התיק שלי נכון להיום עומד על 60% קרנות ETF וקרנות כספיות ו-40% מניות אינדיבידואליות.
זה תהליך שהתחלתי לפני כשנתיים, עד אז רוב ההשקעות היו במניות אינדיבידואליות. לאחר נבירה באתר ובפורום החלטתי לעבור למשקל יתר של ETFים.
החלטתי לא למכור את רוב המניות הספציפיות ולהתמקד רק בהוספת כספים ל-ETFים עד שזה יתאזן.
היעד שלי הוא 80% קרנות ETF/כספיות ו-20% מניות בבחירה אישית.
החלוקה שלי נכון להיום היא כזו:
30% מהתיק, והרוב המוחלט של הכסף החדש הולך ל-iShares MSCI ACWI. נכון להיום אני ״מופסד״ 2% על הקרן הזו אבל לא נורא, זה יעלה.
10% הושקעו באנליסט כספית ממש השבוע, כמגן זמני מפני עלית הריבית והאינפלציה. לא בטוח לכמה זמן אשאיר את זה, אבל נתתי לכסף לשבת בעו״ש יותר מדי זמן אז זה בטוח עדיף.
20% הושקעו ב-VTI, VB וב-VDE שמחקה מניות אנרגיה. הקרן VDE ״הצילה״ את התיק שלי בשנתיים האחרונות עם פלוס של 150% מהקניה. כרגיל, בחוכמת הבדיעבד הייתי צריך לקנות יותר

.
מבחר מניות אינדיבידואליות בתיק: TSLA, AAPL, ASML, BA, TDG, DIS, ZM, CRWD, DOCU, LMND, BAND.
התיק היה בפלוס של כמה עשרות אחוזים עד למשברון האחרון. אחרי הנפילות של 2022 אני במינוס של כ-7% אחרי כשנתיים בפורמט הזה. לא להיט אבל לא נורא. ממשיכים.
** אם משקללים את כל הנכסים **, אז התיק המדובר מהווה רק כ-12% נכון להיום(!). הנכסים המשמעותיים הם עדיין 2 בתים שמהווים 42% מהנכסים (אחד למגורים, אחד להשקעה), ומניות RSU שרק כחציים כבר Vested - הם מהווים עוד 12% (לפני מסים

). השאר זה פנסיות, קרנות השתלמות וביטוח מנהלים.
(לא ממליץ, ואפילו לא בצחוק. אני באמת עדיין לומד).