• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

תזונה

orensp

משתמש רגיל
הצטרף ב
30/11/15
הודעות
910
דירוג
1,011
שלום לכולם,
תזונה הוכחה להיות גורם משפיע וקריטי לאורח חיים והכי חשוב איכות חיים.
מקומות כמו אוקינווה שביפן וסרדינייה שבאיטליה הוכיחה שבריאות היא עניין של תזונה.(רבים
מתושבי האיזור עברו לאיזורים אחרים או שינו תזונה והתיישרו עם הסטטיסטיקה המקומית).
לטעמי האישי הרפואה ברובה אינה נותנת מענה/דגש על נושא התזונה ובכלל לבעיות שבנושא של איכות
חיים.
לעומת זאת הרפואה האלטרנטיבית כמו כל מקצוע שאינו מדעי אינו מבוסס ואינו נתון ליד הביקורתית הקשוחה
של המדע ולכן לי קשה לקבל אותו.
לאחרונה נתקלתי בספר נהדר שמציג חזית מדעית טהורה בנושא של תזונה שנקרא "חילוף חומרים מנצח כותב(ד"ר מארק איימן)".
הנושא של תזונה במחקר המדעי עדיין בחיתוליו ונכון שכל אחד מאיתנו הוא בעל
גנום שונה ולכן בעל תזונה מותאמת שונה(כמו שמובא בספר) אולם עדיין יש מכנה משותף גדול.
הייתי שמח אם תוכלו לשתף כיצד אתם דואגים לבריאותכם תזונה+כושר ועל סמך איזה בסיס מדעי אתם
בוחרים לאכול את מה שאתם אוכלים?האם אתם נוטלים ויטמינים או מינרלים באופן קבוע(ולמה?)?
אם למישהו יש סיפור בנוסח התזונה הזאת שינתה לי את החיים..
 
כיצד אתם דואגים לבריאותכם תזונה+כושר
בתזונה עברנו לפני הרבה שנים לאוכל לא מעובד שמכינים בבית, הפחתת בשר לפעמיים-שלוש בשבוע, מגוון ירקות ופירות העונה (כולל טיפוח גינת ירקות חורפית אורגנית), גיוון ארוחה מרכזית על בסיס יומי.
פעילות גופנית טבעית כמו הליכה ממקום למקום, טיולים ועבודות בית וגינה.
ועל סמך איזה בסיס מדעי אתם
בוחרים לאכול את מה שאתם אוכלים?האם אתם נוטלים ויטמינים או מינרלים באופן קבוע(ולמה?)?
חס וכרפס בסיס מדעי. רק על בסיס חוויתי. מה עושה לי טוב, מה מפחית בעיות עיכול או כאבי שרירים או כל צרה אחרת. אם אני רוצה רעיונות אז רק בחיפוש אחר תרופות סבתא. לא מתקרבת לרופאים, לא בולעת מוצרים מעובדים כגון מינרלים וויטמינים אלא רק אם כלו כל הקיצין.
אם למישהו יש סיפור בנוסח התזונה הזאת שינתה לי את החיים..
אין שום דבר שמשנה לך את החיים חוץ מטראומות (או שהפכת להיות הורה). סיפורי קסמים מקומם בסרטי וולט דיסני.
מה רע בסתם שיפור באיכות החיים? או בכך שלא רואים קופ"ח/בי"ח מבפנים?
 
לפי מה שאני מבין מה תגובה שלך את מאמינה
שתזונה יום יומית של בשר היא לא בריאה ולכן את ממתנת את הצריכה. בנוסף את מאמינה שירקות ופירות הם המפתח לבריאות טובה.למה?
איזה סוגים של פחמימות? חשוב לך לצרוך פחמימות מלאות?
ולא מסכים תזונה טובה יכולה לשנות לאדם את החיים כמובן שלא בקסם אלה בעבודה קשה.
 
כלל האצבע שמנחה אותי בתזונה, בקווים כלליים אומנם ולא באדיקות דתית, הוא לנסות להיצמד עד כמה שאפשר לסגנון התזונה שאפיין בני אדם בהיסטוריה עד למהפכה התעשייתית.

התזונה שלנו אומנם השתנתה גם בהיסטוריה הרחוקה יותר, במידה לא פחות משמעותית, אבל מה שמאפיין את המהפכה התעשייתית הוא סקאלת הזמן המאוד מאוד קצרה (במונחים אבולוציוניים) של השינוי - ולדעתי הסיכוי שאנחנו מותאמים ביולוגית לתזונה החדשה שיצרנו לעצמנו, הוא נמוך מאוד. יבואו ויגידו גם שתוחלת החיים שלנו עלתה משמעותית במאתיים השנים האחרונות, אז למה לברוח מהם - והתשובה לזה היא (שוב, לדעתי) שהעלייה בתוחלת החיים לא נבעה משינוי משטר התזונה אלא משיפורים בתחום הרפואה וסניטריה ציבורית.

אני בכוונה לא נכנס כאן לפרטים כדי שהשרשור הזה לא יהפוך למלחמת צמחוניים/טבעוניים/קרניבורים/פליאו וכו'. כל אחד מוזמן לקחת את כלל האצבע הזה ולנסות להשליך אותו על הסופרמרקטים של העולם המודרני: איזה סוגי מזון אנחנו אוכלים היום שלא היינו אוכלים פעם, איך הכמויות שאנחנו אוכלים השתנו לעומת העבר, האם אנחנו אוכלים את הארוחות שלנו בזמנים או מינונים שונים, וכו' וכו'.
 
  • אהבתי
Reactions: Roi
אני אוכלת-כל, אוכלת צ'יפס, אוכלת ביסלי גריל, אוכלת מנה חמה, טוחנת בורקסים אם מביאים אותם למשרד..
אבל עיקר התזונה שלי הוא ירקות, ביצים, גבינות, בשר ודגים.
אני עושה פעילות ספורטיבית מתונה באופן לא קבוע.
אני לוקחת תוספי תזונה שונים לפי החשק, ועל בסיס ההרגשה האישית שלי. ייתכן שזה פלסיבו, אבל אם זה עובד, אני לא מתווכחת.
סה"כ הבדיקות שלי מעולות, משקל תקין, קצת נמוכה.
 
אחרי שנים של שיחות עם עצמי על איך נכון לחיות מבחינת תזונה אני (בגיל 48) אני מתחיל להתכוונן ל plant based diet. אולי זה הגיל שגורם להעריך את הבריאות ואת החשיבות של להישאר בריא גם אחרי גיל 50.
שלושת האנשים שהיוו בסיס לשינוי אצלי הם Joel furman מחבר הספר eat to live
https://www.youtube.com/watch?v=uXMzWkzqkao
John McDougall, מחבר הספר the starch solution
https://www.youtube.com/watch?v=4XVf36nwraw
ו Neel Barnard שמדבר על reversing diabetes באמצעות תזונה, כאשר קדם סכרת זו מגיפה כלל עולמית כיום בעולם המערבי.
https://www.youtube.com/watch?v=BnHYHjchn6w
שווה ממש להקשיב לשלושת האנשים האלו שכולם רופאים עם ניסיון של עשרות שנים ברפואה קהילתית. מעניין גם לשמוע את השקפתם בעניין הרפואה המערבית שמכוונת לטיפול (וכך משרתת את חברות התרופות שנהנות ממכירה הולכת וגדלה של תרופות לסכרת, יתר לחם דם וכו) יותר מאשר למניעה.
 
יש לי בעיה עם Neel Bernard. בעיקר עם ההגדרה שלו "השומן חוסם את המפתח לסוכר".

אם כבר אני מעדיף לראות את

יש כתוביות בעברית.
 
נערך לאחרונה ב:
בעקבות קריאת כתבות תזונה ברשת, נוצר אצלי בלבול בנוגע למה נחשב אוכל בריא ומה לא. מכיוון שאני לא מומחה בתחום, חיפשתי סמכות מדעית מובילה בנושא והחלטתי שאיישם את המלצותיה. בחרתי במחלקת התזונה של אוניברסיטת הרווארד.

כיום, התזונה שלי מתבססת לחלוטין על ״הצלחת הבריאה״ של הרווארד: מרבה באכילת ירקות ופירות מגוונים, בוחר בדגנים מלאים לא מעובדים, אוכל 2 מנות דג בשבוע, מגביל את צריכת החלב, נמנע מתפוחי אדמה, שותה כ-3 כוסות קפה ביום, מנשנש אגוזים מדי יום ועוד.
 
לא הייתי ממהר להסתמך על ספריו של מארק היימן (גם אני קראתי ספר שלו בעבר ואף סיכמתי אותו) וספרי בריאות אחרים בסגנון, לא שהם פסולים מן היסוד אך לא מעט מהם נושאים מטענים שליליים כלפי הממסד או הרפואה הקונבנציונאלית, ולעתים לא מעטות גם מסלפים נתונים (באמצעות התבססות על מידע חלקי בלבד, זה המתאים לטענותיהם) או מתבססים על מידע מדעי ישן. שורה תחתונה, מדובר בספרות פופולארית ולא במדע.

באחד מספרי הבריאות הרבים שאני מחזיק, רופא אחד ציין שסטודנטים לרפואה עד לא מכבר כלל לא למדו תזונה בגדר הלימודים האקדמיים שלהם! כאשר זה המצב, וכפי שציינת התחום עדיין בחיתוליו, אני מצאתי לנכון ליישם על עצמי לאורך זמן מתמשך וכחלק אינטגרלי מהחיים, תוך התחשבות במשתני החיים עצמם ובתקופות חיים שונות, את התזונה הסלקטיבית.

אם הבנתי נכון יש ממש דיאטה המתבססת על שיטה זו, אבל אני לא מאמין בדיאטות אלא פשוט מוסיף ומוריד במשך מספר ימים או שבועות מזונות מגוונים (אשר לרוב נטען שהם "בריאים" או בעלי תרומות מיטיבות לגוף) ובודק מה עושה לי טוב, מה גורם לי לתחושות פנים-גופניות לא טובות, בין אם בעת האכילה עצמה, מספר שעות אחריה או מבחינה אנרגטית גם כמה ימים אחריה. בהתאם לכך אני בונה אט אט את התזונה היומית שלי. אני מניח שזה עולה בקנה אחד עם הקושי של רוב האנשים שלא מעוניינים או מסוגלים לקרוא מחקרים ולהבין מהמדע מה מתאים עבורם ספציפית.

עוד דבר שאני נוטה להאמין בו זוהי חוכמת ההמונים וחוכמת הדורות שקדמו לנו וחקרו תזונה במשך אלפי שנים, גם אם לא בצורה הכי מתקדמת, עדיין אין להשוות חוכמות בנות אלפי שנים למדע בן כמה מאות שרק לאחרונה נזכר שבריאות אינה מסתכמת בתרופות (ורק על זה אפשר לפתוח פוסט נפרד). יחד עם זאת, ממצאי המחקר בהחלט תורמים לי ולעתים מהווים את נקודת ההכרעה שתגרום לי להמשיך או להפסיק לצרוך מזון מסוים.

כרגע התזונה שלי נראית בערך בצורה הבאה (בהתאם לתקופת החיים המסוימת בה אני מצוי), תוך אפשרות לגוון אותה ולחטוא מפעם לפעם בצ'יט או ג'אנק בגדר יציאה עם חברים או עם המשפחה:

- קם בבוקר ומתיישב על המיטה, מבצע נשימות עמוקות וניגש לצחצח שיניים.
- לא אוכל לפחות 40 דקות אלא רק שותה מים (אם אתה מצחצח שיניים ומיד אוכל לאחר מכן אז לפי מיטב הבנתי מרופאי השיניים לא עשית בצחצוח שום דבר).
- מכין סלט אורגני עם טחינה אורגנית מלאה, או לחילופין שייק עם הרבה ירקות אורגניים (עליים בעיקר) ו-2 עד 3 פירות (בשאיפה ל-2, תלוי עד כמה אני צריך נוזלים בשביל שהבלנדר יתפקד). פעם בחודשיים בערך סוחט עשב חיטה במקום סלט או שייק.

( * ) נשנוש ביניים בשלב זה יהיו שתי כפיות זרעי צ'יה אורגניים לאחר השרייה במשך 10 דקות בכוס מים.

- לאחר שעתיים-שלוש בהם הקדשתי בסביבות שעה ורבע להרמת משקולות או ביצעתי סיבוב ריצה של בערך 1000 מטר (לסירוגין, יום משקולות ויום לאחר מכן ריצה, כאשר שישי-שבת מנוחה לגוף ולנפש), אני ניגש לאכול את מנת הקיטניות מלאת החלבונים שלי (לרוב אורגנית: גרגירי לוביה, גרגירי חומוס, מש אורגני, תערובת קטניות אורגנית לקדרה וכדומה) או במקום זה דייסת שיבולת שועל מלאה עם מעט קורנפלקס שוקולד צדפים המחפר על הטעם התפל (עם מים בלבד, בלי חלב ובלי שום תוספת).

( * ) נשנוש ביניים בשלב זה יהיה אחד מאלה: אגוז ברזיל אחד (למען הסלניום, בתקווה שלא מדובר בזיוף מסין לטענת כמה מהקונים בסופר), חופן גוג'י ברי או תמר מג'הול אורגני אחד.

- שעתיים-שלוש לאחר מכן מכין מנת ברוקולי (לעתים אורגני ולעתים לא, תלוי מה קורה בסופר באותו שבוע) ולעתים מוסיף ערמוני אלטאי וטיפונת כורכום, לא בשביל להנות מהארוחה אלא נטו לשם בריאות (המתיקות של האלטאי והמרירות של הכורכום ממש משלימים זה את זה ויוצרים ניגודיות נעימה המקלה מאוד על חוסר ההנאה מהאוכל), או שאם אכלתי שיבולת שועל קודם לכן אז בשלב זה אוכל קטניות במקום ברוקולי.

( * ) נשנוש ביניים בשלב זה יהיה אחד מאלה: אגוז ברזיל אחד, חופן גוג'י ברי או תמר מג'הול אורגני אחד.

- בשלב זה הוריי כבר הגיעו הביתה והם מכינים משהו טעים לכל המשפחה (לעתים בריא, לעתים פחות) ואני נהנה מהארוחה גם ברוב הפעמים. לעתים מדובר במרק ירקות וזה מעולה כמנה אחרונה ביום למען שינה ערבה יותר, לעתים פסטה אורגנית מקמח שיפון מלא בהתאם לבקשתי, לעתים אופים פיצות או לחמניות עם בורגר מפוצץ ירקות (או אפילו לאפות עם שווארמה), לעתים מרק תפוחי אדמה פשוט.. זה תלוי לגמרי במה שמתחשק להם באותו הרגע. לעתים אני לא אוכל את מה שהם מכינים, ובמצב כזה אני דואג לעצמי באמצעות אחד התחליפים: פסטה משיפון מלא, שיבולת שועל מלאה וכדומה.

- פעם בשבוע אני שותה תה שורש שן הארי שעה-שעתיים לפני השינה (לא בטוח עד כמה זה טוב לשתות את זה לפני שינה, אבל הסוג הזה דוחה ובריא במיוחד).

העקרונות שמנחים אותי:
- כל עוד אני הוא זה שיכין לעצמי אוכל, תראה מעט או כלל לא: בשר, חלב, ביצים, מלח, סוכר וכן הלאה. לא שאני טבעוני או צמחוני, אך בהחלט מאמין בצריכה מועטה בהשוואה לזו הרגילה שלנו (מטעמי בריאות ופחות מטעמי אידאולוגיה).
- מטבח אף פעם לא היווה אחד מתחביבי או מהמקומות היותר נעימים בבית מבחינתי. אם אני מקדיש לו את זמני היקר אני לא מתכוון להפסיד את הבריאות הטובה שיש לו להציע לי.
- לאכול בשביל לחיות, לא לחיות בשביל לאכול (לא מוכרחים להנות מהאוכל, למעט פעם בשבוע/ביום תלוי בבן אדם).
- זמן בהקשר זה הוא חשוב, לא יודע עד כמה יעזור לי להתחיל לאכול בריא בגיל 40 או 60, מעדיף לדאוג לעצמי כבר עכשיו כל עוד אני צעיר וחזק והיכולת שלי מאפשרת לעשות זאת (כנ"ל מבחינה כלכלית אגב).
- מבחינת לימוד התזונה והשפעתה על חיינו אני דוגל בניסוי וטעייה בצורה שקולה, מחושבת, איטית לאורך זמן ובטוחה. בכל פעם שמישהו חופר לי על תזונה מסוימת בשביל להתחטב או בשביל לעשות "זבנג וגמרנו" למען פתירת איזושהי בעיה או כי "לפי מחקרים..." אוזניי נאטמות. תזונה זה השילוב בין מחקרים, חוכמת ההמונים ואלה שחיו כאן לפניך, השקעה לטווח ארוך, הנאה, מסוגלות (המהווים כולם יחד בערך אחוז אחד מתוך מאה אחוזים) ו - אתה ומה שהגוף שלך אומר (מהווים 99%): כיצד הוא מגיב למה שאתה מכניס לפה? עד כמה אתה מסוגל לתפקד תוך שמירה על תזונה מסוימת? היא מתאימה והולמת בכלל את חייך? וכו'.
- בריאות אינה מסתכמת בתזונה וכושר.
- אף פעם לא הגעתי ולא הגיע לאידאל, התפריט שציינתי מעלה ממש לא מהווה את האידאל מבחינתי, אבל זה בעצם כל העיקרון, להמשיך לגוון, לשנות ולהתאים את התזונה שלי לאורח חיי, תוך שאיפה להיטיב את איכות חיי ואת בריאותי כמה שיותר.
 
נערך לאחרונה ב:
בעיני הכלל מספר אחת (שלא תמיד קל לשמור עליו) הוא לאכול באופן שגורם לגוף להרגיש טוב. לא קל לשמור על הכלל, גם בגלל פיתויים, אבל גם כי לוקח הרבה זמן להבין מה גורם לנו להרגיש טוב ומה פחות, אחרי שמחליטים להתחיל לשים לב לזה. לא רק זאת, לעתים קרובות אנחנו חושבים שאנחנו מרגישים טוב, אבל בעצם סוחבים איתנו בעיות שהיו נפתרות אם היינו משנים את התזונה. למשל, חברה שלי גילתה שהיא רגישה ללקטוז רק בשנות העשרים לחייה, לפני זה היו לה כאבי בטן מדי פעם אבל היא חשבה שככה כולם. דוגמא אחרת, אני הבנתי, וזה לקח לי הרבה שנים, שלא כל כך טוב לי לאכול לחם. במיוחד לא לחם לבן, אבל לאט לאט אני מפסיקה לאכול גם לחם מלא יותר. כי זה גורם לי לתחושה לא נוחה בבטן, שיכולתי לזהות אותה רק אחרי שהפחתתי את כמות הלחם וגיליתי שהיא נעלמת. בלי רגישות רשמית לגלוטן (למשל פסטה פחות מפריעה לי). בנוסף גיליתי שסלט ירקות הרבה יותר משביע אותי. בתור מי שמגיל צעיר כילדה תמיד כשהייתי רעבה בין ארוחות שלחו אותי לאכול כריך, זו תגלית אמיתית שירקות יותר משביעים מלחם. אני חושבת שהעניינים האלו במידה רבה הם אישיים, וכל אחד צריך להקשיב לגוף שלו ולעשות נסיונות עד שמשהו עובד יותר טוב. אני משתפרת בזה עם השנים.

לציין, שיש דברים שאני אוכלת למרות שאני יודעת שהם גורמים לי לא להרגיש טוב, כי הם טעימים לי וקשה לי לוותר. למשל שוקולד עושה לי מיגרנות לפעמים, אבל אני מאד מאד אוהבת. אז אני אוכלת ממש מעט, רק לפעמים, ורק בערב, כשאני יודעת שממילא עוד מעט אלך לישון, אז לא נורא אם אלך עם כאב ראש.
 
בעקבות קריאת כתבות תזונה ברשת, נוצר אצלי בלבול בנוגע למה נחשב אוכל בריא ומה לא. מכיוון שאני לא מומחה בתחום, חיפשתי סמכות מדעית מובילה בנושא והחלטתי שאיישם את המלצותיה. בחרתי במחלקת התזונה של אוניברסיטת הרווארד.

כיום, התזונה שלי מתבססת לחלוטין על ״הצלחת הבריאה״ של הרווארד: מרבה באכילת ירקות ופירות מגוונים, בוחר בדגנים מלאים לא מעובדים, אוכל 2 מנות דג בשבוע, מגביל את צריכת החלב, נמנע מתפוחי אדמה, שותה כ-3 כוסות קפה ביום, מנשנש אגוזים מדי יום ועוד.
למה קפה?האם אתה צורך נוגדי דלקת כמו יין,שוקולד ואחרים?למה רק 2 מנות דג בשבוע האם זה מבוסס על 3 מנות דג בשבוע של החברה מאוקינוואה?מה עם בשר האם יש העדפה בין סוגיו(החברה מסרדיניה אוכלים בעיקר בשר ממרעה כדי לקבל אומגה 3 ולא אומגה 6).

@לא חשוב שמות תודה על התגובה המפורטת האם תוכל להסביר למה זאת התזונה שבחרת. בנוסף האם את לוקח תוספי תזונה(וויטמינים) ואשמח אם תוכיח לי שמחקרים שמובאים בספר של מארק איימן ישנים או לא רלוונטים. על איזה מידע אתה מתבסס?
 

קרא כאן על היתרונות הבריאותיים שבצריכת קפה.

צריכת אלכוהול (כולל יין אדום) טומנת בחובה סיכונים. ההמלצה של הרווארד היא שאם אינך שותה, אין צורך להתחיל. ארגונים אחרים, כמו נייר העמדה החדש של משרד הבריאות הבריטי, נוקטים קו חריף יותר מהרווארד בנושא וטוענים כי אין לשתות אלכוהול מטעמים בריאותיים מחשש למספר סוגי סרטן.

אני לא יודע מדוע ההמלצה היא עד לשתי מנות דג בשבוע. אני מניח שסיבות אפשריות הן חשש להצטברות כספית או אובר-דוז של אומגה 3.

בבשר ההמלצה שלהם היא לצרוך poultry - עוף, הודו וביצים (אחת ליום בממוצע) ולהגביל בשר אדום.
 
@לא חשוב שמות תודה על התגובה המפורטת האם תוכל להסביר למה זאת התזונה שבחרת. בנוסף האם את לוקח תוספי תזונה(וויטמינים) ואשמח אם תוכיח לי שמחקרים שמובאים בספר של מארק איימן ישנים או לא רלוונטים. על איזה מידע אתה מתבסס?

- אין לתזונה שבחרתי שם, ועדיין לא בחרתי בשום תזונה, קרא שוב את שתי השורות האחרונות בתגובתי הקודמת לאחר עריכה.
- איני לוקח תוספי תזונה כיום. בשל-כך שאני לא מכניס דגים לפי מרגע לידתי (מה שהתברר כצעד דיי חכם ברבות השנים כשהעמקתי בנושאי תזונה ובריאות) לקחתי תקופה קצרה שמן דגים או גלולות אלספה אבל לאחר שקראתי מחקר הטוען לקשר (באחוז דיי גבוה אם זכור לי טוב) בין צריכת הגלולות הללו לסרטן ערמונית אז כמובן שהפסקתי. מלבד עניין נקודתי זה לא צרכתי שם תוספי תזונה (גם השאיפה היא לא לצרוך בעתיד).
- לא טענתי שמארק היימן ספציפית מסלף מידע אלא רק ראיתי לנכון לציין שתופעות כאלו אכן קיימות בספרות הפופולארית המתיימרת להפוך אנשים לבריאים יותר, אם כי זכור לי בעבר שראיתי סרטון ביקורת ביוטיוב על טענותיו של היימן באחד מספריו או הרצאותיו הזמינים ברשת (לצערי לא הצלחתי למצוא את הסרטון). אם בכל זאת תרצה דוגמה, תוכל לקרוא ולצפות בהרצאותיו של ד"ר מייקל גרגר הטוען כיצד לחיות בריא ובעל מספר ספרים בנושא. מוזמן גם לצפות בהרצאתו המוכרת:
https://www.youtube.com/watch?v=IV-mlTfM070&index=2&list=PL-Kh2dQAQZ1bRZrrEIA0RwkcnK7PFEHoP
ולאחר מכן לגשת לכאן לדוגמה: http://www.pinat-hay.com/g2.htm. והוא ממש לא היחיד עליו קיימת ביקורת בתחום (וגם לא שאיני מאמין לו לגמרי, פשוט לוקח את טענותיו בערבון מאוד מוגבל).
 
אני לא יודע מדוע ההמלצה היא עד לשתי מנות דג בשבוע. אני מניח שסיבות אפשריות הן חשש להצטברות כספית או אובר-דוז של אומגה 3.

יש לך איזה מקור לעניין של עודף באומגה 3?
 
קרא כאן על היתרונות הבריאותיים שבצריכת קפה.

צריכת אלכוהול (כולל יין אדום) טומנת בחובה סיכונים. ההמלצה של הרווארד היא שאם אינך שותה, אין צורך להתחיל. ארגונים אחרים, כמו נייר העמדה החדש של משרד הבריאות הבריטי, נוקטים קו חריף יותר מהרווארד בנושא וטוענים כי אין לשתות אלכוהול מטעמים בריאותיים מחשש למספר סוגי סרטן.

אני לא יודע מדוע ההמלצה היא עד לשתי מנות דג בשבוע. אני מניח שסיבות אפשריות הן חשש להצטברות כספית או אובר-דוז של אומגה 3.

בבשר ההמלצה שלהם היא לצרוך poultry - עוף, הודו וביצים (אחת ליום בממוצע) ולהגביל בשר אדום.
מוזר לי ההמלצה לעוף והודו חוץ מהיות החיות האלה כלואות ובעלות תזונה לא מוצלחת בלשון המעטה ומלאה באומגה 6 לא מכיר הוכחה מעשית לתזונה הזאת כמוצלחת. כנל גם יין אדום שצריכה של 3 כוסות ביום עבור החברה מסרדיניה הוכיחה את יכולתה להאריך חיים ולהקטין מחלות בינהם גם סרטן.
לגבי כספית למיטב ידיעתי כספית מצויינת בעיקר בדגי ענק כמו ביג מקרל וטונה.
ולעולם לא שמעתי על צריכת יתר של אומגה 3.
 
@orensp
@shlomi171

הניחוש הראשון שלי התברר כנכון. ה-FDA מזהיר מאכילה של יותר מדי מכ-250 גרם דג בשבוע, בגלל החשש מכספית.

מוזר לי ההמלצה לעוף והודו חוץ מהיות החיות האלה כלואות ובעלות תזונה לא מוצלחת בלשון המעטה ומלאה באומגה 6 לא מכיר הוכחה מעשית לתזונה הזאת כמוצלחת.

הנה מחקר שמראה את התחליפים לבשר אדום וכמה כל אחד מהם מפחית את סיכויי התמותה. Poultry (עוף והודו) במקום השני יחד עם דגנים מלאים.

כנל גם יין אדום שצריכה של 3 כוסות ביום עבור החברה מסרדיניה הוכיחה את יכולתה להאריך חיים ולהקטין מחלות בינהם גם סרטן.

אתה מבין שקשה מאוד לבודד את ההשפעה של יין אדום בסרדיניה.
 
הנה מחקר שמראה את התחליפים לבשר אדום וכמה כל אחד מהם מפחית את סיכויי התמותה
יש לך טעות קטנה בתרגום.
מדובר על להקטין את הסיכוי למות ב-25 השנה הקרובות אם אתה בן 60. -
"If someone is age 60 and has a 50% chance of dying in the next 25 years, adding one serving a day would increase his risk of dying in that time to about 57%, and if he had two servings a day, this would be about a 63% risk of dying in that time."
חוץ מהבעיות שיש למחקר תצפיתי בלבד עם "כתוב לי בבקשה כמה אתה חושב שאכלת..."

כי הסיכוי שלך למות בסופו של יום הוא 100%.
 
יש לך טעות קטנה בתרגום.
מדובר על להקטין את הסיכוי למות ב-25 השנה הקרובות אם אתה בן 60. -

כן, אבל מה שחשוב הוא דירוג החלבונים.
 
ה fda כמו הרבה מה רפואה הישנה מתייחס לגורם בודד בתזונה ולכן מטעה את הציבור. באופן כללי מחקרים הוכיחו שסלניום נקשר לכספית(mercury selnide חפש בויקלופדיה) התרכובת החדשה לא רעילה. ולכן אחד הדרכים לטפל הכספית בדם זה בעזרת לקיחה של סלניום. ולכן מה שמעניין אותך באכילת דגים היא היחס בין כספית לסלניון בדג היחס הזה גדול מ 1 רק בדגים גדולים כמו ביג מקרל טונה כריש .
להלן review בנושא
 
נערך לאחרונה ב:
יין הוא בריא בגלל שיש בו נוגדי חמצון חזקים בשם פוליפנולים. שבן השאר טובים ללב.בן השאר היין מסביר את מיעוט מחלות הלב בקרב גברים בצרפת וזאת למרות שהתפריט שלהם כולל הרבה שומנים מה שנקרא "הפרדוקס הצרפתי".
 

נושאים דומים

Back
למעלה