משלם המיסים ישלם, כלומר אני ואתה, לא אלו שנהנים מהגמ"ח.תרמית פירמידה. מדהים שזה ממשיך לעבוד...
כשהגמ"ח יקרוס המדינה תכסה את חובותיו כדי לא להותיר את ה"משקיעים" חסרי כל.
1. הממשלה לקחה לבט"ל את העודפים.הם כמו ביטוח לאומי, בונים על מצטרפים חדשים. ביטוח לאומי זה הונאת פונזי הכי גדולה שיש
אני מדמה את הגמ"ח לנוכל שמבטיח הבטחות ומרמה את השכן שלי, ואת בט"ל לנוכל שמבטיח הבטחות לשכן שלי, ואחר כך שודד את הכיסוי ממני באיומי אקדח.בין זה ובין הגמ"ח שמבקש תשלום פעוט כל חודש תמורת התחייבות לסכומים גבוהים פי 8 - המרחק ענק
הרזרבה מעניינת לי את הסבתא.1. הממשלה לקחה לבט"ל את העודפים.
2. עד לפני שנתיים, התשלומים של האזרחים לבט"ל היו גבוהים מהתשלומים של בט"ל לאזרחים במיליארדי ש"ח כל שנה. העודפים הלכו לממשלה ולא חזרו כנראה.
3. זה נכון שעכשיו התהפכו היוצרות, ולכן יש סיכוי גדול להעלאת אחוז התשלום לבט"ל, להעלאת גיל הפרישה, לביטול תקרת ההכנסה ושינוי מדרגות המס, ועד להקשחת תנאים לזכאי קיצבאות.
4. בין זה ובין הגמ"ח שמבקש תשלום פעוט כל חודש תמורת התחייבות לסכומים גבוהים פי 8 - המרחק ענק.
זה בהנחה שהילדים עובדים ואינם בטלנים צרכני בט"ל בעצמם.הדרך היחידה! לממן אותו היא הילדים שנוספים ומשלמים ביטוח לאומי.
לפי מה שאני רואה הציבור החרדי עובד יותר ויותר, כל עוד לא מציקים לו (כמו עכשיו).זה בהנחה שהילדים עובדים ואינם בטלנים צרכני בט"ל בעצמם.
אין שום קשר לנושא השרשור.הם כמו ביטוח לאומי, בונים על מצטרפים חדשים. ביטוח לאומי זה הונאת פונזי הכי גדולה שיש
כאמור, זה לא קשור לנושא השרשור,המציאות היא שהמינוס האקטוארי אדיר, והדרך היחידה! לממן אותו היא הילדים שנוספים ומשלמים ביטוח לאומי
יש סיכוי גדול להעלאת אחוז התשלום לבט"ל, להעלאת גיל הפרישה, לביטול תקרת ההכנסה ושינוי מדרגות המס, ועד להקשחת תנאים לזכאי קיצבאות
החרדים ממש רוצים לעבוד.זאת סוג של בדיחה גרוטסקית?
סליחה שהציבור הכללי "מציק" לציבור החרדי שיכלכל את עצמו וישתתף בנטל הצבאי האדיר של המדינה.
לא זו הדרך.זאת סוג של בדיחה גרוטסקית?
סליחה שהציבור הכללי "מציק" לציבור החרדי שיכלכל את עצמו וישתתף בנטל הצבאי האדיר של המדינה.
[עריכה:]לפי מה שאני רואה הציבור החרדי עובד יותר ויותר, כל עוד לא מציקים לו (כמו עכשיו).
לא כתבתי לצורך אקשן או צומי, ואני דווקא רואה בצורה ישירה את ההקשר בין פונזי לבט"ל.[עריכה:]
כתבתי מקודם תגובה על נושא הגיוס,
אבל ערכתי אותה כי פתאום שמתי לב שיש כאן הסטה חוזרת ונשנית של השרשור,
באופן שלי אישית לא נראה כמו התפתחות טבעית של השרשור.
קודם כל הסטה לכיוון ביטוח לאומי עם משפט לקוני שמדבר על הקשר הקלוש לפיו גם הם "בונים על מצטרפים חדשים"
(אז?!
גם open AI בונה על מצטרפים חדשים - רוצה שנעבור לדבר כאן על המודל העסקי שלהם?!),
אחר כך התייחסות מזלזלת ("מעניינת לי את הסבתא"),
ביטול של דעה אחרת ללא התייחסות כלל למה שנכתב מקודם (כמו שהראיתי בתגובה הקודמת),
ואז כשממשיכים לדבר על הנושא הלא קשור (דיון על זה שנוכל בעתיד לעמוד בתשלומי הבט"ל רק במידה שאנשים יעבדו),
מתבצעת סטייה פתאומית נוספת לכיוון של "הצקה לחרדים (כמו עכשיו)".
בהנחה שמדובר על נושא הגיוס (לא ידוע לי על עוד "הצקה" לחרדים כיום) - איך זה בדיוק פוגע ביכולת של חרדים להיכנס בעתיד לשוק העבודה?!
האוצר טוען שזה דווקא יעזור, אבל לכל היותר די ברור שלא יפגע.
לא בוצע אפילו ניסיון לתת הסבר או פירוט, ובתגובה הבאה עברת לדבר באופן בלעדי על נושא הגיוס (ולא על עבודה).
לדעתי (בתור קורא פשוט) התנהגויות כאלו הם מסימני ההיכר של פורומים שטחיים, בהם המשתתפים כותבים לצורך "אקשן" (או אפילו "צומי") ולא לצורך דיון אמיתי על נושא אחד, ואישית הייתי מעדיף להימנע מזה בפורום הנהדר הזה.
עד כאן דעתי האישית בלבד (יכול להסכים או לא),
אבל גם מבחינת כללי הפורום -
אסור להעלות נושאים פוליטיים מחוץ לתת הפורום המתאים.
מקור?. הממשלה לקחה לבט"ל את העודפים
תגגל "עודפי ביטוח לאומי" על רובריקת "חדשות" ותראה את כל הכתבות. אין לי כוח לצטט כרגע.מקור?
אפתח בג.נ. - לא קראתי את הכתבה.כתבה מאתמול בכלכליסט:
תלונה לרשות שוק ההון נגד הגמ"ח המרכזי: "עלול להותיר את לקוחותיו בפני שוקת שבורה".
יש שם נתונים מעניינים על חוסר ההיתכנות של ההבטחות של הגמ"ח הזה:
אגב, לדעתי זה מתאים ממש יפה לרוב מה שנכתב ב"מגדיר הרעלים הפיננסיים" של הסולידית...
באמת יש לך צד שבמקרה קריסה - המדינה תממן את האירוע?משלם המיסים ישלם, כלומר אני ואתה, לא אלו שנהנים מהגמ"ח.
לא הבנתי את השאלה.באמת יש לך צד שבמקרה קריסה - המדינה תממן את האירוע?
⌄
⌄
⌄
זה מה שעשיתי לפני שהגבתי לךתגגל "עודפי ביטוח לאומי" על רובריקת "חדשות" ותראה את כל הכתבות. אין לי כוח לצטט כרגע.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| S | שאלה לגבי הבנק המרכזי | שוק ההון | 30 | |
|
|
תרחיש שבו עולה ריבית הבנק המרכזי - מה כדאי להחזיק במצב כזה? | שוק ההון | 7 |