• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחושת ביטחון מדיירים עתידיים

• פותח הנושא פותח הנושא hommie
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
העדפה לזוגות, בייחוד זוגות עם ילדים (סתם מניסיון אישי שלי, לא כולם מסכימים איתי)
ממש לא מסכים איתך.
אם תגיע לבית משפט כדי להוציא אותם מהדירה, כשיש ילדים בתמונה הרבה יותר מסובך, גם מול בית המשפט וגם מצפונית כמובן,
לגבי זוגות, ברור שככל שיש יותר כסף שנכנס לבית אז יש יותר סיכוי שישלמו שכר דירה, אבל מספיק שאחד מבני הזוג מרוויח יפה וכשיש מריבה הוא חוזר להורים שלו ואתה נשאר מול שוקת שבורה, לפעמים עדיף רווק מסודר שמעולם לא נכנס למינוס...

תוסיף ערבות בנקאית על סך 2-3 חודשי שכירות. וגם שטר בטחון על סך 40 אשח. הדרישה לערבות בנקאית סיננה לי 2 שוכרים שנראו סבבה עד ששמעו עליה. כמו כן, אל תסכים להעברה בנקאית לתשלומים. רק צ׳קים
ערבות בנקאית זה לא אומר שהם מעמידים 2-3 חודשי שכירות ?
לא לכולם יש אפשרות כזו, בטח שמדובר בקריות ולא בתל אביב.לא?

תודה

ערבות בנקאית זה לא אומר שהם מעמידים 2-3 חודשי שכירות ?
לא לכולם יש אפשרות כזו, בטח שמדובר בקריות ולא בתל אביב.לא?

תודה
אם אין להם מרווח נשימה של 8000-10000 שח, אז זה יותר סיכון מבחינתך כי הם פחות יציבים פיננסית. הצד הסוציאליסטי שבי מצטער על זה שבדכ זה גם עובד הפוך - מדיירים חלשים ברמת סיכון יותר גבוהה בדכ לוקחים יותר בטחונות.

טריק אחר שאנשים עושים, כדי למצוא מי הם שוכרים יותר יציבים, הוא לבקש לשלם כל 3 חודשים, או/ו לבקש את החודש האחרון מראש. בכל מקרה לא הייתי מתפשר על פחות מ5000 שח ערבות. זה בערך המחיר של לצבוע היום דירה.

אם הם ישאירו אצלך ערבות כזו, זה מבטיח לך שהם ישתדלו להשאיר נקי ומסודר אחריהם.

אבל יש כאן גם עניין של היצע וביקוש. אם יש המון היצע אז כמובן שתצטרך להתפשר. לא יודע מה המצב בקריות.

אני לא מסכים שדרישת ערבים לא שווה כלום.
קודם כל יש אנשים שלא מסוגלים להביא ערבים בכלל, ולכן זה כלי סינון טוב כי אדם שלא מסוגל למצוא ערבים הוא לא אדם נורמטיבי. מאדם כזה יידרשו ערבויות וביטחונות גבוהים יותר, כמו בדיקת רקע מעמיקה יותר, תשלום מראש של שכר הדירה ופיקדון מזומן גבוה.
יש גם אנשים שמסוגלים להביא ערבים מצוינים כמו קרובי משפחה עובדי מדינה שיתקשו להתחמק מתשלום.
אפשר להחתים את הערבים על ערבות אוואל לשטר חוב עם פטור מכל החובות החוקיות המוטלות על מחזיק בשטר, זו ערבות שטרית שמאפשרת לפנות ישר להוצאה לפעול נגד הערבים בלי למצות קודם את ההליכים מול החייב העיקרי.
שטר חוב עם ערבות אוואל של קרובי משפחה עם פטור מחובות חוקיות, אפילו בסכום קטן, זה מנוף לחץ מצוין שלפעמים שווה הרבה יותר מפיקדון מזומן בסכום גבוה.
אפשרות אחרת היא להחתים את הערבים בעצמם על שטר חוב או לקחת מהם צ'ק ביטחון, גם אותם אפשר להגיש ישר להוצאה לפועל.

יש צד שני למטבע,
אני הייתי עם בעל דירה (מוטרף), שמעבר לזה שנכנס לי לדירה על ימין ועל שמאל לעשות ביקורות כמו רס"ר בצבא (וצילם אותה ללא רשות), גם הביא מישהו שיצבע ויסייד אותה (לפני סוף חוזה!), כשכל הדברים שלי שם, הפקיד את הצק הביטחון שנתתי לו (על 15 א"ש אם אני זוכר נכון) ולקח אותי לבית משפט על זה.
כמובן שהשופט גלגל אותו מכל המדרגות, ולמזלי ביטלתי את צק הבטחון לפני שהוא הספיק להפקיד אותו, אבל זה גרם לי להיות יותר סקפטי בנוגע למה שאני מסכים לו במעמד חתימת חוזה (בתור שוכר "מעולה" ואחראי, עם עבודה יציבה ותזרים טוב, כמו שאני מניח שאתם יכולים לתאר לעצמכם).

אני מניח שבמקרה הזה False positive יותר מסוכן מFalse negetive, ועדיף להפסיד כמה שוכרים טובים מאשר להכניס שוכר בעייתי, אבל זה גם משהו לקחת בחשבון.

יש צד שני למטבע,
אני הייתי עם בעל דירה (מוטרף), שמעבר לזה שנכנס לי לדירה על ימין ועל שמאל לעשות ביקורות כמו רס"ר בצבא (וצילם אותה ללא רשות), גם הביא מישהו שיצבע ויסייד אותה (לפני סוף חוזה!), כשכל הדברים שלי שם, הפקיד את הצק הביטחון שנתתי לו (על 15 א"ש אם אני זוכר נכון) ולקח אותי לבית משפט על זה.
כמובן שהשופט גלגל אותו מכל המדרגות, ולמזלי ביטלתי את צק הבטחון לפני שהוא הספיק להפקיד אותו, אבל זה גרם לי להיות יותר סקפטי בנוגע למה שאני מסכים לו במעמד חתימת חוזה (בתור שוכר "מעולה" ואחראי, עם עבודה יציבה ותזרים טוב, כמו שאני מניח שאתם יכולים לתאר לעצמכם).

אני מניח שבמקרה הזה False positive יותר מסוכן מFalse negetive, ועדיף להפסיד כמה שוכרים טובים מאשר להכניס שוכר בעייתי, אבל זה גם משהו לקחת בחשבון.

ביטול צ'ק הביטחון יכול לעלות לך בהוצאה לפועל. מניח שהטענה שלך צודקת כך שהוא העדיף לא להגיע למשפט או להפעיל הוצאה לפועל אך בהחלט יכול להיות לא נעים ההתעסקות...

יש דרך בה המשכיר לא יוכל להשתמש בצ'ק הביטחון ללא אישור בית המשפט?

הפיכת חתימת ערב על חוזה שכירות לכסף מזומן שיכסה חוב של דייר היא תהליך ארוך ומתיש, ופתאום הערב המושלם מסכן ואין לו כסף (באמת או לצורך העניין) , ובסופו של יום שופט רחמן בן רחמן יבקש מכם להתגשר/להתפשר ותוותרו על הרבה כסף בדרך, אחרי ששילמתם גם לעורך דין ולהוצלפ ולדואר ועוד ועוד כספים שלא תראו בחזרה. ואת יתרת החוב שכן הצלחתם לחלץ תקבלו מהערב היותר מוצלח בתשלומים של 200 שח לחודש למשך כמה עשורים. בהנחה שהוא לא יפסיק לשלם אחרי שנה ואז תיכנסו גם איתו לסרט תורכי חדש, דומה מאד בעלילה לסרט הראשון.
אני מבקש שני ערבים (לא מאותה משפחה) ומבקש מהם תלוש שכר או הוכחת יציבות פיננסית אחרת.

ממש לא מסכים איתך.
אם תגיע לבית משפט כדי להוציא אותם מהדירה, כשיש ילדים בתמונה הרבה יותר מסובך, גם מול בית המשפט וגם מצפונית כמובן,
לגבי זוגות, ברור שככל שיש יותר כסף שנכנס לבית אז יש יותר סיכוי שישלמו שכר דירה, אבל מספיק שאחד מבני הזוג מרוויח יפה וכשיש מריבה הוא חוזר להורים שלו ואתה נשאר מול שוקת שבורה, לפעמים עדיף רווק מסודר שמעולם לא נכנס למינוס...
זוג ללא ילדים עם עבודות מסודרות זה מן הסתאם סיכון נמוך יותר וזה היה אחד השיקולים שלי בקניית הדירה.

מצד שני, שוכרים יציבים עם בטחונות טובים גם מקבלים שכר דירה בהתאם (וזה אני אומר גם בתור שוכר)

לשים בחוזה סעיף לפיו הפרה מהותית של החוזה על ידי הדיירים, מאפשרת לך לנתק חשמל, מים.

זה חוקי בכלל לנתק חשמל ומים לדירה, גם אם הדייר מסרב לשלם ?

זה חוקי בכלל לנתק חשמל ומים לדירה, גם אם הדייר מסרב לשלם ?
הבעיה תהיה של חברת החשמל וחברת המים
רק צריך לוודא שבעל הדירה העביר את החשבונות על שם השוכר

לשים בחוזה סעיף לפיו הפרה מהותית של החוזה על ידי הדיירים, מאפשרת לך לנתק חשמל, מים.
עצת אחיתופל.
זה סעיף לא חוקי שמימוש שלו רק יכניס את בעל הדירה לצרות.
העניין הזה נידון בהמון המון משפטים ותמיד בעל הדירה הפסיד ואף הוכרח במקרים רבים לשלם פיצויים.

ביטול צ'ק הביטחון יכול לעלות לך בהוצאה לפועל. מניח שהטענה שלך צודקת כך שהוא העדיף לא להגיע למשפט או להפעיל הוצאה לפועל אך בהחלט יכול להיות לא נעים ההתעסקות...

יש דרך בה המשכיר לא יוכל להשתמש בצ'ק הביטחון ללא אישור בית המשפט?
הוא הגיע למשפט, והשופט דחה את הטענות שלו

האמת שהעצה לגבי ביטול חשמל ומים היא באמת בעייתית כי אני גם מכיר שזה לא חוקי ויכול לסרבל את בעל הדירה. הדבר האחרון שאתה רוצה זה לתת לפולש נקודות נגדך

עצת אחיתופל.
זה סעיף לא חוקי שמימוש שלו רק יכניס את בעל הדירה לצרות.
העניין הזה נידון בהמון המון משפטים ותמיד בעל הדירה הפסיד ואף הוכרח במקרים רבים לשלם פיצויים.
הפעלתי סעיף כזה בשביל קרוב משפחה, כתבתי על זה כאן בפורום. איפה זה נידון ואיפה בעל הדירה חויב לשלם פיצויים?

לצערי לא מוצא כלום על אף אחד מהמועמדים הפוטנציאליים ברשת... )-:

הם לא מסרבים להביא ערבים, ת"ז, תלושי שכר ...
גם עליי לא תמצא כלום ברשת…ואני הבנאדם הכי אמין, הכי מחושב , שגר כבר 15 שנים באותו בית
והלוואי על כל בעלת בית, דייר כמוני…….נו אז מה??
אני חייב שיהיו עליי איזכורים בגוגל או באינסטגרם ? מה אני “נעה קירל” או “אייל גולן”!?

הפעלתי סעיף כזה בשביל קרוב משפחה, כתבתי על זה כאן בפורום. איפה זה נידון ואיפה בעל הדירה חויב לשלם פיצויים?
רשמתי בפירוש, נידון בהרבה משפטים.
אתה יכול לגלגל או ללכת לתולעת המשפט/תקדין וכו'..
הנה דוג':

אני לא מסכים שדרישת ערבים לא שווה כלום.
קודם כל יש אנשים שלא מסוגלים להביא ערבים בכלל, ולכן זה כלי סינון טוב כי אדם שלא מסוגל למצוא ערבים הוא לא אדם נורמטיבי. מאדם כזה יידרשו ערבויות וביטחונות גבוהים יותר, כמו בדיקת רקע מעמיקה יותר, תשלום מראש של שכר הדירה ופיקדון מזומן גבוה.
יש גם אנשים שמסוגלים להביא ערבים מצוינים כמו קרובי משפחה עובדי מדינה שיתקשו להתחמק מתשלום.
אפשר להחתים את הערבים על ערבות אוואל לשטר חוב עם פטור מכל החובות החוקיות המוטלות על מחזיק בשטר, זו ערבות שטרית שמאפשרת לפנות ישר להוצאה לפעול נגד הערבים בלי למצות קודם את ההליכים מול החייב העיקרי.
שטר חוב עם ערבות אוואל של קרובי משפחה עם פטור מחובות חוקיות, אפילו בסכום קטן, זה מנוף לחץ מצוין שלפעמים שווה הרבה יותר מפיקדון מזומן בסכום גבוה.
אפשרות אחרת היא להחתים את הערבים בעצמם על שטר חוב או לקחת מהם צ'ק ביטחון, גם אותם אפשר להגיש ישר להוצאה לפועל.
אז תן לי לחדש לך!
אני עם הון של 1.4 מיליון (נכון להיום… תודה לאל)
אני עובד בעבודה מסודרת , מרוויח סבבה,
איש נעים הליכות (מעולם לא הייתי בבית משפט, מעולם לא קיבלתי אפילו דו״ח מהמשטרה
ואני כבר לא צעיר)…
אני גר בדירה הנוכחית כבר 14 שנים….
אבל מה לעשות… אין לי להביא ערבים.
פשוט אין לי את מי להביא.

מה זה אומר שאני ״לא נורמטיבי״??
שאני ״בנאדם מסוכן ומועד לפורענות״?

למזלי,כאמור, אני שוכר את אותה דירה
כבר 14 שנים….ולכן, כל נושא ״הערבים״
לא רלוונטי…
אבל אני בהחלט חושש מהרגע שבו אחליט
לעזוב את הדירה הזו , לדירה אחרת
ואז אתקל באנשים כמוך שפשוט מלכתחילה
ישפטו אותי על לא עוול בכפי
ואולי יגרמו לי למפחי נפש למצוא קורת גג עבורי.

חבל

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז תן לי לחדש לך!
אני עם הון של 1.4 מיליון (נכון להיום… תודה לאל)
אני עובד בעבודה מסודרת , מרוויח סבבה,
איש נעים הליכות (מעולם לא הייתי בבית משפט, מעולם לא קיבלתי אפילו דו״ח מהמשטרה
ואני כבר לא צעיר)…
אני גר בדירה הנוכחית כבר 14 שנים….
אבל מה לעשות… אין לי להביא ערבים.
פשוט אין לי את מי להביא.

מה זה אומר שאני ״לא נורמטיבי״??
שאני ״בנאדם מסוכן ומועד לפורענות״?

למזלי,כאמור, אני שוכר את אותה דירה
כבר 14 שנים….ולכן, כל נושא ״הערבים״
לא רלוונטי…
אבל אני בהחלט חושש מהרגע שבו אחליט
לעזוב את הדירה הזו , לדירה אחרת
ואז אתקל באנשים כמוך שפשוט מלכתחילה
ישפטו אותי על לא עוול בכפי
ואולי יגרמו לי למפחי נפש למצוא קורת גג עבורי.

חבל
תחשוב שאתה בעל דירה - מצד אחד יש זוג עם עבודות מסודרות וערבים, ומצד שני אדם שמעיד על עצמו שהוא נורמטיבי. למי תעדיף להשכיר?

בתור שוכר במצבך, אפשר בקלות להציע לבעל הדירה להחליף את גובה הערבות המבוקשת מהערבים, בערבות בנקאית/צ'ק בנקאי/מזומן שיופקד בקרן כספית. נכון, זה יעלה לך קצת יותר, אבל ישים אותך בעדיפות על פני מי שמוכן לתת גם עשרה ערבים.

נושאים דומים

Back
למעלה