• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הגמח המרכזי

• פותח הנושא פותח הנושא אליהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תרמית פירמידה. מדהים שזה ממשיך לעבוד...
כשהגמ"ח יקרוס המדינה תכסה את חובותיו כדי לא להותיר את ה"משקיעים" חסרי כל.

תרמית פירמידה. מדהים שזה ממשיך לעבוד...
כשהגמ"ח יקרוס המדינה תכסה את חובותיו כדי לא להותיר את ה"משקיעים" חסרי כל.
משלם המיסים ישלם, כלומר אני ואתה, לא אלו שנהנים מהגמ"ח.

• אהבתי
Reactions: HHH
הם כמו ביטוח לאומי, בונים על מצטרפים חדשים. ביטוח לאומי זה הונאת פונזי הכי גדולה שיש
1. הממשלה לקחה לבט"ל את העודפים.
2. עד לפני שנתיים, התשלומים של האזרחים לבט"ל היו גבוהים מהתשלומים של בט"ל לאזרחים במיליארדי ש"ח כל שנה. העודפים הלכו לממשלה ולא חזרו כנראה.
3. זה נכון שעכשיו התהפכו היוצרות, ולכן יש סיכוי גדול להעלאת אחוז התשלום לבט"ל, להעלאת גיל הפרישה, לביטול תקרת ההכנסה ושינוי מדרגות המס, ועד להקשחת תנאים לזכאי קיצבאות.
4. בין זה ובין הגמ"ח שמבקש תשלום פעוט כל חודש תמורת התחייבות לסכומים גבוהים פי 8 - המרחק ענק.

בעקרון אין שם משקיעים ולכן גם אין חובות.
אנשים תרמו לגמ"ח במשך שנים, מתוך ציפיה שבעת הצורך יוכלו לקבל הלוואה. כשיגיע היום. יגלו שאין כסף בקופה ואין הלוואה. כספי התרומות שלהם הלכו כדי לממן דירות של אחרים, שזה די הרעיון בתרומה.

אני מאוד מקווה שבמצב כזה המדינה לא תסתכל על זה כחוב שצריך לכסות. לא שאתפלא אם הממשלה הנוכחית תעשה את זה.
אבל לדעתי סביר יותר שימציאו שטיק אחר בשביל לממן דירות לחרדים. למשל אפשר להוריד את דרישות ההון העצמי, ככה שהגמ"ח יוכל לתת הלוואות קטנות יותר ליותר אנשים. כמובן שזה לא קסם, איכשהו זה יתגלגל למשלמי המיסים.

בין זה ובין הגמ"ח שמבקש תשלום פעוט כל חודש תמורת התחייבות לסכומים גבוהים פי 8 - המרחק ענק
אני מדמה את הגמ"ח לנוכל שמבטיח הבטחות ומרמה את השכן שלי, ואת בט"ל לנוכל שמבטיח הבטחות לשכן שלי, ואחר כך שודד את הכיסוי ממני באיומי אקדח.

1. הממשלה לקחה לבט"ל את העודפים.
2. עד לפני שנתיים, התשלומים של האזרחים לבט"ל היו גבוהים מהתשלומים של בט"ל לאזרחים במיליארדי ש"ח כל שנה. העודפים הלכו לממשלה ולא חזרו כנראה.
3. זה נכון שעכשיו התהפכו היוצרות, ולכן יש סיכוי גדול להעלאת אחוז התשלום לבט"ל, להעלאת גיל הפרישה, לביטול תקרת ההכנסה ושינוי מדרגות המס, ועד להקשחת תנאים לזכאי קיצבאות.
4. בין זה ובין הגמ"ח שמבקש תשלום פעוט כל חודש תמורת התחייבות לסכומים גבוהים פי 8 - המרחק ענק.
הרזרבה מעניינת לי את הסבתא.
זה לא גרם להורדת תשלומים, אלא נכנס לקופת משרד האוצר.
המציאות היא שהמינוס האקטוארי אדיר, והדרך היחידה! לממן אותו היא הילדים שנוספים ומשלמים ביטוח לאומי.
וכך המנגנון ממשיך לעבוד...

הם כמו ביטוח לאומי, בונים על מצטרפים חדשים. ביטוח לאומי זה הונאת פונזי הכי גדולה שיש
אין שום קשר לנושא השרשור.

הגמ"ח המרכזי מתיימר ליצור תלות ישירה בין גובה הפרמייה שכל חוסך משלם לבין התגמול שאותו החוסך מקבל.
הביטוח הלאומי עובד ברמה הלאומית (כמו שהשם מרמז...),
ואין יומרה לכל תלות (או אפילו קורלציה מקורבת) בין הסכום שאדם מסויים משלם לאורך השנים לבין הסכום שאותו אדם יקבל מהביטוח הלאומי.

המציאות היא שהמינוס האקטוארי אדיר, והדרך היחידה! לממן אותו היא הילדים שנוספים ומשלמים ביטוח לאומי
כאמור, זה לא קשור לנושא השרשור,
אבל בכל זאת אעיר שמשום מה לא התייחסת בכלל לאפשרויות הנוספות ש @בת העמק כבר פירטה בתגובה הקודמת אליך -
יש סיכוי גדול להעלאת אחוז התשלום לבט"ל, להעלאת גיל הפרישה, לביטול תקרת ההכנסה ושינוי מדרגות המס, ועד להקשחת תנאים לזכאי קיצבאות

כתיבה עם סימן קריאה ("הדרך היחידה!") לא ממש מהווה נימוק משכנע.
עדיף בהרבה להתייחס עניינית...

נערך לאחרונה ב:
זאת סוג של בדיחה גרוטסקית?
סליחה שהציבור הכללי "מציק" לציבור החרדי שיכלכל את עצמו וישתתף בנטל הצבאי האדיר של המדינה.
החרדים ממש רוצים לעבוד.
הבעיה היא רק ההתעקשות של חלק מהחילונים להכניס למקומות עבודה דברים בעייתיים כמו חמץ, אוכל בלי הכשר בד"צ, או נשים.

זאת סוג של בדיחה גרוטסקית?
סליחה שהציבור הכללי "מציק" לציבור החרדי שיכלכל את עצמו וישתתף בנטל הצבאי האדיר של המדינה.
לא זו הדרך.
באלימות דברים לא עובדים, החרדים "יעלו על הרכבת" לפני.
הייתי מאוד שמח לעשות פחות ימי מילואים בזיהוי חללים, אם החרדים היו מתגייסים, מה שקורה עכשיו לא יעודד אותם להתגייס אלא רק מרחיק אותם עוד ועוד.

לפי מה שאני רואה הציבור החרדי עובד יותר ויותר, כל עוד לא מציקים לו (כמו עכשיו).
[עריכה:]
כתבתי מקודם תגובה על נושא הגיוס,
אבל ערכתי אותה כי פתאום שמתי לב שיש כאן הסטה חוזרת ונשנית של השרשור,
באופן שלי אישית לא נראה כמו התפתחות טבעית של השרשור.

קודם כל הסטה לכיוון ביטוח לאומי עם משפט לקוני שמדבר על הקשר הקלוש לפיו גם הם "בונים על מצטרפים חדשים"
(אז?!
גם open AI בונה על מצטרפים חדשים - רוצה שנעבור לדבר כאן על המודל העסקי שלהם?!),
אחר כך התייחסות מזלזלת ("מעניינת לי את הסבתא"),
ביטול של דעה אחרת ללא התייחסות כלל למה שנכתב מקודם (כמו שהראיתי בתגובה הקודמת),

ואז כשממשיכים לדבר על הנושא הלא קשור (דיון על זה שנוכל בעתיד לעמוד בתשלומי הבט"ל רק במידה שאנשים יעבדו),
מתבצעת סטייה פתאומית נוספת לכיוון של "הצקה לחרדים (כמו עכשיו)".
בהנחה שמדובר על נושא הגיוס (לא ידוע לי על עוד "הצקה" לחרדים כיום) - איך זה בדיוק פוגע ביכולת של חרדים להיכנס בעתיד לשוק העבודה?!
האוצר טוען שזה דווקא יעזור, אבל לכל היותר די ברור שלא יפגע.
לא בוצע אפילו ניסיון לתת הסבר או פירוט, ובתגובה הבאה עברת לדבר באופן בלעדי על נושא הגיוס (ולא על עבודה).

לדעתי (בתור קורא פשוט) התנהגויות כאלו הם מסימני ההיכר של פורומים שטחיים, בהם המשתתפים כותבים לצורך "אקשן" (או אפילו "צומי") ולא לצורך דיון אמיתי על נושא אחד, ואישית הייתי מעדיף להימנע מזה בפורום הנהדר הזה.

עד כאן דעתי האישית בלבד (יכול להסכים או לא),
אבל גם מבחינת כללי הפורום -
אסור להעלות נושאים פוליטיים מחוץ לתת הפורום המתאים.

נערך לאחרונה ב:
[עריכה:]
כתבתי מקודם תגובה על נושא הגיוס,
אבל ערכתי אותה כי פתאום שמתי לב שיש כאן הסטה חוזרת ונשנית של השרשור,
באופן שלי אישית לא נראה כמו התפתחות טבעית של השרשור.

קודם כל הסטה לכיוון ביטוח לאומי עם משפט לקוני שמדבר על הקשר הקלוש לפיו גם הם "בונים על מצטרפים חדשים"
(אז?!
גם open AI בונה על מצטרפים חדשים - רוצה שנעבור לדבר כאן על המודל העסקי שלהם?!),
אחר כך התייחסות מזלזלת ("מעניינת לי את הסבתא"),
ביטול של דעה אחרת ללא התייחסות כלל למה שנכתב מקודם (כמו שהראיתי בתגובה הקודמת),

ואז כשממשיכים לדבר על הנושא הלא קשור (דיון על זה שנוכל בעתיד לעמוד בתשלומי הבט"ל רק במידה שאנשים יעבדו),
מתבצעת סטייה פתאומית נוספת לכיוון של "הצקה לחרדים (כמו עכשיו)".
בהנחה שמדובר על נושא הגיוס (לא ידוע לי על עוד "הצקה" לחרדים כיום) - איך זה בדיוק פוגע ביכולת של חרדים להיכנס בעתיד לשוק העבודה?!
האוצר טוען שזה דווקא יעזור, אבל לכל היותר די ברור שלא יפגע.
לא בוצע אפילו ניסיון לתת הסבר או פירוט, ובתגובה הבאה עברת לדבר באופן בלעדי על נושא הגיוס (ולא על עבודה).

לדעתי (בתור קורא פשוט) התנהגויות כאלו הם מסימני ההיכר של פורומים שטחיים, בהם המשתתפים כותבים לצורך "אקשן" (או אפילו "צומי") ולא לצורך דיון אמיתי על נושא אחד, ואישית הייתי מעדיף להימנע מזה בפורום הנהדר הזה.

עד כאן דעתי האישית בלבד (יכול להסכים או לא),
אבל גם מבחינת כללי הפורום -
אסור להעלות נושאים פוליטיים מחוץ לתת הפורום המתאים.
לא כתבתי לצורך אקשן או צומי, ואני דווקא רואה בצורה ישירה את ההקשר בין פונזי לבט"ל.
אבל אין לי כח להשקיע להצדיק את עצמי, אחרי הניתוח הפסיכולוגי היפה שלך.
כל הפוסל במומו פוסל. בהצלחה

. הממשלה לקחה לבט"ל את העודפים
מקור?
למיטב הבנתי הממשלה לא לקחה אלא לוותה (בכפייה אמנם, אבל זה לא כמו פשוט לקחת) ומשלמת על זה ריבית. כלומר קופת הבט"ל מרוויחה מזה כסף.

כתבה מאתמול בכלכליסט:
תלונה לרשות שוק ההון נגד הגמ"ח המרכזי: "עלול להותיר את לקוחותיו בפני שוקת שבורה".
יש שם נתונים מעניינים על חוסר ההיתכנות של ההבטחות של הגמ"ח הזה:
אגב, לדעתי זה מתאים ממש יפה לרוב מה שנכתב ב"מגדיר הרעלים הפיננסיים" של הסולידית...
אפתח בג.נ. - לא קראתי את הכתבה.
כן יכול להגיד: בפורום אחר, רואת חשבון חיצונית (שאינה קשורה כלל לגמ"ח) שקראה את הכתבה - וטענה שיש שם טעויות מביכות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה