מסכים לגמרי. כבר בתגובה הראשונה שלי כתבתי שיש שם הרבה כסף מהכנסות לא מדווחות (אבל זה נכון גם לבנקים. אני בהחלט מסכים שיש סיכוי טוב שהשיעור יותר גבוה בגמחים, אבל זה בעיקר בגלל חתך האוכלוסייה... אם תסתכל על אותו חתך בבנקים אתפלא אם ההבדל יהיה עצום) אבל שוב, כמו שכתבתי למעלה, אני משער שמדובר כאן על הפקדות מהכנסות לא מדווחות ברמה של כמה אלפים בחודש למפקיד (השכרת דירה, עבודה צדדית וכדומה). סכומים כאלה אין שום בעיה להפקיד גם כן בבנק.תראה, אני לא מבין כלום בגמ"חים וגם לא קראתי את התחקיר.
אני כן חושב שלהניח שגופים שמגלגלים מיליארדים* של שקלים ללא בקרה לא מכילים כמות בלתי זניחה של הון שחור זו הנחה נאיבית.
האם מה שאתה כותב נובע מנאיביות או פשוט דיבור מפוזיציה? קטנתי.
*זו הערכה שקראתי, היא אינה מעוגנת במחקר תקני שנעשה בכלים מדעיים מקובלים היות ומאוד קשה לעשות מחקר כזה כי אין גישה לדאטה ואין בקרה על מה שקורה בגמ"חים.
אם היית קורא את התחקיר או את ההודעות למעלה, היית רואה שסך הכל כתבתי שלא צריך להמציא סיפורים. הביאו כאן תיאוריה שלא מתבססת על שום נתונים וללא הסבר הגיוני (עם תיאור תהליך הלבנה הזוי עבור כספים רגילים לא מדווחים (= עלויות הלבנה גבוהות ואחר כך משלמים בסוף מס כחוק כשהמלבין מקבל את הכסף בארהב...). אז כתבתי שכדאי לקרוא בביקורתיות.
כשאתה כותב גופים שמגלגלים מיליארדים ללא בקרה, זה נכון לגבי חברות, עמותות וכדומה. הגמח סך הכל נכלל בתוך הקטגוריה של עמותות ודומיו. בוודאי שצריך דרך פיקוח לוודא שאין מעשים לא חוקיים.
בכלל, עכשיו שיש את חוק המזומן נראה לי שצריך להמציא סיפורים חדשים להסביר איך קרה שלא כל הגמחים התמוטטו