התנ"ך של קרנות הסל הזרות

ה

כתבתי כבר על היתרונות הרבים בשימוש במוצרי ההשקעה עוקבי המדד (קרנות סל, תעודות סל וקרנות מחקות). בנוסף כתבתי על אפיקי ההשקעה השונים, יתרונותיהם וחסרונותיהם. מטרת הפוסט הנוכחי היא לחבר בין הקצוות.

להלן רשימה קצרה (בכל זאת, 'תנ"ך' זה ביטוי מעט מגאלומני בהקשר זה) של קרנות סל זרות (ETF) הנסחרות בבורסת ארה"ב.

הרשימה מסודרת בהתאם לאפיק ההשקעה של הקרן. לחיצה על סימולן הבורסאי של הקרנות (אותיות לטיניות גדולות) תפנה אתכם לעמוד מנהל הקרן הכולל מידע עובדתי נוסף אודותיה.

למה דווקא ארה"ב? בפשטות – המבחר עצום (לעומת ההיצע הקיים בארץ, שמורכב בעיקר מתעודות סל ולא מקרנות), העלות נמוכה, ובעיקר – כל הקרנות הללו ניתנות לרכישה על ידי משקיעים ישראלים (לא בטוחים איך לקנות ניירות ערך בבורסה? עיינו במדריך).

כמה אזהרות וסייגים. ראשית – השקעה בקרנות סל זרות חושפות אתכם לסיכון מט"ח. כלומר, ההשקעה שלכם לא תושפע רק מעלייה או ירידה בערך נכס הבסיס, אלא גם בעלייה או ירידה של ערך הדולר למול השקל. אם הדבר גורם לכם לחרדה – מוטב שתשקיעו אך ורק בנכסים הנקובים בשקל, או שתפעלו לגידור תיק ההשקעות.

שנית – הרשימה הזו אפילו לא קרובה להיות ממצה. מוזמנים לעיין באתרים כמו ETFguide או ETFdb כדי ללמוד עוד ולבחור קרן שמתאימה לכם.

 שלישית – כמו כל פוסט בבלוג הזה, שום דבר כאן אינו בגדר המלצה. אני לא יועצת השקעות. אסור לי על פי חוק להמליץ לכם באילו ניירות ערך להשקיע ובאילו לא (אם אפשר, בבקשה אל תשלחו לי מיילים עם בקשות לייעוץ השקעות 🙂 ). המידע להלן הוא ליידוע וכל החלטה שתקבלו היא על דעתכם ועל אחריותכם בלבד. כל השקעה כרוכה בסיכון.

שוק המניות האמריקני

Vanguard Total Stock Market ETF (סימול: VTI)

(דמי ניהול: 0.05%, תשואה: 1.89%)

VTI היא קרן סל השואפת לחקות את ביצועי מדד CRSP US Total Market, העוקב אחר קרוב ל-100% מכלל המניות הנסחרות בבורסות השונות בארה"ב. הקרן מחזיקה ישירות במניותיהן של 3,250 חברות אמריקניות. זוהי אחת מקרנות הסל הזולות והפופולאריות בארה"ב, ודרך מצוינת להיחשף לשוק ההון האמריקני.

חלופות: SCHB מבית Schwab וכן IWV מבית iShares, אשר עוקבת אחר מדד Russell 3000.

ניתן להטות את תיק ההשקעות בהתאם לשווי השוק של החברות ולמאפייניהן (מניות צמיחה, כגון VUG, או ערך, כגון VTV). אם ברצונכם להגדיל חשיפה לחברות ענק תוכלו להשקיע בקרנות כמו

SPDR S&P 500 (סימול: SPY)

(דמי ניהול: 0.09%, תשואה: 1.93%)

הקרן עוקבת אחר מדד ה-S&P 500, מדד הדגל של הבורסה האמריקנית, וככזו מחזיקה ישירות בתיק השקעות פסיבי הכולל את 500 החברות הסחירות בעלות שווי השוק הגדול ביותר בבורסת ארה"ב המרכיבות את המדד.

מתחרה ישיר של SPY היא הקרן IVV מבית iShares, שמתאפיינת בכך שהיא משקיעה מחדש את הדיבידנדים (מה שחוסך אירוע מס).

אפשרויות נוספות להשקעה בחברות ענק אמריקניות הן IWB, SCHX, VOO, VV, VONE.

משקיעים שמעדיפים איכות על פני כמות יכולים לבחור בקרן כמו:

Vanguard Dividend Appreciation (סימול: VIG)

(0.1% דמי ניהול, תשואה: 2.05%)

קרן סל השואפת לחקות את מדד NASDAQ US Dividend Archivers, הכולל 146 חברות ענק אמריקניות שהגדילו את תשלום הדיבידנד שלהם ברציפות מזה עשר שנים ומעלה.

חלופה מצומצמת ואיכותית אף יותר היא SDY מבית SPDR אשר עוקבת אחר מדד S&P High Yield Dividend Aristocrats, הכולל חברות ענק (מקדונלדס, קוקה קולה, ג'ונסון אנד ג'ונסון ועוד) שהגדילו דיבידנד מזה עשרים שנה ומעלה ברצף.

לחברות קטנות יותר, ניתן להשקיע בקרן כמו:

Schwab U.S. Small-Cap (סימול: SCHA)

(דמי ניהול: 0.09%, תשואה: 1.57%)

הקרן מחקה את מדד Dow Jones U.S Small Cap Total Stock Market, העוקב אחר כל 1737 המניות בעלות שווי השוק הקטן ביותר הנסחרות בבורסות ארה"ב.

חלופות בולטות: IWM, VB

לחברות אמריקניות בעלות שווי שוק בינוני, ניתן להשקיע בקרן כמו VO.

שוק המניות העולמי

Vanguard Total World Stock (סימול: VT)

(דמי ניהול: 0.19%, תשואה: 2.44%)

קרן סל עולמית השואפת לחקות את מדד FTSE Global All Cap Index, אשר מודד את ביצועי השוק של מניות גדולות, בינוניות וקטנות מ-47 שווקים מפותחים ומתפתחים ברחבי העולם, כולל ארה"ב. הקרן היא למעשה תיק השקעות הכולל 5,178 מניות שונות, המפוזרות על פני מגוון מדינות וסקטורים. בפשטות, השקעה בקרן הזו שקולה להבעת אמון בקפיטליזם הגלובלי.

חלופה לקרן זו היא ACWI מבית iShares, אשר עוקבת אחר מדד דומה, אך לא זהה: MSCI All Country World.

לחלופין, ישנה אפשרות להשקיע בקרנות סל אשר עוקבות אחר מדדי מניות עולמיים ללא ארה"ב, ולשלב אותן יחד עם VTI או אחת מהקרנות האמריקניות לעיל. דוגמאות לכך הן הקרנות VEU ו-VXUS מבית Vanguard,  הקרן CWI מבית SPDR והקרן ACWX מבית iShares.

כמו כן ישנה VSS, קרן סל העוקבת אחר מדד Vanguard FTSE All-World ex-US Small-Cap, וכשמה כן היא – מחזיקה ב-3,143 מניות של חברות מרחבי העולם (מלבד ארה"ב) בעלות שווי שוק קטן. שווי שוק חציוני של כל החברות בהן מחזיקה הקרן הוא 1.7 מיליארד דולר.

שווקים מפותחים

iShares MSCI EAFE (סימול: EFA)

(דמי ניהול: 0.34%, תשואה: 2.67%)

קרן סל העוקבת אחר מדד MSCI EAFE, המחזיקה 912 מניות של חברות גדולות ובינוניות מ-22 שווקים מפותחים באירופה, אוסטרליה והמזרח הרחוק. אחזקות עיקריות: נסטלה, טויוטה, HSBC אחזקות, נובארטיס, וודאפון וכן הלאה. הקרן חשופה למדינת ישראל.

מתחרה ישירה: VEA מבית Vanguard.

למתעניינים, ניתן להשקיע בקרנות סל העוקבות אחר מניות משווקים מפותחים בעלות שווי שוק בינוני (MDD) או קטן (SCZ, GWX), וכן עם דגש למניות ערך (EFV) או מניות צמיחה (EFG).

שווקים מתפתחים

iShares MSCI Emerging Markets Index (סימול: EEM)

דמי ניהול: 0.67%, תשואה: 1.79%

הקרן מחקה את מדד MSCI Emerging Markets, המודד את ביצועיהן של חברות בעלות שווי שוק גדול בשווקים מתפתחים ברחבי העולם. הקרן כולל 822 מניות הנסחרות בשווקים הבאים: סין, דרום קוריאה, ברזיל, טיוואן, דרום אפריקה, רוסיה, הודו, מקסיקו, מלזיה ושווקים נוספים. חברת סמסונג היא החברה בעלת המשקל הגדול במדד.

מתחרים ישירים של הקרן הם הקרן VWO מבית Vanguard, הקרן GMM מבית SPDR והקרן SCHE מבית Schwab.

ניתן להטות את ההשקעה באמצעות קרנות סל העוקבות אחר מניות בעלות שווי שוק קטן משווקים מתפתחים (EWX, EEMS), וכן מניות צמיחה (EMGX) ומניות ערך (EMVX).

קרנות סל סקטוריאליות

קיימות קרנות סל רבות אשר עוקבות אחר מגזרים מסוימים בכלכלה העולמית. הן מיועדות למשקיעים שמעוניינים  להגדיל חשיפה ולהטות את התיק לעבר מגזר מסוים הקרנות רבות מספור (באמת) ולכן אסתפק בציון סימוליהן.

מוצרי צריכה מתכלים:
XLY, XLP, IYK, IYC, VCR, VDC (ארה"ב)
RXI, KXI, IPD (כלל עולמי)

אנרגיה:
XLE, IYE, VDE (ארה"ב)
IXC, IPW (כלל עולמי)

פיננסים:

XLF, IYF, VFH (ארה"ב)
IXG, IPF (כלל עולמי)

פארמה (רפואה):

XLV, IYH, VHC  (ארה"ב)
IXJ, IRY (כלל עולמי)

תעשיה:

XLI, IYJ, VIS  (ארה"ב)
EXI, IPN (כלל עולמי)

חומרים:

XLB, IYM, VAW  (ארה"ב)
MXI, IRV (כלל עולמי)

טכנולוגיה:

XLK, IYW, VGT  (ארה"ב)
IXN, IPK (כלל עולמי)

תקשורת:

IYZ, VOX  (ארה"ב)
IXP, IST (כלל עולמי)

תשתיות הולכה:
XLU, IDU, VPU (ארה"ב)
JXI, IPU (כלל עולמי)

אג"ח ארה"ב

אזהרה – הגם שאג"ח שהונפק על ידי ממשלת ארה"ב עדיין נחשב לאג"ח הבטוח ביותר בעולם (בתקווה שארה"ב לא תפשוט רגל), אני סבורה שחשיפה למט"ח בהשקעה באג"ח היא רעיון לא מוצלח.

Vanguard Total Bond Market (סימול: BND)

(דמי ניהול: 0.1%, תשואה: 2.45%)
קרן סל המחזיקה בכלל אגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות הנסחרות בבורסות ארה"ב בניסיון לחקות את מדד Barclays U.S. Aggregate Float Adjusted.

חלופות בולטות: הקרן AGG מבית iShares, הקרן LAG מבית SPDR, והקרן SCHZ מבית Schwabb.

למתעניינים באג"ח ממשלתי אמריקני לטווח קצר (מק"מ): SHY, TUZ, SCHO, VGSH

למתעניינים באג"ח ממשלתי אמריקני לטווח בינוני: IEF  ,ITE

למתעניינים באג"ח ממשלתי אמריקני לטווח ארוך: TLT ,TLO, VGLT, EDV

למתעניינים באג"ח אמריקני צמוד מדד: TIP, IPE

למתעניינים באג"ח קונצרני אמריקני קצר: CSJ, SCPB, VCSH

למתעניינים באג"ח קונצרני אמריקני בינוני: CIU, CORP, ITR, VCIT

למתעניינים באג"ח קונצרני אמריקני ארוך: LQD, CLY, LWC, VCLT

למתעניינים באג"ח זבל אמריקני:

SPDR Barclays Capital High Yield Bond (סימול: JNK)

(דמי ניהול: 0.4%, תשואה: 6.2%)

הקרן מחזיקה באגרות חוב מדירוג השקעה נמוך (אג"ח זבל) מתוך ניסיון לחקות את מדד Barclays High Yield Very Liquid Index.

מתחרה ישירה: HYG מבית iShares.

אג"ח בינלאומי (ללא ארה"ב)

Barclays International Treasury Bond ETF (סימול: BWX)

(תשואה: 3.31%, דמי ניהול 0.5%)

הקרן מחזיקה אגרות חוב ממשלתיות שהנפיקו מדינות בשווקים המפותחים מתוך ניסיון לחקות את מדד Barclays Global Treasury ex-Us Capped Index. מח"מ: 7.12 שנים.

חלופות בולטות: IGOV מבית iShares.

בנוסף ישנה אפשרות להשקיע באג"ח ממשלתי צמוד-מדד שהונפק על ידי מדינות מפותחות (ITIP, WIP), וכן באג"ח קונצרני שהונפק על ידי חברות ממדינות מפותחות (IBND).

לתאבי סיכון, ניתן להשקיע באגרות חוב שהנפיקו ממשלות בשווקים מתפתחים (EMB, EMLC, PCY, EBND).

סחורות

חשוב להבין שקרנות סל שמשקיעות בסחורות הן מוצרים פיננסים מורכבים למדי. בדרך כלל הן מופיעות בתצורה של תעודות סל, ולא קרנות סל.

PowerShares DB Commodity Index Tracking (סימול: DBC)

(דמי ניהול: 0.8%, תשואה: 0%)

הקרן עוקבת אחר מדד Deutsche Bank Optimum Yield Diversified Commodity Index Excess Return, ומחזיקה בחוזים עתידיים של הסחורות המרכיבות את המדד: נפט גולמי, שמן לחימום, גז טבעי, זהב, כסף, אלומיניום, אבץ, נחושת, תירס, חיטה, סויה וסוכר.

ניתן להגדיל חשיפה לסחורות מסוימות באמצעות השקעה בקרן הסל המתאימה: דשנים (SOIL), אורניום (URA), ליתיום (LIT), נפט גולמי (OIL), גז טבעי (GAZ).

קרנות סל הן אמצעי יעיל ליצור חשיפה גם לשוק המתכות, לרבות מתכות תעשייתיות – נחושת (COPX) ואלומיניום (ALUM) – ומתכות יקרות, כגון זהב (GLD, IAU), כסף (SLV), פלטינה (PPLT) ופלאדיום (PALL).

נדל"ן

SPDR Dow Jones Global Real Estate (סימול: RWO)

(דמי ניהול: 0.5%, תשואה: 4.3%)

הקרן עוקבת אחר מדד Dow Jones Global Select Real Estate, הכולל קרנות ריט (השקעה בנדל"ן) מרחבי העולם. הקרן מחזיקה ב-221 קרנות ריט, כ-50% מארה"ב, והשאר ברחבי העולם (רובן בשווקים מפותחים). דרך טובה להיחשף לשוק הנדל"ן העולמי.

לחלופין ניתן לפצל את ההשקעה בקרנות העוקבות אחר ענף הנדל"ן בארה"ב בלבד (VNQ, RWR, SCHH, IYR, ICF) לבין קרנות המחזיקות בנדל"ן בכל העולם מלבד ארה"ב (VNQI, RWX).

כמו כן ישנה אפשרות להשקיע בקרנות ריט באירופה בלבד (IFEU), בצפון אמריקה בלבד (IFNA) או באסיה בלבד (IFAS).

מילת סיום

זכרו – בחירת אפיק ההשקעה חשובה משמעותית מבחירת הקרן הספציפית.  

הירשם
הודע על
guest
38 Comments
הישן ביותר
החדש ביותר המדורג ביותר
Inline Feedbacks
View all comments
איגי

להבנתי חישוב המס על מניות/קרנות זרות מתבסס על ניטרול של שינויים בשערי מטבע ומתעלם מהאינפלציה.

יש לי חשבון בברוקר זר ולכן נאלצתי להבין את פרטי החישוב. להבנתי זה אותו חישוב גם למי שרוכש בברוקר ישראלי קרנות/מניות זרות, רק שבמקרה זה הברוקר עושה את החישוב עבורך.

אם הנ"ל נכון אז משקיע בקרן סל זרה עלול (וסביר להניח שזה יהיה המקרה) לשלם בזמן המכירה מס על האינפלציה.

אם פספסתי משהו או טעיתי אשמח לשמוע!

איגי

נתקלתי בתשובה שלה בעבר ולדעתי היא אומרת את מה שאני טוען.

העניין הוא שמבחינת רשויות המס "ריאלי" ו"נומינלי" עבור ניירות זרים זה לא קשור לאינפלציה אלא לשערי מטבע (וזה בניגוד למצב עבור ניירות ערך מקומיים)
ממליץ למי שהנושא חשוב לו לקרוא ישירות את ההנחיות של רשויות המס ישירות.

דן

תוכל בבקשה לתת קישור להנחיות של הרשות עצמה ?
ובנוסף, אשמח אם מישהו שהכין גיליון אקסל לחישוב מס לניירות ערך זרים יוכל לפרסם אותו

איגי

פקודת מס הכנסה סעיף 88
הנה ציטוט " לענין נייר ערך בידי יחיד, הנקוב במטבע חוץ או שערכו צמוד למטבע חוץ, יראו את שער המטבע כמדד;"

איגי

נח לקריאה באתר של חילן
http://www.hilan.co.il/calc/Legislation.aspx?type=law&id=20

איגי

אז לשם הדוגמה: רכשת נייר אמריקאי ואתה מוכר כעבור 30 שנה. נניח שבישראל ובארה"ב האינפלציה היתה זהה – 3 אחוז בשנה ל30 שנה. נניח גם ששער הדולר שקל זהה בתאריך המכירה ובתאריך הקנייה.
להבנתי במקרה כזה אתה תשלם מס על הרווח הנומינלי במקום על הרווח הריאלי.

אם תרכוש את אותו נייר בארץ, תשלם מס רק על הרווח הריאלי.

בהקשר הפוסט, אם זה נכון, אז יש יתרון (מבחינה זו) לרכישת קרנות ישראליות על מדד אמריקאי לדוגמה, לעומת רכישת קרן זרה על אותו מדד שנסחרת בחו"ל. (את היתרון הזה צריך כמובן לאזן כנגד חסרונות).

איליה

איגי: 1. עדיין אין בישראל קרנות מחקות שבאמת משקיעות במדד (למשל אם מדברים על S&P 500). תבדוק את הרכב הקרנות ותופתע לראות… אופציות על מדד. למה זה חשוב – זה לא בדיוק קרן מחקה ותשכח מהדיוידנט. תעודות סל ישראליות על אותו מדד כן מחלקות דיוידנט (לא כולן), אבל תשלם 0.8% שנתי על תעודת סל המבטלת את השפעת המטבע. כלומר אחרי 30 שנה תשלם קרוב ל 25% רק על הבדל בדמי ניהול בין תעודת סל ישראלית וקרן סל אמריקאית …. 2. פיזור סיכון כנגד פשיטת רגל של מדינת ישראל או מקרה קיצון אחר (אנחנו חיים בשכונה דיי גרוע בעולם) 3. סיכון… קרא עוד »

Danny

תוכלי לגעת בנושא של מס ירושה אמריקאי שעלול לחול עלא חזקות אלו ?
בבלוג המדידות פורסם לא מזמן פוסט וידאו של עודד בנושא דומה ומכאן השאלה

איגי

אז יש כאן יתרון לתעודות סל על קרנות סל?

projectio

אחלה פוסט, דרך אגב למי שמפחד מהשוק והמטבע האמריקאי גם ל- Blackrock שמחזיקה ב-ishares
וגם ל- vanguard יש שלוחות במדינות זרות, שם ניתן להשקיע בשווקים המקומיים במטבע המקומי, הנה השלוחות של vanguard:
https://global.vanguard.com/portal/site/home

קרנות סל זרות נוסף, ניתן לחפש במנוע החיפוש של בלומברג:

http://www.bloomberg.com/apps/data?pid=etfscreener

יעל

מה עם תעודות סל בחסר, שמגנות עלינו מפני ירידה בנכס הבסיס?

אלון

אוסיף ואומר:יש בארץ לא מעט מחקות שעוקבות אחרי מדדים בינלאומיים,והם מנוטרליי מטבע…:כמו:יפן,גרמניה,סאפ 500,נסדק…אני מושקע בהם,כי זה יותר זול להחזקה,ומנטרל לי את פחד ירידת ערך במטבע…ראו נא:מדד יפני מנוטרל מטבע,ומדד יפני צמוד יין…זה הבדל אדיר!!!…כי היין נפל מול הדולר.

איליה

כל הכבוד על הכתבה!

דני שבו

דורין שלום. האם כדאי לקנות את תעודת הסל vt בכל זאת או עדיף לרכוש קרן מחקה על השוק האמריקני + אירופי.בשיקול של מס העיזבון.. אשמח לקבל תשובה. תודה………..

גונן

דורין שלום, רשמת לגבי הקרן IVV שהם משקיעים את הדיבידנדים חזרה בקרן מה שחוסך ארוע מס. לפי מדיניות הקרן, כפי שמפורסם באתר שלהם, הדיבידנדים משולמים למחזיקים ולא מושקעים בקרן.

אסף

אכן IVV היא מחלקת דיוידנד ולא צוברת אותו.
אפשר לקרוא על זה בעמוד 14 בפרוספקט של הקרן.
http://www.ishares.com/us/library?product=I-SP500
צריך לגלול ולחפש את המסמך
iShares Core S&P 500 ETF Prospectus
ממליץ לדורין לתקן את הפוסט.

ראובן

דורין, שוב תודה על הבלוג המדהים שלך!
"אני רק שאלה", לא הבנתי מה משמעות התשואה שציינת ליד כל קרן סל. (אגב, אחרי שקראתי לא מעט פוסטים שלך, בהנאה, רק עתה נתקלתי בנושא של מס עיזבון, שדי מחריד אותי למען האמת, היה שווה שתקדישי פוסט לדבר אם לא עשית כן עד כה… ).

ראובן

עוד שאלה שאינה קשורה בדווקא לעמוד זה: האם היית נכנסת כעת להשקעה בבורסה, או שמה את הכסף במק"מ וממתינה שהבורסה תירגע קצת. לחלופין, מה דעתך על כתיבת אופציות פוט על המדדים הללו?

איתי

דורין הי, תודה על הבלוג המצוין. שאלה לגבי קרנות זהב GLD,IAU . התשואה שהם מפרסמים שם לא כל כך מסתדרת לי עם השינוי במחיר הזהב עצמו. למשל ביצועים מיום הקמת הקרן 11 אחוז,בעוד המחיר עלה מ-500 ל-1300.חשבתי שאולי זה תשואה שנתית,אבל אז זה לא מסתדר עם ביצועי שלוש שנים אחרונות -5.58 אחוז,בעוד שהמחיר דומה ליום 31.12.2010. שוב תודה.

projectio

הזהב ירד ב2013 מ1900+ למתחת ל1300 זה הסיבה להבדלים בין הממוצע בשלוש שנים האחרונות, לממוצע מיום הקמת הקרן.

איתי

לא יודע,לא מסתדר לי.הנה הגרף ל-10 שנים אחרונות. http://www.kitco.com/charts/popup/au3650nyb.html

projectio

תקפיץ שנה בחישוב וזה יסתדר לך, סוף 2011,2012,2013
שאלה שטותית אבל, אני חייב להגיד.

projectio

תיקון: חח.. אתה צודק ויצאתי מפגר, הייתה קפיצה של הזהב מסוף 2010 עד ה4 לינואר 2011 בקצת יותר מ180 דולר והם כנראה מחשבים את זה מתחילת 2011 עד סוף 2013 אתה יכול לראות פה

Ilia

אשמח להבין למה לא כדי להשקיע בEFT של מדדי אג"ח בחו"ל?

trackback

[…] בישראל, או מעדיפים מכל סיבה אחרת להשקיע את כספכם דווקא בקרנות סל הנסחרות בבורסות בחו"ל (לרבות ETFים מבית Vanguard, iShares וחברות ענק נוספות), יתכן שיש […]

Rahamim Eliasi

האם כדאי להעביר את החיק למנהל תיקים

liranviper

עדכון – דמי הניהול של VT הם 0.17%

mtnn

מאיזו נקודה התשואה מחושבת?
אשמח להסבר קצר

סרגיי

מוזר שאין איזכור לאף קרן אירית אחת.. לפי הבלוג, הן לא הכלי העיקרי של השקעות IRA?

daat99

התועלת המתקבלת ע"י שימוש בקרנות איריות בחשבון פטור מוטלת בספק בשל הסחירות הנמוכה שלהן (שמתלווה לעלויות מרווח גדולות יותר), העמלות הגבוהות יותר והצורך בהמרות מט"ח נוספות לצורך רכישתן ומכירתן.

טראמפ

יש בפורום תכתובות מלאות על הנושא, שווה לך להציץ שם ולא רק לקבל הסברים מאוד מוטים ממי שאינו משקיע במדדים

סרגיי

האמת שאני כן מציץ שם ומצאתי שרשור עם קישור לטבלה מאד חמודה בגוגל דוקס (תודה רבה לכל המחברים!!)

מה שמפתיע אבל, זה לא למצוא להן איזכור בדף עם כותרת כל כל כוללנית. כמעט משתמע שבגלל החסרונות שלהן, הן לא מומלצות למשקיע סולידי.

טראמפ

אולי התאריך על הפוסט יכול להסביר משהוא

daat99

דווקא מי שלא משקיע במדדים יכול להתבונן על הדברים בצורה ניטרלית ולראות באמת את היתרונות והחסרונות בלי להיות מושפע מרגשות.

זה אפילו מתחזק כשהוא בודק מה ההשפעה של מוצר כלשהו מנקודת מבט של משקיע מדדים…

טראמפ

יש עוד נקודות מבט חוץ משלך,
וזה שאתה מתנגד להשקעת מדדים לא אומרת שאתה אוביקטיבי.
מי צודק זה עניין לא סגור.
אני מניח שאם יהודי רוצה להתנצר כנראה שידבר גם עם כומר וגם עם רב, אף אחד לא יתן לו תשובה "אוביקטיבית"

daat99

בהחלט יש הרבה נקודות מבט ואני ממש לא מתנגד להשקעה מחקה מדד. בניגוד להאשמות שווא מפי אנשים שלא טורחים לקרוא את דברי (אני אשאיר לך להחליט אם אתה אחד מהם או לא) אני תמיד טענתי שלהשקעה מחקה מדד יש המון יתרונות עבור משקיעים שהפסיכולוגיה שלהם מתאימה לה. בצורה אירונית דווקא אותם האנשים שייחסו אלי האשמות אלו הקפידו לטעון שוב ושוב שההשקעה היחידה הנכונה היא השקעה מחקה מדד תוך התעלמות מוחלטת מהמשקיע עצמו. אנשים שכאלו שמתעלמים מהאופי האנושי ומתייחסים להשקעה כמו קובץ אקסל לרוב יגרמו לאנשים שמקשיבים ליותר נזק מתועלת כי במציאות המשקיע עצמו מטרפד את קובץ האקסל כשהוא לא מצליח… קרא עוד »

גלעד

איך אפשר לדעת מה מדיניות הקרן מבחינת ההשקעה מחדש של הדיבידנדים בקרן? איפה זה מופיע?

יובל

אני רוצה להשקיע בקרנות מחקות זרות. מחפש כאלה שמשקיעות מחדש את הדיבידנדים ולא מחלקות אותם ולא מוצא.
יכול להיות שזה משהו שרק קרנות ישראליות עושות ואמריקאיות לא?
למישהו יש דוגמה לקרן אמריקאית מחקה מדד שלא מחלקת דיבידנדים?

.

עקבו אחרי

תגובות אחרונות בבלוג

RSS מהפורום

דילוג לתוכן