לקראת פסח - לפולנים או סתם לאוהבי גפילטה פיש.
ברור שלהכין מאפס טעים יותר אבל גוזל ימבה של זמן.
האופציה האחרת זה לקנות מוכן בצנצנת מהסופר והוא לא טעים כמו הכנה בבית אבל,
האמא שלי היא אלופת הגפילטה פיש ולפעמים מתעצלת להכין מסקרטש' אז היא קונה צנצנת ומשדרגת.
דבר ראשון זה לקנות רק את הגפילטה מקרפיון בלבד, לא לקנות את הקרפיון וכסיף - זה חרא.
מה צריך -
גזר אחד פרוס, ענף סלרי ללא העלים, לשמור את העלים לקישוט, אם יש אז להוסיף עצמות דגים ליצירת הג'לטין [לי תמיד יש במקפא ראשי טונה קפואים להכנת ציר דגים ולשדרוג הגפילטה אני מוסיף חתיכה קטנה מהראש], אם אין אז מעט אבקת ג'לטין ומעט מים.
את תכולת הצינצנת מעבירים למחבת רחבה, מוסיפים מעט מים, את ענף הסלרי החתוך ל2-3, עצמות הדגים [לא צריך הרבה]. אם משתמשים בג'לטין אז לעקוב אחר הוראות ההכנה.
מרתיחים הכול ומורידים את עוצמת הלהבה וממשיכים לבשל על אש קטנה כחצי שעה ומידי פעם הופכים את הקציצות.
מקררים וכשמגיע לטמפרטורת החדר מעבירים לכלי הגשה [פיירס למשל], עוטפים בניילון נצמד ולמקרר ליום שלם.
אם הכנתם כמות גדולה מאוד ניתן להקפיא, להוציא מהפריזר, כשמגיע לטמפרטורת החדר מבשלים שוב במחבת ולמקרר לחצי יום עד להגשה.
בתאבון!