• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פריקת עצבים - מקווה שזה מקום קביל לזה

ומה יקרה אם ארצות הברית תשקע ואת אמאזון יחליף עלי באבא לדוגמא?
אימפריות תמיד היו ואף אחת מהן לא החזיקה לנצח, וחברות ענק היו וקרסו או דעכו. לפני 15 שנה מי חשב שנוקיה תעלם? נוקיה היתה האפל של הסלולאר. לפני 10 שנים מי חשב שבלקברי תעלם?
לפני 20 שנה מי חשב שאנשים יעדיפו מוצאי אלקטרוניקה קוריאנים על פני יפניים? לפני 5 שנים מי היה מאמין שיצרנית הסלולאר מספר 1 תהיה קוריאנית ומספר 2 סינית?
לא הייתי ממהר לצאת בקביעות נחרצות לגבי הסיכוי הקלוש שעוד 20 שנה השקעה בבורסה תיגמר בהפסד

ומה יקרה אם ארצות הברית תשקע ואת אמאזון יחליף עלי באבא לדוגמא?
זה לא מחליש את הטיעון. אם זה לא אמזון אז אלה יהיו חברות אחרות אבל הסקטור יצמח בסופו של דבר. מי שמשקיע במדדים יקבל את הרווחים מהצמיחה הזו.

לדעתי אליבאבא זה הימור רע כי שירות הלקוחות שם לא משהו. רימו אותי שם כבר מספר פעמים. המותג של אמזון בנוי בעיקר על שירות טוב ללקוחות.

• אהבתי
Reactions: Roi
זה מאוד מוזר.
כנראה קרטל הבנקים התערב כדי שברירת המחדל לא תהיה מנייתית.
ברירת המחדל (עד גיל 15) היא קופת גמל ב"סיכון נמוך". לא בנק ולא מניות.

אוכלוסיות מרובות ילדים ובלי הכנסה עצמית מספיק גבוהה כדי לחסוך כי מעדיפים להביא יותר ילדים ממה שיכולים לפרנס בכבוד ( אהמ אהמ רמז עבה).
גם אוכלוסיות מרובות ילדים שהן בעלות הכנסה עצמית מספיק גבוהה כדי לפרנס אותן בכבוד.

לי זה נשמע בדיוק ריבית. אתה מקבל כסף שאתה צריך להחזיר, ומוסיף עליו כשאתה מחזיר.
זה בדיוק ריבית.
nick@, אם לא תיקח את הכסף אליך אלא תשאיר לילדים בקופה אז הכסף שאתה נותן להם יהיה דמי כיס ולא ריבית ואז תוכל לתת כמה שאתה רוצה כולל התחשבות בסכום שיש להם.

nick@, אם לא תיקח את הכסף אליך אלא תשאיר לילדים בקופה אז הכסף שאתה נותן להם יהיה דמי כיס ולא ריבית ואז תוכל לתת כמה שאתה רוצה כולל התחשבות בסכום שיש להם.
רעיון מעניין.

על סמך מה אתה אומר את זה?
ילד בן 3 לא "נותן הלוואה בריבית" לאבא שלו. האבא רוצה לחנך את הילד ולעודד אותו לחשוב לטווח ארוך ולכן האבא נותן יותר "דמי כיס" אם הילד מפנים את הלקח המוסרי מאשר אם הוא לא. בכל מקרה אין כאן בעיה של הגעה לחדלות פירעון בגלל "ריבית של 10% על 10 שקלים בבנק אבא". כשהילד יגדל מספיק בשביל שהריבית תהיה משמעותית להורים הם כבר יעבירו אותו לתכניות חיסכון בבנקים בכל מקרה.

דווקא לי ההבדל ברור. בין לקחת לכיס, לבין להשאיר בבעלותו. הפרטים חשובים, לא ייאמן, גם בענייני רוח.
אין כאן בעיה של הגעה לחדלות פירעון
מאיפה הגעת עם החדלות פרעון הזאת. מה הקשר.
כשהילד יגדל מספיק בשביל שהריבית תהיה משמעותית להורים הם כבר יעבירו אותו לתכניות חיסכון בבנקים בכל מקרה
לגמרי.
בשלב מסוים נמאס לאבא שלי לשלם לי את הריבית נשך הזאת, והוא פתח לי חשבון בנק והעביר הכל לשם. אאל"ט זה היה אחרי הבר מצווה וכבר היו לי שם כמה אלפי שקלים, כלומר הפסד של מאות שקלים בשבילו בשנה.

לכמה נזק תכנית כזו גורמת? מה הרייטינג שלה, ומה יכולת הצופה הממוצע להגיד בבוז "אין לו מושג מה הוא לדבר"? ולמה בעולם המפגר שלנו פרשן כלכלי כזה מקבל במה בפריים טיים בזמן שאת הסולידית אני צריך להפיץ באופן אישי חבר חבר עד שכולם ישמעו עליה?
אם כל מה שאתה צריך לעשות זה לספר למישהו על הסולידית והוא כבר יפעל בדרך הנכונה, אז אתה במצב טוב.
בסביבה שלי רבים מכירים את הבלוג והשיטות שמתוארות בו, אבל לא פועלים לפיו בתירוצים שונים.

בתור צופה בתכנית בערוץ מסחרי, אינך יודע שאתה הוא המוצר?
תכבה את הטלויזיה, אין לך מה להתלונן על תוכן שמישהו אחר שילם כדי שינגישו לך אותו
החומר המועבר בערוצים הללו נגוע באינטרסים ואין בו שום דבר "טהור"
לגבי מה שאר האוכלוסיה "אוכלת" מהמסך, טוב זה כבר לא מעניין אותי (אישית) ואני בטוח שנוספים כאן חושבים כמוני

ג"נ: משלם מיסים
במה התוכן בטמבלויזיה שונה מהאינטרנט? גם באינטרנט הכל מלא בפייק ניוז ומידע שגוי/מוטה.
לדעתי כן צריך לעודד חשיבה ביקורתית ולהסביר מגיל צעיר ש"הכל שקרים" וצריך לבדוק כל דבר לבד ולעומק.

בטווח קצר יותר (של 5 שנים למשל) אני מסכים איתך וכנראה השוק הולך למטה.
אנחנו בעיצומה של עליית תשואות אכזרית, שלא תיתן לשוק להרים את הראש.

האם השקעת את כל כספיך על פי ההערכה הזאת. אם כן תוכל לקדם אגנדה כלכלית כרצונך עוד 5 שנים, עם כל הרווחים שיהיו לך (:

אני רואה שכולם פה רכשו דגם חדיש של כדור בדולח

האם השקעת את כל כספיך על פי ההערכה הזאת. אם כן תוכל לקדם אגנדה כלכלית כרצונך עוד 5 שנים, עם כל הרווחים שיהיו לך (:
לא אבל אני קונה עכשיו מדדים פעם בכמה חודשים, אז אני אלווה את השוק בדרכו למטה ואז ארוויח כשהוא יעלה בהמשך. יש לי סבלנות.
לתזמן את השוק זו תמיד טעות. גם כשאתה יודע שהוא יירד במשך 5 שנים.
זה כאב ראש גדול להבין מתי להיכנס בחזרה אחרי שיצאת. אין לי עצבים לזה.

בנוסף קניתי כבר מספיק קריפטו כדי לגדר קצת יותר מפני הסיכונים של התרחבות כלכלת החוב.

נערך לאחרונה ב:
אבל השקעה ל-20 שנה קדימה היא בוודאות בטוחה.
צריך תסריט נדיר מאוד כדי שהתקדמות האנושות באמת תעצור פתאום והשוק יהיה נמוך יותר ריאלית מהיום בעוד 20 שנה.
אני באמת לא מבין מה השווי הכספי של אדם רלוונטי בהערכת השקעה של אחד מילדיו. זה לא כסף שלו והשיקולים האלה לגמרי לא קשורים.
כשאין לך כסף ואתה חי על הקשקש אתה לא יכול להרשות לעצמך אמירות של "בעוד 20 שנה ארוויח בתוחלת"
כי אולי "מחר' תאלץ למשוך את הכסף
אדם כזה כנראה לא יוסיף 50 שח כי זה כואב.
אני מבין שבפורום רוב הקוראים הם בני 20 ללא ילדים שעובדים בהייטק , אבל הם לא בדיוק היעד של התוכנית (המיותרת)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כשאין לך כסף ואתה חי על הקשקש אתה לא יכול להרשות לעצמך אמירות של "בעוד 20 שנה ארוויח בתוחלת"
כי אולי "מחר' תאלץ למשוך את הכסף
מדובר על "חיסכון לכל ילד", אי אפשר למשוך אותו מחר סתם כך.

נושאים דומים

Back
למעלה