אני ראיתי תלוש של מעסיק מפורסם מאוד במגזר הציבורי (חבר בהסתדרות ועם ועד עובדים אימתני) שבו תעריף העבודה 14 ש"ח לשעה! אחר כך יש כמה שורות של תוספות שכר: בגין השלמה לשכר מינימום, תוספת מאמץ, השתתפות במעונות, תוספת אי היעדרות, תוספת בגין הסכם XYZאני יכול להעיד על כל המגזרים ולא רק על מורים.
אבל, אכן - איפה שיש הסתדרות, יש כל מיני הסכמי שכר שיופיעו אחרי זה בתור שורה (הכנסה/הוצאה) לא תמיד ברורה...
אני לא בדיוק גדול חובבי הוועדים, אבל אני חושב שאתה קצת מתמם.הבנק נותן לעובדים אופציה (רק למי שרוצה) לעזוב תמורת פצויים מוגדלים, הועד מתנגד לזה ועצר את זה בבית הדין לעבודה.
במילים אחרות, הועד מתנגד להטבה לעובדים שלא תואמה איתו (מתן אופציה היא בהגדרה הטבה, כי לא חייבים לבחור).
אני לא בדיוק גדול חובבי הוועדים, אבל אני חושב שאתה קצת מתמם.
- פרישה מרצון מלווה בלחץ/איומים.
- לפעמים מוצעים תנאים שונים לפורשים שונים.
- האם יוכנס דם חדש בתנאים אחרים / האם יהיה מיקור חוץ / האם פעילות הבנק תצומצם כך שתקנים קיימים יתרוקנו מתוכן?
אני לא בדיוק גדול חובבי הוועדים, אבל אני חושב שאתה קצת מתמם.
- פרישה מרצון מלווה בלחץ/איומים
- לפעמים מוצעים תנאים שונים לפורשים שונים
האם יוכנס דם חדש בתנאים אחרים / האם יהיה מיקור חוץ / האם פעילות הבנק תצומצם כך שתקנים קיימים יתרוקנו מתוכן?
שהתקשורת משסה את הציבור איש באיש על מנת להמשיך את מסע "הפרד ומשול"הבעיה בארץ היא
אוי כמה שזה בריא!נסו להתנתק לשבוע מה-FB /עיתונות (שכל הכותרות שלה באדום) /טלויזיה - תראו איך לחץ הדם יורד.
תכנית פרישה מרצון עשויה להיות פחות טובה מהמשך העסקה עבור חלק מהעובדים. הוועד היה מתנגד גם לפיטורים שלא במסגרת התכנית, כך שהאלטרנטיבה שהצגת איננה היחידה.הועד לא טוען שיש איומים, ובכל מקרה נראה לי שלחץ ואיומים מוסווים קיימים בכל יחסי עבודה בין עובד למעסיק, כך שלא ברור לי מה הקשר לפרישה מרצון. האם עדיף שהפרישה לא תהיה מרצון, וללא פצויים מוגדלים או פנסיה מוקדמת?
כמובן שזו זכותו, וכך עליו לעשות גם במקרה זה. אין בכך כדי לפגום בטוהר כוונות הוועד, שמתיימר לייצג את קולקטיב העובדים.אז מה? זו לא זכותו של המעסיק לעשות בכספו כרצונו?
1+הבעיה בארץ היא שעובדי המונפולים הממשלתיים הגדולים (בנקים, חברת חשמל, נמלים) התרגלו לחיות על חשבון הציבור ללא מוטיבציה אמיתית להתייעלות והעלאת תפוקה
שהתקשורת משסה את הציבור איש באיש על מנת להמשיך את מסע "הפרד ומשול"
הועדים לא בסדר - הטייקונים לא בסדר - זה ההוא שגנב - זו ההיא שחילקה לחברים - המנהלים שגובים משכורת מנופחת לא בסדר....
זה בדיוק תפקידו של הועד - לוודא שהתנאים לעובדים יהיו טובים והפניה לביה"ד לעבודה היא חלק מתנאי המשחק.הועד לא טוען שיש איומים, ובכל מקרה נראה לי שלחץ ואיומים מוסווים קיימים בכל יחסי עבודה בין עובד למעסיק, כך שלא ברור לי מה הקשר לפרישה מרצון. האם עדיף שהפרישה לא תהיה מרצון, וללא פצויים מוגדלים או פנסיה מוקדמת?
האמת, שבמדינת ישראל הבנקים נמצאים בחצי הדרך בין גוף פרטי, לממשלתי. הם מנהלים כספי ציבור, ודה-פאקטו, בנק ישראל מנהל אותם.הבעיה בארץ היא שעובדי המונפולים הממשלתיים הגדולים (בנקים, חברת חשמל, נמלים) התרגלו לחיות על חשבון הציבור ללא מוטיבציה אמיתית להתייעלות והעלאת תפוקה
להפך!אני לא מאמין שתמכתי בצד של הסוציאליסט בדיון.
האמת, שבמדינת ישראל הבנקים נמצאים בחצי הדרך בין גוף פרטי, לממשלתי. הם מנהלים כספי ציבור, ודה-פאקטו, בנק ישראל מנהל אותם.
בהקשר הזה, בגלל שהם אינם בבעלות ממשלתית, ומרוויחים טוב, אני חושב שהגיוני להתייחס אליהם כגוף פרטי. ובגוף פרטי, בוודאי אם אינו מונופול (גם אם חלק מקרטל), לטעמי, לעובדים יש זכות לדרוש מה שבא להם מהמעסיק (כחלק ממשא ומתן בין אנשים חופשיים). ובוודאי שעומדת להם הזכות להציג דרישות בצורה מתואמת.
זה בדיוק תפקידו של הועד - לוודא שהתנאים לעובדים יהיו טובים והפניה לביה"ד לעבודה היא חלק מתנאי המשחק.
אם אכן הבנק לא מוכן להידבר וכפי שכתבת יש רק שתי אפשרויות - קבלת תוכנית הבנק כלשונה או פיטורים עם תנאי מינימום, אז אכן הועד פעל נכון כשפנה לבית הדין. אני מניח שהבנק צפה את האפשרות הזו ומראש הציע תוכנית קצת פחות טובה מזה שהוא חותר אליה. ככה זה ביחסי עבודה.
גרהם הוא הסוציאליסט. הוא מאמין שפטרוניזם ממשלתי עשוי להיות יעיל. קרא את דעותיו בשרשורים אחרים.להפך!
תמכת בצד של חופש העיסוק
עובדים חלשים מתאגדים כדי לקבל זכויות טובות יותר. זהו האינטרס של הוועד שמייצג את ההתאגדות. אם הוועד חושב שהוא יכול ללשפר את התנאים של חלק מהעובדים אם יתנגד להעלאת משכורת פרטנית, זה בהחלט מקומו להתערב.האם הועד צריך להיות מעורב לדעתך גם בזה?
יותר קרטל בחסות הממשלה...הם לחלוטין מונופול ממשלתי, כי התחרות ותנאי מתן ההלוואות מוגבלים על ידי הממשלה. ניסית בזמן האחרון לפתוח בנק? נראה לך שבנק ישראל ירשה לך?
לא הבנתי את מהות השאלה.האם הועד צריך להיות מעורב לדעתך גם בזה? אם כן, למה?
⌄
⌄
⌄
הטענה שמעסיק יכול לעשות מה שהוא רוצה בעסק שלו - נכונה. אבל המועסקים גם הם יכולים להחליט באיזה תנאים הם רוצים, או מוכנים לעבוד, ומה יהיה "דיל ברייקר" מבחינתם. זכותם לנהל משא ומתן כ"סוכנים חופשיים". וזכותם למנף את האלטרנטיבות התעסוקתיות שלהם כחלק מהמשא ומתן. בנוסף, עומדת להם הזכות להתארגן, להתאגד, ולמנף את הכוח המשותף שלהם, ואת התלות של המעסיק בהם, כחלק מהמשא ומתן.
התחלנו השרשור עם מורים, אני יכול לספר לך על מורות צעירות שמשקיעות את הנשמה ומרויחות כמעט שכר מינימום, ולעומת זאת מורות מבוגרות שחוקות שלא משקיעות כלום , מזלזלות, ומרויחות משכורת נאה בזכות הותק. האם זה תקין? האם החינוך בארץ מרויח מזה? האם לא צריך להיות קשר בין תפוקה לתמורה? האם רק ותק הוא שיקול?
אני מסכים שגם ותק צריך להיות שיקול, אבל כרגע זה נראה כשיקול היחיד במערכת.