ראש צוות פעמונים קורא לי לדלת האחורית של אותו הרעיון רק מכיוון אחר.
מדובר בגברת גרושה בסוף גילאי החמישים עם מינוס של 15K, כשהתזרים החודשי שלה על הקשקש לאחר התיעלות!
יש לה קה"ש נזילה של כמה עשרות אש"ח ופנסיה זעומה.
כמה קל להתפתות לפתרון הקל ולהפחית את החוב מקרן ההשתלמות ופשוט להעלים אותו. אבל לא.
הלוואות מקרן השתלמות זולות באופן דרמטי מהלוואות לכל מטרה ויכולות להגיע לריבית מצחיקה של 1.1% ועדיין להמשיך לייצר תשואה, מה שגוזר סכום חודשי זניח.
את קרן ההשתלמות הקטנה הזו צריך להשקות ולדשן ..

נערך לאחרונה ב:
אני מנועה מלעלות לינק, אוהבת את האתר ומכבדת את חוקיו...
אני חושבת שהיה פעם שרשור ייעודי ליוצרי בלוגים לפרסם בו את הבלוג שלהם. חיפשתי עכשיו ולא מצאתי. אני טועה שהיה אחד כזה? אולי הסירו?

מדובר בגברת גרושה בסוף גילאי החמישים עם מינוס של 15K, כשהתזרים החודשי שלה על הקשקש לאחר התיעלות!
יש לה קה"ש נזילה של כמה עשרות אש"ח ופנסיה זעומה.
כמה קל להתפתות לפתרון הקל ולהפחית את החוב מקרן ההשתלמות ופשוט להעלים אותו. אבל לא.
הלוואות מקרן השתלמות זולות באופן דרמטי מהלוואות לכל מטרה ויכולות להגיע לריבית מצחיקה של 1.1% ועדיין להמשיך לייצר תשואה, מה שגוזר סכום חודשי זניח.
את קרן ההשתלמות הקטנה הזו צריך להשקות ולדשן ..
ממש מסקרן אותי, האם אין מחשבה על גמילה מהלוואות במצבים שבהם נכנסו לחובות בגלל התנהלות כלכלית לא טובה? כי אני יכולה להבין את המספרים ולמה אנשים שמתנהלים בצורה נכונה ואחראית יכולים להרוויח מלקחת הלוואה ולא להוציא כסף מהקרן. אבל במצב של תלות באשראי והתנהלות בעייתית הייתי חושבת שהכי חשוב לשנות את דפוס הפעולה כדי לא ליפול חזרה לבור של הלוואות והתנהלות בעייתית.

מי שרוצה למצוא את האתר יצטרך להיות רק טיפל'ה יצירתי. ממש טיפה.

@גילגה
מאמר נהדר תודה.
הלוואי שאצליח ליישם משהו דומה באיזור שלי
תודה רבה :) ושיהיה בהצלחה. אני אכתוב משהו על מערכות סולאריות כשאתפנה לזה. דיי נחמד להתנסות בכתיבה פחות מובנית ומקצועית.

ממש מסקרן אותי, האם אין מחשבה על גמילה מהלוואות במצבים שבהם נכנסו לחובות בגלל התנהלות כלכלית לא טובה? כי אני יכולה להבין את המספרים ולמה אנשים שמתנהלים בצורה נכונה ואחראית יכולים להרוויח מלקחת הלוואה ולא להוציא כסף מהקרן. אבל במצב של תלות באשראי והתנהלות בעייתית הייתי חושבת שהכי חשוב לשנות את דפוס הפעולה כדי לא ליפול חזרה לבור של הלוואות והתנהלות בעייתית.
שאלה מעולה וסופר רלוונטית שעולה כל הזמן עם המשפחות של פעמונים...
אביא דוגמה קצת מצחיקה ולא קשורה, כתגובה לשאלה כפי שאני רואה אותה.

יש לי חברה שלאחרונה התחילה להביא את בעלה למפגשי חברות ילדות שלנו. כולנו הרמנו גבה, מה לבעלה וחבורת הקצ'קעס שלנו???
ובכן אותה חברה החליטה לאחרונה שמכיוון שבעלה חשוד בפזילה לצדדים הוא יצטרף אליה בכל פעם שהיא תצא ולהיפך כשהוא יצא עם החברים שלו גם היא תצטרף.

מבחינתי זה אותו מכניזם-
הפיתויים לחוב צרכני יהיו קיימים תמיד ולו בפיתוי הכי שכיח של שימוש בתשלומים בסופר. צריך להבין כי חלק מהמשפחות בפעמונים לא רק לא מתנהלים כלכלית נכון, גם אין להם מרחב תמרון.

במקרה שבדוגמה למשל, הגברת הזו היא על הקצה. או שהיא תיקח הלוואה יקרה או הלוואה זולה, או שאפיק החיסכון היחיד שיש לה יפגע... אין פה יותר מידי אפשרויות, גם ככה התזרים שלה מצומק ואופק הפנסיה לא נראה טוב בכלל.

נערך לאחרונה ב:
במקרה שבדוגמה למשל, הגברת הזו היא על הקצה. או שהיא תיקח הלוואה יקרה או הלוואה זולה, או שאפיק החיסכון היחיד שיש לה יפגע... אין פה יותר מידי אפשרויות, גם ככה התזרים שלה מצומק ואופק הפנסיה לא נראה טוב בכלל.
תודה על התשובה, הדיון הזה מעניין מאוד. נשמע שבמקרה הזה האישה הזאת צריכה למצוא עבודה כדי להצליח לאזן את עצמה.
מעניין מה יהיה איתה בסוף. מקווה שיום אחד אצליח להגיע להתנדב בפעמונים, החשיבה והניתוח של המקרים מרתקים. אשמח שתשתפי בעוד מקרים

יש לי חברה שלאחרונה התחילה להביא את בעלה למפגשי חברות ילדות שלנו. כולנו הרמנו גבה, מה לבעלה וחבורת הקצ'קעס שלנו???
ובכן אותה חברה החליטה לאחרונה שמכיוון שבעלה חשוד בפזילה לצדדים הוא יצטרף אליה בכל פעם שהיא תצא ולהיפך כשהוא יצא עם החברים שלו גם היא תצטרף.
דרך אגב, אני חושבת שההקבלה הנכונה יותר היא אלכוהוליסט שנמנע מלהיכנס לבר. יש ערך גדול להימנעות מוחלטת במצב של התמכרות. והתמכרות לאשראי והלוואות היא התמכרות לכל דבר.

דרך אגב, אני חושבת שההקבלה הנכונה יותר היא אלכוהוליסט שנמנע מלהיכנס לבר. יש ערך גדול להימנעות מוחלטת במצב של התמכרות. והתמכרות לאשראי והלוואות היא התמכרות לכל דבר.
ההמנעות המוחלטת מהסם הצרכני, לא באמת מתרחשת בשטח בקרב המשפחות.
התהליך הוא הדרגתי ודיסהרמוני.
לרוב עיקרו של התהליך יתרחש בכלל לאחר תום תהליך הליווי.
מדובר פה לא רק מהמנעות מביזבוז,
אלא להסתגלות למחשבה שככל ששכבת ההכנסה הפנויה תעובה,
ככה ניתן יהיה ליצור בסיס אמיתי לעולומות של שפע.

נערך לאחרונה ב:

מבחינתי זה אותו מכניזם
וזה נשמע לך כמו מכניזם בריא?

אז כנראה לא הבנתי, חשבתי שהמכניזם שאת מיישמת במקרה הנ"ל אמור להיות דומה לדוגמה שנתת.
נאמר במרכאות כפולות ובקריצה...החשיפה בשני המקרים ל"סם" היא בלתי נמנעת.

נשמע שבמקרה הזה האישה הזאת צריכה למצוא עבודה כדי להצליח לאזן את עצמה.
מעניין מה יהיה איתה בסוף.
נושא העבודה הנוספת הוא אישיו רציני בכלל, ככל שהגיל עולה בפרט, והקורונה רק הוסיפה על הבעייתיות.
צריך להבין שאחריי יום עבודה מלא במערכת החינוך
לצאת ולעבוד כשכירה בעבודה נוספת או לפתוח עסק קטן מהבית,
זה כמעט בלתי אפשרי כשהאוריינטציה היא אנטי-טכנולוגית והחשש מהדבקה גבוה.

תודה רבה :) ושיהיה בהצלחה. אני אכתוב משהו על מערכות סולאריות כשאתפנה לזה. דיי נחמד להתנסות בכתיבה פחות מובנית ומקצועית.

אשמח לקרוא את המאמר הבא על הגגות.
מאוד אהבתי את המאמר הנוכחי

מחשבות נועזות..
אז מה זה להיות נועזת מבחינתי?
כל מה שנחשב נועז, להיפך.
לא בעד מינוף בהיקף גבוה, לא בעד ריבוי נכסים ופיזור, לא בעד יעדי פריפרייה אקזוטיים, לא בעד חו"ל, התלות שזה מביא באנשיי קשר, ניפוח המחיר והתחזוקה השוטפת. לא בעד דגש תשואתי בימי ריבית אפס וכן לא בעד איזוריי פריים לוקיישן.
בעד פריפרייה של המרכז. בעד ויתור על דירת מגורים. בעד שימוש בפטור לצורך רכישת דירה יקרה מקסימלית בהתייחס למשקיע, בעד לימוד מעמיק טרם רכישה וקנייה מתחת למחיר שוק. בעד בתי קרקע, בעד שימוש במכשירי שוק ההון כמימון וויתור על משכנתאות יקרות אם אפשר והשגת שני עולמות השקעה ברכישה אחת, בעד השכרה לאוכלוסיה חסרת דרוג בבנק.

נערך לאחרונה ב:
מחשבות נועזות..
אז מה זה להיות נועזת מבחינתי?
.

זיקקת את הדברים בצורה מקסימה ובחן רב :)

גורם לי לשאול את עצמי איך הייתי בוחר לנסח את האג'נדה שלי אם הייתי נדרש לה.

אולי הזדמנות לשאול למה דווקא 'הנועזת'?

זיקקת את הדברים בצורה מקסימה ובחן רב :)

גורם לי לשאול את עצמי איך הייתי בוחר לנסח את האג'נדה שלי אם הייתי נדרש לה.

תודה רבה:) על המילים ועל החומר למחשבה.

האמת שהפינג פונג בין לעשות נדל"ן ללוות אחרים הוא זה שמייצר את הזיקוק. כי כל עוד אתה עושה לביתך ב-"חושך" אין צורך בו, השיח הוא פנימי כמעט ספונטני ולא נדרש ממך המאמץ לצקת אותו למילים ולרעיונות.

בתואר הראשון שלי למדתי באוניברסיטה העברית סוציולוגיה ויחב"ל.
הצד הסוציולוגי לימד אותי לחשוב בביקורתיות ולהבין מה הוא קונפורמיזם גם כשהוא בתחפושת.
בתרבות הכללית אנשים קונים דירה למגורים, מפרישים כשכירים כסף לפנסיה מבזבזים את המשכורת החודשית על מחיה ושומרים על מינוס בתוך המסגרת ואם מצטברים כספים בעו"ש קונים איזו קרן נאמנות או יושבים על מזומן. במידה וקיבלו איזו ירושה משמיים, לרוב הם יקנו דירה ב"איזור טוב" בתשואה אפסית מבלי לחקור או לבדוק. עד פה הכל צפוי ומוכר.

בתת תרבויות, כמו פה בסולידית למשל,
תמצא שמרבית האנשים יוצרים הכנסה פנויה מעל הממוצע,
כאשר הגדרתם כנפרדים מהמיינסטרים תנבע בהכללה מנושאים של חיסכון.
כפועל יוצא, הם יעסקו למשל שעות בעמלה/דמי ניהול שהם קיבלו בבית השקעות זה או אחר,
אבל לעומת זאת יגלו עיוורון מוחלט לנוכח זה שדירת המגורים שלהם שעלותה כמה מליונים, היא השקעת חייהם והיא גרועה, והיא מניבה להם אחוז וחצי.
זה בעייני קונפורמיזם בתחפושת, בתוך תת תרבות.

גם בקרב קהילות של נדלניסטים ברשתות החברתיות קיימות נקודות עיוורון והסתגלות לנורמות של תת התרבות מתוך טרנדיות.
למשל הנהירה להשקעות בחו"ל בעייני בחלק גדול מן המקרים לא מוסברת רציונלית,
כשהתשואה דומה מידי לתשואות אותן ניתן לקבל בארץ (4-5%) אך מייצרת הוצאות עקיפות של לעיתים מגיעות ללמעלה מ10% מערך הנכס ביצירת ההשקעה ובניהולה, ממיסוי דרך ליווי והכי חשוב איבוד השליטה השוטפת על הנכס שלך שאתה מנהל נכס בשלט רחוק,
וכשאתה תלוי באנשיי קשר (תקופת הקורונה היא דוגמה למורכבות שעלולה להיווצר).

אז לשאלתך הבחירה בניק ניים הנועזת, נובע מהתפיסה לא להיות מוגבלת בחשיבה לקווים של תת תרבות זו או אחרת. באופן פרדוקסלי אני תופסת את עצמי כשמרנית מדעותיי הפוליטיות, דרך תפיסת ניהול הכסף שלי.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה