התגובות היו בחלקם לא כאלה, לכן שאלתי שוב ושוב אם עברת על כל האשכול.
לא בוודאי שלא. בלתי אפשרי כמעט.
כשהמון "אינבדואלים" תוקפים "קבוצה ספציפית" אני לא רואה סיבה לא להגיב בייחס לכל הקבוצה שעליה אני נמנה, אגב, לא ממש היו כאן התקפות נגד לא חרדים.
העניין הוא מה זה תוקפים. כשיש מיעוט, הוא תופס
כל ביקורת עליו כתקיפה. מותר להגיד טענות ענייניות נגד חרדים, והן לא צריכות להקפיץ אף חרדי ישר להגן על השבט.
כמובן, זה בעולם מושלם, במציאות, הכשלים האלה קיימים בחברה החרדית (בכל חברה, אבל אצל החרדית יותר), והיא מלכתחילה לא מאוד פתוחה לביקורת. זאת הבעיה.
אתה תוקף אותי על זה שהגבתי לתגובה א' שלך למרות שהיא לא קשורה לתגובה א' שלי?
לא, אני תוקף שבתגובה ב' שלך, במקום להודות שתגובה א' שלך לא הייתה ממין העניין, רק הכחשת ותקפת התקפת נגד.
אתה או עיוון או גרוע מכך, כחצי מהמשתתפים הקבועים בדיונים שנוגעים בחרדים הם לא אדיבים ולא ענייניים
אני חושב שלא. אני חושב שאנשים מאוד מחזיקים את עצמם, ומשתדלים
כאן, אחד המקומות המנומסים ברשת בארץ, להגיב עניינית.
וזה כלל לא קל להיות אדיב לבן אדם ש(בדרך כלל)חושב שהדרך שלו היא היחידה הנכונה, ודי מזלזל בבן שיחו. ז"א, יותר חילונים משוחחים עניינית ואדיבים לחרדים, מאשר להיפך.
אתה הופך טעות בהבנת הנקרא לסיבה לתקוף אותי אישית ואת כל החברה החרדית ככלל??
לא, אני מסביר את הסיבה הפסיכולוגית - שבטיות, קורבניות, קפיצה בראש להגן על השבט הקורבני (כביכול). חבל, במקום שניה לקרוא, נושמים, ואז מגיבים.
לא מדובר כאן על מוסד פיננסי אלא על מוסד שמייצר הלוואות, אף אחד לא חושב שהמדינה תתן הלוואות במקום הגמ"ח למי שחבר בגמ"ח
לא, אבל אם מאות אלפי חרדים יסתמכו עליו ויגיעו לפת לחם אם הוא יקרוס, לא מופרך שהמדינה תזריק לו כספים כחבל הצלה. בוודאי בשיטת הממשל הנוכחית.
אתה שוב מקשר לחרדים ללא שום קשר, פוגשים אותך בפורום לעיתים ממש קרובות, אתה לא צריך להיות ריבונו של עולם כדי שיצא לך מידי פעם "לתקוף" כאלו שאינם חרדים על האשות שוא וקשקושים מסיתים נגד החרדים בדיונים בהם אתה שותף פעיל, לא יצא לי להיתקל בך תוקף ובוודאי לא בחריפות תופעות כאלו למרות שהם רחוקות מלהיות נדירות
למה? רק היום תקפתי איזשהי טענה לוגית לא סבירה. באופן כללי אני די לעומתי כשאני רואה חריגות מלוגיקה או תבניות שבולטות לי לעין או הפשטות שעוזרות להשקיע.
(מישהו אמר שבנדל"ן יש הדרדרות, בניגוד לטכנולוגיה. אמרתי שגם בטכנולוגיה יש, ענה לי שזה בשירותי אונליין. אמרתי, נו, אתה הזכרת טכנולוגיה)
כן צריך להכיר, שבגלל הנטיות שהזכרתי קודם, כנראה שמה שאתה תחווה כתקיפה, אני אחווה כביקורת לגיטימית. אכן, כלכלת הסיעתא דשמיא ויהיה בסדר, מסוכנת לנו.
אגב, הטיעון שזה "אד הומינם" לא ממש רלוונטי, כפי שתוכל לראות כתבתי את בפירוש רק בייחס לכך שיש כאלו שעצם הגשת התלונה גורמת להם לאי אמון במוסד המדובר.
הבנתי. אכן הגשת תלונה היא לא הרשעה בשום דבר. לגבי הבחור, הוא לא הראשון שמכפיש ציבור. אבל גם תרמיות, בעיקר שפונות לאוכלוסיות מוחלשות, אינן אחת או שתיים...