• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
אנחנו בתוכו כבר 10 שנים
לפי דעתי זה יימשך כל עוד האינפלציה תישאר כמו שהיא עכשיו. הורדות ריבית (אם כי אחרי ההורדה של היום לא נשאר הרבה מה להוריד), תוכניות רכישה של אג"ח על יד הבנקים המרכזיים ולא אתפלא אם במידה ושוק ימשיך לרדת בצורה חריפה הפדרל רזרב יתחיל לקנות גם מניות (BOJ כבר שם). ורק התפרצות אינפלציונית תוכל לעצור את הזרקת הסמים הזאת והבנקים המרכזיים ייאלצו להחליף מדיניות ולעלות ריביות על מנת לרסן מחירים. מה שכן, במקרה כזה הם גם יכולים בכוונה "לאחר" קצת עם העלאות ריבית כדי לשחוק את החובות המטורפים לפחות חלקית.

ריבית יורדת -> מניות עולות.
למה הטריק הזה לא עובד כמו בעבר ? מה פספסתי. או לכל היותר, למה זה עבד רק לכמה שעות
הרי יום חג זה...
לפני שהיו עליות מאוד יפות אתמול (וקצת בשישי) כבר ידעו שכנראה תהיה הורדת ריבית. האנליסטים (או האנשים עם הכסף הגדול) חשבו שיורידו ביותר מחצי אחוז והשוק עלה בהתאם לציפיות שלהם (וגם בגלל שהכסף הטיפש חשב שהנה הזדמנות להרוויח).
היום גילינו שירד רק בחצי אחוז (במקביל לחדשות שממשיכות להיראות לא משהו ביחס לקורונה ושאר הדברים שקורים בעולם) -> השוק יורד.

ומה יקרה מחר? אני אשמח להגיד לך מחרתיים ;)

אנחנו בתוכו כבר 10 שנים
אני לא יודע על מה בדיוק אתה מדבר, אבל מבחינתי הניסוי זה שהאימפריה תוריד ריבית מתחת ל-0 זה לא נעשה מעולם בקנה מידה כזה.
האינפלציה היא חלק מרכזי בניסוי , היא מהונדסת מלמעלה.
האינפלציה האמיתית שמחושבת ע"י אנליסטים עצמאיים מדברת על איזור ה- 10%, ההנדוס היחידי שם הוא בגדר האינפלציה שמספרים עליה לציבור.

חייב להגיד שהיום הזה לדעתי היום הכי קריטי מזה הרבה שנים.
הפד פשוט השתין במכנסיים והוריד לפתע את הריבית (בפעם התשיעית בהיסטוריה שזה קורה ככה) ועוד הורדה כפולה.
עצם זה שהשוק הגיב כפי שהגיב מראה שהשוק כבר לא קונה את זה יותר.
אני זוכר שלפני בערך חודש חודשיים דיברתי על זה שהם מורידים ריבית בשיא השיאים והרוב פה הסתכלו על זה בנונשלנטיות.
היום המצב שונה והשוק כבר לא מגיב, אלא להפך מתחיל לראות דרך המניפולציות.

לדעתי זה נראה ממש גרוע כרגע, אני חושב שסיכוי גדול שהפד יתחיל Full blown QE, אני אעקוב אחרי ה Balance sheet של הפד לעדכונים עבור המתעניינים.
במידה וגם זה לא יעזור כנראה שאנחנו נתחיל לראות ריביות שליליות כבר בשנים הקרובות (הצפי שלי היה יותר לכיוון הדיפריישן הבא), אבל עושה רושם שהם ינסו לעשות הכל בשביל למנוע מהקורונה להפיל את השוק.
לדעתי הם עושים טעות קשה וזה לא בוודאות ישיג את מה שהם רוצים.

במידה ונראה ריבית שלילית אמריקאית הצעד כנראה יגובה במניעת משיכת כספים מהבנקים ואולי אפילו סגירה מלאה/חלקית.
איסור על זהב/ביטקוין ועוד שלל של חוקים שנוסו בעבר, בכל מקרה זה לא יהיה עולם טוב.
הפד ושאר הבנקים המרכזיים יקנו הכל, החוב של המדינות יתפוצץ כלפי מעלה, דיפולטים יגיעו בכמויות.
קראתי לא מזמן כתבה מעניינת שאומרת שהפד לא בהכרח יוכל להחזיק את הריבית נמוכה בדומה למה ש (CHIZK) אומר.
אני גם לא רואה את זה כרגע, אבל אולי בהמשך (כמה שנים לפחות) הם באמת יאבדו שליטה לחלוטין, נחיה ונראה.

מה הכוונה?

אז הולכים לקנות זהב? :)
רעיון. ולאו דוקא כורים. אם להם בעיות לוגיסטיקה הם יתנהגו כמו מניות
אני לא יודע על מה בדיוק אתה מדבר, אבל מבחינתי הניסוי זה שהאימפריה תוריד ריבית מתחת ל-0 זה לא נעשה מעולם בקנה מידה כזה.

האינפלציה האמיתית שמחושבת ע"י אנליסטים עצמאיים מדברת על איזור ה- 10%, ההנדוס היחידי שם הוא בגדר האינפלציה שמספרים עליה לציבור.

חייב להגיד שהיום הזה לדעתי היום הכי קריטי מזה הרבה שנים.
הפד פשוט השתין במכנסיים והוריד לפתע את הריבית (בפעם התשיעית בהיסטוריה שזה קורה ככה) ועוד הורדה כפולה.
עצם זה שהשוק הגיב כפי שהגיב מראה שהשוק כבר לא קונה את זה יותר.
אני זוכר שלפני בערך חודש חודשיים דיברתי על זה שהם מורידים ריבית בשיא השיאים והרוב פה הסתכלו על זה בנונשלנטיות.
היום המצב שונה והשוק כבר לא מגיב, אלא להפך מתחיל לראות דרך המניפולציות.

לדעתי זה נראה ממש גרוע כרגע, אני חושב שסיכוי גדול שהפד יתחיל Full blown QE, אני אעקוב אחרי ה Balance sheet של הפד לעדכונים עבור המתעניינים.
במידה וגם זה לא יעזור כנראה שאנחנו נתחיל לראות ריביות שליליות כבר בשנים הקרובות (הצפי שלי היה יותר לכיוון הדיפריישן הבא), אבל עושה רושם שהם ינסו לעשות הכל בשביל למנוע מהקורונה להפיל את השוק.
לדעתי הם עושים טעות קשה וזה לא בוודאות ישיג את מה שהם רוצים.

במידה ונראה ריבית שלילית אמריקאית הצעד כנראה יגובה במניעת משיכת כספים מהבנקים ואולי אפילו סגירה מלאה/חלקית.
איסור על זהב/ביטקוין ועוד שלל של חוקים שנוסו בעבר, בכל מקרה זה לא יהיה עולם טוב.
הפד ושאר הבנקים המרכזיים יקנו הכל, החוב של המדינות יתפוצץ כלפי מעלה, דיפולטים יגיעו בכמויות.
קראתי לא מזמן כתבה מעניינת שאומרת שהפד לא בהכרח יוכל להחזיק את הריבית נמוכה בדומה למה ש (CHIZK) אומר.
אני גם לא רואה את זה כרגע, אבל אולי בהמשך (כמה שנים לפחות) הם באמת יאבדו שליטה לחלוטין, נחיה ונראה.
עוד עדכון למשהו הופכי לשוק, קניתי הבוקר יורו באינטראקטיב. בגלל ההשערה שלי שה CARRY TRADE המרכזי כעת הוא יורו. חייבת לציין שזה עולם אחר לקנות כך מט"ח. מישהו שם לב פעם לזה, כי הוראה היא מעל 3M בשנייה והקצב מטורף...
חזרתי למצב של לא ידוע. קיצוץ אגרסיבי כזה של ריבית מזכיר את 2008, מצד שני dont fight the fed. משאירה גידורים בינתיים

נחיה ונראה.
לפי מה שאתה מתאר זה לא כ"כ בטוח :)

וקצת בכלליות אני חושב שמשבר כלכלי אמיתי וארוך טווח,כזה שיפגע מוחשית באיכות ורמת החיים של כולנו(ולא רק בחסכונות לטווח ארוך) צריך סיבה "אמיתית"
זה אומר משבר אנרגיה,מגפה עולמית,פיצוץ אוכלסין,מלחמה גדולה וכו.
בריבית וכמויות כסף אפשר לשחק,כול עוד הכלכלה עובדת ומייצרת ומתקדמת, יש אנרגיה ואין מלחמות גדולות ואסונות טבע נמצא את הדרך להמשיך לעלות ברמת החיים.

כמובן שאני לא כלכלן ויכול להיות שאני מדבר שטויות ומה שישנה זה כמות כסף הפיאט במחזור ושינוי ריבית.

רעיון. ולאו דוקא כורים. אם להם בעיות לוגיסטיקה הם יתנהגו כמו מניות
התכוונתי למתכת עצמה ואם אין אפשרות כזאת, אז לקרן שצמודה לזהב.
האג"ח לא מגיב מספיק הופכי וחזק לירידות לדעתי. הזהב מראה חוסר קןרלציה ונטייה לעליות במשברים.
מתחרט שלא הגדלתי קצת פוזציות בו מוקדם יותר השנה (חשבתי על זה ולא עשיתי...)

אני כבר לא עוקב...
בקצב הזה כל המדינה תיכנס לבידוד.

MW-IB352_rate_c_20200303114301_NS.jpg

EMERGENCY CUT RATE AND S&P
בחודש שלאחר חיתוך הריבית במפתיע יש 85% פעמים שסיים חיובי לעומת שלילי
בשלושת החודשים לאחר מכן 42% מהפעמים חיוביים
6 ושנה אחרי התשואה שלילית

התכוונתי למתכת עצמה ואם אין אפשרות כזאת, אז לקרן שצמודה לזהב.
האג"ח לא מגיב מספיק הופכי וחזק לירידות לדעתי. הזהב מראה חוסר קןרלציה ונטייה לעליות במשברים.
מתחרט שלא הגדלתי קצת פוזציות בו מוקדם יותר השנה (חשבתי על זה ולא עשיתי...)
עוד אינדקס טוב בתקופות של ריבית נמוכה הם HOME BUILDERS או CONSTRUCTIONS
לא ממליצה, רק אומרת שבסביבת ריבית נמוכה לוקחים יותר משכנתא
ייתכן שגם ריטים מושפעים הן בשל ההיוון
כמה מניות בתחום DHI
LEN
ניתן לראות שבירידות של אוגוסט ספטמבר עם הורדת הריבית +מלחמת הסחר עלו הרבה יותר ממדדים אחרים
גם במרץ יש עניין של עונתיות לקניית בתים כשמתחיל להתחמם

חזרתי למצב של לא ידוע.
אחרי שהסברת לנו כל כך יפה רק שלשום למה צריך לגדר/ למכור/ לקנות פלדיום את אומרת שאת לא יודעת?
בעצם, מה השתנה מאז שניתחת את האירועים?
אה, ומה עם זה שזו השנה השלישית לנשיאות?
השאלות הללו לא נועדו לפגוע או להביך אלא כדי להסב את תשומת ליבך שאי אפשר באמת לחזות את השוק, בטח לא לטווח קצר.

הור
אחרי שהסברת לנו כל כך יפה רק שלשום למה צריך לגדר/ למכור/ לקנות פלדיום את אומרת שאת לא יודעת?
השאלות הללו לא נועדו לפגוע או להביך אלא כדי להסב את תשומת ליבך שאי אפשר באמת לחזות את השוק, בטח לא לטווח קצר.
הורדת ריבית מפתיעה
don't fight the fed

ללא ספק. גם אם תיארתי שפאוול יוריד, לא חשבתי שזה יהיה מהיום להיום, כמו גם ביידין מוביל והשוק לא סובל את ברני סנדרס.
עדיין חושבת שיש הרבה בעיות ומדובר על SUGAR HIGH כמו ב2007 וב2008 הQE והורדת הריביות דוחות את הקץ כמו גם אם אכן יש כאן "תיקון" לבעיות של הקורונה, לא חושבת שבמקרה שהקורונה לא תעלם שהמומנטום הזה ימשיך.
LIQUDITY הייתה שם המשחק מאוקטובר והיא חוזרת להיות העניין.

סליחה שאני שואל שאלת תם של בורות
נכון שהיו היום בחירות פנימיות בארה"ב ועוד ועוד. האם כל זה מסביר עליה של שלוש וחצי אחוז ? הרי בכל העולם הבלאגן ממשיך להתפשט, וגם עם המגפה איננה מסוכנת כל כך, ההשפעות שלה בטוח רק מעמיקות, עוד ועוד אירועים בטלים ועוד ועוד סחורות נתקעות.
אז איך זה מסביר את הכיוון ההפוך שהשוק עושה היום, כדוגמה.

סליחה שאני שואל שאלת תם של בורות
נכון שהיו היום בחירות פנימיות בארה"ב ועוד ועוד. האם כל זה מסביר עליה של שלוש וחצי אחוז ? הרי בכל העולם הבלאגן ממשיך להתפשט, וגם עם המגפה איננה מסוכנת כל כך, ההשפעות שלה בטוח רק מעמיקות, עוד ועוד אירועים בטלים ועוד ועוד סחורות נתקעות.
אז איך זה מסביר את הכיוון ההפוך שהשוק עושה היום, כדוגמה.
יש מצב שזה dead cat שקרכלשהו או סתם אפקט של ירידת הריבית. כל אחד והבדולח שלו כמובן

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה העליה למקפצה,עוד מעט צוללים ראש :)

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה