• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גלריית התיקים שלנו

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מוסיף את התיק שלי: כולו TQQQ נקנה במנות הבאות:
1. 25.5.22 2575 בשער 27.1$
2. 7.6.22 2627 בשער 33.01$
3. 7.6.22 179 בשער 33.34$
4. 15.6.22 933 בשער 24.28$
5. 30.8.22 254 בשער 27.05$
6. 7.9.22 296 בשער 27.05$

סהכ נכון לסגירה אתמול, 6864 מניות במחיר ממוצע של 29.3$ וברווח מתואם לשח (תודה ליאהו פייננס) של 1.83%

מוסיף את התיק שלי: כולו TQQQ נקנה במנות הבאות:
1. 25.5.22 2575 בשער 27.1$
2. 7.6.22 2627 בשער 33.01$
3. 7.6.22 179 בשער 33.34$
4. 15.6.22 933 בשער 24.28$
5. 30.8.22 254 בשער 27.05$
6. 7.9.22 296 בשער 27.05$

סהכ נכון לסגירה אתמול, 6864 מניות במחיר ממוצע של 29.3$ וברווח מתואם לשח (תודה ליאהו פייננס) של 1.83%
מעדכן הוספתי היום 367 בשער 21.81

מעדכן את התיק שלי:
80% מניות
15% כלל האגח הממשלתי ישראלי
5% אגח אמריקאי בעל דירוג גבוהה ומח"מ קצר

ההסבר פה

התיק שלי נכון להיום עומד על 60% קרנות ETF וקרנות כספיות ו-40% מניות אינדיבידואליות.
זה תהליך שהתחלתי לפני כשנתיים, עד אז רוב ההשקעות היו במניות אינדיבידואליות. לאחר נבירה באתר ובפורום החלטתי לעבור למשקל יתר של ETFים.

החלטתי לא למכור את רוב המניות הספציפיות ולהתמקד רק בהוספת כספים ל-ETFים עד שזה יתאזן.
היעד שלי הוא 80% קרנות ETF/כספיות ו-20% מניות בבחירה אישית.

החלוקה שלי נכון להיום היא כזו:
30% מהתיק, והרוב המוחלט של הכסף החדש הולך ל-iShares MSCI ACWI. נכון להיום אני ״מופסד״ 2% על הקרן הזו אבל לא נורא, זה יעלה.
10% הושקעו באנליסט כספית ממש השבוע, כמגן זמני מפני עלית הריבית והאינפלציה. לא בטוח לכמה זמן אשאיר את זה, אבל נתתי לכסף לשבת בעו״ש יותר מדי זמן אז זה בטוח עדיף.
20% הושקעו ב-VTI, VB וב-VDE שמחקה מניות אנרגיה. הקרן VDE ״הצילה״ את התיק שלי בשנתיים האחרונות עם פלוס של 150% מהקניה. כרגיל, בחוכמת הבדיעבד הייתי צריך לקנות יותר :).

מבחר מניות אינדיבידואליות בתיק: TSLA, AAPL, ASML, BA, TDG, DIS, ZM, CRWD, DOCU, LMND, BAND.
התיק היה בפלוס של כמה עשרות אחוזים עד למשברון האחרון. אחרי הנפילות של 2022 אני במינוס של כ-7% אחרי כשנתיים בפורמט הזה. לא להיט אבל לא נורא. ממשיכים.

** אם משקללים את כל הנכסים **, אז התיק המדובר מהווה רק כ-12% נכון להיום(!). הנכסים המשמעותיים הם עדיין 2 בתים שמהווים 42% מהנכסים (אחד למגורים, אחד להשקעה), ומניות RSU שרק כחציים כבר Vested - הם מהווים עוד 12% (לפני מסים :'(). השאר זה פנסיות, קרנות השתלמות וביטוח מנהלים.

(לא ממליץ, ואפילו לא בצחוק. אני באמת עדיין לומד).

נערך לאחרונה ב:
התיק שלי נכון להיום עומד על 60% קרנות ETF וקרנות כספיות ו-40% מניות אינדיבידואליות.
זה תהליך שהתחלתי לפני כשנתיים, עד אז רוב ההשקעות היו במניות אינדיבידואליות. לאחר נבירה באתר ובפורום החלטתי לעבור למשקל יתר של ETFים.

החלטתי לא למכור את רוב המניות הספציפיות ולהתמקד רק בהוספת כספים ל-ETFים עד שזה יתאזן.
היעד שלי הוא 80% קרנות ETF/כספיות ו-20% מניות בבחירה אישית.

החלוקה שלי נכון להיום היא כזו:
30% מהתיק, והרוב המוחלט של הכסף החדש הולך ל-iShares MSCI ACWI. נכון להיום אני ״מופסד״ 2% על הקרן הזו אבל לא נורא, זה יעלה.
10% הושקעו באנליסט כספית ממש השבוע, כמגן זמני מפני עלית הריבית והאינפלציה. לא בטוח לכמה זמן אשאיר את זה, אבל נתתי לכסף לשבת בעו״ש יותר מדי זמן אז זה בטוח עדיף.
20% הושקעו ב-VTI, VB וב-VDE שמחקה מניות אנרגיה. הקרן VDE ״הצילה״ את התיק שלי בשנתיים האחרונות עם פלוס של 150% מהקניה. כרגיל, בחוכמת הבדיעבד הייתי צריך לקנות יותר :).

מבחר מניות אינדיבידואליות בתיק: TSLA, AAPL, ASML, BA, TDG, DIS, ZM, CRWD, DOCU, LMND, BAND.
התיק היה בפלוס של כמה עשרות אחוזים עד למשברון האחרון. אחרי הנפילות של 2022 אני במינוס של כ-7% אחרי כשנתיים בפורמט הזה. לא להיט אבל לא נורא. ממשיכים.

** אם משקללים את כל הנכסים **, אז התיק המדובר מהווה רק כ-12% נכון להיום(!). הנכסים המשמעותיים הם עדיין 2 בתים שמהווים 42% מהנכסים (אחד למגורים, אחד להשקעה), ומניות RSU שרק כחציים כבר Vested - הם מהווים עוד 12% (לפני מסים :'(). השאר זה פנסיות, קרנות השתלמות וביטוח מנהלים.

(לא ממליץ, ואפילו לא בצחוק. אני באמת עדיין לומד).
לגבי iShares MSCI ACWI - אתה מתכוון ספציפית ל ISHARES MSCI ACWI UCITS ETF? אני חושב על להשקיע כאן, אבל כשהתסכלתי על ביצועי הקרן במהלך השנה האחרונה, היה נראה לי שאני רואה טעויות עקיבה די משמעותיות (יכול להיות שאני טועה כמובן אולי אפילו מסתכל על הקרן הלא נכונה?).

שלי מורכב מ-100% מניות דיבידנד (פלוס דירה שאני מעדיף למכור
התיק שלי מורכב מ-100% מניות דיבידנד (פלוס דירה שאני מעדיף למכור ולהמיר במניות דיבידנד אבל כרגע לא מתייחס אליה כחלק מתיק ההשקעות שלי).
היי, אתה לא מתבאס שתיק מניות דיבידנד צריך להיות מנוהל? אני משקיעה בקרנות בלקרוק בארץ ואין באמת מדד למניות דיבידנד ואז אתה כן צריך לעקוב אחרי כל מניה של חברה ואם כדאי למכור או לא. איך הסתדרת עם זה?

היי, אתה לא מתבאס שתיק מניות דיבידנד צריך להיות מנוהל? אני משקיעה בקרנות בלקרוק בארץ ואין באמת מדד למניות דיבידנד ואז אתה כן צריך לעקוב אחרי כל מניה של חברה ואם כדאי למכור או לא. איך הסתדרת עם זה?
יכולה לשתף מנקודת מבטי כמי שמנהלת תיק דיבידנדים גדול שזה תחביב מאד מהנה, למי שאוהב את זה :) בגדול אם נצמדים לכללים די ברורים אז מכירה נעשית במקרים יחסית נדירים (התזה משתנה, הדיבידנד נחתך, התמחור מגיע לרמות לא סבירות ביחס לפוטנציאל הצמיחה העתידי, או שצצה הזדמנות מעניינת יותר).

ואם את רוצה שמישהו אחר יעשה את העבודה בשבילך, ( אולי לא טוב כמו הסולידית) יש ETF -ים לא רעים. לדוגמא: SCHD, NOBL, SDY.
SCHD עשה תוצאות מאוד יפות בעבר ומאוד זול (expense ratio 0.060%)
לא ממליץ לא מייעץ וגם לא מחזיק.

ואם את רוצה שמישהו אחר יעשה את העבודה בשבילך, ( אולי לא טוב כמו הסולידית)
ואולי (בהתהחשב גם בעמלות ומיסים) טוב יותר? בטוח מפוזר יותר... אבל הרבה פחות טוב בשביל התחביב.
מחזיק SCHD.

80% מנייתי:
*השתלמות IRA ופנסיה מסלולית- VUAA/ מסלול מחקה סנופי- 25% (הפקדות לא בשליטתי)
*מחלקת אמריקאית DGRO 20%
*צוברת אירית 28% אירופה IMEA
*צוברת אירית 7% שווקים מתעוררים SEMA

10% אלטרנטיבי:
*VNQ קרן רייט- 5%
*FTSL סניור loans- 5%

10% סולידי
*OUNZ זהב- 3%
*BIL אג״ח- 7%

קישור לשרשור בנפרד

מצטער מראש משום מה לא מצליח לערוך את ההודעה הראשונה מעל, מנהלים אודה לעריכה

יכולה לשתף מנקודת מבטי כמי שמנהלת תיק דיבידנדים גדול שזה תחביב מאד מהנה, למי שאוהב את זה :) בגדול אם נצמדים לכללים די ברורים אז מכירה נעשית במקרים יחסית נדירים (התזה משתנה, הדיבידנד נחתך, התמחור מגיע לרמות לא סבירות ביחס לפוטנציאל הצמיחה העתידי, או שצצה הזדמנות מעניינת יותר).
יכולה אולי לשתף טכנית על המעבר שעשית מתיק מחקה מדד לתיק דיבידנדים? האם מכרת חלק מתיק מחקה וקנית עם הסכום הזה מניות דיבדנדים? האם עשית את זה בבת אחת או מדורג?

יכולה אולי לשתף טכנית על המעבר שעשית מתיק מחקה מדד לתיק דיבידנדים? האם מכרת חלק מתיק מחקה וקנית עם הסכום הזה מניות דיבדנדים? האם עשית את זה בבת אחת או מדורג?
אם לא קראת

נכון אבל נראה שצריך לעקוב ולהבין וזה לא כמו מדדים שזה יותר שגר ושכח. אני משערת שמהתשובה שלך זה המצב:/

מוסיף את התיק מניות שלי (הוא ברובו המוחלט מניות. 2% זה נזילות):
56% - קרן עולמית (ISAC)
4% - גוגל
4% - KWEB
מניות סיניות שונות - 36%

אהלן, אשמח להתייחסות לגביי תמהיל ותדירות ההשקעה בתיק מסחר עצמאי שיעמוד לרשותי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קישור לתיק ההשקעות שלי, התיק לקראת שיגור.

עדכון לתיק: בינתיים מתכוון להעלות את ה-SMALL CAP ב-3 אחוז על חשבון אחוז אחד מ-ESG, אחוז אחד ממניות שווקים מפותחים, ואחוז אחד משווקים מתפתחים.
כל השאר זהה.

נושאים דומים

Back
למעלה