• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ההתחלה

• פותח הנושא פותח הנושא Slick_Nick
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Slick_Nick

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,
בשנה האחרונה תרתי את פורום הסולידית לאורכו ולרוחבו, הוקסמתי מהרעיונות שהוצגו כאן ושתיתי בצימאון כל פיסת מידע שיכולתי לאסוף. אני אורז את התרמיל שלי לקראת השקעה ראשונה, אך אני מלא בתהיות וחששות. ברצוני לשתף אותן איתכם, בתקווה לא לעשות טעות ולהחכים.

קצת עלי
אני בן 18, בדיוק אחרי מכינה קד"צ. מצפה לי שירות צבאי של בערך שש שנים בתחום התכנות - חצי שנה קורס קד"צ, שירות סדיר ושנתיים וחצי קבע.

ובעניין ההשקעות
ברשותי כ50 אש"ח שנחסכו לי ע"י הוריי וכרגע הם ברשותי בעו"ש, אותם אני מתכוון להשקיע.
חוץ מזה יש כ5 אש"ח לשימוש יומיומי (אני מבזבז מאוד קצת מאז שאני זוכר את עצמי, כמה מאות בודדות בחודש. כמובן שזה כי הייתי צעיר אבל לפחות בשירות הסדיר לא צפוי להיות שום שינוי) ואת הגב של ההורים למקרה חירום.

בשנה האחרונה למדתי הרבה כדי להתכונן להשקיע כשאצא מהמכינה הקדם צבאית, אבל כמה תובנות ערערו אותי.
- מטרת החיסכון של הוריי הייתה כסף לשימוש אחרי השירות שלי, וגם אני מתכוון להשתמש בו לכך. משמעות העניין הוא שאופק ההשקעה שלי קצר מאוד, מה שאומר חשיפה כמעט אפסית למניות - ולהשקיע באג"ח היום זה לא להיט למיטב הבנתי.
- אני לא יכול להשקיע את הכסף דרך כלים פנסיוניים (כמה שחלמתי על קרן השתלמות בניהול אישי), כלומר אשלם מס, והרבה.

אז אני ניצב כאן, חודש לפני תחילת הקורס, ואני מנסה להבין מה לעשות. להשקיע למרות כל ההסתייגויות או להניח את הכסף באיזה פיקדון ולסיים עם העניין?
אחרי כל ההכנות יכול להיות שהסיכון פשוט לא שווה את זה.
מה דעתכם, כדאי לי לצאת למסע עכשיו או שיהיה יותר חכם להניח את התרמיל ולצאת עם כספי שירות הקבע?

תודה לכם על תשומת הלב :)

ברוך הבא לפורום!

- מטרת החיסכון של הוריי הייתה כסף לשימוש אחרי השירות שלי, וגם אני מתכוון להשתמש בו לכך. משמעות העניין הוא שאופק ההשקעה שלי קצר מאוד, מה שאומר חשיפה כמעט אפסית למניות - ולהשקיע באג"ח היום זה לא להיט למיטב הבנתי. :)
כלומר בעוד 6 שנים? זה לא מעט זמן.
וחוץ מזה, אם אתה מוציא מעט, אז במהלך השירות תוכל לצבור עוד באיזור 6 אלף * 30 חודשים = 180 אלף. האם תצטרך משהו שיעלה יותר מזה?

כמובן שיכול להיות שינוי משמעותי במהלך שירות הקבע שיגרור הוצאות גדולות (חתונה? משהו אחר?), אבל
1. מה ההסתברות שזה יקרה (שאלה אישית לחלוטין)?
2. מה ההסתברות שזה יקרה ביחד עם נפילה בשוק ההון?
3. מה ההסתברות שלא תוכל לחסוך בכלל גם לאחר השינוי המשמעותי?
4. אם 1+2+3 יקרו, עד כמה זה נורא מבחינתך? עדיין יש את הגב של ההורים. אז כנראה שלא תהיה זרוק ברחוב.

לדעתי, יש יתרון ב״להכניס את הרגל למיים״ בשלב מוקדם, בעיקר כדי ללמוד את סיבולת הסיכון שלך. אבל הכמות שתשקיע מאוד תלויה בכמה הכסף קריטי לאחרי הצבא?

מניסיון, המשכורת הצבאית במהלך השירות הסדיר היא די והותר להוצאות החודשיות - בוודאי אם אתה בראש הסולידית. לדעתי, עקב העובדה שאתה רוכש מקצוע מבוקש ומכניס מאוד, והעובדה שתוכל לחסוך מספיק כסף במהלך שירות הקבע למחיה לאחר השחרור, אין סיבה שלא תשקיע את הכסף שברשותך בנכסים גם יותר מסוכנים מאג"ח, הניסיון שתרכוש יכין אותך לשחרור והכסף הזה הוא זניח לעומת מה שאתה אמור להרוויח כחייל בקבע וכמתכנת משוחרר.

לא ממליץ, ואין לי שום ניסיון כמשקיע בשוק ההון

ברוך הבא לפורום!
תודה רבה :)

אתם צודקים לגמרי, אוכל להשתמש בחלק מהמשכורת הצבאית שאצבור למחייה המיידית ולאחרי השירות, ואני באמת יכול להקדיש את הסכום הנוכחי לטווח ארוך יותר (ובכך להתרחק קצת יותר מאג"ח). אני לא מבין למה לא ראיתי את זה ככה עד עכשיו.
עכשיו כדאי לחשוב מחדש איזו הקצאת נכסים (ופיזור וכו') אני רוצה.
כמובן אם יש עוד הצעות ומחשבות הן יתקבלו בברכה יתרה :)
יאללה, לשולחן השרטוטים.

מטרת החיסכון של הוריי הייתה כסף לשימוש אחרי השירות שלי,
לשימוש עבור מה? פשוט אל תשתמש בו.

כלומר אשלם מס, והרבה
זה לא מסתדר עם:
משמעות העניין הוא שאופק ההשקעה שלי קצר מאוד

אתה שוכח שבקבע אתה תרוויח משכורת. שאותה תוכל לחסוך כדי "לחיות" אחרי השירות.
וזה לא שכמה חודשים לפני השחרור כבר תמצא עבודה בשכר של פי 3-4 מאשר המשכורת בקבע.

אז אחרי שתהיתי איתכם על אופק ההשקעה, עכשיו אני שמח לחלוק את תוכנית ההשקעות הראשונה שלי!

קצת עלי
אני בן 18, אחרי מכינה קד"צ. מצפה לי שירות צבאי של בערך שש שנים בתחום התכנות - חצי שנה קורס קד"צ, שירות סדיר ושנתיים וחצי קבע. אני מתחיל את השירות ממש עוד מעט.

משאבים
ברשותי 68 אש"ח מחסכונות, כרגע ברשותי בעו"ש.
55 אש"ח מתוכננים להיות מושקעים לטווח רחוק (לפחות 15 שנה, מצידי - לפנסיה).
13 אש"ח (-+ ההכנסה מצה"ל) נשמרים לתחביבים, יתר ביטחון, עזר לאיזון התיק וכו'.
[ידוע לי שהסכום לא מספיק למקרי חירום, יש לי את הגב של ההורים אם חס וחלילה יקרה משהו]
לפני הקבע - אני מתכנן להוציא כ 350 - 400 ש"ח בחודש (לפי ההיכרות שלי עם עצמי), מה שמותיר אותי עם "הכנסה" של 500 ש"ח בחודש.
בקבע - צפויה לי הכנסה נחמדה בקבע, שאיתה אוכל לשנות את הלייף סטייל שלי ולהוסיף סכומים להשקעה (והפעם עם פטורי מס, בקרן השתלמות ודומיה)

התפלגות ההשקעות (סכום התחלתי 55 אש"ח)
50% מנייתי
- 85% מדינות מפותחות (וגם קצת לא): תכלית TTF (4D) MSCI WORLD
- 15% שווקים מתעוררים: אי.בי.אי (4D) סל MSCI שווקים מתעוררים

50% אג"חי
- 40% צמוד: PTF י(00) מדדיות 2-5 שנים ממשלתיות
- 40% שקלי: תכלית TTFי (00) ממשלתי שקלי ריבית קבועה 2-5 שנים
- 20% ריבית משתנה: אי.בי.אי (00) סל שקלי ריבית משתנה ממשלתי

התכנון
התכנון הוא להשקיע את הסכום המדובר ב11 פעימות של 5 אש"ח לאורך השנה הקרובה, כאשר כל פעימה תאזן את הסכום לפילוח המתוכנן. [אני אשקיע דרך מערכות המסחר של אי.בי.אי]
את הפעימה הראשונה אני מתכנן להעביר כבר לקראת סוף השבוע.
אאזן אותו כשיחרוג הרבה מהאיזון הרצוי.

מילים אחרונות
יש עוד דברים שאני לא בטוח בהם סופית, כמו האחוז שהענקתי לריבית המשתנה, או הבחירה שלא להשקיע דרך קרנות אירופאיות בגלל עלות הכניסה, כך שאשמח לשמוע דעות/מחשבות/רעיונות על התיק.
תודה לכל המשתתפים ובעיקר הפעילים בפורום, ביליתי שעות בקריאת פוסטים ודיונים שעזרו לי להרכיב את מה שכתוב לעיל, ובכלל לרצות לקחת אחריות על העתיד הכלכלי שלי.

בסוף הלכתי על 35% דל -סיכון.
למה? אני באמת קצת מפחד. מדברים כאן הרבה על הסכנות שבמשקיע עצמו, אז אני נזהר.
כשאתחיל להכניס מהקבע אשנה את החלוקה ואגביר את הסיכון.
הגיוני לטעמכם?

בסוף הלכתי על 35% דל -סיכון.
למה? אני באמת קצת מפחד. מדברים כאן הרבה על הסכנות שבמשקיע עצמו, אז אני נזהר.
כשאתחיל להכניס מהקבע אשנה את החלוקה ואגביר את הסיכון.
הגיוני לטעמכם?
לדעתי כן.
אתה עדיין לא מכיר את עצמך מספיק. אם אתה סובל מאוד מהפסדים אז עדיף תיק מוטה אגח. גם אם זה לא אופטימלי כלכלית, זה כנראה עדיף פסיכולוגית.

כמובן אל תשכח חוזה אודיסאוס, ואולי עם קצת מחשבה מתי תוכל/תרצה להעלות רמת סיכון.

התכנון הוא להשקיע את הסכום המדובר ב11 פעימות של 5 אש"ח לאורך השנה הקרובה, כאשר כל פעימה תאזן את הסכום לפילוח המתוכנן.
מעביר לך עצות שאני קיבלתי -
לדעתי אין ממש סיבה להשקיע את הסכום בפעימות. ראה את הקישור לפוסט למעלה.

לדעתי, בתיק של 50%:50% ומטה, כדאי לשקול להקטין מעט את שני החלקים, ולהוסיף קונצרניות.
לדוגמא: 45%:45%:10%.

זו תמיד היתה הגישה שלי לתיקים לא מנייתיים.
אבל אני חושב שתיק מנייתי מתאים לרוב המשקיעים.
זכורה לי אמירה שלך, שהעקום ההיסטורי מגבה, שברוב רמות הסיכון, עדיף שילוב של מניות ואגח מדינה, ללא קונצרני.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קשה לי קצת עם אגח קונצרני.
אם אתה חושב שהחברה טובה ותשרת את החוב, קנה מניותיה ותהנה מהצמיחה.
אם יש תשואה גבוהה וזה הימור אם החברה תשרת את החוב, אז למה להתקרב אליה?

נושאים דומים

Back
למעלה