• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
סיכמת יפה את הנושא.
השאלה האם במקרה זה, שכן היה ניתן לניבוי והיה ברור שתהיה לו השפעה גדולה, האם נכון לא לגעת בתיק בשם ה"אידאולוגיה" או שזאת טעות להתעלם מתמרור אזהרה כה בולט שניצב בפנינו כמשקיעים בזמן שהשוק טרם התחיל להגיב.
האם אתה חושב שוירוס הקורונה יותר בעייתית מהשפעת הספרדית מתחילת המאה הקודמת?
אם לא אז אנחנו יודעים שקנה-והחזק עבד גם אז כך שאין מידע חדש שאומר שהוא לא יעבוד היום.

ואם כן אז אנא שתף אותנו במידע שהוביל אותך למסקנה שוירוס הקורונה עומד להרוג יותר מ-50 מיליון אנשים.

דופן, האם במקרה כזה זו תהיה טעות או לא טעות להגיב לאותו אירוע.
לדעתי זה לא נכון לצבוע החלטה כזו אחרת כטעות או לא טעות.
נקודת המוצא שלי היא - שלא אני ולא אף אחד אחר לא יודעים שום דבר. יש לי תאריך קבוע בחודש שאני מזרים כסף וזה מה שאני עושה.
לכן, מבחינתי, אפילו בהינתן כל המידע בעולם, זאת טעות לעשות פעולות שחורגות מהאסטרטגיה.
הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לי - זה לקבל FALSE POSITIVE שאני מבין משהו בשוק.

מצד שני, אם הייתי יכול לחזות את השוק לפי הנתונים הקיימים ולקבל החלטה שקולה שבוודאות תניב לי רווח עודף, אז אכן הטעות היתה להשאר פסיבי ולא לעשות כלום.

נניח תיק של 100k אם תעודה מסוימת ירדה ב50% משער של 15,000 לשער של 7,500 התיק ירד ל50k שח. לאחר מכן התעודה עלתה ב150% השער יהיה 18750? הסכום של ה100k יהיה שווה 125k סהכ 25 אחוז תשואה.??

אירוע גדול ויוצא דופן,
את זה אומרים בכל אירוע כזה.
בדיעבד, כשהשוק חוזר לעצמו, גם זה נראה ברור מאליו ואז מתחילים שוב ההסברים למה מלכתחילה היה אסור לגעת בפוזיציות.

את זה אומרים בכל אירוע כזה.
בדיעבד, כשהשוק חוזר לעצמו, גם זה נראה ברור מאליו ואז מתחילים שוב ההסברים למה מלכתחילה היה אסור לגעת בפוזיציות.
זה נכון, וגם קורה ההיפך - אם הקורונה תשאר איתנו עוד עשור ותפגע בכלכלה, הרבה ייזכרו שהם התריעו כבר בפברואר 2020.

הבנתי - אז לטענתך אי אפשר ללמוד כלום מההיסטוריה כל עוד זה היה לפני שנולדת.
כמובן שאפשר, אבל במקרה הזה לא חושב שאפשר להשוות תגובה של שוק מהמאה הקודמת למה שהולך היום.
אני מבין שאתה טוען שאם לא היו ירידות אז הייתי בבעיה. זאת לא היתה אופציה מבחינתי ולא היה לי ספק שהשוק יתעורר ויגיב בחדות.

נניח תיק של 100k אם תעודה מסוימת ירדה ב50% משער של 15,000 לשער של 7,500 התיק ירד ל50k שח. לאחר מכן התעודה עלתה ב150% השער יהיה 18750? הסכום של ה100k יהיה שווה 125k סהכ 25 אחוז תשואה.??

נכון

זה נראה לך מוזר?

זה נכון, וגם קורה ההיפך - אם הקורונה תשאר איתנו עוד עשור ותפגע בכלכלה, הרבה ייזכרו שהם התריעו כבר בפברואר 2020.
דווקא זה לא נראה לי בעיה. בשלב כלשהו אם לא תושג שליטה יתחילו לקבל את הוירוס כעובדה קיימת כמו שפעת רק קשה יותר. אבל סביר להניח שעד אז כבר יפותחו תרופות וחיסונים.

דווקא זה לא נראה לי בעיה. בשלב כלשהו אם לא תושג שליטה יתחילו לקבל את הוירוס כעובדה קיימת כמו שפעת רק קשה יותר. אבל סביר להניח שעד אז כבר יפותחו תרופות וחיסונים.
כתבתי על המקרה שכן תהיה בעיה וכן תפגע הכלכלה. י ארועים שפוגעים בכלכלה ותמיד בחכמה שלאחר מעשה, הכל היה ברור כבר בראשית.

כתבתי על המקרה שכן תהיה בעיה וכן תפגע הכלכלה. י ארועים שפוגעים בכלכלה ותמיד בחכמה שלאחר מעשה, הכל היה ברור כבר בראשית.
בסוף העולם יתגבר ויתאושש, זה רק עניין של זמן

זה נכון, וגם קורה ההיפך
מה ההיפך? השיטה הכלכלית תקרוס לגמרי? השוק לא יתאושש 20 שנה? יכול להיות.
סביר שבמקרה כזה אובדן החלק המנייתי בתיק יהיה הבעיה האחרונה שלנו.
מי שחושש מתרחיש כזה צריך או להפחית את אחוז המניות בתיק מלכתחילה או ללמוד איך מגדלים גינה ביתית או גם וגם.

כהיסטוריון חובב אני יכול להפנות אותך למקרים רבים בהן המדד היה אמור לצנוח,ובהחלט ייתכן שפיתול אחר של ההיסטוריה היה מציג את אלו שחשבו אחרת כשוטים.
כך, ב-1933 דאו ג'ונס טס קדימה וכך גם בהמשך העשור עד 1936, וזה בזמן בו "ברור" שקם שליט בעל כוונה ואמצעים להחריב את העולם הקיים. ב-1942, מיד לאחר הצטרפותה בכורח של ארה"ב למלחמה, עליות וכך עד סוף המלחמה. ויש אינספור דוגמאות כ
למיטב ידיעתי יש קונצנזוס שהשוק יצא מהמיתון הגדול בתקופה ההיא דווקא בזכות המלחמה עצמה, שכן התעשיה התחילה לעבוד במלוא המרץ כמו שרק מלחמה יודעת לדרוש.

בימים כאילו צריך פשוט לחסום כל מקור שמספק מידע על נושא הבורסה

למיטב ידיעתי יש קונצנזוס שהשוק יצא מהמיתון הגדול בתקופה ההיא דווקא בזכות המלחמה עצמה, שכן התעשיה התחילה לעבוד במלוא המרץ כמו שרק מלחמה יודעת לדרוש.

קצת לא מסתדר לי.. זה נכון שהמדינה ככה מספקת תעסוקה וכסף לחברות לייצר מכונות מלחמה אבל אז גם המיסים עולים לפי כמה שהמדינה צריכה למלחמה

חברות לא עובדות בשביל רווח הן עובדות בשביל לספק את צורך המלחמה....

מוכרח להודות שהשרשור הזה מצליח לבלבל, להטריד ולגרום לי לשאול את עצמי, האם אני באמת בפורום הסולידית?.

נכנסתי ממש לאחרונה עם סכום לא קטן (בהתאם לרמת הסיכון כמובן, אחרי אינספור התחבטויות, וטעות של כניסה ראשונית ברמת סיכון גבוהה מדיי והצלת המצב בזמן).
שאלתי כאן האם אין צורך להתייחס לעובדה שאנו כנראה לפני מגפה, והתשובות היו חד משמעיות שזה נוגד את רוח השיטה ואי אפשר לתזמן, גם אם מורגש שברור מה עומד לקרות, והסכמתי עם זה.
פתאום חצי מהתגובות כאן סותרות את הלך הרוח כאן בפורום, מדברות על ידיעה מוקדמת שהכל יקרוס בקרוב, אנשים מנוסים שמסתבר שהקטינו חשיפה מנייתית בגלל אמונה כזו, האם זה לא תזמון שוק? מדוע הפעם זה שונה? מדוע חצי כאן (ותיקים ומנוסים) חושבים שצריך לצאת ולהכנס בהדרגה בירידות?.
הייתי שלם עם ההחלטה, נכנסתי עם סכום לא קטן בבת אחת, והירידות לא הזיזו את האסטרטגיה שלי, עד שנכנסתי לשרשור הזה, חבל שנכנסתי אליו. בתור מישהו מתחיל בשוק, זה מצב מאוד לא נעים, כן, גם אם ההשקעה תואמת את רמת הסיכון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
והסכמתי עם זה
זה מה שחשוב פה בסופו של דבר. אף אחד פה לא יועץ (ואני מתאר לעצמי שכולם דאגו לציין בתשובות לשאלות שלך שהם לא, ושאין להם מושג בכלום ושבכללי עדיף לא להקשיב להם וכו') ותוכנית ההשקעה שקבעת היא בסופו של דבר בינך לבין עצמך.
חבל שנכנסתי אליו
אם רעש פיננסי סטייל השרשור הזה גורם לך לערער בהחלטות שלך אז יתכן שהתוכנית שלך לא מתאימה לך כמו שחשבת ודורשת שינויים.
אם תקדיש לכך מחשבה ותחליט שזה לא המצב, אז או שאתה פשוט צריך לפתח את החוסן הפסיכולוגי כדי למנוע מרעש שכזה לגרום לך למחשבות שניות - או להפסיק להיכנס לשירשור הזה (ולפורום ולאתרים פיננסיים) עד שהסערה תחלוף.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה