• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ביטוח מוצרים בבית - כדאי כִּכְלָל או סתם חבל?

paikov

משתמש רשום
דירוג
0
אני מוצא את עמצי מבטח כל מיני מוצרים בבית (מזגן, מכונת כביסה, מדיח) דרך שירות האחריות של המוצר - הרבה פעמים זה נראה לי לא יקר מידי ביחס לטיפול בבעיות במוצרים קריטיים בשימוש קבוע.
אני תמיד זוכר את כלל האצבע: לא מבטחים מפני ארוע שאתה יכול להרשות לעצמך לעמוד בו (למשל תיקון מכונת כביסה), אחרת זה לא משתלם בטווח הארוך (ואני זוכר במעומעם את האקטואריה שמאחורי העניין, ואת הפוסט המדובר באתר זה).
בכל זאת אני מבטח מהנימוק הבא: היצרן יכול להרשות לעצמו לבטח אותי במחיר שישתלם לי, כי לו כבר יש את שירות האחזקה והוא הסמכות למוצר.
שאלתי: בכללי: אני צודק, או קונה שקט נפשי במחיר מופקע?

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
27,969
שאלתי: בכללי: אני צודק, או קונה שקט נפשי במחיר מופקע?
אתה לא קונה דבר, אתה זורק את כספך לפח.
הפעם היחידה שזה שווה זה במועד הרכישה ניתן לפעמים לרכוש הארכת אחריות במחיר מוזל במיוחד (משהו כמו 200 ש"ח בדרך כלל).

paikov

משתמש רשום
דירוג
0
אתה לא קונה דבר, אתה זורק את כספך לפח.
הפעם היחידה שזה שווה זה במועד הרכישה ניתן לפעמים לרכוש הארכת אחריות במחיר מוזל במיוחד (משהו כמו 200 ש"ח בדרך כלל).
אני בהחלט מודה על / מכבד את התגובה, בכל זאת אשמח לנימוק על מה שאמרתי לתשובה כ״כ גורפת ;)
יש לי אפילו דוגמה קונקרטית: ממש כעת הארכתי את האחריות על מכונת הכביסה בעלות של 900 ש״ח לשלוש שנים - נשמע מלא כסף, ומכונה חדשה עולה רק כמה אלפי שקלים, ובכל זאת: אנו עושים מכונה ביום (חמש נפשות בבית), וסיכוי טוב שהמכונה תתקלקל בטווח של שלוש שנים, טכנאי עלותו מאות שקלים רק הביקור, ואפשרות סבירה שאזדקק להחליף את המכונה, כך קניתי ״שקט״ ב-300 ש״ח לשנה, שזה לא נראה כזה מוגזם.

חתול לילה

משתמש בכיר
דירוג
12,646
אני בהחלט מודה על / מכבד את התגובה, בכל זאת אשמח לנימוק על מה שאמרתי לתשובה כ״כ גורפת ;)
יש לי אפילו דוגמה קונקרטית: ממש כעת הארכתי את האחריות על מכונת הכביסה בעלות של 900 ש״ח לשלוש שנים - נשמע מלא כסף, ומכונה חדשה עולה רק כמה אלפי שקלים, ובכל זאת: אנו עושים מכונה ביום (חמש נפשות בבית), וסיכוי טוב שהמכונה תתקלקל בטווח של שלוש שנים, טכנאי עלותו מאות שקלים רק הביקור, ואפשרות סבירה שאזדקק להחליף את המכונה, כך קניתי ״שקט״ ב-300 ש״ח לשנה, שזה לא נראה כזה מוגזם.
תעשה חישוב לאורך הרבה שנים כמה אתה משלם על טכנאים לעומת כמה אתה משלם על ביטוח.

אורי ג.

משתמש בכיר
דירוג
27,969
תעשה חישוב לאורך הרבה שנים כמה אתה משלם על טכנאים לעומת כמה אתה משלם על ביטוח.
ומה העלות של הביטוח השנתי אל מול מוצר חדש.
לפעמים לא שווה לתקן בכלל, זורקים לפח קונים חדש עם אחריות חדשה לX שנים.

Zorg

משתמש רגיל
דירוג
1,541
סיכוי טוב שהמכונה תתקלקל בטווח של שלוש שנים,
אם יש סיכוי טוב להתקלקלות בשלוש שנים, קנית מכונה גרועה. (למה אתה חושב שיש סיכוי טוב כזה ?, ואם אתה חושב כך, למה לא להוסיף את ה 900 ולקנות אחרת טובה יותר ?)

לא היתה לי מכונת כביסה שהתקלקלה בפחות מ 5 שנים. וגם אז התיקון עלה 300 שקל. וגם אצלי מכבסים הרבה.

מקרר עדיין לא התקלקל לי. החלפתי לחדש מכייון שהייתי צריך גדול יותר. הדבר היחידי שהחלפתי היה ידית שנשברה. אצל ההורים מקרר התקלקל אחרי איזה 10 שנים.

Lamur

משתמש רגיל
דירוג
494
גם אם המכונה תתקלקל ב-3 שנים הקרובות, כנראה שעלות הטכנאי לא תהיה יותר מ900 שקל.
אלא אם המכונות אצלך מתקלקלות כל שנה באופן קבוע, אין שום הגיון לשלם מראש 900 ש"ח על משהו שאולי לא יקרה וגם אם כן, סביר שלא יחצה את העלות ששילמת.

אגב, בדיוק בשבוע שעבר התקלקל אצל אמא שלי המקרר אחרי משהו כמו 8 שנים. הגיע טכנאי, תיקן וזה עלה 400 שח. רק לחשוב כמה זה היה עולה אם כל ה-8 שנים היא היתה משלמת ביטוח o_o זה בטח הערוץ הכי רווחי של החברות האלה, לוקחים תשלום ולרוב לא צריך לתת שום שירות :)

לארוצה

משתמש בכיר
דירוג
1,249
לא לשכוח גם השתתפות עצמית ולבדוק מה כולל הביטוח, במיוחד במקרה שאין את החלק במלאי.

יעקב 1

משתמש רגיל
דירוג
257
יש מעלה אחת בביטוח, שהיא מכריחה אותך לנהל את הפחת של המוצרים בצורה טובה יותר, אך המחיר של הביטוחים האלו הוא יקר מאוד
בעיקרון, אתה יכול לצבוע לך בחלק האג'חי ביטוח עצמי, וכל ביטוח שאתה רוצה לקנות, תוסיף בהפקדה החודשית ותקצה לזה אג''ח, עוד עשר שנים תראה כמה נשאר לך מהביטוח בפועל (אבל אל תוציא סתם כך מהביטוח, תהיה נודניק לפחות כמוהם, לא כולל חלקים, לא כולל ולא כולל וכו').

Zorg

משתמש רגיל
דירוג
1,541
הנה דוגמה להחרגות בפוליסה סטנדרטית, לתיקון מכונות כביסה, מייבשי כביסה ומדיחי כלים

צפה בקובץ המצורף 1856

בוא תגיד איזו תקלה כן תתוקן במסגרת הפוליסה.
התקלות שקורות הן במערכת האלקטרונית שהן יקרות לתיקון אבל קורות מעט מאוד. כאשר קוריית תקלה אלקטרונית יש מעבדות שיתקנו את הכרטיס ולא יחליפו, הכל תלוי בטכנאי שאתה מזמין. כלומר במקום אלפיים שקל כרטיס חדש זה עולה כמה מאות לתקן.

לפי דעתי יש פה איזה סוג של שחיתות, הם באים ואומרים ״תראו כרטיס חדש יעלה לכם 2000 שקל וזה בלי העבודה, תעשו ביטוח״ אבל לא טורחים להגיד שהם בעצם קובעים את המחיר של הכרטיס ולכן הוא כזה גבוה וברור שלא יגידו לך שיש אפשרות לתקן את האלקטרוניקה לא דרכם.

דרך אגב לפי ההחרגות הללו הם מניחים שמנוע לא יתקלקל 10 שנים.

YPV

משתמש בכיר
דירוג
2,847
אלה החרגות ספציפיות, יש גם החרגות כלליות. לדוגמה כזאת

1672648875265.png

הנקודה היא שיש פער מאוד גדול בין מה שאנשים מדימיינים שהם יקבלו במסגרת הביטוח לבין מה שכתוב בפוליסה (ואת זה אנשים לא באמת קוראים).

דרך אגב לפי ההחרגות הללו הם מניחים שמנוע לא יתקלקל 10 שנים.
או שהם מניחים שתהיה תקלה קריטית ברכיבים/חלקים שלא מכוסים, הרבה יותר מוקדם, ואנשים יעדיפו לזרוק את המכונה במקום לתקן על חשבונם.

לדוגמה, שחיקה של בולמי זעזועים לא מכוסה בפוליסה. החלפת בולמים תעלה 400-500 ש"ח. רוב האנשים יעדיפו כבר לקנות מכונה חדשה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
AbuNafha ביטוח SIPC בחשבון Margin עם הלוואה פעילה שוק ההון 1
T ביטוח נסיעות לחו"ל - לתקופה ויעדים לא ידועים צרכנות פיננסית 2
פיטר גריפין ביטוח נסיעות דרך כרטיס אשראי צרכנות פיננסית 7
נ מעבר בין קרנות השתלמות (sp500) ו״אזהרה״ של סוכנת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D כדאיות ביטוח חיים צרכנות פיננסית 8
א האם יש קייס, נגד סוכן ביטוח? צרכנות פיננסית 4
AbuNafha פנסיה בחברת ביטוח / בית השקעות VS ניהול פנסיה בצורה עצמאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
JBUZZ ביטוח מבנה משועבד למשכנתא: הגדלה ללא שיעבוד והוספת תכולה צרכנות פיננסית 1
JBUZZ ביטוח מבנה משועבד למשכנתא - כמה שאלות: נדל"ן 2
יבגני_ל כדאיות ביטוח אבדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ד ביטוח משכנתא-שיבוב נדל"ן 1
יבגני_ל מה אפשר לעשות עם יתרה שימושית בחשבון ביטוח אובדן כוח עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
deussex העברת ביטוח מנהלים S&P500 לקרן פנסיה משלימה S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
I ביטוח רכב , עליה ממש גבוהה? צרכנות פיננסית 2
Fitch ביטוח בריאות במנורה מבטחים פוסטים מאיכות נמוכה 7
ה סוכן ביטוח פנסיוני ונדלני התפתחות אישית 0
W קרן פנסיה משלימה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול נמוכים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z ביטוח לאומי ובריאות על הכנסות שלא מעבודה מיסים 3
ptom השוואות תנאי ביטוח צרכנות פיננסית 2
P התייעצות ביטוח תאונות אישיות. צרכנות פיננסית 3
ח ביטוח חיים קהילתי - חייבת לשתף צרכנות פיננסית 110
B משכנתא ללא ביטוח חיים פוסטים מאיכות נמוכה 17
W ביטוח בריאות חיות בית אוף טופיק 64
י פיצול הפקדות פנסיה וגמל -שאלת ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Z תנאים לקצבת זיקנה ביטוח לאומי. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 135
י ביטוח לאומי אחרי ינואר 2022 צרכנות פיננסית 3
T ניוד ביטוח מנהלים לקופ״ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B ביטוח ערך קרקע כנגד רעידות אדמה נדל"ן 5
I ביטוח רכב שכור בחו״ל? צרכנות פיננסית 7
M ביטוח לכסף בברוקרים ישראלים במקרה של פריצה לחשבון פוסטים מאיכות נמוכה 3
M ביטוח לכסף בברוקרים ישראלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
י ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר מיסים 14
י ביטוח רכב לפי קילומטרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3
D ביטוח לקורקינט חשמלי צרכנות פיננסית 15
G הארכת ביטוח סיעודי אפשרית ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
unrealx התייעוץ - ביטוח חיים למשכנתא צרכנות פיננסית 8
ס אנקדוטה: איך חסכתי עשרות אלפי שקלים על ביטוח חיים צרכנות פיננסית 7
ס ביטוח בריאות לתינוק צרכנות פיננסית 8
V ניוד ביטוח מנהלים לקופת גמל - אכ"ע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ט יש מידע על דמי הניהול הממוצעים (פנסיה, ביטוח מנהלים) שמשלמים הישראלים? פוסטים מאיכות נמוכה 3
ה השוואה של חברות ביטוח לבחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס ביטוח סיעודי לאזרח אמריקאי - חברות ביטוח בארה״ב צרכנות פיננסית 6
I ביטוח אכ״א ומעבר מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
I מחשבות על ביטוח חיים|תאונות אישיות|נכות|שארים|מטריה ביטוחית|מחלות קשות צרכנות פיננסית 33
מ ביטוח דירה - נזקי צנרת - האם כדאי שרברב פרטי על פני שרברב של חברה שבהסדר נדל"ן 15
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
מ ביטוח מבנה למשכנתא-תקנות כיבוי אש בבתי מגורים נדל"ן 1

נושאים דומים

למעלה