• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תוספי תזונה - גימיק צרכני או הכרח ב 2018?

בת העמק, יש לקחת את ההרגשה האישית בערבון מוגבל
מסכימה עם זה. הכל בערבון מאד מאד מוגבל. בכל מקרה, דוגמאות אנקדוטליות יש לכאן ולכאן אז חבל להתחיל לפרט. יש לא מעט כשלונות של טיפולים ממוסדים לצד הצלחות וכן גם הצלחות וכשלונות בניסוי וטעיה אישיים.
מה שאני מנסה להגיד כאן זה ש: אני פועלת ביומיום לפי הרעיון שתזונה, שתיה, מצב נפשי מתמשך, איכות השימוש בגוף ואיכות האוויר שאנחנו נושמים הם היוצרים את הבריאות או החולי האישי שלנו בהתבססות ובהסתנכרנות על המצע הגנטי האישי הפרטי. היות והמדע אינו יכול לבחון תרופות על בסיס אישי (בינתיים?) אז אני יכולה להחליט אם כן או לא לנסות את מה שהמדף הזה מציע אבל לעולם לא אתייחס לזה כאורים ותומים בקשר לגוף הפרטי שלי.
*ואחרי שאמרתי את זה- אני מזכירה שאני מעשנת כבדה וחובבת שוקולדים (לאו דווקא מריר 85%) ושאין לי רצון להקדיש זמן מיותר בענייני חולי. אפשר לחיות עם קצת כאבים כרונים וקצת חולשה בלי שזה יפריע להנות ממה שהחיים מציעים ומהאתגרים הנחמדים. התעסקות בכל פיפס של מצוקה גופנית/נפשית יכולה לנבוע
מחרדות מיותרות ודווקא הייתי מציעה להתחיל בלטפל בהן.

• אהבתי
Reactions: Roi
קראתי את המחקר הזה והיה לי קשה להתייחס אליו ברצינות - לקחו 20 אנשים וחילקו אותם ל 3 קבוצות כולל קבוצת ביקורת? אי אפשר להסיק מזה כלום.
אפשר להגיע למובהקות סטטיסטית גם עם 20 אנשים, זה תלוי בנתונים שנמדדו.

נושא מעניין!
הייתה תקופה שחפרתי על זה בעבר, על דעת עצמי ובאופן עצמאי, וחפרתי לעומק כמיטב המסורת האישית שלי. הגעתי למסקנות שהן נכונות לי.
מה שלא נכון רק לי, אלא לכלל האוכלוסיה הוא שגיליתי המון המון בלבול, חוסר החלטיות, חוסר אחידות אצל הרופאים, הטעיות או על סף ההטעיות המכוונות של הציבור ע"י יצרנים ומשווקים, כי איך אומרים חז"ל - "בלבל את האויב".
נו, אז דור דורים קרא לי והנה השנקל [הארוכים כתמיד] שלי.

1. גימיק צרכני או הכרח?
גם וגם.
הכרח - אם ישנו מחסור מוכח ורפואי בוויטמין ו/או במינרל מסויים (שלל בדיקות מעבדה למיניהן, בדיקות דם למשל).
אין מה להתעסק עם מיקו.
חסר? אז מתספים לטווח הקצר או שעושים שינוי רציני (תזונה, פעילות גופנית, הפסקת עישון, חשיפה לשמש וכו').
גימיק - אם אתם סתם רוצים לתת קונטרה, להרגיש יותר "בריאים", לחזק את המחוזק, למנוע איזושהיא מחלה שאתם מפחד לקבל (רפואה מונעת). במקרים כאלו לא רק שזה גימיק, אלא יש אינדיקציות לכך שזה אפילו מזיק (!) , למשל במקרה של עודף בוויטמין A (מאמר נחמד מאוד ופשוט לקריאה יחסית שאני ממש ממליץ לקרוא).
תתפלאו, אבל גישת ה"לא יועיל לא יזיק" לא עובדת במקרה הזה (!). וזו הגישה שהרוב המוחלט של הציבור לוקה בה.
כשאתם מתספים ומאביסים את הגוף המאותגר ממילא שלכם ב- 1mg של משהו, ללא שום סיבה טובה והגיונית פרט לתחושה או הרגשה או לא יודע מה - אתם יכולים להזיק לו ומתחילות להצטבר פה ושם ברקע שלל עדויות להשפעות הגורעות הללו.
אם אתם אוכלים מאוזן, מגוון, "בריא", הגיוני, ראוי, לא מעובד, לא ממפעלים, לא מפוצץ בסוכרים ומלחים, ובעיקר תזונה שיכולה להחשב כנורמלית - אתם כנראה שלא בבעיה ולחא צריכים שום חיזוק רק כי ככה אתם "מרגישים".
אבל ברור לכולנו שהרבה יותר קל למוח שלנו לומר לעצמו "אני אקח מולטיוויטמין" עבור כל מה שחסר וככה ארגיש טוב, מאשר באמת להקפיד על תזונה טובה ואיכותית.
הלאה.

2. פלצבו (לא שוכחת!)
בין 30-50% סיכוי שהרגשתך תשתפר מעצם העובדה שהכנסת גלולה לפה.
אי אפשר לזלזל או לשכוח לרגע את האפקט הזה, שיש אומרים שהוא חי וקיים ויש הטוענים שהוא מיתוס.
זה מאוד תלוי על מה בדיוק מדברים, מה התרופה, מה הכאב או המחלה, ומה הרקע של האדם.
הלאה.

3. מה לרופאים ולעצות על תזונה?
מבלי לזלזל (!), ד"ר לרפואה הוא לא ד"ר "אמיתי" (= Ph.D), הוא MD שזה סוג של תואר מקצועי "מוסכניק של בני אדם" ולא אקדמי.
לא הייתם מצפים מ"מוסכניק של בני אדם" שיתחיל לדבר על רמת האוקטן בדלק ואיך מזקקים אותו. אני לא.
רופאים מבינים בתרופות, לא בתוספי תזונה. ואת זה לא אני אומר, ועם זה אני בהחלט מסכים.
למה אני בוחר לתזכר את זה?... משום שהציבור מסרב לדעת (אף אחד גם לא יספר לו) שסטודנטים לרפואה, רופאים לעתיד, עושים בסה"כ 3 שנים פרה-קליניות אקדמאיות מלאות, כלומר 3 שנות לימוד "אמיתיות" שלאחריהן הם מקבלים תואר בוגר ב"מדעי הרפואה". לאחר אותן שנות לימודים פרה-קליניות, סטודנטים לרפואה עושים 3 שנות לימוד קליניות שהן הרבה פחות אקדמאיות (אבל עדיין כן, לא צריך ללכלך), הרבה פחות לימודיות, הרבה יותר מכל מה שקשור לאדם ומחלות ומחלקות וביקורים ותיזוזים ולימוד בשטח, ובהן הרופא לעתיד נמצא הרבה יותר בשטח ומתנסה הרבה יותר מעשית, כך שהפן האקדמי גרידא די זז הצידה. לאחר מכן סטאז' של שנה והתמחות.
מסקנה? - לא מדובר פה בדוקטורט אמיתי (לא נכתב כזלזול! זו פשוט עובדה). לא מדובר פה באדם שלמד 8-10 שנים את התחום/מקצוע והתמחה ספציפית בנושא מאוד מאוד צר ומסויים עד רמת הקוף של המחט... Ph.D שלקח נושא אחד וליווה אותו מהתואר הראשון כבסיס, אל התואר השני כתחום עניין והתמקצעות ואל התואר השלישי כתחום התמחות... כשד"ר לרפואה מתנבא על נושאים שהם לא רפואה "אמיתית" (מחלות? אנטומיה? גוף האדם מן הסתם? כירורגיה ואיברים ומה לא...), צריך לקחת את זה עם מעט ביקורת וספקנות. לא אומר שלא להקשיב לו או לבטל אותו, ברור שלא, אבל כן לחשוב מה ומאיפה ולמה.
תזונה משפיעה על הכל, ורופאים לומדים מעט מאוד תזונה, זה כל מה שאני אומר.
לא בא חס וחלילה להפחית מערכם של רופאים או מערכם של לימודי הרפואה (למה מי אני בכלל?), ואני יודע שיש פה בפורום כמה וכמה סטודנטים לרפואה. הם יכולים למחות בתוקף ולקרוא לי שרלטן או להתוודות ולומר את מה שהם חווים וחוו מתקופת הלימודים שלהם.
מבחינת ידע נטו והתמחות לגבי תזונה ספציפית - כל בוגר תואר שני במדעי התזונה אמור לדעת ולהבין יותר טוב את רוב מה שקשור לתזונה מאשר דוקטור MD שעשה בנושא קורס אחד או שניים או שלושה וכמעט ולא התעסק עם זה אחר כך יותר מדי (אין לי חשק להיכנס לסילבוס ולברר את זה), אולי השתלמות ואולי אפילו קרא כמה מאמרים (מסייג החוצה ד"רים שמתעסקים בתחום התזונה ישירות).
הלאה.

4. כסף מניע את העולם - פרסום, שיווק, מיתוג, נישת שוק.
שוק הוויטמינים ותוספי התזונה בארה"ב לבדה הגיע בשנת 2010 ל- 28 מיליארד דולר (50% ומעלה מהאמריקאים משתמשים בהם). בשנת 2015 הוא כבר הגיע לסביבות ה- 50 מיליארד דולר.
מעריכים שבשנת 2024, ממש עוד כמה שנים מעבר לפינה, הוא יגיע לסביבות ה- 280 מליארד דולר... טוב נו, אז מעריכים.
שימו לב שמדובר ברוב הפעמים בשוק משותף - וויטמינים + תוספי תזונה (=גם נוגדי חמצון וכו')... בתוספי תזונה, שזו הגדרה רחבה, אני מניח שגם אבקות חלבון (מכון כושר) ומגה-גלופלקס (תרופה אלק) וגם כלורולה ומה לא הם גם תוספי תזונה.
45% מהישראלים משתמשים בתוספי תזונה. שוק שמגלגל מיליארד שקל בשנה.
זה הרבה כסך? זה מעט כסך? זה ימבה או כלום כסף?... איפה זה עומד?
דבר איתי במספרים.
שוויו של שוק הקפה העולמי, אחת הסחורות הנדרשות ביותר בעולם, שרק נפט גולמי עוקף אותה (הייתם מאמינים? מקום שני אחרי נפט!), היה בשנים ב-2014-2015 מעל 100 מליארד דולר. יותר מגז טבעי, זהב, נפט, סוכר ותירס. אפשר לקרוא את זה בעוד כמה מקומות.
אז 50 מיליארד על וויטמינים+תוספי תזונה רק בארה"ב לבדה בשנת 2015, לעומת 100 מליארד של שוק הקפה העולמי בכל העולם כולו ב- 2014-2015.
גם אם השוותי עט פיילוט לעיפרון, אתם מבינים לאן זה הולך...
מפרסמים מנסים להמציא ולמצוא נישות ומקום לאן לזרוק את הסחורה שלהם כל הזמן. על זה קפיטליזם בנוי. למצוא שוק למוצר. קודם לפתח את המוצר ואחר כך למצוא לו שוק - גם זו גישה.
אין לי כח לחפור על זה, צריך גם להפעיל את השכל לבד ואפשר לכתוב על זה עוד המון וזה יאריך את התשובה עד אין סוף.
רק שימו לב כמה הציבור חושב שוויטמינים/תוספי תזונה הם דבר מוכח ורפואי. עד כמה רופאים בעצמם ממליצים עליהם בגישת ה"לא יועיל לא יזיק".
וכמה פרסומות... וכמה הטעיות על סף החוקיות... והטעיות על סף השקר... והבטחות ונפלאות וניסים משעל...
כולנו מושפעים מפרסומות. מהגישה של החברה למה שמפרסמים לה. גם האדם המיודע והערני ביותר לא יוכל להתחמק מכך.
פעם תוספי תזונה היו בעיקר לקשישים, סתם זקנים ונשים בהריון. ממש ככה.
היום גם צעירים ובריאים, פעילים או עושי ספורט, אוכלי כל ואוכלי הכל גם נוטלים.
הלאה.

5. הוויטמינים כהיסטוריה של הצלחות.
היסטורית, וויטמינים קיבלו מעמד של אלים מרפאי תחלואה ותמותה, מחיי נפש ומשובבי לב. היום אנחנו נהנים מהשאריות המוצקות של ההיסטוריה של הוויטמינים, ומרגישים אותה בכיסינו המצומקים.
עברו בסה"כ 50 שנים...
אלו היו חומרי קסם שלעיתים קרובות ריפאו כמעט לחלוטין מצבי תחלואה אמיתיים (סימפטומים חמורים ולא סתם "כאבי ראש")) ושיפרו את חייהם של המונים ברמת הקהילה/אוכלוסיה, שנמצאות בלא ידיעתן במצבים של חוסר תזונתי חמור.
הוויאגרה של החזרת החיים לבן האנוש דרך הקיבה או דרך הזריקה.
הכוונה שהיתה שם מחלה שלא ידעו למה היא, או שכן ידעו, והנה בולעים כדור או מזריקים זריקה והבעיה נפתרת... הלוואי על כל מחלה כדור כזה.
מחלת הברי-ברי (מחסור בוויטמין B1 והתינוקות של רמדיה), מחלת הצפדינה (מחסור בוויטמין C), מחלת הפלגרה (מחסור בוויטמין B3).
את ההיסטריה המודרנית יותר סביב ההיסטוריה של הוויטמינים, , לקראת אמצע המאה, אפשר בהחלט לייחס ללינוס פאולינג. זוכה פרס נובל, פעמיים, שכשהוא אומר וויטמין C, ומראה שוויטמין C, אז כל העולם כמעט התלהב מוויטמין C... אח"כ התברר שהמתודיקה של הניסויים שלו הייתה גרועה. הוא היה כימאי קוואנטי מהטובים שהיו ושקיבל פרס נובל כהכרה על כך, אבל ניסויים בבני אדם לא היו הצד החזק שלו.
בעבר, כשניסו לברר מה גורם למחלות, ותמיד ניסו, הגיעו לכל מיני ארחי פרחי ושאר ירקות. ליחה, חום קור, הכח הצהוב, הכח החלש... כל מיני משחות ותרחיפים ושיקויים. מעט מאוד הצלחות.
ואז הגיעו החיידקים ורוברט קוך... וההשפעה שלהם על תחלואה, שהייתה גילוי מרעיש בסביבות 1900 לערך, הוכחה כמעל לכל ספק וכאחד מהגילויים המרעישים ביותר שהמין האנושי זיהה, לא פחות. הנה גורם למחלה, הנה הוא, ועכשיו נדע לפחות את מה לתקוף.
כמעט כל מחלה ניסו לייחס לאיזשהוא גורם (כשהכוונה לחיידק כלשהוא), או מיקרוב או משהו שיכול להסביר... תארו לכם כמה מפתיע היה שלימון אחד ביום יכול לרפא מחלה?
או קצת שמש?
הלאה.

6. תוספי תזונה וויטמינים שכן עובדים בוודאות.
חומצה פולית (וויטמין B9) לפני הריון ובמהלך ההריון - הטענה היא שלא מקבלים מספיק ממנה ממקורות המזון היום. לא יודע מה עשו בימי הביניים.
וויטמין D לתינוקות - בגלל ההגבלה על חשיפה לשמש כי הם צעירים מדי וגם בגלל שהורים היום הם לחוצים תחת.
וכו'.
וויטמין B12 לטבעונים - כי הם לא אוכלים בשר והוויטמין הזה קיים בצורה נאותה ומספקת וקלה לספיגה רק בבעלי חיים (=בשר) וקצת בביצים ובחלב.
סידן למבוגרים - במיוחד כאלו עם חשש או התחלה של התדלדלות עצם.
פחות או יותר זה הכל...

7. שורה תחתונה וסיכום.
- האם נוגדי חמצון באמת עוזרים?
אמ;לק - לא ממש, או לא בכלל. אגב, ויטמין C הוא נוגד חמצון.
מחקרים על עכברים הראו שנוגדי חמצון גורמים לשגשוג של סרטן ריאות.
- כורכום: תרופה מועילה או רק תבלין?
אמ;לק - לא תרופה, בעיקר תבלין אם לא רק. גימיק. גם השילוב שלו עם פפרין (פלפל שחור) לא הוכח כמועיל דיו.
אישית, כשאני מכין חביתה או ביצה מקושקשת, אני מפציץ אותה בכורכום ובפלפל שחור, בהגזמה רבה. אבל רק כי זה טעים לי :lol:
- אומגה 3 - לא הוכחה כיעילה לטיפול במחלות לב (קרדיוווסקולריות), מצד שני גם לא הוכחה כמזיקה.
שמים דגש על היחס שבין אומגה 3 לאומגה 9 בתזונה, ומגלים כל מיני דברים כמו שיחס לא מאוזן יכול לגרום להשמנה.
- יש עוד המון תוספים, לא מתכוון לעבור אחד אחד.

לא דיברתי על התוספים שמוסיפים לתוספי התזונה על מנת להפוך אותם לגלולות ולייצב אותם. נניח משהו כמו טיטניום דיאוקסיד שאין איתו שום בעיה כלל. אבל אני רק מציין את האולי לא ברור מאליו.
לא דיברתי על חברות תוספי התזונה שאינן מפוקחות כמו חברות התרופות, וכמעט אין רגולוציה על תהליך הייצור מעבר ל- GMP בסיסי. ואני אישית יודע מה זה אומר.
לא דיברתי על פרוביוטיקה, זה נושא לדיון אחר (אמ:לק - כן קצת עוזרת, אבל עדיין לא באופן שהוא conclusive, ועדיין לא ברמה שהיצרנים שלה שואפים שתעזור... בכל אופן, אקטימל ודומיו זה בעיקר עבודה בעיניים).

שורה תחתונה - אני לא אקרא לזה גימיק, אבל אין הוכחות חותכות במצבים שאין חוסר תזונתי.
זה פשוט לא עובד וזה באמת שמעולה בעיקר לכיס של היצרנים.
זה לא רק שמעולה לכיס של היצרנים, זה מחזיק את אחד מהשווקים הכי מתפתחים וגדולים שיש לאדם המודרני להציע לעצמו.
קשה לקלוט את זה, קשה לקבל את זה, קשה להבין את גודל האינטרס, אולי אפילו את גודל השקר... אבל אין שום הוכחות חותכות לשום דבר.
לא וויטמין C, לא אומגה 3, לא וויטמין D, לא CoQ10, לא כורכומין, לא לשום מולטיוויטמין לאישה או לגבר... כלום.
ועדיין, כשאתם שותים איזה כדור מולטיוויטמין או אומגה 3 -אתם מרגישים טוב עם עצמכם (רק מניח) כי אתם מביעים איזשהוא סוג של טיפול עצמי (Self Caring).

קשה למדענים רציניים לבוא ולצעוק "זה לא עובד! תפסיקו לקנות מטומטמים!" כמו במקרים אחרים שיודעים שזה מזיק (לא חסר כאלו - קוקה קולה, עישון, יחסי מין עם כספומטים).
כל ניסוי בנוי ממתודולוגיה מסויימת, ותמיד אפשר לאתגר אותה ולחלוק ביקורת. והיום לכל אחד יש דעה.
מה גם שכל ניסוי שכזה מכוון להתוויה מסויימת, נניח ניסוי של אומגה 3 וההשפעה שלה על מחלות לב לא נותן שום מידע על אומגה 3 וההשפעה שלה על סרטן... תחשבו כמה התוויות יש לכל תוסף וויטמין. זה לא ייגמר לעולם.

הספיק לי לבינתיים :lol:
איפה כל תלמידי הרפואה בפורום שיתנו גם את האינפוט שלהם?

@ביולוג ירושלמי

קשור לא קשור לשרשור.
מה דעתך על כל כדורי ה anti aging כמו elysium pills.ובעצם כל תוספי NAD+ .

למטפל ברפואה תזונתית
מה זה אומר?
באיזה ידע הוא בדיוק מחזיק ומה סוג השרלטנות בה הוא אוחז או שאני סתם מעליב?

2. כמות הויטמינים והמינרלים בפירות ובירקות שאנחנו צורכים יורדת משמעותית עם השנים, בחלק נמצא היום 1% מהויטמינים שהיו בהם בשנות ה 60. עשיתי מחקר אינטרנטי קצר בנושא ונראה שזה נכון. זה נובע מחידושים בחקלאות שכוללים יכולת להפיק יבול מאדמה "פחות איכותית", ומכך שהזנים ששרדו הפצה תעשייתית הם הזנים העמידים ביותר, לאו דווקא התזונתיים ביותר.
1% משנות ה- 60 נשמע לי קצת מוגזם, אבל נניח לזה...
מה קראת בנושא? תביאי קישור.
מההיכרות הקלילה והלא מעמיקה שלי בנושא (קורס בביוטכנולוגיה בחקלאות) - הדבר נכון בחלקו והוא נובע משיטות גידול שונות, סוג האדמה (או שאין אדמה כלל בגידול מנותק מצע) ובעיקר בעיקר בשל בחירת זנים (=השבחה קלאסית, לא GMO) לעמידות בטמפרטורות, מליחות, עקת יובש, שטפי אור ומזיקים על פני תכולת וויטמינים ומדדים שהם פחות חשובים לחקלאי (אותו מעניין בעיקר היבול בק"ג ליחידת שטח).
יש למשל עכשיו עגבניית שרי עם ליקופן כי מישהו החליט שזה יהיה שוס (ליקופן = אנטיאקסידנט בפרי העגבניה), למרות שאין עדויות לכך שהליקופן מצליח להוריד את אבקת החשמל מהפדחת של האגזוזטרה. גם החקלאים רוצים להצטרף לחגיגה של תעשיית תוספי המזון והוויטמינים על הכיס של הצרכן המבולבל וחרד המציאות וחלוף הזמן שרק רוצה בכל מחיר להישאר גם צעיר, גם בריא, גם יפה, גם רזה, גם חטוב, גם לא מקומט, גם בלי שיער לבן, גם עם שיניים לבנות, גם עם משכורת גבוהה וקביעות וגם חכם (כמה דרישות יש לאדם המודרני אללי!).
לדעתי מה שיותר שווה בעגבניות זה בכלל החומצה הגלוטאמית (=אומאמי יאמי יאמי!).

המסקנה לטענת המטפל: כדי להגיע לרמה אופטימלית של ויטמין C, צריך או לאכול 17 תפוזים ביום או לקחת תוסף. כלומר לדעתו, לא משנה כמה התזונה שלך בריאה ועשירה בירקות ופירות, צריך תוספים.
תתמקדי קודם בלאכול בריא, מאוזן ומגוון. ואחרי זה כל השאר. לא יודע מה הסיפור שלך ומה את עושה בסדר או לא בסדר ;)
בלהעשיר את התזונה שלך במה שצריך ולתת לגוף שלך הזדמנות להתאפס על עצמו.
זה אחלה לאכול מלא ירקות ובשר אורגני, אבל לא אחלה לשתות עם זה קוקה חרא. או לאכול כל יום חטיף. וכו'. הכוונה מובנת.
ואם לא, אז תקחי תוסף. מה שבא לך.
כך או כך, לפחות תעשי בדיקות דם ותראי מה באמת חסר ומה המצב. אני מקווה שלפחות תהליך האבחון הוא מקצועי וראוי.

אנקדוטה: אני תמיד רואה את כל אלו שעומדים מול מחלקת משחות השיניים בסופרמרקט/פארם. מביטים, מסתכלים, מרימים ליד וקוראים.
בוחרים בוחרים. מתלבטים מתלבטים. המשחה הזאת עם הזה, או המשחה הזו עם הזה...
ואז מתברר שהם מצחצחים שיניים פעם ביום רק בבוקר (בלילה יותר חשוב!). בלי מי פה (פחות חשוב). בלי חוט דנטלי (יותר חשוב מלצחצח שיניים, אפילו שהותננו על ידי התעשייה לטעם מנטה רענן בבוקר).
אז מה תעזור משחה ב- 25 ש"ח של המותג של הביוקר עם פאייטים ונצנצים והבטחה להגנה של 24 שעות כולל שירות Room Service עד הבית?
(אני קונה את האורביטול הכי זולה ונלחם עם עצמי כל יום מחדש על לצחצח לפני השינה).

תודה ביולוג ירושלמי. מעניין.
לא יודע מה עשו בימי הביניים.
פשוט מתו. בימי הביניים היו המון גורמים למומים ולתמותת תינוקות. מחסור בחומצה פולית ניבלע בשאר הסיבות
וויטמין D לתינוקות - בגלל ההגבלה על חשיפה לשמש כי הם צעירים מדי וגם בגלל שהורים היום הם לחוצים תחת.
זה לא דבר חדש. גם אני קיבלתי כתינוק ״למניעת רככת״. אגב- הורים היום לחוצים תחת קשור לירידה הדרסטית בתמותת ילדים. אם פעם 30% מהילדים מתו ולא היתה יכולת למנוע את זה, היום מצפים לאפס תמותה. גם ההסבר השתנה מ״רצון האל״ ל״הזנחה״.
גם החקלאים רוצים להצטרף לחגיגה של תעשיית תוספי המזון
חיובי בעיני. עדיף לקבל את הויטמינים מהירקות והפירות, ששם הכמויות ״רועשות״ והסכנה להרעלת יתר זניחה. מה גם שבמילה מפתחים מינים חדשים כל הזמן ומיגוון הויטמינים והמינרלים מושפע גם מהדישון והקרקע.

חיובי בעיני. עדיף לקבל את הויטמינים מהירקות והפירות, ששם הכמויות ״רועשות״ והסכנה להרעלת יתר זניחה. מה גם שבמילה מפתחים מינים חדשים כל הזמן ומיגוון הויטמינים והמינרלים מושפע גם מהדישון והקרקע.
רק לחזק את הטענה - מכיר gold rice?
לא משנה מה הטיעון של אדם נגד הנדסה גנטית, נגד ויטמינים, נגד קפיטליזם, מה שזה לא יהיה - אין שום טיעון שבעולם שמנצח מוות מיותר לחלוטין של מאות אלפי ילדים בשנה.

אין לי מושג מה זה o_o לא שמעתי על זה מעולם...
את NAD+ אני מכיר כנשא אלקטרונים בשרשרת מעבר האלקטרונים של הנשימה התאית, וגם את CoA.
אבל מהשאלה שלך ומגוגל זריז מאוד, אני יכול לומר בביטחון די מלא שזה חרטא גמורה.
חוצפה מצידי קודם כל כי אני לא מכיר שום מחקרים בנושא וגם לא המשכתי לחפור בגוגל ולחפש מידע מקצועי... אני לא מושלם.
אז למה אני כמו חמור קופץ בראש?
כי המחשבה הלא סבירה בעליל, שרכיב אחד בודד, שלובש צורה של מוצר אחד ויחיד, והוא בעל תכונות אנטי הזדקנות ברמה שמשפרת את המכלול כולה בצורה משמעותית מספיק כדי למכור את אותו המוצר במחיר שערורייתי, ושהיצרן של אותו מוצר מצהיר על כך קבל עם ועדה והבשורה מסרבת להתפשט לכלל המין האנושי כולו שרוצה להישאר צעיר ויפה ולא מזדקן לנצח ולא מתחיל להאביס עצמו במוצר הזה בכמויות, היא מחשבה חצופה של צרכנים פתיים.
אם היה פה משהו באמת, כולנו כבר היינו יודעים מזה במוקדם ולא במאוחר.
אני משאיר לך את המחקר בנושא. תעדכן.

בין אומגה 3 לאומגה 6*
גם | וגם :)
כל הנושא של היחס בין האומגות 3-6-9 נחקר עכשיו....
כבר ראיתי ב- iHerb שיש קפסולות שמציעות את האיזון "הנכון" ולא סתם קפסולות של אומגה 3 או שמן דגים וזהו.

פשוט מתו. בימי הביניים היו המון גורמים למומים ולתמותת תינוקות. מחסור בחומצה פולית ניבלע בשאר הסיבות
אה, כן זה ברור... הם גם לא ידעו שזה מה שחסר, בטח לא איך לתקן את זה.
זו סתם שפת הכתיבה המליצית שלי.

אגב- הורים היום לחוצים תחת קשור לירידה הדרסטית בתמותת ילדים. אם פעם 30% מהילדים מתו ולא היתה יכולת למנוע את זה, היום מצפים לאפס תמותה. גם ההסבר השתנה מ״רצון האל״ ל״הזנחה״.
אי אפשר להאשים אותם... לאדם המודרני יש הרגשה חזקה מאוד שבתור מין הוא כמעט כל יכול, הרגשה שמחלחלת מרמת המין לרמת האינדיבידואל שמגיע לרופא ומצפה/מקווה שיצליחו לתקן ולרפא אותו ולא משנה כמה חרא הוא או ההורים או הסביבה שלו זרקו עליו במשך השנים.
כמין, אנחנו בלתי מנוצחים חוץ מכמה אפיזודות של סרטן שעוד ננצח, איזה אבולה אחד שכבר ניצחנו כמעט (!) ופגעי מזג האוויר שכבר ניצחנו (בלא למות מהם ברמת העקרון ולהתגונן ברמה הכי גבוה).
הליברליזם מקדש חיי אדם בצורה כמעט מוחלטת ומעמיד אותם מעל הכל. זה מחלחל לכל מקום וההרגשה היא שאיבוד חיי אדם היא בלתי נסבלת כמעט בכל סיטואציה אפילו אם היא מוצדקת מבחינה טכנית.

עדיף לקבל את הויטמינים מהירקות והפירות, ששם הכמויות ״רועשות״ והסכנה להרעלת יתר זניחה.
זה פחות או יותר מה שכולם אומרים. שעדיף תזונה נכונה, מגוונת ואיכותית מאשר תוספים חיצוניים.
אבל המוח שלנו מתרץ לנו תירוצים.

נערך לאחרונה ב:

ממליץ לעקוב אחר מחקריו של פרופ' David Sinclair מאוניברסיטת הרווארד שמתמקדים ב-NAD. הטיפול מאפשר לגוף לרפא את עצמו ומגן בפני מחלות לב, סוכרת, סרטן, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס ועוד.

פרופ' סינקלייר העיד שהוא משתמש בטיפול על עצמו (ועל אביו) והצליח להוריד את הגיל הביולוגי שלו מ-58 ל-31 (!). ניסויים בבני אדם נערכים בימים אלה.
בקיצור, או שזאת הונאת המאה או שזאת פריצת הדרך של המאה. :lol:

נערך לאחרונה ב:
ממליץ לעקוב אחר מחקריו של פרופ' David Sinclair מאוניברסיטת הרווארד שמתמקדים ב-NAD. הטיפול מאפשר לגוף לרפא את עצמו ומגן בפני מחלות לב, סוכרת, סרטן, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס ועוד.

פרופ' סינקלייר העיד שהוא משתמש בטיפול על עצמו (ועל אביו) והצליח להוריד את הגיל הביולוגי שלו מ-58 ל-31 (!). ניסויים בבני אדם נערכים בימים אלה.
בקיצור, או שזאת הונאת המאה או שזאת פריצת הדרך של המאה. :lol:

אתה יודע שאפשר כבר לקנות כדורים כאלה מחברת elysium ? לזכרוני יש כמה עשרות זוכי פרס נובל שהביעו תמיכה פומבית במוצר. בנוסף הוא אושר FDA כמובן. למישהו יש נסיון/ חוות דעת בנושא?

אין לי מושג מה זה o_o לא שמעתי על זה מעולם...
את NAD+ אני מכיר כנשא אלקטרונים בשרשרת מעבר האלקטרונים של הנשימה התאית, וגם את CoA.
אבל מהשאלה שלך ומגוגל זריז מאוד, אני יכול לומר בביטחון די מלא שזה חרטא גמורה.
חוצפה מצידי קודם כל כי אני לא מכיר שום מחקרים בנושא וגם לא המשכתי לחפור בגוגל ולחפש מידע מקצועי... אני לא מושלם.
אז למה אני כמו חמור קופץ בראש?
כי המחשבה הלא סבירה בעליל, שרכיב אחד בודד, שלובש צורה של מוצר אחד ויחיד, והוא בעל תכונות אנטי הזדקנות ברמה שמשפרת את המכלול כולה בצורה משמעותית מספיק כדי למכור את אותו המוצר במחיר שערורייתי, ושהיצרן של אותו מוצר מצהיר על כך קבל עם ועדה והבשורה מסרבת להתפשט לכלל המין האנושי כולו שרוצה להישאר צעיר ויפה ולא מזדקן לנצח ולא מתחיל להאביס עצמו במוצר הזה בכמויות, היא מחשבה חצופה של צרכנים פתיים.
אם היה פה משהו באמת, כולנו כבר היינו יודעים מזה במוקדם ולא במאוחר.
אני משאיר לך את המחקר בנושא. תעדכן.

גם | וגם :)
כל הנושא של היחס בין האומגות 3-6-9 נחקר עכשיו....
כבר ראיתי ב- iHerb שיש קפסולות שמציעות את האיזון "הנכון" ולא סתם קפסולות של אומגה 3 או שמן דגים וזהו.

אה, כן זה ברור... הם גם לא ידעו שזה מה שחסר, בטח לא איך לתקן את זה.
זו סתם שפת הכתיבה המליצית שלי.

אי אפשר להאשים אותם... לאדם המודרני יש הרגשה חזקה מאוד שבתור מין הוא כמעט כל יכול, הרגשה שמחלחלת מרמת המין לרמת האינדיבידואל שמגיע לרופא ומצפה/מקווה שיצליחו לתקן ולרפא אותו ולא משנה כמה חרא הוא או ההורים או הסביבה שלו זרקו עליו במשך השנים.
כמין, אנחנו בלתי מנוצחים חוץ מכמה אפיזודות של סרטן שעוד ננצח, איזה אבולה אחד שכבר ניצחנו כמעט (!) ופגעי מזג האוויר שכבר ניצחנו (בלא למות מהם ברמת העקרון ולהתגונן ברמה הכי גבוה).
הליברליזם מקדש חיי אדם בצורה כמעט מוחלטת ומעמיד אותם מעל הכל. זה מחלחל לכל מקום וההרגשה היא שאיבוד חיי אדם היא בלתי נסבלת כמעט בכל סיטואציה אפילו אם היא מוצדקת מבחינה טכנית.

זה פחות או יותר מה שכולם אומרים. שעדיף תזונה נכונה, מגוונת ואיכותית מאשר תוספים חיצוניים.
אבל המוח שלנו מתרץ לנו תירוצים.
יכול להיות שזה שטויות.
שימ לב שיש לזה גב מדעי מאוד מרשים. מוזמן להיכנס לאתר של elysium או לאחד המחקרים של הרווארד כמו שהציגו למעלה.

מה קראת בנושא? תביאי קישור.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15637215

יש לי "מעי רגיז" אז יש גבול לכמות סיבים שאני יכולה לאכול. דוגמה לתפריט יומי +-, וגם כאן אני מותחת את הגבולות של מה שהבטן שלי יודעת להתמודד איתו:
בוקר: פיתה כוסמין מלא + פרוסת גבנ"צ 28% (בימים של בלגאן בבטן מוחלף בלחם לבן)
צהריים: אורז לבן + קישואים מבושלים בקרם קוקוס + כף וחצי עדשים אדומות (מעלה את הכמות לאט, בינתיים לא יכולה לאכול יותר). אם הייתי אצל ההורים באותו שבוע עדשים מוחלפים במנה בשרית - שניצל, קציצות, וכו'.
ערב: פיתה כוסמין + 2 ביצים + סלט גדול (עגבניה, גזר, מלפפון, רוקט, שמן זית, חומץ תפוחים)
נשנושים וחטאים מתחלפים לאורך כל היום: שקדים שאני מקלפת, שוקולד מריר, עוגת בראוני, כוס חלב ללא לקטוז, תה שחור, זיתים מקופסה, אספרגוס מקופסה, קצת יוגורט כבשים עם גרנולה תעשייתית.
תוספים: 300 מ"ג אומגה 3 ביום כי אני לא מסוגלת לגעת בדגים (ניסיתי רבות), לא יודעת אם הכרחי, 200 מ"ג סידן + D3 (הרגל מתקופה שלא נגעתי במוצרי חלב)

בבדיקות דם לא מופיעים לי חוסרים בויטמינים. מדי פעם קצת חוסר המוגלובין או TSH גבוה אבל זה משתנה בין בדיקות. פעם אחת חסרה לי חומצה פולית אז לקחתי תוסף לתקופה וזה הסתדר.

לא יודעת אם אני מקבלת מספיק ויטמינים ומינרלים - תלוי בתקופת הבטן. לעיתים המזון עובר במעיים יחסית מהר ;)

נערך לאחרונה ב:
נתקלתי בזה במקרה היום (כאן), וחייב לשים את זה פה:

Dp4loRmV4AAs1WK.jpg

לא הוכח בבני אדם ואין כמעט שום מסקנות אמפיריות לגבי NAD+.

אני אמנע מלהותיר רשמים לגבי המושג המאוד מעורפל ולא ברור של גיל ביולוגי... הוא זו לא דוגמה טובה כי הוא אינו אובייקטיבי ומשוחד. בנוסף, הוא מדגם אחד ולא מייצג.

אתה יודע שאפשר כבר לקנות כדורים כאלה מחברת elysium ? לזכרוני יש כמה עשרות זוכי פרס נובל שהביעו תמיכה פומבית במוצר. בנוסף הוא אושר FDA כמובן. למישהו יש נסיון/ חוות דעת בנושא?
אורן, שאלת שוב ולכן אעמיק קצת.
כן, יודע שאפשר לרכוש מהם. קופסא עולה 40$ וממותגת כמו מוצר רפואי עם מעט מאוד כיתובים ונראית מהודרת ממש.
עוד מקרה של חזות הכל למרות שהיא תוסף תזונה לכל דבר ועניין.
אישור ה- FDA הוענק כתוסף תזונה, ואישורים שכאלו הם מאוד מאוד נדיבים, מפרגנים נורא, ולא מודדים המון פרמטרים מלבד לא להזיק ותנאי ייצור נאותים. זו דרגת סף מאוד נמוכה לבטיחות של המוצר (1 | 2 | 3).
הרעיון העיקרי ברגולציה של FDA לגבי תוספי תזונה הם - תרופה נחשבת כמסוכנת ולא ברת שימוש, עד אשר הוכחה מעל לכל ספק כי לא רק שהיא בטוחה (אלא מה?) אלא גם פועלת לפי ההתוויה שהיא מצהירה כמרפאת/משפרת. תוסף מזון נחשב קודם כל כבטוח (יש כמה מבחנים קלילים יחסית שמודדים כמה פרמטרים), עד אשר הוכח כי הוא מסוכן.
להביא זוכי פרסי נובל, שהם אנשים רציניים מאוד, שדעתם נחשבת מאוד, ולגרום להם להביע תמיכה ולהמליץ על המוצר שלך, זו דרך שיווקית ופירסומית מאוד מאוד מתוחכמת ומעוותת לגרום לאנשים שמחזיקים מעצמם משכילים, ביקורתיים, ספקנים מחושבים, מדעיים ומתוחכמים להאמין במשהו שאין לו (כרגע) שום הוכחות.
משתמשים ב- Credibility של זוכי פרס הנובל לעשות השלכה על המוצר עצמו. מה גם שמי אלו זוכי פרס הנובל ומה תחום הידע שלהם.
זה בדיוק מה שרשמתי עליו בסעיף של המיתוג-פרסום-שיווק, וזו שיטה די ידועה שמשתמשים בה המון כשמביאים איזה מוצר לייזר חארטה כלשהוא ומציג אותו רופא מוכר או עוד יוגורט עמוס בחלבונים שמציג אותו ספורטאי זוכה מדליית זהב.
עבור מולקולות המוצא של +NAD (נקראות NAD+ intermediates), שנקראת NR, כן הוכיחו שהיא מובילה ליצירת +NAD (הנה: 1 | 2) שזה כבר משהו כי היה צריך להוכיח את זה קודם כל (משום ש- +NAD מתפרק בעיכול), ולכרגע יש תוצאות מעודדות בבני אדם בכל האמור לגבי מחלות מיטוכנדריאליות (mitochondrial dysfunction).
לפחות לעכשיו, לתוספים שמובילים בגוף ליצירת +NAD, אין שום הוכחות להשפעה המיטיבה שלהם בבני אדם, ומה ש- elysiumhealth עושים בעצם הוא ניסוי חי בתוסף מזון בבני אדם וכל מי שרוצה מוזמן להשתתף בניסוי.
במעבדה In vitro ועל עכברים In vivo זה אחלה כי העברים הם עכברי מודל והמון דברים שעובדים בפלטות ופלאסקים לא עובדים על האורגניזם השלם.

מכיוון שנראה שאנשי הפורום נוטים לעשות מחקרים מעמיקים - תהיתי אם מישהו התחבט בסויגה זו ומצא ממצאים מעניינים.
נעשה את זה קצר וקולע:
אם יש לך מחסור (למשל, אנמיה) או בעייה רפואית - פני לרופא. אין דילמה.
אחרת: ויטמין B12 וויטמין D. מעבר לזה לא צריך כלום. זאת בהנחה שאת אוכלת בריא (פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים).
לא לאכול בריא ולפצות ע״י ויטמינים נשמע לי טפשי, לא אופטימלי, יקר, מיותר ובעיקר לא מעניין.

אנשים עם דילול עצמות לרוב מראים רמת סידן תקינה בבדיקות דם)
בשביל לבדוק דילול עצמות עושים סריקה שנקראת DEXA SCALE . הטווח של ויטמין D בדם מאוד רחב ויכולת להיות רמות תקינות עם סטייה של -2.5 (הסטייה הפתווגית) .
כמו שבגאוט יש רמות מאוד גבוהות של חומצה אורית אבל בזמן התקף אקוטי (שהבן אדם מגיע עם כאבים חזקים במפרק ואודם מקומי) הרמות יהיו תקינות.
לדעתי האישית תוספי תזונה וכו בעיקר בולשיט, מצד שני משהו שכן הוכח כיעיל זה השפעת הפלסיבו. אז כן יש יעילות מסויימת.

(מבקש מהמשתתפים לא להפגע) לאף אחד אין מונפול בנושא הזה.
רופאים וביולוגים לא יודעים יותר מכל אדם אחר ברחוב (בהנחה שהוא יודע לקרוא אנגלית ;)) כיוון שהמסקנות בנוגע לתוספים מבוססים אמפירית.
לדוגמה, נמצא שטיפול מסוים להשמנת יתר נמצא יעיל יותר מאחרים. זה יהיה הטיפול שינתן למרות שאין שום קשר סיבתי.
כלומר, יודעים להגיד שX גורם לY לרדת אבל לא יודעים להסביר למה, או מה העיקרון הביולוגי שעומד מאחורי זה.
לכן לא צריך שום ידע מקדים כדי להסתכל על תוצאות מחקר ולהקיש מסקנה.
אתר אמין ובלתי תלוי עד כמה שאני יודע , בעיקר בזכות שהוא מבצע אגרגציה של מחקרים - examine (לא יכול לצרף לינק)

בנוגע לבחירה של איזה מוצר ספציפי מבין החברות השונות, יש מעבדות וגופים third party שמבצעים בדיקות. לפחות בתוספים הפופולאריים. לדוגמה IFOS בשמן דגים.
כפי שנאמר, אין בארה"ב גוף ממשלתי שמאשר/מפקח על כל מה שמוגדר תוסף תזונה ועל כן התחום הזה פרוץ.

מצטרף להמלצה על הסרט vitaminia ומוסיף את הפרק של last week tonight שעוסק בתעשיה, נקרא Dr. Oz and Nutritional Supplements ביוטיוב.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה