נינה, זו לא הנקודה. לכל הדברים יש השפעה. ברור. אבל יש כל כך הרבה השפעות ויחסי גומלין והפתעות!
תחשבי שוב: האם הידע שיש לך, אפילו שהתייעצת עם אחיך שהוא תותח על ועם פיזיקאי שמבין במתכות. אפילו אם עשית סטטיסטיקות וחיתוכים, האם יש לך ידע שלאחרים אין? ועם כל זה, הפתעות קיימות. האם באוקטובר יכולנו לדעת על הקורונה? האם ניתן היה לחזות את עלייתו או אפילו, ריצתו של טראמפ לנשיאות?
התשובה לכל השאלות הללו היא לא ב- א רבתי. כנראה שאין לך ידע שאין לאחרים ואת לא יכולה לחזות הפתעות שונות ומשונות. זאת הסיבה שסטטיסטית, לא ניתן לתזמן את השוק ורוב האנשים שעושים את זה מפסידים.
לא הבנתי , זה שאני אומרת שאני מצויה במצב "שאיני יודעת כלום" זו נקודה חיובית, מקום להשתנות וגם נבעה מחוסר מידע על סנדרס.
לא אמרתי אותה מתוך ספיגת הפסד, כי להזכירך, כשאתה או @KIRK טענו- שהכל בדיעבד, אמרתי בשבת שאני מודיעה מראש שאני קונה תעודת שורט על ת"א 35 ושים לב שהיא ברווח יפה מיום ראשון.
וודאי שיש הפתעות, אבל בנקודת זמן, אפשר לעצור ולשאול , מה הסיכון ולנתח מה עומד לפנינו.
ב21 כמדומני דיברתי על מה לעשות. בנקודת הזמן ההיא , הדברים נראו מאד שליליים.
לרוב אני מדברת על מקרו כלכלה, מתוך הנחה שקיימת קורלציה בין כלכלה לשוק.
אמנם מתבלת את הדברים בסטטסטיקות והנחות עונתיות ומתאמים.. ש@קפה שחור מכנה אותם "וודו", אבל ניחא..
הניתוח היה ברמה כלכלית:
נושאי אשראי, מינוף, בעיות לוגיסטיקה קשות, השבתת תעשיית הבידור, התיירות והפנאי.
לאחר פרסום הPMI הסיני, ניסיתי "לבנות מודל" מה קורה אם 20%-30% מהGDP מושבת כ40% (לפי PMI שסין פרסמה) תוך הנחה של השפעה כזו במשך 3 חודשים וגם מתוך הנחה, שהשוק תמחר צמיחה אדירה ל2020
אז המסקנה שלי לא הייתה חיובית ואפילו "אסונית".
אגב- כל הדברים שציינת, פלדיום-רודיןם הם כן נישתיים יחסית ובכולם התשואות היו חיוביות. מחזור המסחר ברודיום הוא אפסי והתשואה שעשיתי הייתה כ30% בחודש. גם הפלדיום אינו סחיר במיוחד ומכרתי ב40% מ24.12 במנות.ואם לא היה לי אמון בכלכלה, אז מקווה שהבנת שזה הדבר הראשון שזרקתי ב24 בבוקר בטרום מסחר, בכל זאת וואנג היא בירת הרכב הסינית
ישראל גם נישה ויש לה ג'ט לג.
שוק לא סחיר,נטול מחקר, נטול אלגו.
אני בריטית במקור ובשישי שבת פנויים רואה את כל חדשות הכלכלה והשוק על מהירות 2, אז זה יתרון קל לעומת מי שמגיע למסחר בישראל ולא השקיע באנליזה כזו וגם ייתכן "שמהירות 2" של בלומברג היא OVER THE TOP
חישבתי מרווח סיכון וסיכוי ובכלל אין סוחרים על תעודת חסר ת"א. יש תשואה של 7-8 ב5 ימים והיא אינה ממנופת.
יש קורלציה בין השוק הישראלי והאמריקאי , בשל עובדות שונות כמו מניות דואליות.
ישראל חסרת מחקר, חסרת מסחר , חסרת אלגואים... זה נחשב שוק "אקזוטי"
ממליצה שתכנס לתעודת החסר על ת"א 35 ותראה מה מחזורי המסחר שם.
ייתכן שלכולם יש אותם נתונים,אך הרוב באינדקסים ועל כן, פה היתרון.
וודאי שאני טועה, בין היתר רכשתי מניות כורי זהב. טעות חמורה. בד"כ התשואה שלהם באותו קו עם הזהב ויותר גבוהה.
אז זהו, שעם בעיות לוגיסטיקה , תזמז וכ"ו הן התנהגו כמניות רגילות
עוד נקודה שעתה אני תוהה לגביה זה אג"ח ממשלתי ישראלי, איני יודעת , אבל תוהה אם הורדת ריבית בישראל תוריד אותן.
אני גם לא אומרת שבהכרח הדברים שאני טוענת הם "נכונים". המקום מהווה משטח לזרוק השערות ולגבש ראייה כלכלית צופה פני עתיד בנקודת זמן מסוימת.
ויצא לי להבין כבר שהשוק לא בהכרח משיק לכלכלה .
עם זאת, השקעה במניות היא עבורי "השתתפות בצמיחה כלכלית" וכשאני מודאגת אם זו מתרחשת אזי, הבסיס לקבלת ההחלטות שלי תהיה אותו ניתוח כלכלי-פרדיגמה שגיבשתי, עד שיבוא מודל טוב יותר.
וכן, איני יודעת מה יהיה אפקט QE ועמו הורדות ריבית.
אין לי מספיק ניסיון ומקווה שיהיה לי זמן לחקור זאת.
אכן, הפרדיגמה משתנה