גילגה
משתמש רגיל
- דירוג
- 1,601
תודה רבהעל המילים ועל החומר למחשבה.
האמת שהפינג פונג בין לעשות נדל"ן ללוות אחרים הוא זה שמייצר את הזיקוק. כי כל עוד אתה עושה לביתך ב-"חושך" אין צורך בו, השיח הוא פנימי כמעט ספונטני ולא נדרש ממך המאמץ לצקת אותו למילים ולרעיונות.
אולי הזדמנות לשאול למה דווקא 'הנועזת'?
בתואר הראשון שלי למדתי באוניברסיטה העברית סוציולוגיה ויחב"ל.
הצד הסוציולוגי לימד אותי לחשוב בביקורתיות ולהבין מה הוא קונפורמיזם גם כשהוא בתחפושת.
בתרבות הכללית אנשים קונים דירה למגורים, מפרישים כשכירים כסף לפנסיה מבזבזים את המשכורת החודשית על מחיה ושומרים על מינוס בתוך המסגרת ואם מצטברים כספים בעו"ש קונים איזו קרן נאמנות או יושבים על מזומן. במידה וקיבלו איזו ירושה משמיים, לרוב הם יקנו דירה ב"איזור טוב" בתשואה אפסית מבלי לחקור או לבדוק. עד פה הכל צפוי ומוכר.
בתת תרבויות, כמו פה בסולידית למשל,
תמצא שמרבית האנשים יוצרים הכנסה פנויה מעל הממוצע,
כאשר הגדרתם כנפרדים מהמיינסטרים תנבע בהכללה מנושאים של חיסכון.
כפועל יוצא, הם יעסקו למשל שעות בעמלה/דמי ניהול שהם קיבלו בבית השקעות זה או אחר,
אבל לעומת זאת יגלו עיוורון מוחלט לנוכח זה שדירת המגורים שלהם שעלותה כמה מליונים, היא השקעת חייהם והיא גרועה, והיא מניבה להם אחוז וחצי.
זה בעייני קונפורמיזם בתחפושת, בתוך תת תרבות.
גם בקרב קהילות של נדלניסטים ברשתות החברתיות קיימות נקודות עיוורון והסתגלות לנורמות של תת התרבות מתוך טרנדיות.
למשל הנהירה להשקעות בחו"ל בעייני בחלק גדול מן המקרים לא מוסברת רציונלית,
כשהתשואה דומה מידי לתשואות אותן ניתן לקבל בארץ (4-5%) אך מייצרת הוצאות עקיפות של לעיתים מגיעות ללמעלה מ10% מערך הנכס ביצירת ההשקעה ובניהולה, ממיסוי דרך ליווי והכי חשוב איבוד השליטה השוטפת על הנכס שלך שאתה מנהל נכס בשלט רחוק,
וכשאתה תלוי באנשיי קשר (תקופת הקורונה היא דוגמה למורכבות שעלולה להיווצר).
אז לשאלתך הבחירה בניק ניים הנועזת, נובע מהתפיסה לא להיות מוגבלת בחשיבה לקווים של תת תרבות זו או אחרת. באופן פרדוקסלי אני תופסת את עצמי כשמרנית מדעותיי הפוליטיות, דרך תפיסת ניהול הכסף שלי.
הנושא של לשרוף את כל ההון+ משכנתא על דירה למגורים שיותר זול לשכור זה משהו שכל המעגל החברתי שלי נפל בו. וגם לנו לקח זמן להפנים את המשמעויות של הגיליון אקסל על העתיד שלנו.