• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

גלריית התיקים שלנו

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נשארתי באותו המסלול בדיוק, עדיין לא הכנסתי הכנסות נוספות לתיק (מטעמי אי בהירות לעתיד הקרוב) - אך מקווה להתחיל להכניס לשם גם בקרוב. בינתיים התיק גדל מעצמו ב-20%+ תוך איזון עצל כל חצי שנה - שנה (:
וכמובן, עדכנתי חתימה על המסמך של עצמי ועשיתי חישובי הוצאות אישיים בהתאם.

מה ההרכב בתיק שלך אם מותר לשאול?

בשרשור ייעודי ש @Odysseus יפתח, אם יבחר לעשות זאת.
כבר פתח

אם זה מעניין מישהו (אני מאוד מאוד מקווה שלא, עקב בורותי וחוסר סמכותי) אז התיק ההשקעות שלי הוא 80% השוק האמריקאי ו20% ממונף (נאסד"ק100 פי 3).
טכנית התיק בפועל לא בדיוק ככה, כי יש בו ספיחים של VT ואזכור זניח של SSO.
{אמש מכרתי את המתפתחות לטובת tqqq, ככל הנראה לא אמכור את VT אבל השקעות חדשות ילכו לVTI.}

לאחר שינויים בשנה האחרונה והרבה לימוד והפנמה של כל מה שקראתי, התיק שלי ב-IB נראה כך:
100% - VTI עם מספיק מזומן בצד כדי שארגיש בנוח.

1. החלטתי להשמיט את VXUS בגלל העלויות הגבוהות שלה (כ-0.63%-0.64% בשנה האחרונה, עשוי להשתנות בעתיד). במצב הנתון שהשוק האמריקאי מהווה כ-54% מהכלכלה העולמית, אני מאמין שמדובר בפיזור מספק. כן, זה יכול להשתנות בעתיד אבל כנראה שלא ברמה קיצונית (נניח פחות מ-20% מהשוק העולמי).

2. בתחילת הדרך, התיק שלי היה מורכב מ-VOO (גרסת ה-S&P 500) לפי המלצתו של וורן באפט. הגעתי למסקנה שעבור משקיע ישראלי הסובל ממס דיבידנד גבוה מזה של מקבילו האמריקאי, VTI עדיפה משום שהחברות הבינונית והקטנות מקטינות את הדיבידנד הכולל והצמיחה אמורה להתנקז יותר לכיוון הקרן עצמה (יעילות מס).

3. אני סומך על באפט שאמר לא להחזיק אחוזים גבוהים (30% ויותר) של אג"ח וכינה אותן "השקעה נוראית". מעדיף ליישם את המלצתו לאנשים מן השורה "להשאיר מספיק מזומן כדי להרגיש בנוח והשאר במניות". פשוט וקל.
אתה עדיין רק עם VTI? איפה הקישור לדיון על התיק שלך?

אתה עדיין רק עם VTI? איפה הקישור לדיון על התיק שלך?

לא רק. החלטתי לעבור לקרנות האיריות (IWRA או VHVE ו-VFEA) בגלל מס ירושה והרצון להשקיע גלובלית.

לא רק. החלטתי לעבור לקרנות האיריות (IWRA או VHVE ו-VFEA) בגלל מס ירושה והרצון להשקיע גלובלית.
Үз
אם החשבון ממוסה מה רע בVT או VTI, VXUS לפי חלקם בויטי? אם זה חשבון פטור יש שלוש קרנות איריות ישראליות עם ד"נ נמוכים ועמלות ק/מ נמוכות של סנופי, אירופה ומתפתחות שמכסות 75% מהעולם...

לגבי Vwra או VHVEו-VFVA יש לי בעיה להכנס לדפי הקרנות של ואנגארד דרך גוגל משום מה. מה רושם בחיפוש כדי להימנע מכל חוטפי הדפים או אפשר שלוש לינקים לדפי הקרנות ?

מה רושם בחיפוש כדי להימנע מכל חוטפי הדפים או אפשר שלוש לינקים לדפי הקרנות ?

חפש לדוגמה: Vwra vanguard etf
אל תתקן ל-vera כמו שגוגל יציע.

Үз

אם החשבון ממוסה מה רע בVT או VTI, VXUS לפי חלקם בויטי? אם זה חשבון פטור יש שלוש קרנות איריות ישראליות עם ד"נ נמוכים ועמלות ק/מ נמוכות של סנופי, אירופה ומתפתחות שמכסות 75% מהעולם...

לגבי Vwra או VHVEו-VFVA יש לי בעיה להכנס לדפי הקרנות של ואנגארד דרך גוגל משום מה. מה רושם בחיפוש כדי להימנע מכל חוטפי הדפים או אפשר שלוש לינקים לדפי הקרנות ?
ראה כאן.

הוא רשם את זה בדיוק במשפט שציטטת: "מס ירושה"
מס ירושה לא ניראה לי מעשי כל כך ולא שווה יותר ד"נ ,לדעתי אבל טוב שיש אופציה לחוששים. מה לגבי חטיפת דפי הקרנות שקשה /בלתי אפשרי להגיע אליהם דרך גוגל?

VFEA 0.22% ד"נ היא קרן אירית בדולרים נסחרת בלונדון על מניות גדולות ובינוניות במשקים מתעוררים בכל העולם, 23 מדינות, 1675 מניות.

VHVE 0.12% ד"נ, אירית, דולרית, לונדון, על מניות גדולות ובינוניות עולם המפותח, 25 מדינות, 2190 מניות

סה"כ השילוב העולמי של שתי האיריות לא כולל מניות קטנות ואיזה מינון עושה פה?

פירוט החלק הממוסה בתיק:

70% VTI
15% GLD (בניסיון לייצר קורולציה שלילית למניות במרכיב שאיננו אג"ח)
15% בהשקעה בסקטורים:
% 7.5 PPA - בעקות צפי לעליה בתקציבי הביטחון בשנים הקרובות (קרנות אחרות היו עם חשיפה גבוהה מדי לטעמי לבואינג)
7.5% - סקטור האנרגיה (השקעה במניות מסויימות)

התיק מיועד לצמיחה, לטווח ארוך. IB (שנותנים שירות טוב). איזונים חצי שנתיים יתבצעו בקניה.

(מלבד זאת יש קה"ש, פנסיה וכד'. והחלק הכי מעניין וחשוב בתיק הוא השקעה בחברות שאני שותף בהן)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שמח לשתף ת'תיק המתוכנן שלי:
גמל:
40% - ריטים נבחרים בארה"ב
30% - PRNT (סל מדפסות תלת מימד)
10% - תא 125
10% - PPA (תעשיות בטחוניות ותעופה בארה"ב)
10% - מניות סין A

השתלמות:
55% - ריטים נבחרים בארה"ב
30% - PRNT
5% - תא 125
5% - PPA
5% - מניות סין A

תזמון שוק:
על כל ירידה של 5% מנקודת השיא בסנופי - אני מעביר 10% מהריטים לסנופי.
ירידה של 5% - אני מעביר 10%. ירידה של 10% - אני מעביר 20%. וכו' - עד ל40% בגמל, ו50% בהשתלמות.

נושאים דומים

Back
למעלה