פרנהייט?וטמפרטורה. 500 מעלות זה בסדר.
פרנהייט?וטמפרטורה. 500 מעלות זה בסדר.
!!!!פרנהייט?
עם אבן שמוט תוכל להגיע ל 300, חום אופטימלי לפיצה בתנוראיך להגיע ל500 מעלות?
לא. צלזיוס.פרנהייט?
תנור פיצה טוב, מגיע לחום הרבה יותר גבוה ממה שתנור ביתי יכול להגיעלא נראה משהו בעייתי. כל תנור טוב.
אבן בעיקר מיועדת בשביל heat capacityעם אבן שמוט תוכל להגיע ל 300, חום אופטימלי לפיצה בתנור
מעל לזה ניתן להגיע רק בטאבון או חלל אש סגור
איזה חומר אורגני שורד ב- 500 מ"צ?לא. צלזיוס.
פיצה?איזה חומר אורגני שורד ב- 500 מ"צ?
מה המצב הסופי של הירקות?מרק ירקות טעים ועשיר.
מרק ירקות יכול להיות אנמי בטעמו, בייחוד אם לא מוסיפים ציר בשר או אבקת מרק.
הטעות שעושים היא שלא משחימים היטב את הירקות.
כדי להעשיר את טעם מרק הירקות צריך לטגן את הירקות היטב בשמן או בחמאה [תגובת מייאר - https://he.wikipedia.org/wiki/תגובת_מייאר] ולהוסיף להם מעט סוכר כדי להגביר את אפקט ההשחמה והקרמול. אפשר לטגן את הירקות בכמה סבבים (להוציא מהסיר את הירקות שטוגנו ולהחזירם בסוף). רק כשכל הירקות שחומים, מוסיפים לסיר כפית קורנפלור (לסיר גדול – 2 כפיות), מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומקבלים מרק ירקות עשיר בטעמים ממרכיבים טבעיים ובריאים.
אני לא מרסק, אבל זו העדפה אישית.מה המצב הסופי של הירקות?
אתה מרסק אותם או משאיר חתוכים?
או בכלל מסנן לגמרי ?
איזה חומר אורגני שורד ב- 500 מ"צ?
נכון מאד, לקח לי הרבה זמן ללמוד לייצר מרק ירקות טעים בלי אבקת מרק ובלי ציר בשר.מרק ירקות יכול להיות אנמי בטעמו, בייחוד אם לא מוסיפים ציר בשר או אבקת מרק.
נכון, לא צריך להשחים אבל הקירמול מוסיף המון.להבדיל ממך, אני לא משחימה את הירקות (כן מטגנת קלות) ובדרך כלל לא מוסיפה סוכר בשום שלב וגם לא קורנפלור.
פלפל אנגלי אני מוסיף לכבושים ולא למרקים, מה שגיליתי שפלפל לבן במקום פלפל שחור מוסיף ארומה נהדרת שלא קיימת בפלפל שחור טחון או גרוס.אני משתמשת בהמון תבלינים למרק: פלפל אנגלי, ציפורן, הל, זרעי כוסברה, פפריקה מעושנת, כורכום, כמון, זנגוויל, אגוז מוסקט.
וזו בדיוק המטרה של הקורנפלור שאין לו טעם לוואי ואכן המטרה היא להסמיך.לאחר הוספת המים, אני מכניסה חופן או שניים של קוואקר שיתבשל ביחד ויסמיך את המרק.
נכוןפלפל אנגלי אני מוסיף לכבושים ולא למרקים
+1אז בפעם הבאה אני אוסיף קווקר ואת תוסיפי קורנפלור ונחזור לכאן להחליף חוויות בישול..
ולהורים לתינוקות, אפשר להפריד את הנוזלים ולרסק בבלנדר מוט את הירקות ולהכין 'גרבר' צימחוני.
+ 1לאחר הוספת המים, אני מכניסה חופן או שניים של קוואקר שיתבשל ביחד ויסמיך את המרק. לפעמים גם עדשים כתומות שנמסות, מסמיכות ומעשירות את המרק
+1המון עלים ירוקים, חלקם מהמקפיא, נשפכים למרק (שמיר, כוסברה, פטרוזילה, עלי סלרי).
ואוו קפה אתה פודי אמיתי, איזו השקעה!למחרת מכניסים פרוסת לחם למצנם, פורסים "מדליון\מטבע" מהסלמי חמאה בעובי הרצוי
ומורחים..
אני לא מכירה אבל הזכיר לי שלפני שנה היה מחסור חמור בחמאה בארץ ונזכרתי בסרטון גאוני של מכס מלכיאל על הכנת חמאה משמנת מתוקה בצ'יק-צ'קלמי שיש גישה לחמאה במשקל או מכיר חמאה זולה (אבל אמיתית)