• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
זה העליה למקפצה,עוד מעט צוללים ראש :)
אני שואל בשיא הרצינות. ממש לא בצחוק.
אני מאמין שהמשקיעים עם הכיסים העמוקים יש להם מחשבות מסוימות שגורמות להם לקנות.
זה פשוט מוזר! כי בפועל מתחילים למחוק את הנפילה של הקורונה, ולעומת זאת אי אפשר לומר שהנזקים הכלכליים הצטמצמו בימים האחרונים, אולי הפוך.

• אהבתי
Reactions: ITS
מה זה dead cat?

הורדת הריבית גורמת לאגחים והשקעות אחרות להיות פחות אטרקטיביות, אז משקיעים הולכים למניות?

במקרה שתהיינה ירידות נוספות בריבית כפי שטראמפ מכוון.. יהיו עוד ימי עליות כאלה?

עליות משמעותיות של snp ותנודתיות כזאת מאפיינות תקופה שלפני צלילה/משבר? יש משהו היסטורי מבחינה סטטיסטית שמעיד על זה או שהמסקנה לא חד משמעית?

אני מאמין שהמשקיעים עם הכיסים העמוקים יש להם מחשבות מסוימות שגורמות להם לקנות.
ואני מאמין שאלו דווקא משקיעים גרידיים שמפחדים לפספס את העליה הבאה.

סליחה שאני שואל שאלת תם של בורות
נכון שהיו היום בחירות פנימיות בארה"ב ועוד ועוד. האם כל זה מסביר עליה של שלוש וחצי אחוז ? הרי בכל העולם הבלאגן ממשיך להתפשט, וגם עם המגפה איננה מסוכנת כל כך, ההשפעות שלה בטוח רק מעמיקות, עוד ועוד אירועים בטלים ועוד ועוד סחורות נתקעות.
אז איך זה מסביר את הכיוון ההפוך שהשוק עושה היום, כדוגמה.
לכאורה אין חדש מבחינת הקורונה (כלומר, לא גילינו היום או אתמול שהקורונה יותר גרועה ממה שכבר חשבנו) לכן אין סיבה לצפות שעצם זה שעדיין יש קורונה יגרום לירידות להמשיך. שים לב שהחדשות הגרועות על הקורונה כבר הביאו לירידות די משמעותיות. העובדה שברני מתרחק עוד ועוד מניצחון בבחירות זה כמובן זריקת עידוד למניות.

לכאורה אין חדש מבחינת הקורונה (כלומר, לא גילינו היום או אתמול שהקורונה יותר גרועה ממה שכבר חשבנו) לכן אין סיבה לצפות שעצם זה שעדיין יש קורונה יגרום לירידות להמשיך. שים לב שהחדשות הגרועות על הקורונה כבר הביאו לירידות די משמעותיות. העובדה שברני מתרחק עוד ועוד מניצחון בבחירות זה כמובן זריקת עידוד למניות.
זה עדיין לא סיבה לעליות של חמש אחוז...
מלבד זה, עצם העובדה שהמציאות הרעה ממשיכה להתממש, ועוד מדינות כופות על עצמם הסגר, היה אמור להשפיע, למרות שהכל מתומחר כבר וכו', אבל בכל אופן כשהדבר אכן קורה, ולא מצאו תרופה והקיץ לא מבריח את זה, זה היה אמור להשפיע.
זה מעניין בהחלט.
זה כמו הרגשה שהשוק לא באמת מתמחר נכון... ואני יודע שזה מאוד יומרני לאדם מתחיל לומר כאלה דיבורים.

סליחה שאני שואל שאלת תם של בורות
נכון שהיו היום בחירות פנימיות בארה"ב ועוד ועוד. האם כל זה מסביר עליה של שלוש וחצי אחוז ? הרי בכל העולם הבלאגן ממשיך להתפשט, וגם עם המגפה איננה מסוכנת כל כך, ההשפעות שלה בטוח רק מעמיקות, עוד ועוד אירועים בטלים ועוד ועוד סחורות נתקעות.
אז איך זה מסביר את הכיוון ההפוך שהשוק עושה היום, כדוגמה.
ברני סנדרס הוא ממש "אויב" לקפטיליזם. העובדה שאינו מועמד מוביל מאד משמעותית. אין להתווכח עם נזילות וריבית נמוכה. אני לא חושבת שהמומנטום יימשך מעבר לחודש, כסף זול לא יכול לפתור מכולות שתקועות בנמלים ובשדות תעופה.
יש לזכור גם שיש המון שורטים והעליות האלה הם חלק מshort squeeze
מצד שני, ואני יודעת שצוחקים עליי כשאני מביאה סטטסטיקות על שנת בחירות. מיתון בתקפת בחירות הוא ארוע נדיר
https://www.nasdaq.com/articles/an-election-year-recession-it-could-happen.-2019-12-03

נערך לאחרונה ב:
מה זה dead cat?

הורדת הריבית גורמת לאגחים והשקעות אחרות להיות פחות אטרקטיביות, אז משקיעים הולכים למניות?

עליות משמעותיות של snp ותנודתיות כזאת מאפיינות תקופה שלפני צלילה/משבר? יש משהו היסטורי מבחינה סטטיסטית שמעיד על זה או שהמסקנה לא חד משמעית?
DEAD CAT BOUNCE
משמעו שגם חתול שיפול נאמר מ10 קומות "יקפוץ" כשהוא נוחת, זה לא אומר שהוא חוזר לקומה העשירית.
בוא נראה אם אתמול היה ארוע ייחודי פוליטי מ"הפטרות מסנדרס" + SHORT SQUEEZE והורדת ריבית שהשמחה בגינה חולפת בתוך חודש.
קיימת המון אי וודאות לגבי איך משפיעה הקורונה, מספרים על הצטמצמות GDP נזרקים על ידי כל מני מוסדות פיננסים.
אישית, כל עלייה כזו - אני מוכרת לתוכה, כרגע מה שנראה לי לפי ההיסטוריה של EMERGENCY RATE CUT זה שההשפעה החיובית של הקיצוץ ממשיכה חודש ואחר כך השוק נהיה שלילי.
עם זאת, מצאתי פקדון שיוצר חשיפה לHEALTH CARE לשנה , מבלי לפגוע בקרן. אז חלק מהכספים אשים שם, במקרה שאני טועה, ארוויח ואם צדקתי, לא אפסיד.

אחרי שהסברת לנו כל כך יפה רק שלשום למה צריך לגדר/ למכור/ לקנות פלדיום את אומרת שאת לא יודעת?
בעצם, מה השתנה מאז שניתחת את האירועים?
אה, ומה עם זה שזו השנה השלישית לנשיאות?
השאלות הללו לא נועדו לפגוע או להביך אלא כדי להסב את תשומת ליבך שאי אפשר באמת לחזות את השוק, בטח לא לטווח קצר.
ואגב, חיתוך הריבית הזה, קרה רק במשברים פיננסים. מה שאומר שאכן יש הסכמה שקיים סיכון במשק כתוצאה מהקורונה. וייתכן מאד שהעליות נובעות מנצחונו של ביידן- אז כן, גם לשנת בחירות קיימת השפעה , בעיקר כשישנה וודאות לגבי מועמדים

עם זאת, מצאתי פקדון שיוצר חשיפה לHEALTH CARE לשנה , מבלי לפגוע בקרן. אז חלק מהכספים אשים שם, במקרה שאני טועה, ארוויח ואם צדקתי, לא אפסיד.

תבדקי שוב.
בדרך כלל יש הפתעות באותיות הקטנות, בסגנון "אם המנייה ביום אחד עלתה או ירדה ביותר מ- 2% אז הרווח מתאפס".
השקעה מנייתית שיכולה רק לעלות או לשמור על ערכה זה החלום של כל משקיע.

אז כן, גם לשנת בחירות קיימת השפעה
נינה, זו לא הנקודה. לכל הדברים יש השפעה. ברור. אבל יש כל כך הרבה השפעות ויחסי גומלין והפתעות!
תחשבי שוב: האם הידע שיש לך, אפילו שהתייעצת עם אחיך שהוא תותח על ועם פיזיקאי שמבין במתכות. אפילו אם עשית סטטיסטיקות וחיתוכים, האם יש לך ידע שלאחרים אין? ועם כל זה, הפתעות קיימות. האם באוקטובר יכולנו לדעת על הקורונה? האם ניתן היה לחזות את עלייתו או אפילו, ריצתו של טראמפ לנשיאות?
התשובה לכל השאלות הללו היא לא ב- א רבתי. כנראה שאין לך ידע שאין לאחרים ואת לא יכולה לחזות הפתעות שונות ומשונות. זאת הסיבה שסטטיסטית, לא ניתן לתזמן את השוק ורוב האנשים שעושים את זה מפסידים.

לכל מי שתוהה למה יום אחד השוק יורד 3% ויום אחרי זה עולה 3%:
השוק לא נע בקו ישר. לו היה נע כך הוא היה פשוט לחיזוי והוא לא. השוק מנער את כל מי שחושב שיודע את הכיוון אבל אין לו ביצים להשאר עם ההימור שלו.
יש פה מלחמה של האנשים והאלגוריתמים הכי חכמים בעולם. אז אם אתם חושבים שאתם יכולים לדעת גם את הכיוון של השוק, גם שיהיה לכם את הביצים להשאר בימים הפוכים וגם לזהות בערך מתי הימים ההפוכים הופכים להיות הימים האמיתיים שיהיה לכן בהצלחה.
אתם יכולים להחליף במשפט הקודם את המילה ימים בכל פרק זמן רלבנטי משניות ודקות ועד חודשים ואולי אף שנים.
העיקר תשתו מים ותהיו בריאים.

מה זה dead cat?
Dead cat bounce - זה שם לתופעה שמתארת קפיצה בערך המחיר לאחר ירידה משמעותית ומתמשכת.
כאשר שוק יורד בצורה חדה מאוד לפעמים נוצרים "פוקטים" של קניה מסיבית.

כאשר הבנק המרכזי מוריד ריבית הוא מוזיל את ערך הכסף והופך את ההלואות לזולות יותר ויותר כסף חדש זורם לשוק.
במקביל הריבית הבטוחה (אגח ממשלתי, פיקדונות בבנק,מקמים) יורדת והתשואה קטנה, זה בתורו גורם למשקיעים שתמיד רודפים אחרי התשואה לשנות
את דפוסי ההשקעה שלהם ולחלקם מגדיל את התאבון לסיכון מה שגורם לעוד קנייה של נכסים כאלה בשווקים.
כמו כן הפד מאותת לשוק שהוא מתכוון לנסות לשמר את מחיר האינדקס וספקולנטים מרגישים שיש רוח גבית שמאוששת קנייה.

מהניסיון שלי בדרך כלל שהשוק מגיע לטופ אנחנו רואים Volatility מאוד גבוה שמזכיר את מה שקורה עכשיו.
הסיבה לכך היא שהשחקנים הגדולים מתחילים לרוקן את השקים לשוק(Distribution), השקים האלה גדולים מאוד.
כאשר השוק עובר משורי לדובי יש בריחה מהירה ליציאות, הגדולים עושים לעצמם פרונט ראן החוצה ומפילים את השוק.

גם בשוק דובי המחיר לא צונח במכה אחת אלה בנגלות, ריבאונדים נוצרים באופן טבעי וסינטטי.
הגדולים צריכים זמן לרוקן הכל ובין לבין בבאונסים הספקולנטים עושים כסף על העליות החדות ומחפשים יחדיו נקודות חדשות לחילוק.
זה מה שיוצר את ה Volatility הגבוה.
לדעתי זה בדיוק מה שראינו השבוע לפני שנחזור למגמת ירידה.

לכל מי שתוהה למה יום אחד השוק יורד 3% ויום אחרי זה עולה 3%:
השוק לא נע בקו ישר. לו היה נע כך הוא היה פשוט לחיזוי והוא לא. השוק מנער את כל מי שחושב שיודע את הכיוון אבל אין לו ביצים להשאר עם ההימור שלו.
יש פה מלחמה של האנשים והאלגוריתמים הכי חכמים בעולם. אז אם אתם חושבים שאתם יכולים לדעת גם את הכיוון של השוק, גם שיהיה לכם את הביצים להשאר בימים הפוכים וגם לזהות בערך מתי הימים ההפוכים הופכים להיות הימים האמיתיים שיהיה לכן בהצלחה.
אתם יכולים להחליף במשפט הקודם את המילה ימים בכל פרק זמן רלבנטי משניות ודקות ועד חודשים ואולי אף שנים.
העיקר תשתו מים ותהיו בריאים.
ולמרות הכל...
עליה של כמה אחוז, מביאה לידי ביטוי כניסה של אנשים לשוק, או אמונה של אנשים שהמצב משתפר.
בזמן שהמציאות בשטח הפוכה בהחלט.
יותר מכולות נתקעות בנמל, יותר חברות נכנסות לקשיים.
והעובדה שמתערבים בריבית, היא רק הוכחה לעובדה שיש כאן משהו עמוק.
ואז - - - -
המדד עולה בארבע וחצי אחוז..

ולמרות הכל...
עליה של כמה אחוז, מביאה לידי ביטוי כניסה של אנשים לשוק, או אמונה של אנשים שהמצב משתפר.
בזמן שהמציאות בשטח הפוכה בהחלט.
יותר מכולות נתקעות בנמל, יותר חברות נכנסות לקשיים.
והעובדה שמתערבים בריבית, היא רק הוכחה לעובדה שיש כאן משהו עמוק.
ואז - - - -
המדד עולה בארבע וחצי אחוז..
כדי שאם אתה מחזיק בשורט ואין לך ביצים או בטחונות להמשיך תצא מהפוזיציה.
זה נכון גם הפוך בימים הפוכים למי שבלונג.

אם המצב באמת יחמיר בעולם ובארץ כמו שזה נראה כרגע, האם זה אומר שיש סכנה של קריסת בנקים בארץ? האם כדאי להעביר פקמים לאגחים ממשלתיים?

אם המצב באמת יחמיר בעולם ובארץ כמו שזה נראה כרגע, האם זה אומר שיש סכנה של קריסת בנקים בארץ? האם כדאי להעביר פקמים לאגחים ממשלתיים?
אם זה מה שמדאיג אותך אז בהחלט כן.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
השאלה שלי היא בעצם, האם דאגה כזו היא הגיונית ומתיישבת עם המצב שמתפתח בעולם בכלל ובארץ בפרט?
היו מקרים בעבר שבנקים פשטו רגל.
השאלות המתבקשות ולאיפה שאורי ניסה לכוון אותך לדעתי היא:
מה התשואה ההעודפת שלך בפיקדון לעומת אג"ח?
מה הפחתת הסיכון שלך בביצוע המעבר הזה?

אגב יכול לבוא מישהו קיצוני ממך ולהגיד למה לי להחזיק אג"ח ממשלתי אם יש סיכוי שגם הממשלה תקרוס וישים את המזומן מתחת לכרית.
אם משהו מדאיג אותך ואתה רואה לנכון לפעול אז תפעל.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה