עדין לא הצלחתי להבין את היתרון כאן.
בכלליות בעצם רוכשים פוליסה, כאשר חלק מהפרמיות עוברות לCASH VALUE. בסופו של דבר מגיעים למצב שבו הCASH VALUE גבוה מעלות הפרמיה ששילמתי. במידה ואני רוצה להשתמש בכספים, אני יכול לקחת הלוואה על חשבון הCASH VALUE כאשר היתרון שבעצם הCASH VALUE עצמו נשאר "נעול" וצובר ריבית, ואני בתמורה משלם ריבית מסוימת לחברת הביטוח על השימוש בכסף שלי. אני קובע לעצמי את תנאי ההחזר.
במה זה שונה לדוגמא מלנהל תיק השקעות בבנק, ולקחת הלוואה כאשר תיק ההשקעות משמש כבטחון?
היתרון המרכזי שהבנתי שאת הריבית אתה משלם לחברת הביטוח, ובכך אתה בעצם נהנה בחזרה מהרווחים כדיבידנדים.
דבר ראשון הבנת את העיקרים נכון. תיקון קטן הוא שאתה לא קובע לגמרי את תנאי ההחזר של הלוואה, אתה מחוייב לשלם לפחות את הריבית. מעבר לכך זה תלוי בך.
ההבדל בין הסידור הזה לחלופה שהצעת הוא בכמה רמות: ראשית, תיק השקעות בבנק חשוף לשוק, הרווח עליו איננו מובטח והוא יכול גם להיקלע להפסד. בפוליסת ביטוח חיים מהסוג שהזכרנו ה-cash value שלך איננו תלוי בשוק. הוא גדל בקצב מינימלי קבוע ומובטח בחוזה, וזה רק המינימום, כשהחברה תציג ביצועים טובים יותר תקבל יותר. בחברות המובילות חולק דיווידנד עודף כל שנה כבר 150 שנה.
שנית, איש איננו תוקע לידך שכותרתה את ההלוואה כנגד תיק ההשקעות גם תקבל אותה. אולי מצבך הפיננסי ישתנה ויורע? אולי יהיו לך חובות אחרים לבנק? אולי מדיניות הבנק תשתנה? אולי יסכימו להלוות לטיול בת מצווה אבל לא כי אתה רוצה להשקיע באופציות? במקרה של חברת הביטוח יש התחייבות חוזית לתת לך את ההלוואה, בלי שאלות, בלי הליך אישור. כל עוד יש לך cash value תקבל את ההלוואה תוך 24 שעות. נקודה.
שלישית, כשתקבל את ההלוואה באיזו ריבית תקבל אותה? מי יודע מה יהיו תנאי הריביות אז. להזכירך, זו אסטרטגיה של טווח ארוך מאוד, ומי יודע מה תהייה הריבית מחר, עוד שנה, עוד עשרים שנה? במקרה של פוליסת הביטוח אתה יכול לקבל התחייבות חוזית לריבית קבועה מעתה ועד עולם. זה משתנה בין חברות ביטוח.
רביעית, בניגוד להלוואות שונות, אין כאן לוחות סילוקין מסובכים ואין שפיצר וכדומה. כל שנה משלמים את הריבית השנתית וכל השאר יורד מהקרן. אתה יכול לשלם חודשי, חצי שנתי, שנתי, או מתי שבא לך. זה תלוי רק בך.
חמישית, להלוואה אין משך קצוב. כל עוד אתה משלם כל שנה את הריבית מצידה של חברת הביטוח זה יכול להימשך לנצח. כל שנה תשלם ריבית פשוטה על הקרן שנשארה.
שישית, יש אופציה, תמורת פרימיום קטן, לעשות ״ביטוח על פרמיית הביטוח״. כלומר שאם לא תעמוד בתשלומי הפרמיום שלך, כולל החזר ההלוואה, בגלל סיבה רפואית וכדומה, חברת הביטוח תשלם את הפרמיום שלך.
שביעית, במקרה ולא תשלם, ולא תעמוד בהארכות, לא יכול להיווצר מצב בו אתה חייב יותר ממה שיש לך ב-cash value. במקרה הכי גרוע תבוטל הפוליסה, ה-cash value ישלם את החוב, ותמשיך הלאה. אם תיק ההשקעות שלך יאבד מערכו, וזה לא תרחיש מופרך, אלא ודאי בעיתויי מסויים, אתה עלול לאבד את התיק ועדיין להישאר עם חוב נוסף.
הנה שבעה הבדלים שנוגעים אך ורק לסוגיית ההלוואות, בלי שהזכרנו את כל ההיבטים האחרים, משיקולי מס הכנסה, מס ירושה, חסינות נכסים, החזר מובטח, יציבות, רגולציה, ועוד ועוד.