• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
למה? חצי מהאנשים שסחרו בניה ב-327 עשו את זה כדי למכור אותה. הם החצי החכם. החצי השני, הוא לכאורה החצי הפחות חכם.
משמע, אפשר לטעון שלפחות חצי מהאנשים חזו את ההשפעה של הקורונה על המניה, ויצאו בזמן.
החצי השני, אפשר לטעון, עשו את הרכישה התקופתית שלהם אחרי כניסת המשכורת.
תגדיר חכם?
איפה השורטים? איך הם לא הורידו את מחיר המניה.

להבנתי, אף אחד לא יודע לתמחר את המשבר הזה בדולרים, או בהסתברויות. בשום שלב מאז שהוא התחיל.
עזוב אפל. בלו צ'יפ. זה חברות שיחסית קל לתמחר. איך הקורונה תשפיע עליהן?

הנה תיעוד של השווקים בשבועיים האחרונים:
דקות 00:00 עד 0:50
https://youtu.be/ypEaGQb6dJk

להשיג תשואה עודפת
אני לגמרי לא מצליחה להבין את הראש שלך. מה הסיבה שאתה משקיע במניות? תזכיר לי מה התכנית המקורית שלך או שאלך לחפש אם רשמת אותה מתישהו בתוך ה-1200 הודעות שלך.

אני לגמרי לא מצליחה להבין את הראש שלך. מה הסיבה שאתה משקיע במניות? תזכיר לי מה התכנית המקורית שלך או שאלך לחפש אם רשמת אותה מתישהו בתוך ה-1200 הודעות שלך.
צריך להזכיר לך למה כל משקיעי העולם משקיעים? תשואה.
אם יש הזדמנות להשיג תשואה עודפת זה כסף על הרצפה.
תעזבי בצד תכנית תכנית תכנית כל הזמן. את מתמקדת בדבר שולי ומפספסת את העיקר באירוע הזה. היתה כאן הזדמנות וחלקנו ניצלנו אותה. זה הכל. תפסיקי לחפש מסביב בכח למה זה לא נכון.

כדור הבדולח שלי נשבר אז אני לא מהמר על התחתית אלא חוזר בהדרגה במהלך הירידות. המטרה היא לצמצם את ההפסד עד שנגיע לתחתית, לא לבטל אותו לגמרי. כך, בסוף התהליך לאחר שהשוק יחזור לרמה של לפני שבוע, להשיג תשואה עודפת לעומת מצב של לספוג את הירידה ולהמתין עד לחזרה רק כדי להתאפס.

נשמע טוב.
אני כרגע מופסד על הנייר 5000 שקל מתוך תיק של 135 אלף ש"ח,
לא מבין למה בת העמק שוללת את העמדה שלך?
הרי אם תחכי עד הירידה מטה נניח ב 50 ליחית ערך, ותחכי שזה יחזור ל 100, אז מה בדיוק הרווחת פה? חזרת לנקודת האפס.
בזמן שאם היית מוכר וקונה בהדרגתיות מטה, היית מתחילה להרוויח ולא רק חוזרת לנקודת האפס

לא מבין למה בת העמק שוללת את העמדה שלך?
זאת גישה מקובעת של לעשות חוזה עם עצמך ולא לסור ממנו מ"מ באש ובמים.
בד"כ זה נכון - אסור להיבהל בירידות. אלא שהפעם היתה כאן הזדמנות גדולה לנצל את הירידה לפני שהיא התחילה בשביל ההמשך.

ממלכתיות גדול עלי, אבל יש קו מנחה לפורום הסולידית כפועל יוצא של הבלוג. מה שקורה כאן בימים האחרונים זה התפרקות מוחלטת ויציאה מהמערה של כל האקטיביסטים. פעם הסולידית היתה מעיפה אותם אבל עכשיו גם התגלו כמה מותיקי ויקירי הפורום ככאלה ואני לא יודעת אם זה חשוב לה להישאר במסגרת הפסיביות או לא (היא לא מתייעצת איתי :) ), אני עושה את מה שאני מבינה.
כשהגעתי לפורום, כל הנושאים היו מקובלים, חוץ מהמלצות על מניות ספציפיות (שלא בצדק לדעתי), ויעוץ אישי. כולל הדיונים של דעת99 שדיי מנוגדים לתפיסה של השקעות פאסיביות. התנאי היה דיון עינייני, וברמה גבוהה.
אני מקווה שהכללים הללו ישמרו, ושאף אחד לא יחסם על הבעת דעה כזאת או אחרת. והאמת שאני קצת אופתע אם @הסולידית נהגה כך.

גם למה שיהיה פורום נדלן אם זה המצב...

זאת גישה מקובעת של לעשות חוזה עם עצמך ולא לסור ממנו מ"מ באש ובמים.
זאת הגישה הכי נכונה להשקעות.
לאו דווקא אלוקציה ספציפית שלא זזים ממנה (זאת גם גישה).
אבל צריכה להיות לך תוכנית טקטית מפורטת, איך אתה משקיע ולמה. ובגדול אסור לזוז ממנה. התוכנית הזאת יכולה לכלול שיקול דעת.

אישית, אני מעדיף להחזיק אלוקציה קבועה, לא לזוז ממנה, אבל כן לאזן. וזה מתוך אמונה שבאופן כללי אני לא יודע לתזמן.

אם אתה משקיע בלי תוכנית, אתה תאבד את עצמך בתוך הסערה.

זאת הגישה הכי נכונה להשקעות.
לאו דווקא אלוקציה ספציפית שלא זזים ממנה (זאת גם גישה).
אבל צריכה להיות לך תוכנית טקטית מפורטת, איך אתה משקיע ולמה. ובגדול אסור לזוז ממנה. התוכנית הזאת יכולה לכלול שיקול דעת.

אישית, אני מעדיף להחזיק אלוקציה קבועה, לא לזוז ממנה, אבל כן לאזן. וזה מתוך אמונה שבאופן כללי אני לא יודע לתזמן.

אם אתה משקיע בלי תוכנית, אתה תאבד את עצמך בתוך הסערה.
התשובה בשורה הבאה שלא ציטטת

התשובה בשורה הבאה שלא ציטטת
זה לגיטימי. זה חייב להיות חלק מהתו"ל.
מותר להגיד, אם קורה XYZ, אני נכנס לכוננות ספיגה בצורה הבאה...
מותר להגיד, אני מאמין שבמצב ABC, אני אוכל להרוויח מירידה של השוק ולכן אני עושה פעולה נתונה.

זה לא יכול להיות ספונטני.

זה לגיטימי. זה חייב להיות חלק מהתו"ל.
מותר להגיד, אם קורה XYZ, אני נכנס לכוננות ספיגה בצורה הבאה...
מותר להגיד, אני מאמין שבמצב ABC, אני אוכל להרוויח מירידה של השוק ולכן אני עושה פעולה נתונה.

זה לא יכול להיות ספונטני.
נכון. אבל ספונטני זה לא היה, זה בטוח.
הסברתי כבר בתגובות קודמות שעקבתי למעלה מחודש אחרי מה שמתפתח והבנתי שהשוק לא מתעורר מהאופוריה. ואז פעלתי בלי שום לחץ ומכרתי בשיא. לקח לשוק עוד קצת זמן להתעורר ואז התחילה הנפילה.

הם לא צפו את המגיפה והסגר על מליונים (הברבור השחור). הם צפו את ההשפעה שתהיה לברבור השחור הזה על שוק ההון...
במקרה הספציפי הזה, היה פרק זמן קצר שבו כולנו (כאן בפורום) הרגשנו ש״משהו לא מתנהג הגיוני״. תקרא אחורה ותראה שכמעט כולם היו מבולבלים למה בעצם השוק לא יורד. לכולם היה ברור שמשהו מאוד רע קורה. אם בגלל המגיפה ואם בגלל הסגר על מליונים.
עם כל הכבוד לחכמת הפורום (ויש כבוד), מה המשמעות על ה"כולנו" הזה בפרספקטיבה של השוק העולמי? הרי אם היו מספיק "כולנו" כאלו בעולם שגם שמים את הכסף שלהם איפה שהפה שלהם נמצא, השוק כן היה יורד.
קח בחשבון גם שמה שכתבת נכון לכל קוף פסימיסט. אלא שיהיו פעמים בהן המסקנה שמשהו כאן "לא הגיוני" תביא להפסדים ניכרים.

אגב, חולה ראשון מת בארהב, נראה איך זה ישפיע מחרתיים

עם כל הכבוד לחכמת הפורום (ויש כבוד), מה המשמעות על ה"כולנו" הזה בפרספקטיבה של השוק העולמי? הרי אם היו מספיק "כולנו" כאלו בעולם שגם שמים את הכסף שלהם איפה שהפה שלהם נמצא, השוק כן היה יורד.
קח בחשבון גם שמה שכתבת נכון לכל קוף פסימיסט. אלא שיהיו פעמים בהן המסקנה שמשהו כאן "לא הגיוני" תביא להפסדים ניכרים.

אז לטענתך מגיפה עולמית עם סגר על מליוני בני אדם שבמקרה נמצאים באחת הכלכלות המשפיעות על העולם, זה משהו טבעי ורגיל? כזה שלא היה אמור להשפיע על השוק העולמי?

אוקי:roll:.

אגב, שים לב שחילקתי את הדיון לשניים. התשובה לגבי כן או לא היה צריך/נכון לשנות בגלל זה אלוקציה קשורה לסעיף השני ולא רלוונטית לדיון האם זה היה אירוע יוצא דופן או לא. כמו שכתבתי, עבורי זה לא היה מתאים/נכון לשנות אלוקציה.

וואוו מדהים כמה דפים חדשים של תגובות (בסביבות 20). תהיו בריאים!

אז לטענתך מגיפה עולמית עם סגר על מליוני בני אדם שבמקרה נמצאים באחת הכלכלות המשפיעות על העולם, זה משהו טבעי ורגיל? כזה שלא היה אמור להשפיע על השוק העולמי?

אוקי:roll:.
אני לא יודע איך בודקים מה "אמור להשפיע" על השוק העולמי. אני כן יודע שסך הציפיות של כל המשקיעים בעולם, אשר חשופים פחות או יותר לכל המידע שאתה ואני חשופים אליו, הביא לתוצאה שקרתה בפועל. חלקם אופטימיסטים מושבעים, חלקם מאמינים ברפואה המודרנית שתתגבר במהרה על המכשול, חלקם חושבים שהסינים יעדיפו תפוקה על חיי אדם וכו'. חלקם גם מרגישים כמוך שהדבר "אמור להשפיע", חלק מהחלק הזה גם שם כסף על הפוזיציה הזו, אבל כנראה שלא מספיק כדי להביא לתוצאה שלדעתך ולדעת אחרים, היא ה"נכונה".
כהיסטוריון חובב אני יכול להפנות אותך למקרים רבים בהן המדד היה אמור לצנוח,ובהחלט ייתכן שפיתול אחר של ההיסטוריה היה מציג את אלו שחשבו אחרת כשוטים.
כך, ב-1933 דאו ג'ונס טס קדימה וכך גם בהמשך העשור עד 1936, וזה בזמן בו "ברור" שקם שליט בעל כוונה ואמצעים להחריב את העולם הקיים. ב-1942, מיד לאחר הצטרפותה בכורח של ארה"ב למלחמה, עליות וכך עד סוף המלחמה. ויש אינספור דוגמאות כאלו.
אגב, שים לב שחילקתי את הדיון לשניים. התשובה לגבי כן או לא היה צריך/נכון לשנות בגלל זה אלוקציה קשורה לסעיף השני ולא רלוונטית לדיון האם זה היה אירוע יוצא דופן או לא. כמו שכתבתי, עבורי זה לא היה מתאים/נכון לשנות אלוקציה.
לדעתי אתה במיעוט, והרוב המכריע של הכסף נמצא אצל משקיעים שכן משקיעים לפי דעתם על הרווח וההפסד המידיים. אבל אם אתה צודק, והשאלות נפרדות, אז גם התשובה לשאלה הראשונה שלך ברורה. כי אם אנשים לא משקיעים לפי הצפי לרווח / הפסד קרוב בעקבות מאורעות גדולים, אז המאורעות הגדולים לא אמורים להשפיע על השוק.

צריך להזכיר לך למה כל משקיעי העולם משקיעים? תשואה.
אוקיי, ובשביל מה התשואה? מה התכנית שלך לעשות עם התשואה ומתי? באיזה מצב תוותר על שוק ההון ותשאיר את הכסף בעו"ש?
הרי אם תחכי עד הירידה מטה נניח ב 50 ליחית ערך, ותחכי שזה יחזור ל 100, אז מה בדיוק הרווחת פה? חזרת לנקודת האפס.
יש הבדל בין להכניס כסף נוסף לתיק לבין למכור ולקנות מחדש.
בזמן שאם היית מוכר וקונה בהדרגתיות מטה, היית מתחילה להרוויח ולא רק חוזרת לנקודת האפס
לאיזה צורך? הרי יש כאן סיכון לא קטן מצד אחד וודאות של תשלום מס מצד שני, בוודאי שאם ההשקעה המתוכננת היא לעשר שנים ומעלה, ואם לא מתייחסים להשקעות כסוג של משחק או הימור. במהלך השנים היו לי ירידות בתיק של 5%, 10% אולי אפילו יותר וחלקם מיד עם ההשקעה הראשונה. אז לפעמים הכנסתי עוד כסף במחיר מוזל ולפעמים התעלמתי מהתיק. הפרספקטיבה שלי היא לא לחודש-שנה-חמש שנים הקרובים.
בסופו של דבר, כל אחד צריך להבין מה המטרות האישיות שלו ולגזור מזה את ארגז הכלים ודרך התנהלותו. לקפוץ על קריסה בהתלהבות זאת לא תכנית, לפחות לדעתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לדעתי אתה במיעוט, והרוב המכריע של הכסף נמצא אצל משקיעים שכן משקיעים לפי דעתם על הרווח וההפסד המידיים. אבל אם אתה צודק, והשאלות נפרדות, אז גם התשובה לשאלה הראשונה שלך ברורה. כי אם אנשים לא משקיעים לפי הצפי לרווח / הפסד קרוב בעקבות מאורעות גדולים, אז המאורעות הגדולים לא אמורים להשפיע על השוק.

נראה לי שלא הבנת אותי. לא הבעתי את דעתי אם אנשים ברובם משקיעים לפי צפי לרווח/הפסד. ולדעתי רוב הכסף הוא כמו שאתה אומר - נמצא אצל משקיעים שכן מגיבים לארועים גדולים.
בסעיף 2 התייחסתי רק למשקיעים *פסיביים* ולשאלה האם גם במקרה הנדיר, שיש אירוע שהוא לכל הדעות (או לפחות לרוב הדעות) אירוע גדול ויוצא דופן, האם במקרה כזה זו תהיה טעות או לא טעות להגיב לאותו אירוע.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה