זה הדף הראשון של השאילתה שליזה מה שעשיתי לפני שהגבתי לך
זה הדף הראשון של השאילתה שליזה מה שעשיתי לפני שהגבתי לך
הולך לקראתך, בכתבה עם הכותרת הזו:
איזו טענה? שיש הבדל בין בט"ל לגמ"ח המרכזי? איזה סימוכין אתה עוד רוצה?טענת טענה, אשמח לסימוכין
זה. הממשלה לקחה לבט"ל את העודפים
על פי ההסכם, מחויב המוסד להפקיד את עודפי התקציב בקופת האוצר, כאילו היו הכנסות ממיסים, ומכאן אין לו שליטה על הקצאת הכספים. אפשר לסלול עוד ועוד כבישים שמאריכים את הפקקים, לבטל את מס הקנייה על מוצרי חשמל או להכריז על תוכניות פופוליסטיות כמו "נטו משפחה", בלי שמישהו ישאל "מאיפה הכסף?". נטו הונאה.
יש לציין שהממשלה מעולם לא פיגרה בהחזר החוב שלה לביטוח הלאומי, אולם כל סכום שמוחזר חוזר לאוצר כלעומת שבא, ואותו הסכם מפוקפק מאפשר לה להקצות את הכספים בחוסר שקיפות משווע.
אז אני אמשיך בציטוטים מאותה כתבה שבחרת:
תודה רבה!מבחינתי, אפשר לחזור לנושא המקורי של השרשור.
יש פירוט?בפורום אחר, רואת חשבון חיצונית (שאינה קשורה כלל לגמ"ח) שקראה את הכתבה - וטענה שיש שם טעויות מביכות.
כל הדיונים על הגמ"ח המרכזי מפספסים את 2 הנקודות המרכזיות שעליהם נבנה הגמ"ח.בעקרון אין שם משקיעים ולכן גם אין חובות.
אנשים תרמו לגמ"ח במשך שנים, מתוך ציפיה שבעת הצורך יוכלו לקבל הלוואה. כשיגיע היום. יגלו שאין כסף בקופה ואין הלוואה. כספי התרומות שלהם הלכו כדי לממן דירות של אחרים, שזה די הרעיון בתרומה.
אני מאוד מקווה שבמצב כזה המדינה לא תסתכל על זה כחוב שצריך לכסות. לא שאתפלא אם הממשלה הנוכחית תעשה את זה.
לא הייתי ממהר לשלול כל אפשרות - אז לא יקראו לזה 'כיסוי חובות', יקראו לזה 'תרומה' של המדינה, 'עידוד גמילות חסדים', 'מאבק בעוני', לא חסר מונחים בשביל לתרץ תמיכה כלשהי. זה מאוד תלוי במצב הפוליטי שיהיה במדינה ברגע הקריסה.לאור הנ"ל אין שום אפשרות שהמדינה תכסה את חובות הגמ"ח
אדם "תורם" סכום כסף ומצפה שבנו יזכה להלוואה נוחה בבוא העת. בהלכה זה לא מוגדר כהשקעה - אוקיי, מוזר, זכותם של כותבי ההלכה. אבל בואו לא נשקר לעצמנו - זאת השקעה לכל דבר ועניין. זה כמו שאני אטען: לא לקחתי שוחד תמורת טובת הנאה, כי הכסף הגיע בכלל אל הבן שלי. שטויות.אין שם משקיעים
האופן שבו אני מבין את המילה 'תרומה' הוא שאין ציפייה לקבל משהו חזרה. האם ל-"תורמים" באמת אין ציפייה לתמורה? האם ברגע הקריסה הם יגידו "הכל זה מלמעלה" וישכחו את ה-"תרומה" שלהם כלא הייתה?רק תורמים
כלומר גם אתה רואה ב-'נותן הכסף' כמשקיע, אין דרך להתחמק מזה.הגמ"ח המרכזי מבטיח את ההלוואה לבן של המשקיע
האם אתה אוחז שיש סיכוי ריאלי, שבמצב של קריסת העמותה נשואת האשכול, מדינת ישראל תשלם ולו ש"ח אחד לאלו שהשקיעו שם?לא הבנתי את השאלה.
ההלכה לא מגדירה את המצב המשפטי, במרבית המקרים הוא לא מעניין אותה.אלה לא תורמים, אלא משקיעים. וכן יש פה ריבית שאפשר לחשב אותה, גם אם היא לא נאמרת במפורש. אני לא אומר את הדברים האלה כביקורת אליך, דווקא החכמתי מהתגובה ואני כנראה מתפרץ לדלת פתוחה. פשוט צריך להבחין בין איך שהחרדים וההלכה מגדירים את המצב המשפטי - לטעמי באופן שגוי וקצת ילדותי - ובין איך באמת נכון לראות אותו.
אני מצטט, ולהדגיש, אין לי שמץ הבנה בנושא הנה"ח וכו':יש פירוט?
הכותבת היא רו"ח חרדית (אאוטסיידרית, ממש לא כוס התה של המיינסטרים החרדי) שבתחילת הדרך חשדה במיזם, ולאחר שלמדה את המודל שלו שינתה את דעתה.לגבי טענות כלכליסט, מביך מאוד לגלות שפרופסורים חשובים מעלים טיעונים ברמה כזו.
קודם כל הם ’לא הבינו’ שהלוואות זה לא הוצאות שנעלמות, אלא כסף שיוצא וחוזר, תוך כמה שנים.
לכן זו לא פירמידה. בפירמידה, בנאדם משלם נניח 50 שח ומקבל 200, מכספי מפקידים חדשים.
בגמח בנאדם משלם 50 ומקבל 200 כהלוואה *ומחזיר תוך כמה שנים את רוב ה200*. הכסף עומד לשימוש הלווה הבא. וכשהוא יחזיר, הכסף עובר לבא בתור וכן הלאה. זה לא כסף שיוצא מהגמח אלא כסף שמגולגל, בדיוק על פי מטרתו.
דבר שני ועגום, להתייחס ל94 מיליון עודפים שיצאו ב23 כ’גרעון תזרימי’, זה מעבר לחוסר מקצועיות, אלא גובל ב#@%& של ממש. היו עודפי תזרים ב22-21, ולכן הוגדלו הלוואות ב23, כדי לא להשאיר כסף מיותר בקופה אלא לזרז ולקדם מחזור הלוואות. מי שקורא לזה ’גרעון’ מוזמן לגשת למשרד המשפטים ולבקש שישללו לו את רשיון הרו”ח בהקדם כיוון שניכר שלא הבין מילה בשיעור מבוא לחשבונאות.
צודק, ערכתי את התגובה שלי מחדשההלכה לא מגדירה את המצב המשפטי
ההלכה לא מתייחסת לציפיות של הצדדים, אלא להתחייבות של הצדדים.צודק, ערכתי את התגובה שלי מחדש
תעדכן כשרשות ההון תפרסם את מסקנותיה, מעניין.
תרמית פירמידה. מדהים שזה ממשיך לעבוד...
כשהגמ"ח יקרוס המדינה תכסה את חובותיו כדי לא להותיר את ה"משקיעים" חסרי כל.
להטיל רפש זה בחינם, בוא נלך על זה בכל הכח:משלם המיסים ישלם, כלומר אני ואתה, לא אלו שנהנים מהגמ"ח.
אני מבין שזאת ההגדרה של ההלכה, אני פשוט חושב שהיא שגויה, ולהלן ההסבר:ההלכה לא מתייחסת לציפיות של הצדדים, אלא להתחייבות של הצדדים.
באתר של הגמ"ח המרכזי כתוב:ואאל"ט הגמ''ח לא מחוייב לתת הלוואה, אלא ישתדל.
⌄
⌄
⌄
אני מצטט, ולהדגיש, אין לי שמץ הבנה בנושא הנה"ח וכו':
הכותבת היא רו"ח חרדית (אאוטסיידרית, ממש לא כוס התה של המיינסטרים החרדי) שבתחילת הדרך חשדה במיזם, ולאחר שלמדה את המודל שלו שינתה את דעתה.
לכן זו לא פירמידה. בפירמידה, בנאדם משלם נניח 50 שח ומקבל 200, מכספי מפקידים חדשים.
בגמח בנאדם משלם 50 ומקבל 200 כהלוואה *ומחזיר תוך כמה שנים את רוב ה200*. הכסף עומד לשימוש הלווה הבא. וכשהוא יחזיר, הכסף עובר לבא בתור וכן הלאה. זה לא כסף שיוצא מהגמח אלא כסף שמגולגל, בדיוק על פי מטרתו.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| S | שאלה לגבי הבנק המרכזי | שוק ההון | 30 | |
|
|
תרחיש שבו עולה ריבית הבנק המרכזי - מה כדאי להחזיק במצב כזה? | שוק ההון | 7 |