• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מקרה מוזר או סתם אי הבנה? (כתב אופציה)

• פותח הנושא פותח הנושא SpidiMan
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אני קונה ב...

• Market

הצבעות: 6 27.3%
  • Limit

הצבעות: 15 68.2%
  • פקודות מיוחדות

הצבעות: 1 4.5%

• סך הכל מצביעים
    22

SpidiMan

משתמש רגיל
דירוג
71
היי,

חייב לשתף במשהו מוזר שקרה לי היום. תכלס, לא יודע עד כמה מוזר, כי אולי אני פספסתי משהו.

רכשתי כתב אופציה שעלתה - ראיתי רווח מסוים לאחר X זמן, החלטתי למכור. כאשר מכרתי שהשער נשאר זהה (לא עלה, לא ירד, וכך כמובן גם הרווח). בשניה שעשיתי מכירה בשווי שוק ראיתי תמונה שונה לגמרי, הכתב ירד, אבל אני יחד איתו - כלומר פתאום הפסד.

סה"כ אולי נשמע הגיוני, אבל היה נראה לי מוזר העניין כי לא ראיתי שינוי בכתב האופציה בזמן המכירה, ונראה שאני הורדתי את כתב האופציה - רק למה אני ירדתי יחד איתו כולל השווי של הרווח?

משהו שם לא היה ברור לי, והאמת? עדיין לא ברור לי. מה פספסתי? ייתכן שזה באג?
אם אני רואה רווח, ומוכר במחיר שוק, איך יכול להיות שהורדתי את אותה וגם נפגעתי מזה? :roll:

שעשיתי מכירה בשווי שוק ראיתי תמונה שונה לגמרי, הכתב ירד, אבל אני יחד איתו - כלומר פתאום הפסד.
לא מכיר את האופציה שאתה מדבר עליה וגם לא נוגע באופצייות במקל 10 מטר אבל אם הייתה לך אפשרות מכירה במרקט כנראה שהיתה לך גם אפשרות בלימיט.
הרי זה תמיד כך - כשקונים במרקט כמעט וודאי שתקבל את היקר ביותר ואם תמכור במרקט וודאי שתקבל את המחיר הנמוך ביותר .
למה לא מכרת בלימיט כדי להגביל באיזה סכום אתה רוצה למכור.
ייתכן שזה באג?
לא זה לא באג, כך השוק מתנהג.
היית צריך לבדוק קודם את מחיר הביד והאסק ולהנעל על מחיר שטוב לך ע"י הצבת לימיט.
טעות נפוצה של חדשים שלוחצים על קניה או מכירה בלי לבדוק את האופציות הקיימות.
אני מקווה שלא הפסדת הרבה...
אני אומר שוב, אני מבין באופציות כמו חמור במרק ירקות והתגובה שלי על ק/מ של מניות.

בהחלט טעות שלא עשיתי לימיט. במניות אני עושה שוק כדי למכור מיד, אבל לא נתקלתי בסיטואציה כזאת מוזרה (מבחינתי).
לצערי הפסדתי, סה"כ לא הרבה מאוד, אבל גם הרווח כמובן הלך..

האמת שניסיתי אופציה כניסיון וכנראה לא אנסה שוב. איך אומרים, מטעויות לומדים

במניות אני עושה שוק כדי למכור מיד,
למכור ״מיד״ זה במקרה של פאניקה כשמניה קורסת ואתה רוצה למכור בכול מחיר.
קניה ״מיד״ כשיש בועה מתפרצת ואתה רוצה לקפןץ על הרכבת לפני שתפספס הזדמנות.
בשאר הזמן, כ 99% עבור משקיע סולידי, מתון או שמרני רצוי להגדיר מטרות ולפעול בהתאם.
תזכור שלא כדאי לפעול ע״י אימפולס, ראשית מעשה במחשבה תחילה.
כמה מחברי המלומדים אולי לא יסכימו איתי כי חלקם מתמקצעים בשורטים, חלקם במניות דבידנדים, חלקם בוחרים בפינצטה.
אנחנו ערב רב של משקיעים חובבים אבל אני חושב שמי שקונה/מוכר במרקט הוא במיעוט...

למכור ״מיד״ זה במקרה של פאניקה כשמניה קורסת ואתה רוצה למכור בכול מחיר.
קניה ״מיד״ כשיש בועה מתפרצת ואתה רוצה לקפןץ על הרכבת לפני שתפספס הזדמנות.
בשאר הזמן, כ 99% עבור משקיע סולידי, מתון או שמרני רצוי להגדיר מטרות ולפעול בהתאם.
תזכור שלא כדאי לפעול ע״י אימפולס, ראשית מעשה במחשבה תחילה.
כמה מחברי המלומדים אולי לא יסכימו איתי כי חלקם מתמקצעים בשורטים, חלקם במניות דבידנדים, חלקם בוחרים בפינצטה.
אנחנו ערב רב של משקיעים חובבים אבל אני חושב שמי שקונה/מוכר במרקט הוא במיעוט...
אני חושב שהרוב פה קונים ומוכרים במרקט. זה חלק מאי-התזמון

זה לא תזמון, זה הצבת גבולות רציונאלית לכמה אני מוכן להשקיע ובאיזה מחיר.
אז יאלה, נשמע מי כאן קונה במרקט ומי קונה בלימיט.
הוספתי סקר לשרשור אבל רק את שתי האופציות הבסיסיות.

אבל רק את שתי האופציות הבסיסיות.
נראה לי שזה קצת פספוס.
הרבה אנשים משתמשים בפקודות קצת יותר "מתוחכמות" כדי להמנע מצד אחד מכל הבעיתיות של פקודות מרקט אבל מצד שני לא רוצים לתזמן ותת פקודות לימיט (דברים בסגנון MOC וכאלה).

לא קשור לתזמון. פקודת מרקט מכילה סיכון מסוים של ליפול על מחיר שרחוק מהמחיר ההוגן - ואני לא משתמש בה למעט בניירות מאוד סחירים. השימוש הבסיסי הוא בלימיט - לא כדי לתזמן מחיר "טוב יותר", אלא פשוט כדי לא ליפול על איזה ציטוט לא מוצלח. וכמובן כתלות בברוקר שאיתו אתה עובד - יש פקודות הרבה יותר שימושיות שרלוונטיות יותר בניירות עם סחירות קצת פחות טובה (דיברתי למשל בעבר על פקודות ממשפחת ה-Pegged או Relative שזמינות ב-IB).

הבהרה בקשר לסקר, רק שתי אופציות בסיסיות ללא דריביטיז כדי לשמור את זה הכי פשוט שאפשר.

הבהרה בקשר לסקר, רק שתי אופציות בסיסיות ללא דריביטיז כדי לשמור את זה הכי פשוט שאפשר.
אז מה אמור לסמן מי שמשתמש בדברים המסובכיום יותר?
איך הייתה מסמן למשל market on close? זה הרי לא באמת מרקט (וברור שזה גם לא לימיט)
לדעתי שווה להוסיף אופציה שלישית שתכיל את כל שאר "פקודות מיוחדות"

רכשתי כתב אופציה שעלתה - ראיתי רווח מסוים לאחר X זמן, החלטתי למכור. כאשר מכרתי שהשער נשאר זהה (לא עלה, לא ירד, וכך כמובן גם הרווח). בשניה שעשיתי מכירה בשווי שוק ראיתי תמונה שונה לגמרי, הכתב ירד, אבל אני יחד איתו - כלומר פתאום הפסד.
- האם הציטוטים בזמן אמת?
- מה קרה לנכס הבסיס באותו הזמן?
- מה הנזילות של האופציה (ספרד?) \ מחזור עסקאות?

משהו שם לא היה ברור לי, והאמת? עדיין לא ברור לי. מה פספסתי? ייתכן שזה באג?
אם אני רואה רווח, ומוכר במחיר שוק, איך יכול להיות שהורדתי את אותה וגם נפגעתי מזה?
מכיוון שמדובר באופציות אז יש שם מרווח עצום בין מחיר ההיצע והביקוש וזה מצטרף למסחר דליל כך שממש לא מפתיע שפעולה קטנה משנה את המחירים בצורה דרסטית (בעיקר אם מדובר באופציה שלא נסחרת בצורה משמעותית).

זה אולי נכון לאי תזמון השוק, אבל לא נכון לסולידיות

זה כמו להגיד למוכר בחנות: "תביא לי מהסחורה הזו, לא חשוב המחיר", מאד לא סולידי בעיניי

האמת שמעודי לא קניתי ומכרתי במרקט, זה פשוט הזוי בעיני, תמיד אני שם לימיט

זה אולי נכון לאי תזמון השוק, אבל לא נכון לסולידיות

זה כמו להגיד למוכר בחנות: "תביא לי מהסחורה הזו, לא חשוב המחיר", מאד לא סולידי בעיניי
מה זה אומר להיות סולידי בהקשר הזה?

אם אתה רוצה לקנות נייר סחיר מאוד עם מרווח קטן ואתה שם לימיט נמוך מדי - יכול להיות שלעולם שהפקודה לעולם לא תתבצע (יכול להיות שהמניה תעלה ולעולם לא תרד למחיר ששמת).
אם אתה תשים לימיט גבוה מדי אז סיכוי טוב שתשלם יותר מאלמלא היית קונה בMKT.
כל זה נכון רק לנייר מאוד סחיר עם מרווח קטן.
.
הרבה פה גם קונים בMOC שזה גם סוג של פקודת מרקט.

לניירות עם עושה שוק זה דיי לא משנה.

אם אתה תשים לימיט גבוה מדי אז סיכוי טוב שתשלם יותר מאלמלא היית קונה בMKT.
אאל"ט זה לא נכון.
להבנתי, אם הלימיט שלך גבוהה מה ask הנוכחי העסקה תתבצע במחיר הask, בדיוק כמו פקודת מרקט.

מה זה אומר להיות סולידי בהקשר הזה?

להיות סולידי זה לקנות משהו רק אם מחירו סביר בעיני.
להיות לא סולידי זה לקנות משהו בלי להסתכל על המחיר.

כאשר אתה קונה במרקט אתה נותן למישהו אחר לקבוע המחיר שתקנה.

אם אתה מתעקש שהפקודה תכנס, פשוט שים לימיט יותר גבוה, אבל שים לימיט.
למה כדאי לשים לימיט? כי לעיתים יש קפיצות זמניות לא הגיוניות במחיר של ני"ע ספציפים, ואז כדאי שתשקול שוב אם אתה רוצה לקנות במחיר החדש.

קצת נעלמתי מהשיחה לצערי (בגלל דברים אישיים)
ראשית אומר תודה לכל מי שאמר ותרם קצת מהידע שלו לעניין.

עשיתי אכן מספר טעויות בעניין האופציה. ראשית, רכשתי אותה דיי בטעות, התכוונתי לרכוש משהו אחר והשורות היו צמודות, אין ספק, טעות.
אחרי שרכשתי, היא אכן זינקה (או שהיה באג חמור במערכת, פחות נראה לי כמובן) והופיע רווח - וכשהבנתי שרכשתי את הלא מתאימה, הבנתי שצריך למכור - פה הטעות השניה, כי מכרתי אותה ללא לימיט, מה שהייתי חייב לעשות מכיוון שעד שלחצתי על מכירה, כנראה האופציה ירדה ואני איתה (במכירת מרקט, בהפסד) - שזו הטעות השלישית.

שאלה נוספת - האופציה הזאת בקושי עם עסקאות - אין הרבה קונים מוכרים, היא בעקרון נפקעת בעוד בערך שנה לפי מה שראיתי.
השאלה היא - מה הדרכים הנכונות להיפטר מכאלה אופציות שנרכשו בטעות (או לא בטעות), האם שווה למכור במרקט כדי לא להיתקע איתה? (וכמובן לבדוק שבע פעמיים שהיא לא יורדת עד שאתה מבצע מכירה) או לשים לימיט מידי יום עד שתמכר?

אני שואל כדי לדעת להבא איך לצאת ממצבים כאלה (שמקווה שלא יקרו לי עוד) - אין ספק שמהיום, או יותר נכון מרגע שעשיתי את הטעות של הקניה, אזהר ואבדוק את עצמי כמה וכמה פעמיים. מטעויות לומדים כמו שאומרים..

נערך לאחרונה ב:
@SpidIMan אני חושב שלא ממש הבנת מה קרה. זה לא שהחיר ירד רגע לפני שמכרת אלא שהמכירה שלך היא זאת שהורידה את המחיר.
אם אתה קונה במרקט העסקה תתבצע במחיר הask הכי נמוך, אם אתה מוכר במרקט העסקה תתבצע במחיר הbid הכי גבוהה.
המחיר שמוצג הוא בד"כ המחיר בעסקה האחרונה, ולא משקף מחיר שאתה יכול באמת לקבל בפועל.

אני אנסה להסביר עם דוגמא.
נניח שיש מניה עם סחירות מאוד נמוכה כאשר הask עומד על 50 והbid על 40.
נניח שהעסקה האחרונה הייתה על 45, ואין אחריה עוד עסקאות למעט העסקה שלך.
אם קנית במרקט אז קנית ב50(האסק הכי נמוך), ואז המחיר המוצג באתרים עלה ל 50. אם אחרי זה מכרת במקרקט אז מכרת 40 (הביד הכי גבוהה), וכתוצאה מזה המחיר בכל האתרים התעדכן ל40.

מה שחשוב להבין זה שבקניה/מכירה מה שמעניין זה הbid/ask ולא המחיר שרשום באתרים (שהוא בדכ מחיר העסקה האחרונה ולא המחיר שאתה תקבל)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מימוש הפסדי הון בIB כנגד רווח הון בRSU - מקרה דחוף מיסים 1
R מיסוי rsu מקרה ספציפי מיסים 32
ט התייעצות לגבי מינוף - מקרה ייחודי נדל"ן 30
milx האם יתכן מקרה שמקבלים יותר מדי כסף בניוד ק.השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O מקרה במקום עבודה קודם אוף טופיק 10
G משיכת כספים לא פטורים מקרה"ש שוק ההון 1
ר משהו שלא מסתדר לי... אם אני משלמת מס רווחי הון בכל מקרה, מה זה משנה מתי אני מוכרת? שוק ההון 16
c881 אז היא נכנסה למניות - מקרה מבחן ל"משקיע על סמך שמועה" שוק ההון 31
adamshalev על מקרה בקופה בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 67
ס ניתוח מקרה ורעיונות יצירתיים לפרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 57
א מדיניות השקעה - מקרה לא שגרתי (אולי ...) שוק ההון 14
S סעיף מוזר בחוזה עבודה אוף טופיק 7
F חתימה על סעיף מוזר בעת משיכת כספים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41
H קופת גמל להשקעה. משהו מוזר באלטושר שחם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F משהו מוזר בנייר ITA שוק ההון 7
B תיק ראשון עם עתיד מוזר שוק ההון 11
S משהו מוזר באינטרקטיב שוק ההון 9
ב תיק מוזר שוק ההון 9
F קרנות Emerging Trends - מה הכי מוזר שראיתם? שוק ההון 3
unrealx קטע מוזר שהבנק עשה לי צרכנות פיננסית 13
DavidA משהו מוזר קורה בעיתונות הכלכלית בנושא מחירי הדיור נדל"ן 16
LtWorf תכלית עולמי מפותחות MSCI מנוטרלת מטבע - הרכב מוזר שוק ההון 3
ג משהו מוזר בדו"ח נכסים של קרן השתלמות הפניקס שוק ההון 1
Z קרן ההשתלמות שלי מתנהגת מוזר צרכנות פיננסית 4
Oziris משהו מוזר ב-IBI שוק ההון 6
ברננקי משהו מוזר קורה ב The Marker אוף טופיק 22
ר מיסוי בתעודות סל - משהו מוזר מיסים 20
B משהו מוזר עם הערך הנקוב של הקרן שוק ההון 6
N לחשוב בדולרים או שקלים שוק ההון 2
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
E מיסוי הכנסות מריבית בדולר – קוד 01 בטופס 1042S: מיסוי 15 או 25 אחוז? מיסים 6
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח האם הירידות הנוכחיות הן רק "מצב רוח" או סימן למשהו עמוק יותר? שוק ההון 11
A נדלן השקעה - שתי דירות או דירה אחת נדל"ן 3
ה התייעצות: לחכות לפינוי בינוי או לשפץ? נדל"ן 11
J קרן השתלמות או משכנתא על 400K צרכנות פיננסית 35
ח שאלות לגבי RSU - שיקולים להחזיק או למכור? מיסוי? שוק ההון 4
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
ס ברוקר זר או ישראלי ברילוקיישן לארה״ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
צ איפה עדיף להשקיע בארץ או בשווייץ שוק ההון 5
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
ח בינה מלאכותית – מהפכה אמיתית או טרנד חולף? שוק ההון 38
ס תואר במדעי המחשב בפתוחה או באחת משלושת הגדולות (טכניון,עברית,תל אביב) התפתחות אישית 23
ה לקנות דירה או לשכור? נדל"ן 21
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
M לפני לקיחת משכנתא, באופן עצמאי או עם יועץ נדל"ן 30
ח שיפוץ דירה או מכירה וקניית דירה משופצת נדל"ן 9

נושאים דומים

Back
למעלה