• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגמח המרכזי

• פותח הנושא פותח הנושא אליהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אבל זהו פספוס של הנקודה. לדעתי הגמח המרכזי גם אם לא יקרוס הוא צורת השקעה גרועה ביותר.
לשלם את הריביות מראש, במקום להשקיע את הכסף בצורה נורמלית ולחסוך.

אני רואה סביבי מגמה של התפכחות , אנשים היום מוציאים את הכספים מהגמח ומשקיעים בשוק ההון.
גם אני חושבת שהמודעות לשוק ההון פרצה בבת אחת לציבור.
כאפיק השקעה אנשים קלטו וקולטים שגמ"חים זה לא המקום.

להבנתי, מי שמשקיע עדיין בגמ"ח המרכזי ודומיו זה אלו שמפקידים שם כספי מעשרות ולכן מבחינתם גם אם יקרה משהו לכסף זה לא סוף העולם כי בכל מקרה היו תורמים אותו.

והפקדות בגמ"חים קטנים ומקומיים זה אכן רווח אך לא כהשקעה אלא כעזרה.
אני עצמי משתדלת שאם יש כמה אלפים שלא נחוצים לי לחודשים הבאים שיביאו בינתיים תועלת למי משכניי או מכריי במקום לשכב בעו"ש.

הנקודה המרכזית באגח קונצרני זה שזה חברה בע"מ, תנסה לחשוב למה אג"ח ממשלתי מותר...
היתר עסקה מבוסס על זה ש"כאילו" עושים עסקה, הבעיה היא שלא באמת עושים עסקה... כי כידוע אם העסק מפסיד הוא עדיין חייב להחזיר את החוב... ולכן גם אם נניח שהגמ"ח מרכזי מוגדר הלכתית כעסק לכל דבר, (למרות שברור שזה לא פשוט...) עדיין מי שמחמיר בזה זה ממש לא זן חזו"א.

לדעתי חבל מאוד להגיב כאן בשרשור בנושא של חרדים חילונים, כי יש מספיק שרשורים בנושאים האלו, ועדיף שהשרשור השאר על הגמח המרכזי.
צודק...

אין לי מושג למה השרשור יצא מהאוב, החלטתי להגביל את עצמי רק לכותבים החדשים:
לבין הגמ"ח המרכזי שהמטרה שלו היא סיוע לאנשים תוך מתן הלוואות בעלות ממש נמוכה משהוא כמו 0.6 אחוזי ריבית
לא יודע על מה אתה מדבר. פעם ניסיתי לחשב את ה"ריבית" של הגמ"ח המרכזי. הגעתי למסקנה שאין שום ריבית שתסביר את תזרים המזומנים של "יחידה בודדת". למי שמסוגל לחסוך ולהשיג תשואה דומה לריבית שישלם על ההלוואה - מדובר בעסקת הפסד לכל ריבית שתבחר (חייבים פער ריביות גדול כדי שהעסק יהיה משתלם).
עוד נתון שכבר דובר עליו פה והוא חשוב להשלמת הענין
שכיוון שכיום יש להם הון עצמי גבוה כבר מהלוואות שהם כבר גמרו את החזר ההלוואה ונשאר אצלם סכום יפה מכל הלוואה
וככל שיעברו השנים יהיה להם יותר הון עצמי [בהנחה שהוא לא מבוזבז בצורה מטופשת...] ואז הם יצטרכו פחות ופחות מצטרפים חדשים
כך שבכל שנה שעוברת הגמ"ח נהיה יותר יציב ויותר אמין
כנראה שההנחה שלך לא נכונה. לפי הדו"ח הכספי של 2021 (האחרון שקיים כרגע באתר גיידסטאר), 93% מתוך ההון שיש להם, מיועד להלוואות עתידיות או למענקים. הם גם משנה לשנה צומחים ממש לאט ב"הון המשוחרר", והם מצליחים לבזבז את רובו בעלויות תפעול מטורפות של הגמ"ח.
מה שכן עולה מהדוחות, שהם מנהלים את הכסף מתוך התחייבות שאם הם לא יצליחו להלוות הם יחזירו את התרומות (חוץ מעלות הגבייה לאורך השנים).

זה מוביל אותנו ל-
אבל אם זה מעשרות ואתה בכל אופן לא הולך להשקיע בהחלט כדאי לשקול את זה...
בתנאים האלו, לא ברור לי שאפשר להגדיר את זה כמעשר.

הנקודה המרכזית באגח קונצרני זה שזה חברה בע"מ, תנסה לחשוב למה אג"ח ממשלתי מותר...
היתר עסקה מבוסס על זה ש"כאילו" עושים עסקה, הבעיה היא שלא באמת עושים עסקה... כי כידוע אם העסק מפסיד הוא עדיין חייב להחזיר את החוב... ולכן גם אם נניח שהגמ"ח מרכזי מוגדר הלכתית כעסק לכל דבר, (למרות שברור שזה לא פשוט...) עדיין מי שמחמיר בזה זה ממש לא זן חזו"א.
לא כל כך הבנתי מה כבודו רוצה
היתר עיסקא כתוב כבר בגמ' וודאי שהטענה שזה רק פייק היא טענה מגוחכת

יש כאלו שמחמירים לא לסמוך על היתר עיסקא מכל מיני טעמים [לא מהטעמים שהזכרת] ואין כאן מקום להארים בנושא זה
רק ציינתי שבחברות להרבה דיעות כלל אין איסור ריבית
ובצירוף דעת רוב הסקים שניתן לסמוך על היתר עיסקא
לדעתי קשה למצוא פוסק שיאסור בכזה מקרה

ההבדל לדעתי בין אג"ח קונצרני לבין אג"ח ממשלתי
הוא שבאג"ח ממשלתי (מק"מ) וכדו', יש היתר עיסקא...
ובאג"ח קונצרני לא תמיד.. [אם יש לכאו' אין הבדל...]

זה לא משנה אם הוא מושקע באמת, וזו תרמית גם אם אף אחד לא גונב כלום.
זה אכן לא משנה למי שיפסיד את כספו.
זה כן משנה אם זו תרמית או לא, גניבה ומעילה או לא- אם מישהו משכנע אותי להשקיע אצלו ומסביר לי שהוא הולך להרוויח כסף באמצעות פירמידה, ואני מחליט להמר שיהיו פראיירים אחרים אחריי והם אלו שיפסידו, אזי הוא לא מרמה ואני לא מרומה.
כנ''ל לעניין הגמ''ח המרכזי, אם אחליט כעת להשקיע שם אחרי כל מה שקראיתי כאן בשרשור, ואפסיד את כל כספי, בשום פנים אי אפשר לומר שרומיתי.
היתר עיסקא כתוב אכן בגמרא, אבל לא כהיתר יזום ומלאכותי אלא כעיסקא אמיתית. (שבו ההפסד מתחלק גם הוא בין הלווה והמלווה). השימוש הרוחבי בהיתר עיסקא התחיל ומתועד בספרות ההלכתית בתקופה מאוחרת הרבה יותר.
תנסה לחשוב על זה כמו היתר מכירה בשמיטה, אין הרבה הבדל.
רק בחברה בע''מ, שאזי לפי חלק גדול מהפוסקים כיון שאין מישהו ספציפי שהוא בעלים על החברה, מישהו שיהיה חייב לפרוע אות חובותיה אם היא תפשוט רגל, ממילא אי''ז הלוואה לאדם אלא ליישות ממונית/פיננסית כלשהי שמותרת, כמו הלוואה בריבית לגוי.
הגמ''ח המרכזי עד כמה שידוע לי הוא עסק פרטי ואינו נשלט ע''י בעלי מניות. וממילא אין הבדל בינו לבין אדם פרטי.
ההבדל הוא בהגדרת היישות המלווה/לווה.
הסיבוך הוא להחיל את ההגדרות הממוניות והבעלותיות הידועות לנו מהגמ' על ישויות כמו מדינה וחברה בע''מ. מי הלווה כשאתה קונה אג''ח- האזרחים? הממשלה? בנק ישראל? וכו' וכו'. וכנ''ל בחברה בע''מ, ומהבדלים אלו נגזרת בד''כ החלוקה ההלכתית בין אג''ח מדינה לאג''ח קונצרני.

נערך לאחרונה ב:
זה אכן לא משנה למי שיפסיד את כספו.
זה נכון.
זה כן משנה אם זו תרמית או לא, גניבה ומעילה או לא- אם מישהו משכנע אותי להשקיע אצלו ומסביר לי שהוא הולך להרוויח כסף באמצעות פירמידה, ואני מחליט להמר שיהיו פראיירים אחרים אחריי והם אלו שיפסידו, אזי הוא לא מרמה ואני לא מרומה.
אתה לא מרומה, אלא מצטרף למרמים. אתם מבינים את מהותה של הפרמידה, ובונים על רווח מפראיירים (מרומים) בהמשך הדרך.
כנ''ל לעניין הגמ''ח המרכזי, אם אחליט כעת להשקיע שם אחרי כל מה שקראיתי כאן בשרשור, ואפסיד את כל כספי, בשום פנים אי אפשר לומר שרומיתי.
ניסית לרמות וטעית בחשבון, או שרומית לחשוב שיש לך עוד סיכוי לרמות אחרים.

אני הסביר לך מה כתבתי. (למרות שאם קצת מאמץ היית מבין לבד)

אתה כתבת שהיתר עסקה בין שני גופים עסקיים מותר לכל הדעות, ואני הסברתי לך למה היתר עסקה זה לא באמת עסקה קלאסית שאז אפשר לומר שזה לא הלוואה לכל הדעות, ואיך יודעים שזה לא עסקה קלאסית שנחשבת הלכתית כפיקדון, מזה שבמציאות בשטח ההפסד תמיד כולו על הלווה, וזה הסיבה שהגאון מווילנה מדבר על ההיתר הזה בצורה חמורה, וזה הסיבה שאף פוסק לא אומר שזה מצווה להלוות עם היתר עסקה, למרות שהחלק של ההלוואה הוא ללא ריבית...

ובצירוף דעת רוב הסקים שניתן לסמוך על היתר עיסקא
לדעתי קשה למצוא פוסק שיאסור בכזה מקרה
ואני עניתי לך שעמותה פרטית היא לא חברה בע"מ... (בע"מ זה ראשי תיבות של בערבון מוגבל, שזה אומר שאין ערבות אישית, ולכן יש שמתירים גם בלי היתר עסקה ויש שאוסרים מדרבנן ויש בודדים שמחמירים שזה אסור מהתורה, ובגלל שחברות בע"מ מבחינה הלכתית הם איסור קל יותר לכן יש שמתירים עם היתר עסקה אפילו לאנשים שמחמירים לא להשתמש בהיתר עסקה)
ולהניח שהבנקים ילוו לעמותה שאין לה נכסים פיזיים, (וכסף כידוע גם לא יהיה לה במקרה שהיא מחפשת הלוואות...) בלי שעבוד אישי, בעייני זה לא ריאלי, ואם זה ריאלי זה רק בריבית דו ספרתית... וממילא הגמ"ח לא יוכל לעמוד בזה, וזה בנוסף לזה שגם זה עדיין לא חלק הלכתית.
ההבדל הוא מהותי הרבה יותר, ולכן יש שמתירים באג"ח ממשלתי גם בלי היתר עסקה למרות שאוסרים באג"ח קונצרני, וזה כי הערבות היא שונה מהותית...

בכל מקרה אתה לא מכבד בעצם זה שבעיני אתה מתווכח למרות שאתה לא מספיק מכיר את הנושא.

אתה לא מרומה, אלא מצטרף למרמים. אתם מבינים את מהותה של הפרמידה, ובונים על רווח מפראיירים (מרומים) בהמשך הדרך.
מעניין, לא חשבתי על זה ככה.
לפי תפיסה זו האם כל מי שהצטרף וקנה את מניית גיימסטופ בזמנו הוא רימה את כל אלה שבאו אחריו (אלה שהוא מכר להם)?

לפי תפיסה זו האם כל מי שהצטרף וקנה את מניית גיימסטופ בזמנו הוא רימה את כל אלה שבאו אחריו (אלה שהוא מכר להם)?
אפשר לומר זאת על כל מכירה בבורסה של מניה שלהערכתך תרד - אלו כללי המשחק, וכל הקונים הם קונים מרצון שאמורים להבין זאת.
לדעתי זה לא שקול לצירוף אנשים לתרמית פירמידה בה אנשים פשוט מרומים.

עוד נקודה, במקרה של מיידוף, הנאמן שמונה בסוף - דרש וקיבל "רווחים" שמשקיעים (תמימים) משכו בטרם הקריסה.

לא יודע על מה אתה מדבר. פעם ניסיתי לחשב את ה"ריבית" של הגמ"ח המרכזי. הגעתי למסקנה שאין שום ריבית שתסביר את תזרים המזומנים של "יחידה בודדת". למי שמסוגל לחסוך ולהשיג תשואה דומה לריבית שישלם על ההלוואה - מדובר בעסקת הפסד לכל ריבית שתבחר (חייבים פער ריביות גדול כדי שהעסק יהיה משתלם).
ודאי שמי שמסוגל\רוצה להשקיע את הכסף אפי' בתוכנית הכי סולידית ודאי שעדיף מאשר הגמ"ח המרכזי...
דיברתי רק לכאלו שמבינת הלכה [לדוגמא] מעונינים לשים את הכסף בגמ"ח...
כנראה שההנחה שלך לא נכונה. לפי הדו"ח הכספי של 2021 (האחרון שקיים כרגע באתר גיידסטאר), 93% מתוך ההון שיש להם, מיועד להלוואות עתידיות או למענקים. הם גם משנה לשנה צומחים ממש לאט ב"הון המשוחרר", והם מצליחים לבזבז את רובו בעלויות תפעול מטורפות של הגמ"ח.
אם כן זה באמת נתון מעורר דאגה!
מה שכן עולה מהדוחות, שהם מנהלים את הכסף מתוך התחייבות שאם הם לא יצליחו להלוות הם יחזירו את התרומות (חוץ מעלות הגבייה לאורך השנים).
לפחות זה...
בתנאים האלו, לא ברור לי שאפשר להגדיר את זה כמעשר.
באיזה תנאים?
ולמה לא?
והאם לדעתך הפוסקים שפסקו שמותר לא ידעו את המידע שאתה מדבר עליו?

אני הסביר לך מה כתבתי. (למרות שאם קצת מאמץ היית מבין לבד)

אתה כתבת שהיתר עסקה בין שני גופים עסקיים מותר לכל הדעות, ואני הסברתי לך למה היתר עסקה זה לא באמת עסקה קלאסית שאז אפשר לומר שזה לא הלוואה לכל הדעות, ואיך יודעים שזה לא עסקה קלאסית שנחשבת הלכתית כפיקדון, מזה שבמציאות בשטח ההפסד תמיד כולו על הלווה, וזה הסיבה שהגאון מווילנה מדבר על ההיתר הזה בצורה חמורה, וזה הסיבה שאף פוסק לא אומר שזה מצווה להלוות עם היתר עסקה, למרות שהחלק של ההלוואה הוא ללא ריבית...
הסיבה למיטב הבנתי היא שאין בזה מצוה משום שהמצווה היא להלוות ואילו בהיתר עיסקא אתה נותן פיקדון כדי לקבל שכר! לצערי אכן איני מכיר את דברי הגר"א הנ"ל...

מתוך הקיצור של ברית פנחס...[מוסכם על רוב רובם של הפוסקים]
'היתר עיסקא' מסדר את ההסכם בין שני הצדדים באופן זה: חלק מהכסף אינו ניתן כהלוואה, אלא ניתן כפקדון שהמקבל יתעסק בו, ועל כן הרווחים מחלק הפקדון שייכים לנותן הכסף, ועל כן, אם יאבד הכסף, הרי הכספים של הנותן נאבדו, וכן אם לא יהיו רווחים, לא יוכל הנותן לבקש כלום מן הנפקד..
3 כדי להבטיח את הכסף, הקרן והרווח, מותנה בין הצדדים,שמקבל הכסף לא יהיה נאמן לומר שנפסדו הכספים, אלא אםיוכיח כן בעדים נאמנים וכשרים, וגם לא יהא נאמן לומר שלאהרוויחו הכספים, אלא אם ישבע שבאמת היה כן. עוד מוסכם ביןהצדדים, שאם ישלם המקבל את הסכום שהוסכם עליו, הואנפטר משבועה והוכחה שלא הרויחו הכספים יותר, ואף אם היויותר רווחים הרי הם של המתעסק..4 בקצרה: על חלק ההלוואה אין הנותן (המלווה) מקבל רווחיםכלל, והרווחים הם רק מחלק הפקדון שנשאר 'שלו', ואפילו אםלא היו רווחים כלל נותן לו המקבל (הלווה) רווחים, היות ואיןהמקבל רוצה להשבע שלא היו רווחים. ואפילו אם כל הקרןנפסד, מחזירו המקבל, היות ולא הביא עדים שנפסד.

הרעיון בהיתר עיסקא מובא כבר בגמ' בתור "קומבינה". אבל זה לא סיבה להימנע מלעשות כן. [אא"כ אתה רוצה לזכות במצוות אם כסף תלווה את עמי]
ואני עניתי לך שעמותה פרטית היא לא חברה בע"מ... (בע"מ זה ראשי תיבות של בערבון מוגבל, שזה אומר שאין ערבות אישית, ולכן יש שמתירים גם בלי היתר עסקה ויש שאוסרים מדרבנן ויש בודדים שמחמירים שזה אסור מהתורה, ובגלל שחברות בע"מ מבחינה הלכתית הם איסור קל יותר לכן יש שמתירים עם היתר עסקה אפילו לאנשים שמחמירים לא להשתמש בהיתר עסקה)
האמת שאני לא יודע האם הגמ"ח המרכזי רשום ברשם העמותות אבל למיטב הבנתי הוא אכן רשום [אשמח אם תתקן אותי במידה ואני טועה]
ניסיתי להסתכל קצת בחוק העמותות ולא הבנתי מה החילוק מבחינת ההגדרה המשפטית בין עמותה לבין חברה בע"מ.
אם כבר להיפך, בבעלות על עמותה נראה לי שאין כמעט אחריות, אין דבר כזה עמותה פרטית.
ואין שום אחריות אישית על חברי העמותה על החובות וכדו'. האחריות היא רק על נכסי העמותה.

אם אני צודק בדברים האלו אז מבחינה הלכתית אין הבדל בין להלוות בריבית לחברה בע"מ לבין להלוות בריבית לעמותה!

אם כבר להיפך יש יותר סיבה להקל בזה. [כי על חברה בע"מ יש כאלו שמפקפקים ואומרים שמבחינה הלכתית אין מושג כזה חברה בע"מ
ובאמת היא שייכת בפועל לבעלים. [שמחינת ההלכה הוא לא יכול להנער מהחובות.]
משא"כ בעמותה למטרת צדקה וכדו', יש ודאי מקור הלכתי "נכסי הקדש", שמבואר שהם לא בבעלות פרטית אלא הם שייכים להקדש.
ואין הבדל בין עמותה ל"הקדש", כל עוד והמטרות שלה הם להועיל לכלל ישראל לבניית בית כנסת וכדו'.
[יש להסתפק מה הדין לגבי עמותות שאינם שייכות לקטגוריה של להועיל לעם ישראל או לדברי קדושה, ויתכן שבהם לא שייך הענין]
ולהניח שהבנקים ילוו לעמותה שאין לה נכסים פיזיים, (וכסף כידוע גם לא יהיה לה במקרה שהיא מחפשת הלוואות...) בלי שעבוד אישי, בעייני זה לא ריאלי, ואם זה ריאלי זה רק בריבית דו ספרתית... וממילא הגמ"ח לא יוכל לעמוד בזה, וזה בנוסף לזה שגם זה עדיין לא חלק הלכתית.
בנושא הזה אני די מסכים איתך שזה לא כ"כ ריאלי
דיברתי רק האם זה שייך במחינה הלכתית...
ההבדל הוא מהותי הרבה יותר, ולכן יש שמתירים באג"ח ממשלתי גם בלי היתר עסקה למרות שאוסרים באג"ח קונצרני, וזה כי הערבות היא שונה מהותית...
אשמח אם תבאר את דבריך
בכל מקרה אתה לא מכבד בעצם זה שבעיני אתה מתווכח למרות שאתה לא מספיק מכיר את הנושא.
זה שאתה כותב בביטחון עצמי מופרז לא אומר שאתה יודע יותר מדי אם כבר להיפך!

הסיבה למיטב הבנתי היא שאין בזה מצוה משום שהמצווה היא להלוות ואילו בהיתר עיסקא אתה נותן פיקדון כדי לקבל שכר! לצערי אכן איני מכיר את דברי הגר"א הנ"ל...

מתוך הקיצור של ברית פנחס...[מוסכם על רוב רובם של הפוסקים]
'היתר עיסקא' מסדר את ההסכם בין שני הצדדים באופן זה: חלק מהכסף אינו ניתן כהלוואה, אלא ניתן כפקדון שהמקבל יתעסק בו, ועל כן הרווחים מחלק הפקדון שייכים לנותן הכסף, ועל כן, אם יאבד הכסף, הרי הכספים של הנותן נאבדו, וכן אם לא יהיו רווחים, לא יוכל הנותן לבקש כלום מן הנפקד..
3 כדי להבטיח את הכסף, הקרן והרווח, מותנה בין הצדדים,שמקבל הכסף לא יהיה נאמן לומר שנפסדו הכספים, אלא אםיוכיח כן בעדים נאמנים וכשרים, וגם לא יהא נאמן לומר שלאהרוויחו הכספים, אלא אם ישבע שבאמת היה כן. עוד מוסכם ביןהצדדים, שאם ישלם המקבל את הסכום שהוסכם עליו, הואנפטר משבועה והוכחה שלא הרויחו הכספים יותר, ואף אם היויותר רווחים הרי הם של המתעסק..4 בקצרה: על חלק ההלוואה אין הנותן (המלווה) מקבל רווחיםכלל, והרווחים הם רק מחלק הפקדון שנשאר 'שלו', ואפילו אםלא היו רווחים כלל נותן לו המקבל (הלווה) רווחים, היות ואיןהמקבל רוצה להשבע שלא היו רווחים. ואפילו אם כל הקרןנפסד, מחזירו המקבל, היות ולא הביא עדים שנפסד.

הרעיון בהיתר עיסקא מובא כבר בגמ' בתור "קומבינה". אבל זה לא סיבה להימנע מלעשות כן. [אא"כ אתה רוצה לזכות במצוות אם כסף תלווה את עמי]
מה ענית?
אז אני הסביר את השאלה שוב, למה אין מצווה על ההלוואה הרי החלק של ההלוואה אין בו ריבית.
בנושא הזה אני די מסכים איתך שזה לא כ"כ ריאלי
דיברתי רק האם זה שייך במחינה הלכתית...
מה שכתבת בקטע הקודם נובע לדעתי אך ורק כי לא הבנת מה כתבתי לך בקטע שציטטת שכתבת שאתה מסכים איתי.
אשמח אם תבאר את דבריך
מהות העניין הוא שהלוואה צריכה לחייב את הלווה להחזיר את החוב, יש שעבוד של אדם פרטי, ויש שעבוד של חברה בע"מ ויש שיעבוד של מדינה, כל אחד עם מחויבות שונה.
זה שאתה כותב בביטחון עצמי מופרז לא אומר שאתה יודע יותר מדי אם כבר להיפך!
בסדר

אז אני הסביר את השאלה שוב, למה אין מצווה על ההלוואה הרי החלק של ההלוואה אין בו ריבית.
ביררתי את הנושא אכן במעשה רב מובא דהגאון לא היה ניחא לו בכל הקומבינות שעושים היום.
למעשה, בתוך עמי אנוכי יושב, ולא ראיתי אנשים שלא לוקחים משכנתא לקניית דירה. מלבד קומץ קטן מאוד של מחמירים גדולים. [מה שקראתי לו לעיל זן חזו"א מסוים.]
וא"כ רוב האנשים סומכים על ההיתר של היתר עיסקא.

בצירוף מה שכתבתי שעמותה נחשבת לחברה בע"מ לגבי הדין הזה שאין בה איסור ריבית, ואדרבא היא עדיפה מחברה בע"מ. [כל המקור ההלכתי לחברה בע"מ, הוא בעצם מהקדש, שיותר דומה לעמותא. הראשון שאומר את זה זה הרוגוטצובער, ועוד כמה פוסקים.] מבירור שערכתי אצל עורך דין שהוא גם טוען רבני הבקיא בפרטי הענין, הוא אמר לי שודאי שאם לחברה בע"מ יש את הקולות, כ"ש לעמותה, וכמו שכתבתי לעיל.

בצירוף שתי הקולות האלו נראה לי רחוק מאוד להחמיר בכך.
מה שכתבת בקטע הקודם נובע לדעתי אך ורק כי לא הבנת מה כתבתי לך בקטע שציטטת שכתבת שאתה מסכים איתי.
לא כ"כ הבנתי מה רצונך...
מהות העניין הוא שהלוואה צריכה לחייב את הלווה להחזיר את החוב, יש שעבוד של אדם פרטי, ויש שעבוד של חברה בע"מ ויש שיעבוד של מדינה, כל אחד עם מחויבות שונה.
עדיין לא הבנתי כלום. יתן ה' שיום יבוא וארד לסוף דעתך

לא יודע איך לא הוזכרה פה עדיין התחרות העזה מול "הגמח המרכזי" מצד ארגונים נוספים סטייל "אושר בכבוד" ודומיו (שמעתי ליחשושים שיש עוד כמה בשלבי בניית קמפיין..). עד לפני כמה שנים היתה ל"גמח המרכזי" בלעדיות על המודל, אבל היום המצב שונה לחלוטין כאשר ארגונים נוספים שופכים סכומי עתק על תקציבי פרסום ונוגסים בנתח השוק שלו.
יפתיע אותי מאוד אם הגמח המרכזי יעמוד בהתחייבויות שלו כלפי המלווים בקצב הזה.

דבר נוסף, הטענה שמדובר ב"גמ"ח" אמיתי פשוט לא נכונה, אין אפשרות לקבל שקל מהגמ"ח אם לא הפקדת שם כסף באחד המסלולים, הלזאת ייקרא גמ"ח?

למותר לציין שבהיבט כלכלי נטו מדובר בעיסקה כושלת לכל דבר ועניין, כאשר הסיבה היחידה להפקיד לאחד מארגוני העושק הללו היא הלבנת כספי מעשרות.

מודל העסקה של הארגונים הנ"ל בנוי בכוונה כך שיקשה על החרדי הממוצע (נטול הליבה) לחשב את כדאיות העסקה אל מול אלטרנטיבות השקעה אחרות.

וזה לא חדש,
תעשיית השקר הפורחת בציבור החרדי בתחום הלבנת כספי מעשרות ידועה, גמח מרכזי/בקבוק יין הישועות/מכירה סינית/סופ"ש במלון/הגרלה על דירה בטבריה/תפילת עשרה חלבנים על קבר הגולם מפראג.. אלו רק חלק מהדוגמאות המשמשות את העסקונה השרלטנית בדרכה לשים את ידה על השקלים הבודדים שמפריש האברך הממוצע ואשתו מהכנסתם הצנועה.

ג.נ. אני חרדי בני ברקי, אברך, מפריש מעשרות כדין, מתבייש.

נערך לאחרונה ב:
לא יודע איך לא הוזכרה פה עדיין התחרות העזה מול "הגמח המרכזי" מצד ארגונים נוספים סטייל "אושר בכבוד" ודומיו (שמעתי ליחשושים שיש עוד כמה בשלבי בניית קמפיין..). עד לפני כמה שנים היתה ל"גמח המרכזי" בלעדיות על המודל, אבל היום המצב שונה לחלוטין כאשר ארגונים נוספים שופכים סכומי עתק על תקציבי פרסום ונוגסים בנתח השוק שלו.
יפתיע אותי מאוד אם הגמח המרכזי יעמוד בהתחייבויות שלו כלפי המלווים בקצב הזה.
אני לא יודע איך מתוך השאלה שלך אתה לא מבין את התשובה

זה לא המתחרים אמיתיים של הגמ''ח יש מספיק מקום לעוד כמה גמ"חים כאלו ומי שחושב שזה עסק יכניס את ראשו לצרה הזאת ויווכח שבלי שם שמים הוא מבזבז זמן יקר
דבר נוסף, הטענה שמדובר ב"גמ"ח" אמיתי פשוט לא נכונה, אין אפשרות לקבל שקל מהגמ"ח אם לא הפקדת שם כסף באחד המסלולים, הלזאת ייקרא גמ"ח?
מה אתה רוצה ?
למותר לציין שבהיבט כלכלי נטו מדובר בעיסקה כושלת לכל דבר ועניין, כאשר הסיבה היחידה להפקיד לאחד מארגוני העושק הללו היא הלבנת כספי מעשרות.
קודם כל הם לא עשקו אף אחד ותכבד את עצמך מול עצמך

דבר שני שווה להשקיע שם אפילו לא מכספי מעשרות הסיבה לכך מאוד פשוט רק אני לא אטרח קודם תסביר בעצמך למה מדובר בעיסקא כושלת
מודל העסקה של הארגונים הנ"ל בנוי בכוונה כך שיקשה על החרדי הממוצע (נטול הליבה) לחשב את כדאיות העסקה אל מול אלטרנטיבות השקעה אחרות.
צר לי מאוד אבל הסגנון שלך הוא שיש באמת חסר בציבור החרדי וזה אינו ס"ה אין ספה אחידה וכל חרדי ממוצע יוכל לחשב את כל המסלולים של הגמ"ח המרכזי שמפורסם וידוע מול כל אלטרנטיבה או הצעה קונקרטית אחרת לגופו
וזה לא חדש,
תעשיית השקר הפורחת בציבור החרדי בתחום הלבנת כספי מעשרות ידועה, גמח מרכזי/בקבוק יין הישועות/מכירה סינית/סופ"ש במלון/הגרלה על דירה בטבריה/תפילת עשרה חלבנים על קבר הגולם מפראג.. אלו רק חלק מהדוגמאות המשמשות את העסקונה השרלטנית בדרכה לשים את ידה על השקלים הבודדים שמפריש האברך הממוצע ואשתו מהכנסתם הצנועה.

ג.נ. אני חרדי בני ברקי, אברך, מפריש מעשרות כדין, מתבייש.
יש לך סגנון כתיבה מעליב ומלהיב עם הרבה סלשים מלא בריקנות ...

כתבה מאתמול בכלכליסט:
תלונה לרשות שוק ההון נגד הגמ"ח המרכזי: "עלול להותיר את לקוחותיו בפני שוקת שבורה".

יש שם נתונים מעניינים על חוסר ההיתכנות של ההבטחות של הגמ"ח הזה:
משק בית הזכאי ליחידת הלוואה אחת צובר בעשר שנות הפקדה 4,800 שקל אך זכאי לקבל הלוואה בסך 40 אלף שקל.
כלומר משק הבית זכאי לקבל הלוואה הגדולה פי 8.33 מהסכום שנצבר [...]
קצב הצמיחה הדרוש לפי שריג נע בין 11.2% לשנה לשקל הראשון המופקד בתוכנית ל־23.4% לשנה לשקל האחרון.
הוא קובע ש"קצב הצמיחה הנדרש לשימור התוכנית המרכזית אינו אפשרי [...]
קצב הגידול של החברה החרדית הוא כ־4% לשנה בלבד".

אגב, לדעתי זה מתאים ממש יפה לרוב מה שנכתב ב"מגדיר הרעלים הפיננסיים" של הסולידית...

אגב, לדעתי זה מתאים ממש יפה לרוב מה שנכתב ב"מגדיר הרעלים הפיננסיים" של הסולידית...
שמע, אל דאגה, אולי כמו החבר'ה שישבו שם בבריטניה במאה ה18, הם ישבו עם טבלאות נישואין, וגילו ש X% מהבנות יהפכו לרווקות זקנות, כנ"ל לבחורים (אלטער בוחר מה שנקרא),
ואז אם אין שידוך - גם אין סיבה להורים לקחת הלוואה! איזה פטנט.
אני בטוח שהכל מבוסס על מדע האקטואריה ע"ש אקטואריוס פונזיוס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הם כמו ביטוח לאומי, בונים על מצטרפים חדשים. ביטוח לאומי זה הונאת פונזי הכי גדולה שיש

נושאים דומים

Back
למעלה