• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
אני שואל בשיא הרצינות. ממש לא בצחוק.
אני מאמין שהמשקיעים עם הכיסים העמוקים יש להם מחשבות מסוימות שגורמות להם לקנות.
זה פשוט מוזר! כי בפועל מתחילים למחוק את הנפילה של הקורונה, ולעומת זאת אי אפשר לומר שהנזקים הכלכליים הצטמצמו בימים האחרונים, אולי הפוך.
בשיא הרצינות אין אף אחד שיודע את העתיד.
אני גם "מהמר" שיהיו ירידות בחודש הקרוב גם לי המצב נראה מוזר.
בגדול המוני משקיעים קונים ומוכרים כול אחד חושב משהו אחר וככה אנחנו מקבלים את המחיר.
מנסיון קשה מאוד לחזות את השוק הוא בלתי צפוי ומאוד תנודתי בתקופות כאלה.

אגב יכול לבוא מישהו קיצוני ממך ולהגיד למה לי להחזיק אג"ח ממשלתי אם יש סיכוי שגם הממשלה תקרוס וישים את המזומן מתחת לכרית.

אבל מזומן זה נייר(או ביטים)שכול הערך שלו מיצג את המדינה שהדפיסה אותו.
במידה ותקרוס הוא חסר ערך כמו האג"ח.

מה לגבי הקריסה הגדולה של IB? בעיות התחברות, מישהו?

DEAD CAT BOUNCE
משמעו שגם חתול שיפול נאמר מ10 קומות "יקפוץ" כשהוא נוחת, זה לא אומר שהוא חוזר לקומה העשירית.
בוא נראה אם אתמול היה ארוע ייחודי פוליטי מ"הפטרות מסנדרס" + SHORT SQUEEZE והורדת ריבית שהשמחה בגינה חולפת בתוך חודש.
קיימת המון אי וודאות לגבי איך משפיעה הקורונה, מספרים על הצטמצמות GDP נזרקים על ידי כל מני מוסדות פיננסים.
אישית, כל עלייה כזו - אני מוכרת לתוכה, כרגע מה שנראה לי לפי ההיסטוריה של EMERGENCY RATE CUT זה שההשפעה החיובית של הקיצוץ ממשיכה חודש ואחר כך השוק נהיה שלילי.
עם זאת, מצאתי פקדון שיוצר חשיפה לHEALTH CARE לשנה , מבלי לפגוע בקרן. אז חלק מהכספים אשים שם, במקרה שאני טועה, ארוויח ואם צדקתי, לא אפסיד.

אני לא מצליח להבין את ההודעות שלך, גם בגלל שימוש בהרבה מושגים שאני לא מכיר (משהו שאני צריך לשפר, כנראה) אבל גם בגלל שההודעות שלך מבולגנות, לא ברורות וקשות לקריאה.
אבל כשאני קורא את השורה התחתונה שלך, שבה את כותבת ש"או שתרוויחי או שלא תפסידי", אני יודע שכל מה שכתבת כנראה לא רלוונטי. אם היתה לך השקעה שבה את יכולה במקרה הטוב להרוויח ובמקרה הרע לא להפסיד - היית משקיעה שם את כל הכסף שיש לך.

בשיא הרצינות אין אף אחד שיודע את העתיד.
אני גם "מהמר" שיהיו ירידות בחודש הקרוב גם לי המצב נראה מוזר.
בגדול המוני משקיעים קונים ומוכרים כול אחד חושב משהו אחר וככה אנחנו מקבלים את המחיר.
מנסיון קשה מאוד לחזות את השוק הוא בלתי צפוי ומאוד תנודתי בתקופות כאלה.

אבל מזומן זה נייר(או ביטים)שכול הערך שלו מיצג את המדינה שהדפיסה אותו.
במידה ותקרוס הוא חסר ערך כמו האג"ח.
א מדינה יכולה להכריז על דיפולט אבל המטבע שלה ימשיך לעבוד.
ב אם גם זה חשש עבורך אתה יכול לקנות זהב.

תבדקי שוב.
בדרך כלל יש הפתעות באותיות הקטנות, בסגנון "אם המנייה ביום אחד עלתה או ירדה ביותר מ- 2% אז הרווח מתאפס".
השקעה מנייתית שיכולה רק לעלות או לשמור על ערכה זה החלום של כל משקיע.
הייתה לי התנסות בפקדון כזה. בסופו של דבר זה נתן משהו כמו 2% לשנה. לא משהו וגם אפשר לקבל אפס, אבל בכללי המומנטום טוב למניות הבריאות שנפגעו מסנדרס. בוא נגיד, יותר טוב מכלום..

השאלה שלי היא בעצם, האם דאגה כזו היא הגיונית ומתיישבת עם המצב שמתפתח בעולם בכלל ובארץ בפרט?
ההגיון של כל אחד הוא שונה, לדעתי דאגה ברמה שלך היא הזויה ואם זה באמת מה שמטריד אותך אני מקווה שאחוז המניות בתיק שלך הוא קטן מאד אם בכלל אבל כאמור, כל אחד וההגיון שלו.

אני לא מצליח להבין את ההודעות שלך, גם בגלל שימוש בהרבה מושגים שאני לא מכיר (משהו שאני צריך לשפר, כנראה) אבל גם בגלל שההודעות שלך מבולגנות, לא ברורות וקשות לקריאה.
אבל כשאני קורא את השורה התחתונה שלך, שבה את כותבת ש"או שתרוויחי או שלא תפסידי", אני יודע שכל מה שכתבת כנראה לא רלוונטי. אם היתה לך השקעה שבה את יכולה במקרה הטוב להרוויח ובמקרה הרע לא להפסיד - היית משקיעה שם את כל הכסף שיש לך.
אקח לתשומת לבי, מקווה שהניסוח הלקוי נובע מזה שזו הייתה כתיבה של 1:30 בבוקר , קמתי כי נתפסה לי הכתף ולא יכולתי לישון.
אנסה להיות ברורה יותר- מדובר על פקדון מובנה , הרעיון הכללי זה, שאתה שותף במשהו כמו 30- 38%
מהרווח ולא חשוף להפסד.
זה פחות או יותר יצא לי 2% לשנה..
https://www.bankjerusalem.co.il/deposits-savings/structured-deposit

במשך השבוע הראשון של הקורונה, המדדים לא התייחסו לכך כמעט, היו אפילו כמה ימים של עליות.
מה שנתפס בעייני ככשל שוק מסויים, אחרי שבוע, כשלא היו חידושים מיוחדים מבחינת כמות ההתפרצות, הגיעו הנפילות הגדולות.
וכבר כתבו את זה לפני זה.

יש לי בדיוק את אותה הרגשה על העליות שהיו בימים האחרונים, שלמעשה תקנו חצי מהנפילה שהייתה כאן,
אני לא מוצא שום מקום של הגיון בזה, גם אם מכניסים לכאן את הניצחון של המועמד בארה"ב
וגם את הורדת האשראי בארה"ב (שלדעתי רק מעידה על ההפך הגמור, שהם סבורים שיש כאן פוטנצייאל לזוועה)

אז בטח תאמרו שזה הימור, אבל נכנסתי לפוזציה של שורט, אתמול ב11 בלילה מתוך אמונה שבשבועות הקרובים זה מה שהולך לקרות.

עד כעת השינוי משעת הקניה, הוא 1.5% ירידה
נמתין לראות לאן זה הולך.
נחיה, ונראה.

אז בטח תאמרו שזה הימור, אבל נכנסתי לפוזציה של שורט,
זה לגמרי לגיטימי להמר,
עשית שורט רגיל (מכירה בחסר) או באמצעות אופציות פוט ? אם שורט רגיל, דאגת להתכסות איכשהו כדי להגביל את ההפסד המקסימלי ?

רק כדוגמה להמשך ההתפשטות ההמונית והבלתי נשלטת מהשעות האחרונות:

מצב חירום בקליפורניה: נוסע שהיה בשיט תענוגות מת מקורונה
וואלה!-לפני 3 שעות
המדינה הודיעה כי בן 71, שסבל ממחלות רקע, הוא הקורבן הראשון בשטחה

מסגדים וכנסיות נסגרו: חשד להתפשטות הקורונה בשטחי הרשות הפלסטינית
וואלה!-לפני 1 שעה
כלי התקשורת ברשות הפלסטינית מדווחים על חשד שארבעה פקידי מלון בבית ג'אלה חלו בנגיף.

נינה, זו לא הנקודה. לכל הדברים יש השפעה. ברור. אבל יש כל כך הרבה השפעות ויחסי גומלין והפתעות!
תחשבי שוב: האם הידע שיש לך, אפילו שהתייעצת עם אחיך שהוא תותח על ועם פיזיקאי שמבין במתכות. אפילו אם עשית סטטיסטיקות וחיתוכים, האם יש לך ידע שלאחרים אין? ועם כל זה, הפתעות קיימות. האם באוקטובר יכולנו לדעת על הקורונה? האם ניתן היה לחזות את עלייתו או אפילו, ריצתו של טראמפ לנשיאות?
התשובה לכל השאלות הללו היא לא ב- א רבתי. כנראה שאין לך ידע שאין לאחרים ואת לא יכולה לחזות הפתעות שונות ומשונות. זאת הסיבה שסטטיסטית, לא ניתן לתזמן את השוק ורוב האנשים שעושים את זה מפסידים.
לא הבנתי , זה שאני אומרת שאני מצויה במצב "שאיני יודעת כלום" זו נקודה חיובית, מקום להשתנות וגם נבעה מחוסר מידע על סנדרס.
לא אמרתי אותה מתוך ספיגת הפסד, כי להזכירך, כשאתה או @KIRK טענו- שהכל בדיעבד, אמרתי בשבת שאני מודיעה מראש שאני קונה תעודת שורט על ת"א 35 ושים לב שהיא ברווח יפה מיום ראשון.
וודאי שיש הפתעות, אבל בנקודת זמן, אפשר לעצור ולשאול , מה הסיכון ולנתח מה עומד לפנינו.
ב21 כמדומני דיברתי על מה לעשות. בנקודת הזמן ההיא , הדברים נראו מאד שליליים.
לרוב אני מדברת על מקרו כלכלה, מתוך הנחה שקיימת קורלציה בין כלכלה לשוק.
אמנם מתבלת את הדברים בסטטסטיקות והנחות עונתיות ומתאמים.. ש@קפה שחור מכנה אותם "וודו", אבל ניחא..
הניתוח היה ברמה כלכלית:
נושאי אשראי, מינוף, בעיות לוגיסטיקה קשות, השבתת תעשיית הבידור, התיירות והפנאי.
לאחר פרסום הPMI הסיני, ניסיתי "לבנות מודל" מה קורה אם 20%-30% מהGDP מושבת כ40% (לפי PMI שסין פרסמה) תוך הנחה של השפעה כזו במשך 3 חודשים וגם מתוך הנחה, שהשוק תמחר צמיחה אדירה ל2020
אז המסקנה שלי לא הייתה חיובית ואפילו "אסונית".
אגב- כל הדברים שציינת, פלדיום-רודיןם הם כן נישתיים יחסית ובכולם התשואות היו חיוביות. מחזור המסחר ברודיום הוא אפסי והתשואה שעשיתי הייתה כ30% בחודש. גם הפלדיום אינו סחיר במיוחד ומכרתי ב40% מ24.12 במנות.ואם לא היה לי אמון בכלכלה, אז מקווה שהבנת שזה הדבר הראשון שזרקתי ב24 בבוקר בטרום מסחר, בכל זאת וואנג היא בירת הרכב הסינית
ישראל גם נישה ויש לה ג'ט לג.
שוק לא סחיר,נטול מחקר, נטול אלגו.
אני בריטית במקור ובשישי שבת פנויים רואה את כל חדשות הכלכלה והשוק על מהירות 2, אז זה יתרון קל לעומת מי שמגיע למסחר בישראל ולא השקיע באנליזה כזו וגם ייתכן "שמהירות 2" של בלומברג היא OVER THE TOP

חישבתי מרווח סיכון וסיכוי ובכלל אין סוחרים על תעודת חסר ת"א. יש תשואה של 7-8 ב5 ימים והיא אינה ממנופת.
יש קורלציה בין השוק הישראלי והאמריקאי , בשל עובדות שונות כמו מניות דואליות.
ישראל חסרת מחקר, חסרת מסחר , חסרת אלגואים... זה נחשב שוק "אקזוטי"
ממליצה שתכנס לתעודת החסר על ת"א 35 ותראה מה מחזורי המסחר שם.
ייתכן שלכולם יש אותם נתונים,אך הרוב באינדקסים ועל כן, פה היתרון.

וודאי שאני טועה, בין היתר רכשתי מניות כורי זהב. טעות חמורה. בד"כ התשואה שלהם באותו קו עם הזהב ויותר גבוהה.
אז זהו, שעם בעיות לוגיסטיקה , תזמז וכ"ו הן התנהגו כמניות רגילות
עוד נקודה שעתה אני תוהה לגביה זה אג"ח ממשלתי ישראלי, איני יודעת , אבל תוהה אם הורדת ריבית בישראל תוריד אותן.

אני גם לא אומרת שבהכרח הדברים שאני טוענת הם "נכונים". המקום מהווה משטח לזרוק השערות ולגבש ראייה כלכלית צופה פני עתיד בנקודת זמן מסוימת.
ויצא לי להבין כבר שהשוק לא בהכרח משיק לכלכלה .
עם זאת, השקעה במניות היא עבורי "השתתפות בצמיחה כלכלית" וכשאני מודאגת אם זו מתרחשת אזי, הבסיס לקבלת ההחלטות שלי תהיה אותו ניתוח כלכלי-פרדיגמה שגיבשתי, עד שיבוא מודל טוב יותר.
וכן, איני יודעת מה יהיה אפקט QE ועמו הורדות ריבית.
אין לי מספיק ניסיון ומקווה שיהיה לי זמן לחקור זאת.
אכן, הפרדיגמה משתנה

נערך לאחרונה ב:
@Nina T , כתבתי לך הודעה בפרטי לפני כמה שעות. אשמח אם תקראי ותגיבי לי שם, תודה!

צודק אש...
פייר אין לי מושג איך זה קורה.
אני עצמי מבולבלת..נראה לי שבגלל שיש כאן אנשים אינטיליגנטיים, אז אם אני "מנחשת" משהו אכתוב אותו בפורום אחרי הליך חשיבה ועיבוד קצט יותר עמוקים.
אגב, לצערי -בהרבה מקרים לא בהכרח פעלתי על סמך ההשערות.

אגב, מן הסתם בכלים הופכיים אפשר לעשות תשואות מדהימות כי השוק עולה במדרגות ויורד במעלית.
אני לא חושבת שיש בעיה שיש אנשים שמספקים דיון לגבי כלים "מגדרים", בארה"ב משקיעי LONG כן עושים שימוש כזה וזה לא משהו שנוגד את מודל ההשקעה שלהם.
כמדומני בשבת התחלתי לזרוק אסטרטגיות אפשריות וחישובי סיכון, כדי לקבל איזשהו פידבק אם מישהו מכין את עצמו גם- קיבלתי תגובות שהכל כבר מתומחר.

אז אולי זה הדבר הכי מעצבן בעולם שמי שמשתמש בכלים הללו "קופץ" עם שמחה באמצע ירידות... אבל בוא לא נוציא את שמחתם של ה"שונים"

בגלל התגובות הכל כך מזלזות כשכותבים משהו, כאילו כל משקיע פסיבי ..מגה פסיבי... מחזיק בידיו את הנוסחא האולטמטיבית להצלחה ודעות שונות זוכות לתגובה של

"קוראת בקפה..וודו..טרול...ספקולציה..."

ועדיין יש כאן חומר אנושי מצוין, שיחות אינטיליגנטיות, ניתוחים מעמיקים וראייה אינטגרטיבית של המון מאנשי הפורום. וקיבלתי כלים וטיפים מלא מעט אנשים שחסכו לי למשל עמלות גבוהות ועוד.
אבל לצערי ספגתי בגלל "חוסר הקונפורמיות" עלבונות .
כמו שאני יוצאת מהפורום ושואלת את עצמי, "רגע האם אני כפי שטוענים כאן ספקולנטית?" ...אני חושבת שגם באותה מידה ,@איש ירח יש לשאול "רגע, האם אני מקובע/ת מחשבתית"..

ועדיין בוא אשאל שאלה כזו. אם כבר כולם הבינו שהשיטה שהוכיחה את עצמה זו השקעה פסיבית באינדקסים וכולם פועלים בשיטה הזו, לדעתך היא תמשיך להיות יותר אפקטיבית ? אבי נפטר בספטמבר 18 ומסתבר שהיה משקיע מאד מוצלח. כן, בעיקר בשיטה הפסיבית. אבל שאלתי אותו פעם -"אז מה עשית ב2008?" הוא אמר "לא יצאתי" ואחרי זה סיפר לי שגילה משהו על מחירי הנפט והפוספטים וסחר בזה תוך כדי בכניסות ויציאות ועשה רווח יפה.
מי יודע מה זה פוספטים בכלל...
לפני זמן מה התחלתי לחפש מה זה בדיוק פוספטים . לא לגמרי הבנתי ולא נראה שיש בזה מסחר גדול, אבל בגרף, ניתן לראות בליטה אחת עצומה ב2008 וכלום ביתרת השנים.
אגב אכן למשל מכשירי גידור הם מסוכנים ובעייתיים אבל יש גם דברים לא ממונפים כמו זהב או אינדקס צנוע שמוכנה BTAL כמדומני שזה אנטי בטה

@איש ירח בעניין "ידע נסתר", הצגתי פה שני מכשירים, זהב שהוא מאד סחיר, אבל למשל את BTAL מכשיר עם מחזורי מסחר נמוכים ביותר שהפיק תשואות יפות מה21. לא טוענת שיש לי איזה EDGE , אבל הרוב למשל יגדרו באופציות ומכשירים יומיים וזה מכשיר "נורמלי" יותר מלמשל TVIX וכנ"ל והעלויות שלו יחסית ל"שורט" הן נמוכות.
עם זאת, יש בו מחזורי מסחר מאד נמוכים, דבר שאומר שאו שלא פוגע בטעמם של משקיעים, או שלא גילו אותו
זו לא המלצה, זו דוגמא לנישות

ISIN:US00110G4082
AGFiQ U.S. Market Neutral Anti-Beta Fund (BTAL)
באותה המידה , ניתן לבחור מניות עם בתא נמוכה
אצלן ניתן לראות V או חוסר ירידה

https://www.suredividend.com/low-beta-stocks/

נערך לאחרונה ב:
מה לגבי הקריסה הגדולה של IB? בעיות התחברות, מישהו?
זה אתר מאוד איטי. תחפש בפורום, יש שרשור בנושא.

אני לא מומחה web אבל מישהו הסביר שם את האיטיות והמסקנה היא שחובבנים בנו את האתר.

לא בטוח שזו המסקנה. אולי זה מה שאתה הסקת מהדיון.
התכוונתי לתגובה הזו:
לא מומחה אבל זה נראה לי כמו הנדסת תוכנה קלוקלת. אפשר לשמוע את ההודעות זוחלות בין המיקרוסרביסים שלהם. תוך דקה-שתיים המידע מגיע לדפדפן...
ברור לכל אחד שהאתר הזה לא עובר scale. התשתית מתאימה אולי ל-100 כניסות בו זמניות. כשיש יותר משתמשים, אז התחושה היא שחוזרים לעידן המודם 56K. אני לא מכיר אתר איטי יותר מ-IB, שגלשתי אליו בשנים באחרונות.

הנה קישור לדיון:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/האתר-של-ib-הוא-איטי-בטירוף.12842/

הייתה לי התנסות בפקדון כזה. בסופו של דבר זה נתן משהו כמו 2% לשנה. לא משהו וגם אפשר לקבל אפס, אבל בכללי המומנטום טוב למניות הבריאות שנפגעו מסנדרס. בוא נגיד, יותר טוב מכלום..
סבבה, רק אל תשלי את עצמך שאת משקיעה בסקטור הבריאות.
את משקיעה בפקדון של הבנק שעטוף בעטיפה מנצנצת. הרווח והסיכון יהיו בהתאם.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עוד לא הסתכלתי אך אני יודע, לפי "האין הודעות" שהשוק האמריקאי עלה עכשו.
הולך למכור לפריאר את "כדור הבדולח" הזה (:

אופס שכחתי לרענן את הדף, הסנופי יורד,
טוב בכל מקרה יש פראירים שירצו את כדור הבדול המקולקל, יוצא למכור אותו.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה