• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגמח המרכזי

• פותח הנושא פותח הנושא אליהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
למה? זה תלוי בצרכים שלך. מי שצריך להשיג 37K בכל מחיר, מהיום למחר - והרי ככה עובדים שידוכים, אם נדרש הון ראשוני - זה שווה לו יותר מ16K ביד שלא צריך להחזיר.
מסכים שאני אישית גם לא רואה בזה עסקה עדיפה, אבל אני גם לא מתנהל כמו רוב החרדים, הצרכים שלי אחרים.
תעשה לי טובה, אל תדבר שטויות, ובבקשה אל תלמד אותי איך עובדים שידוכים. זה המקצוע שלי אם לא שמת לב, ואני יודע איך הדברים מתנהלים מגוף ראשון.
שלא לדבר על כך שאם אתה משלם 16,000 ריבית לכזו הלוואה, זה מכסה ריבית של לפחות 10% ואין שום בעיה עבורה הלוואה.
בכל מקרה, אתה מתחפר במקום להודות בטעותך.
היתה כאן שאלה:
יש לך X כסף להשקיע כל חודש? מעולה, תשקיע אותו ועוד X שנים תפדה אותו. למה צריך איזה מנגנון יקר ולא שקוף בשביל זה?
ועל כך ענית:
ב. כי התשואה המובטחת הרבה יותר טובה.
אז בבקשה, אל תתפלפל, ומותר לך לומר כי לא בדקת. זה בסדר גמור, בפרט כלפי מי שמטיף לאסון שב'פגיעה באמת'.
יום טוב

נערך לאחרונה ב:
תעשה לי טובה, אל תדבר שטויות, ובבקשה אל תלמד אותי איך עובדים שידוכים. זה המקצוע שלי אם לא שמת לב, ואני יודע איך הדברים מתנהלים מגוף ראשון.
סליחה, אני אמור לדעת מה המקצוע שלך? D:D:D:

הנה שוב עוד מאותו דבר:
פנייה לסמכות - זה שזה "המקצוע" שלך, אומר שאני לא מבין בזה? בשידוכים, אם קונים לזוג דירה, כל צד צריך לספק הון ראשוני, ומהר. אם לא, לממן שכירות באופן תזרימי.
כשל "לא קראת הכל" - "בעמוד 3 בהודעה 273 כתבתי שאני שדכן, איך אתה לא יודע את זה?" - אתה חושב שאני צריך לקרוא כל פרט מידע בעולם כדי להביע דעה לגבי משהו?
ערבוב בין נתונים - לא עשית את המחקר כמו שאמר אורי, לא השווית להלוואה. רק הראית שבהשקעה של 10% תשואה, מקבלים 16K. יופי, פה מקבלים הלוואה של 37K, דבר אחר.
ולבסוף, עוד מאותו גזלוט ותקיפה בחזרה, כיאה למגזר.

אם אתה רוצה להשוות תשואה של השקעה וקבלת 16K בסוף, ל"השקעה" וקבלת הלוואה של 37K בסוף עם ריבית אפסית, כולל תשואה אלטרנטיבית, אתה מוזמן.
עד אז, אתה משווה תפוזים לתפוחים.

המקצוע שלי מופיע בחתימה שלי, אולי יש לך הגדרה שמסתירה חתימות.
אתה מתעקש לקשקש בנושאים שאין לך מושג, בוודאי שהרבה פחות מאשר לי, הן מבחינת ההשתייכות שלי והן מבחינת המקצוע שלי.
אתה מבלבל במוח על כך שמדובר ב'תשואה מובטחת' הרבה יותר טובה מזו שבשוק ההון.
וכשמראים לך בעין שאתה יכול להגיע לכך שיהיה ברשותך את מחצית מסכום ההלוואה במזומן, סכום שמספיק לריבית 10% לאותה ההלוואה בדיוק, אתה מתעקש על כך שההלוואה עדיפה.

אתה מוזמן להמשיך להתכתב עם עצמך. אין לי הזמן לבלבול מוח.
בהצלחה.

שלא לדבר על כך שאם אתה משלם 16,000 ריבית לכזו הלוואה, זה מכסה ריבית של לפחות 10% ואין שום בעיה עבורה הלוואה.
נתחיל בזה שתלמד לכתוב בעברית. נמשיך בזה, אחרי שהשקעתי מאמץ להשלים את המילים החסרות במשפט העקום הזה, בגלל שקפצת להגיב,
שאני מבין ש10% זה אכן הרבה כריבית, יחד עם זאת, אתה משלם על הזכות לקבל הלוואה של 37K. נמשיך בזה שבשוק ההון אין לך שום בטחון שתהיה 10% תשואה בעשור הקרוב.
אמנם, גם בגמ"ח המרכזי אין לך שום בטחון שתקבל, אבל כנראה שלא כך משווקים את זה, נכון?
המקצוע שלי מופיע בחתימה שלי, אולי יש לך הגדרה שמסתירה חתימות.
אל תלמד אותי איך עובדים שידוכים. זה המקצוע שלי אם לא שמת לב
ממש לא כתוב בחתימה שלך שהמקצוע שלך הוא שידוכים. פשוט שקר.
אתה מבלבל במוח על כך שמדובר ב'תשואה מובטחת' הרבה יותר טובה מזו שבשוק ההון.
לא, אני חושב שאתה שוב לא מבין עברית. כתבתי -
ב. כי התשואה המובטחת הרבה יותר טובה.
מובטחת בitalic. תשואה שמבטיחים אותה. אף אחד לא אומר שהארגון הקיקיוני יעמוד בהבטחתו. בהרחבה, גם אג"ח נותן תשואה מובטחת, אבל לא כל אג"ח גם יקיים הבטחה.
אתה מודע לזה שאת החישוב מפית (הלא מועיל, כי אתה משווה בין תשואה של הון לזכות להלוואה) שלך כתבת אחרי שכתבתי את ההודעה הזו, שהתייחסה לפות"ש?
וכשמראים לך בעין שאתה יכול להגיע לכך שיהיה ברשותך את מחצית מסכום ההלוואה במזומן, סכום שמספיק לריבית 10% לאותה ההלוואה בדיוק, אתה מתעקש על כך שההלוואה עדיפה.
מסכים שאני אישית גם לא רואה בזה עסקה עדיפה, אבל אני גם לא מתנהל כמו רוב החרדים, הצרכים שלי אחרים.
אתה באמת לא יודע לקרוא, או שכל הודעה אתה קופץ בראש? אני לא חושב שזו עסקה עדיפה, אני כן חושב שלכל אחד הצרכים שלו. אתה מבין שיש אנשים שונים בעולם?
כמו כן, מחצית הסכום זה לא כל הסכום. הוודאות במניות לא קיימת. אתה משלם על הזכות לקבלת הלוואה, ביד, אכן בריבית מופרכת (אבל ללא חישוב תשואה אלטרנטיבית על ה37K).
כל אחד שיחליט לעצמו מה עדיף לו לפי צרכיו, אך ורק לאחר חישוב תשואה אלטרנטיבית, כי זאת לא השוואה של תפוזים לתפוזים.

נערך לאחרונה ב:
הנה, קיבלת את המילה האחרונה. לא ענית על כמעט אף טענה באופן ענייני (כרגיל... כל סוגיא נגמרת בתיקו), עם כשלים לוגיים רבים וגם שקר אחד, אבל קיבלת את המילה האחרונה.
אם אתה רוצה, אתה יכול לצטט אותי, כך ששוב המילה האחרונה תהיה שלך.

"הונאת פונזי" – הונאה שמבוססת על כך שמבטיחים למשקיע מוצר (שיקרי) א' (השקעה טובה עם רווחים גבוהים) ונותנים לו מוצר ב' (אין רווחים, הוא מקבל את הכסף שנעשק ממשקיעים אחרים) – במקרה הזה אין כאן שום הונאה, הגמ"ח מצהיר שזה הרעיון הפיננסי שלו, כלומר מי שמפקיד כסף בגמ"ח הוא למעשה מלווה את כספו ללווים שצריכים כרגע את הכסף מתוך מטרה שכשהוא יצטרך את הכסף הוא יקבל את אותו מוצג באותם נסיבות.
זה קצת לא הדיון בכלל. כדי להעמיד הלוואה צריך הון, אם אין מספיק הון אי אפשר להעמיד את ההלוואה, ההון תלוי במצטרפים חדשים שעדיין לא ביקשו הלוואה. זה ההתחלה והסוף של הסיפור. זה שגמ"ח זו מצווה וכו' לא עונה על השאלה - האם הגמ"ח יוכל להמשיך להעניק הלוואות כפי שהוא מבטיח?

ככל הידוע לי יכול להיות שהתשובה היא כן. אולי הוא השקיע את הכספים העודפים בביטקוין והם שוחים במיליארדים. קשה לדעת משום שעד כמה שאני מבין הנתונים אינם זמינים. בנק או קרן היו מחוייבים בהפקת דו"חות פיננסיים לציבור, גמ"ח לא. ככל הידוע לי גם יכול להיות שהם מועלים בכספים ולא נשאר שם כלום. ללא נתונים אנחנו בונים מגדלים באוויר.

כהערת שוליים - קרן שאליה מפקידים כסף, ואז היא נותנת הלוואה, ואז מחזירים לה את ההלוואה בתוספת עמלה - נו, מי שרוצה לקרוא לזה צדקה...

כן, המנגנון הוא א. לקפוץ בראש ולהגן על השבט החרדי בכל מצב, גם כשאין קשר לתגובה, ב. כשמעירים על זה, לא להודות בטעות, אלא לגזלט ולתקוף בחזרה, בלי ביקורת עצמית.

לא, אבל הוא לא כתב את זה. מרוב הלהט להוכיח כמה המגזר בסדר וצדיק, זה מטה את ההבנה שלך. עוד שניה לקרוא היית מבין שמדובר בגמ"ח המרכזי, ואין קשר לגמ"חים אחרים.

שוב אני אגיד, התגובות הן ענייניות, קשורות למציאות, ולכן צריכות לקבל גם יחס רלוונטי. אם היו סתם מלעיזים על החרדים "הם גנבים" בלי קשר לטענה, זה משהו אחר, זה לא המצב.
התגובות היו בחלקם לא כאלה, לכן שאלתי שוב ושוב אם עברת על כל האשכול.
ובכל מקרה, שיח הוא ברמת האינדיבידואל. אם אתה מרגיש מותקף כקבוצה, זה עוד לא אומר שאתה יכול לתקוף חזרה את הקבוצה. יש אינדיבידואלים, לכל אחד תגיב על טענתו.
כשהמון "אינבדואלים" תוקפים "קבוצה ספציפית" אני לא רואה סיבה לא להגיב בייחס לכל הקבוצה שעליה אני נמנה, אגב, לא ממש היו כאן התקפות נגד לא חרדים.
התגובה השנייה שלי, על התגובה השנייה שלך, כמובן מתייחסת ישירות למה שאמרת - במקום להודות בטעות הבנה, המשכת באותו קו מכחיש ומסיט את האש, ותוקף.
אתה תוקף אותי על זה שהגבתי לתגובה א' שלך למרות שהיא לא קשורה לתגובה א' שלי?
תבין, כולם מנסים להיות אדיבים ולהגיב עניינית, ואז יש חרדים שבאים ומגיבים כל מיני באבע מעשהס, כמה הודעות לפניך פתאום מישהו כתב מגילה שלמה על מיליציות חרדיות,
אתה או עיוון או גרוע מכך, כחצי מהמשתתפים הקבועים בדיונים שנוגעים בחרדים הם לא אדיבים ולא ענייניים
אז מה אתה מצפה שיקרה, פעם אחר פעם? מה אתה מצפה שיגיבו לך על ההרצאה כמה חרדים גומלי חסדים, כשהיא לא קשורה בכלל לטענה העניינית שהועלתה?
אתה הופך טעות בהבנת הנקרא לסיבה לתקוף אותי אישית ואת כל החברה החרדית ככלל??
להגיד שהמדינה תממן את ההפסדים זה לגיטימי, המדינה ידועה בכך שהיא מגבה מוסדות פיננסיים גדולים שכשלו, ויש המון גמ"חים ושאר ירקות חרדיים שכשלו והיו הונאות.
לא מדובר כאן על מוסד פיננסי אלא על מוסד שמייצר הלוואות, אף אחד לא חושב שהמדינה תתן הלוואות במקום הגמ"ח למי שחבר בגמ"ח
האשמה כללית בהעלמת מס אולי זה לא לגיטימי, אמנם זה ציבור עם אחוזי העלמת מס גבוהים, אבל אין כאן הוכחה כמובן שזה רלוונטי לגמ"ח הזה. מקבל.
תודה
זאת עוד הטיה קלאסית שחרדים נופלים בה. אינני רבש"ע, אין ביכולתי להיות בכל מקום כל הזמן, זה כלל לא רלוונטי לטענה, "שם לא הגבת על זה, אה?? צביעות!".
כרגע יש מולי מה שעיניי רואות, עליו אני מעיר. ככלל, יכולת לקבלת ביקורת עצמית היא תכונה יקרה ונדירה בבני אדם, בכל מגזר - אך המגזר החרדי גרוע במיוחד בה.
אתה שוב מקשר לחרדים ללא שום קשר, פוגשים אותך בפורום לעיתים ממש קרובות, אתה לא צריך להיות ריבונו של עולם כדי שיצא לך מידי פעם "לתקוף" כאלו שאינם חרדים על האשות שוא וקשקושים מסיתים נגד החרדים בדיונים בהם אתה שותף פעיל, לא יצא לי להיתקל בך תוקף ובוודאי לא בחריפות תופעות כאלו למרות שהם רחוקות מלהיות נדירות
על כל טענה יש להגיב עניינית. ואם הצלחת לפרוך את מה שהבן פלוגתא שלך אומר, והוא לא הודה בטעות, אתה המנצח בסופו של דבר, והוא המפסיד.
אולי אני "המנצח" אבל הוא גרף את רוב הלייקים, לך תדבר עם הקיר...

אד הומינם. במיוחד כשידועה השיטה: כל מי שיוצא נגד השיטה, מיד מוצאים איזשהו קלוץ בו הוא לא צדיק 100% (כאילו מישהו כן), אומרים שהוא "עזב אותנו", ולפיכך לא אמין.
קראת עליו קצת? אתה כנראה מדבר מבורות, מדובר בהליך מובהק (הוא כמובן לא טוען שהוא עושה את זה מ"שנאה"...) תגגל עליו קצת ותגיד לי אם דעתך השתנתה.

אגב, הטיעון שזה "אד הומינם" לא ממש רלוונטי, כפי שתוכל לראות כתבתי את בפירוש רק בייחס לכך שיש כאלו שעצם הגשת התלונה גורמת להם לאי אמון במוסד המדובר.

התגובות היו בחלקם לא כאלה, לכן שאלתי שוב ושוב אם עברת על כל האשכול.
לא בוודאי שלא. בלתי אפשרי כמעט.
כשהמון "אינבדואלים" תוקפים "קבוצה ספציפית" אני לא רואה סיבה לא להגיב בייחס לכל הקבוצה שעליה אני נמנה, אגב, לא ממש היו כאן התקפות נגד לא חרדים.
העניין הוא מה זה תוקפים. כשיש מיעוט, הוא תופס כל ביקורת עליו כתקיפה. מותר להגיד טענות ענייניות נגד חרדים, והן לא צריכות להקפיץ אף חרדי ישר להגן על השבט.
כמובן, זה בעולם מושלם, במציאות, הכשלים האלה קיימים בחברה החרדית (בכל חברה, אבל אצל החרדית יותר), והיא מלכתחילה לא מאוד פתוחה לביקורת. זאת הבעיה.
אתה תוקף אותי על זה שהגבתי לתגובה א' שלך למרות שהיא לא קשורה לתגובה א' שלי?
לא, אני תוקף שבתגובה ב' שלך, במקום להודות שתגובה א' שלך לא הייתה ממין העניין, רק הכחשת ותקפת התקפת נגד.
אתה או עיוון או גרוע מכך, כחצי מהמשתתפים הקבועים בדיונים שנוגעים בחרדים הם לא אדיבים ולא ענייניים
אני חושב שלא. אני חושב שאנשים מאוד מחזיקים את עצמם, ומשתדלים כאן, אחד המקומות המנומסים ברשת בארץ, להגיב עניינית.
וזה כלל לא קל להיות אדיב לבן אדם ש(בדרך כלל)חושב שהדרך שלו היא היחידה הנכונה, ודי מזלזל בבן שיחו. ז"א, יותר חילונים משוחחים עניינית ואדיבים לחרדים, מאשר להיפך.
אתה הופך טעות בהבנת הנקרא לסיבה לתקוף אותי אישית ואת כל החברה החרדית ככלל??
לא, אני מסביר את הסיבה הפסיכולוגית - שבטיות, קורבניות, קפיצה בראש להגן על השבט הקורבני (כביכול). חבל, במקום שניה לקרוא, נושמים, ואז מגיבים.
לא מדובר כאן על מוסד פיננסי אלא על מוסד שמייצר הלוואות, אף אחד לא חושב שהמדינה תתן הלוואות במקום הגמ"ח למי שחבר בגמ"ח
לא, אבל אם מאות אלפי חרדים יסתמכו עליו ויגיעו לפת לחם אם הוא יקרוס, לא מופרך שהמדינה תזריק לו כספים כחבל הצלה. בוודאי בשיטת הממשל הנוכחית.
אתה שוב מקשר לחרדים ללא שום קשר, פוגשים אותך בפורום לעיתים ממש קרובות, אתה לא צריך להיות ריבונו של עולם כדי שיצא לך מידי פעם "לתקוף" כאלו שאינם חרדים על האשות שוא וקשקושים מסיתים נגד החרדים בדיונים בהם אתה שותף פעיל, לא יצא לי להיתקל בך תוקף ובוודאי לא בחריפות תופעות כאלו למרות שהם רחוקות מלהיות נדירות
למה? רק היום תקפתי איזשהי טענה לוגית לא סבירה. באופן כללי אני די לעומתי כשאני רואה חריגות מלוגיקה או תבניות שבולטות לי לעין או הפשטות שעוזרות להשקיע.
(מישהו אמר שבנדל"ן יש הדרדרות, בניגוד לטכנולוגיה. אמרתי שגם בטכנולוגיה יש, ענה לי שזה בשירותי אונליין. אמרתי, נו, אתה הזכרת טכנולוגיה)
כן צריך להכיר, שבגלל הנטיות שהזכרתי קודם, כנראה שמה שאתה תחווה כתקיפה, אני אחווה כביקורת לגיטימית. אכן, כלכלת הסיעתא דשמיא ויהיה בסדר, מסוכנת לנו.
אגב, הטיעון שזה "אד הומינם" לא ממש רלוונטי, כפי שתוכל לראות כתבתי את בפירוש רק בייחס לכך שיש כאלו שעצם הגשת התלונה גורמת להם לאי אמון במוסד המדובר.
הבנתי. אכן הגשת תלונה היא לא הרשעה בשום דבר. לגבי הבחור, הוא לא הראשון שמכפיש ציבור. אבל גם תרמיות, בעיקר שפונות לאוכלוסיות מוחלשות, אינן אחת או שתיים...

לא, אבל אם מאות אלפי חרדים יסתמכו עליו ויגיעו לפת לחם אם הוא יקרוס, לא מופרך שהמדינה תזריק לו כספים כחבל הצלה. בוודאי בשיטת הממשל הנוכחית.
לא קראת כנראה את תגובתי השניה, גם אם המוסד יקרוס זה לא יביא אף אחד לפת לחם, זה סה"כ אומר שלא יקבלו הלוואות חדשות לנישואי ילדים.

בקשר לשאר, אני ממש ממש לא מסכים איתך, טענות נגד חרדים הם לעיתים קרובות מאוד ממש לא ענייניות, וגם כשהם כן ענייניות הם מקבלות לעיתים קרובות תוספות פוגעניות או לא ענייניות, אבל כיוון שגם בזה אתה מאשים את החרדים נראה לי שהגענו למיצוי העניין

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא קראת כנראה את תגובתי השניה, גם אם המוסד יקרוס זה לא יביא אף אחד לפת לחם, זה סה"כ אומר שלא יקבלו הלוואות חדשות לנישואי ילדים.

בקשר לשאר, אני ממש ממש לא מסכים איתך, טענות נגד חרדים הם לעיתים קרובות מאוד ממש לא ענייניות, וגם כשהם כן ענייניות הם מקבלות לעיתים קרובות תוספות פוגעניות או לא ענייניות, אבל כיוון שגם בזה אתה מאשים את החרדים נראה לי שהגענו למיצוי העניין
הכל בסדר, נסכים שלא להסכים. מוסדות רמאים יש בכל מקום, אבל בעבר התפוצצו לא מעט כאלה חרדים. זה האינטרס הראשון במעלה של חרדים דווקא לוודא שזה לא המקרה.

כמו שאמרתי, לא נתקלתי פה בהרבה טענות לא ענייניות, האינטרנט מלא בזבל, גם מהצד החרדי וגם מהצד הלא חרדי.
אבל פה יש בעיקר טענות ענייניות, דברים שיש לתת עליהם את הדעת, ולא כל ביקורת על החברה היא בהכרח פוגענית.
וגם כשהם כן ענייניות הם מקבלות לעיתים קרובות תוספות פוגעניות או לא ענייניות, אבל כיוון שגם בזה אתה מאשים את החרדים
לבסוף, מעולם לא טענתי שאני מאשים את החרדים שהביקורת עליהם מקבלת תוספת פוגענית. נראה ששוב יש בלבול מה זה פוגעני. אבל זה מדגים יפה את הרצון המתמיד להפגע.
אבל גם זה בסדר, כולנו היינו שם באיזשהו שלב, אם אין שיח אין התקדמות, וטוב שיש שיח.

נושאים דומים

Back
למעלה