• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מחקר: Understanding Modern Portfolio Construction

adamshalev

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
12,209
דירוג
23,045
http://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2740027

קריאה מעולה שסוקרת נושא הקצאת הנכסים בתיק פסיבי ומציעה אסטרטגיה משופרת על פני איזון ליחסים קבועים.
מתקשר לפוסט בנושא איך בחרתם את הקצאת הנכסים שלכם.

כמה מחשבות שעולות לי מהקריאה:
ציטוט:
As William Sharpe noted in 2014, an ideal “market” index would reflect the current state of the GFAP:
I would like to see a very-low-cost index fund that buys proportionate shares of all the traded stocks and bonds in the world. Unfortunately, there are none at present
אם היה ETF שמחזיק את כל המניות והאג"חים בעולם במשקל השוק שלהם - מעיין קרן הסל האולטימטיבית של המשקיע שנמנע מלקבל כל החלטה אקטיבית לגבי התיק שלו - אז זה היה נוגד את העקרון של שמירה על פרופיל הסיכון דרך איזון (כאשר מניות ואגח מתרחקים זה מזה בעיתות של צמיחה או מיתון) ואף את היתרון של איזון לשיפור התשואה מתואמת סיכון, אם יש כזה. למעשה, וזאת אחת הנק' שטוען הכותב, עצם הבחירה באסטרטגיה של איזון למשקלים קבועים, היא אמירה שהמשקלים של השוק אינם יעילים, וכי המשקיע הוא אקטיבי במובן ש: א. יודע יותר טוב מה צריכים להיות המשקלים, ו-ב. בוחר באסטרטגיה שאיננה שמירה של משקל שוק.
זאת מחשבה על כל המגמה הכמעט מוחלטת של משקיעים פסיביים, לא ללכת לגישה ה"טהורה" של השקעה פסיבית - והיא שמירה על משקל שוק ללא כל הטיה כזו או אחרת ממנה, אלא בהגדרה לסטות ממשקל השוק לטובת משקל שנבחר באופן עצמאי ושרירותי למדי.

מחשבה נוספת:
הוא מציג (בעמוד 30) שסך משקל כל המניות בעולם היום הוא כ-42% מהמשקל הכולל של מניות ואג"ח (כלומר אג"ח הוא כ-58% מהמשקל הכולל). נשים נכסים אחרים כגון נדל"ן ו-private equity בצד.
על בסיס המשקלים הללו הוא בונה את האסטרטגיה שלו שאומרת בגדול (אם כי ממליץ בחום רב לקרוא את כל המאמר) שמשקל השוק של מניות מוטה באופן טבעי למעלה בעיתות של צמיחה ולמטה בעיתות של מיתון, ולכן הוא מציע פורטפוליו שממשקל את המניות במשקל ההפוכי לזה של משקל השוק, כלומר לפי המצב היום הוא מציע לתת למניות 58% ולאג"ח 42% (הפוך ממשקל השוק שלהם). הוא ממשיך ומראה מדוע גישה זו הניבה תוצאות עדיפות על פני גישה של איזון למשקל סטטי.
העניין הוא כזה - בזמן שיש הגיון רב בהקטנה של משקל של מניות כאשר הן צמחו יתר על המידה, וההפך, לא ברור לי מדוע צריך להיות כלל וכלל קשר בין יחס משקל השוק של סך המניות וסך האג"ח לחלוקה ביניהם במובן של איזה נכס עדיף באותו הרגע.
כלומר, אם סך שווי האג"חים בעולם היה 10% וסך המניות 90%, מבלי שהתשואה על האג"ח שונה ממה שהיא היום ומבלי שהמניות התנהגו ותומחרו שונה ממה שהם היום, אז האסטרטגיה שלו הייתה מציעה להקצות 10% למניות ו-90% לאג"ח, וכפונק' של צמיחה ומשברים, ההקצאה היתה לכל היותר זזה בין כ-5% ל-15% למניות והשאר לאג"ח.
כלומר עצם העובדה שהמשקל בין סך שווי המניות וסף שווי האג"ח מתחלק בערך כיחס חלוקת המניות והאג"ח בתיק פסיבי נראה מקרי למדי.
ואילו היתרון של האסטרטגיה שלו של להקטין את יחס המניות בתיק כפונק' של עליית ערכם היחסי עדיין תקף, רק שהאופן שבו מחשבים את המשקל צריך להיות שונה.

נק' אחרונה לא ברורה לי, גם בעמוד 30 -הוא מציין שהמשקל הכולל של מניות ארה"ב הוא 17% ושל מניות שאר העולם 25%. אבל למיטב ידיעתי הוא קרוב הרבה יותר ל-1:1. למישהו ברור מאיפה ההטיה נובעת?
 
עצם הבחירה באסטרטגיה של איזון למשקלים קבועים, היא אמירה שהמשקלים של השוק אינם יעילים, וכי המשקיע הוא אקטיבי במובן ש: א. יודע יותר טוב מה צריכים להיות המשקלים, ו-ב. בוחר באסטרטגיה שאיננה שמירה של משקל שוק.
עדיין לא קראתי את המאמר שקישרת, אבל אני לא מסכימה עם הטענה הזאת: יש הבדל גדול בין החזקה לפי משקל שוק בתוך הפלח המנייתי, לבין החזקה לפי משקל שוק בין פלחים בעלי פרופיל סיכון שונה. נניח לצורך הדיון שאוכלוסיות העולם מורכבת מ99% פנסיונרים ו1% צעירים שעובדים. בנוסף נניח שהממשלות שמחות להנפיק כמה שיותר חוב כך שיש מספיק אג"ח לכולם. כספם של הפנסיונרים מושקע בעיקר באג"ח, לכן משקל האג"חים בשוק עצום, אבל צעיר שרוצה להשקיע לטווח ארוך לא צריך להשקיע את אותו משקל באג"חים, כי פרופיל הסיכון שלו אחר. לחלק בין אג"חים למניות לפי משקלם בשוק שקול להשקעה לפי פרופיל סיכון של משקיע ממוצע, במקום לפי פרופיל הסיכון האישי שלי.
 
@מרק עוגיות
ברגע שמשקיע אומר שחלוקה לפי משקל שוק איננה אופטימלית עבורו, זה לא מוגבל רק לסוגי נכסים, אלא גם לחלוקה בתוכם.
אפשר לחלק את כל המניות לשני סוגים - מניות צמיחה ומניות ערך/דיבידנדים.
באותו אופן שתיארת, משקיע צעיר אמור להעדיף בפלח המניות שלו מניות צמיחה ומשקיע פנסיונר אמור להעדיף מניות ערך/דיבידנדים. ואכן יש לא מעט אנשים שאכן עושים את האבחנה הזאת.
את החלוקה ל״מה עדיף״ עבור המשקיע לא חייבים לעצור אחרי שאלה אחת או שתיים או שלוש. אפשר להמשיך כמה שרוצים. הנק היא שלרוב המשקיעים הפסיביים אין בעיה לענות על השאלה ״כמה מניות אני צריך לשים״ בהינף יד, שאלה קשה למדי שמיטב מנהלי הכספים מתקשים לענות עליה, ואילו להמשיך ולשאול את שאלות ההמשך הם נמנעים בכל מחיר. לא ברורה לי האבחנה הזאת.
 
לא ברורה לי האבחנה הזאת.
אני מסכימה שבאופן עקרוני אפשר להמשיך ולרדת עוד ברזולוציה, זה בעיקר עניין של כמה אדם מסוגל/רוצה להשקיע בהבנה שלו את הפלחים השונים. הטענה העקרונית היא שהשווי של נכס מושפע גם מטווח ההשקעה בו ויכולת העמידה בהפסדים זמניים, לכן נכס שעבורך הוא זול יכול להיות יקר עבורי, ולהפך, ואין בעצם שווי אחד כלל עולמי לנכס. ההפרדה בין אג"ח למניות היא פשוט הרבה יותר משמעותית מההפרדות האחרות ולכן זו ההחלטה הכי חשובה.
 
מתי נראה לכם ירימו ב-Vanguard את הכפפה וירכיבו ETF שהוא הלחם בין VT ל-BND ו-BNDX?
 
לא בדיוק מה שמדובר עליו. שים לב להגדרה:
"Vanguard Target Retirement Funds offer a diversified portfolio within a single fund that adjusts its underlying asset mix over time. " (ההדגשה שלי).
הם לא שומרים על משקל השוק "האמיתי" של הנכסים, כמתואר בהודעה המקורית של @adamshalev
 
לא בדיוק מה שמדובר עליו
נכון.
אני חושב שלא יהיה ביקוש לקרן שארף.
לדעתי, הבחירה במשקל השוק נעשית רק מחוסר ברירה (חוסר יכולת או רצון להעריך את כל החברות במשק).
 
את החלוקה ל״מה עדיף״ עבור המשקיע לא חייבים לעצור אחרי שאלה אחת או שתיים או שלוש. אפשר להמשיך כמה שרוצים. הנק היא שלרוב המשקיעים הפסיביים אין בעיה לענות על השאלה ״כמה מניות אני צריך לשים״ בהינף יד, שאלה קשה למדי שמיטב מנהלי הכספים מתקשים לענות עליה, ואילו להמשיך ולשאול את שאלות ההמשך הם נמנעים בכל מחיר. לא ברורה לי האבחנה הזאת.
לדעתי אתה לא מוצא בהבחנה היגיון, כי אין בה היגיון.
היא מבוססת על נוחות, מיתוג, קליטוּת. מסר פשוט שקל לגבש סביבו הסכמה. עדריות שמאפשרת עמלות זולות כשמתקבצים סביב אינדקס מרכזי אחד.
ומעבר לכך: רציונליזציות.
 
ברור שגברים לבנים אמריקאים בגיל העמידה יעדיפו מניות דיבידנדים אמריקאיות ואגח אמריקאי בפילוח של 50%/50% (מי אמר הטיית בית ולא קיבל)
השאלה האם אלוקציה אחרת מותאמת אישית למשקיע תעשה טוב יותר, כנראה שבכל הקשור לגיל וטולרנטיות סיכון ואופק השקעה אז כן, אבל כל עוד רוב הכסף נמצא אצל גברים הנ"ל נראה לי שהנסיון להכות את השוק בצורת מדד פאסיבי שונה לגמרה לא ינחל הצלחה גדולה מדי למשקיעי מדדים.
חלוקה אחרת בין ארה"ב לעולם או רחמנא ליצלן בחירת סקטורים ספציפים כגון מניות קטנות, ערך או בהייטק / כספים/ ביומד
מתקרבת לגרסת המקרו של ה stock picking או asset allocation, כל עוד המשקיע ה"פאסיבי" נמנע משינויי איסטרטגיה כל שנה-שנתיים אז זה בהחלט בתחום ה פאסיבי.

כמו שכתבתי , אני הייתי נזהר מללכת אל אלוקציית מניות שהיא חריגה בקצורה קיצונית מה "ממד העולמי" כי מדובר בסופו של דבר או בשווקים מסוכנים יותר או בסקטורים "אופנתיים" - מה שאומר שאפשר בהחלט לטבל את המדדים אחרת ולצאת מגבולות ה"אורתודקסיה הפאסיבית" אבל לזכור שאם מגזימים (מהיא הגזמה ? תלוי) אז מתקרבים לכדורי בדולח או אמונה על הכאת שוק סטייל משקיעי ערך :)
 
קראתי את המאמר כולו. סיכום מאוד יפה של הרבה נושאים. אהבתי את ההדגשה של Portfolio Duration - נושא חשוב שהרבה לא מודעים אליו.
כותב המאמר מציא משהו (Countercyclical Indexing) שמסתמך על המידע מהעבר, לא באמת בהרבה יותר טוב מתיק 60/40 פשוט (כפי שכותב המאמר מציין בעצמו) אבל דורש הרבה יותר עבודה (ולכן יכול להיות קשה פסיכולוגית להתמיד בשיטה הזאת) כי צריך למצוא נתונים אמינים על כמות החוב מול כמות הכסף בשוק המניות.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג השקעות ערך - מחקר שוק התפתחות אישית 1
מ מחקר טריניטי - אגח מול אופציות שוק ההון 2
א לגבי מחקר טריניטי- 4% שוק ההון 2
א מחקר טריניטי על acwi שוק ההון 2
C משרת סטודנט מול מחקר בהנחיית פרופסור - התייחסות בתעשייה התפתחות אישית 7
D שאלה על מחקר טריניטי שוק ההון 8
M אינדקס מחקר ופיתוח (תחליף בורסה?) שוק ההון 0
C שקלית או דולרית, אירית או אמריקאית, מחלקת או צוברת - אחרי מחקר, יותר מבולבל. שוק ההון 0
ה מחקר על מלכודת מס - נתונים שוק ההון 5
ג מחקר על מגמות בניירות ערך על פי גוגל טרנדס. האם קיים? שוק ההון 0
A לגבי מחקר טריניטי שהסולידית מזכירה שוק ההון 18
c881 מחקר קבע - לא חייבים לסגור חובות קודם אוף טופיק 2
פ מחקר: סטיגמה שלילית לאל-הוריים אוף טופיק 131
c881 מחקר חדש - לאכול חסה מזיק לסביבה פי 3 מלאכול בשר אוף טופיק 15
א מחקר - זקוקה לעזרתכם להשתתפות במחקר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
ע מחקר של בנק ישראל על העלאת המס על הבורסה ל-25% שוק ההון 45
זאב מחקר מדעי על חתונות. אוף טופיק 124
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
ק modern protfolio theory ו CAPM שוק ההון 18

נושאים דומים

Back
למעלה