• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נשואים אזרחיים

• פותח הנושא פותח הנושא כרמל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

כרמל

משתמש רשום
דירוג
1
שבוע טוב,
במידה ומתחתנים בחתונה אזרחית בקפריסין, חובה להצהיר על כך במשרד הפנים כאשר חוזרים? או שניתן להירשם בארץ כידועים בציבור? אני שואל כי אנחנו מעדיפים להימנע לחלוטין ממוסד הדת בארץ אבל יש צורך בתעודת נישואים מבחינת שגרירות ארה"ב כאשר יש בן זוג אמריקאי ומעוניינים להוציא לו גרין קארד בעקבות נישואים.

שבוע טוב,
במידה ומתחתנים בחתונה אזרחית בקפריסין, חובה להצהיר על כך במשרד הפנים כאשר חוזרים? או שניתן להירשם בארץ כידועים בציבור? אני שואל כי אנחנו מעדיפים להימנע לחלוטין ממוסד הדת בארץ אבל יש צורך בתעודת נישואים מבחינת שגרירות ארה"ב כאשר יש בן זוג אמריקאי ומעוניינים להוציא לו גרין קארד בעקבות נישואים.
אתם יכולים להצהיר שאתם חסרי דת. מומלץ בחום.

חובה להצהיר על כך במשרד הפנים כאשר חוזרים? או שניתן להירשם בארץ כידועים בציבור?
לדעתי, תאורטית זה חובה. מעשית אני מניחה שאף אחד לא ידע. בכל אופן, הצהרה במשרד הפנים אינה דורשת חיכוך עם הרבנות. לעומת זאת, אם אתם יהודים, ברגע שהתחתנתם, ולא משנה איפה, פרידה שלכם חו"ח תהיה חייבת לעבור ברבנות, לפחות אם תגורו בישראל. כך שהנישואין בקפריסין אמנם עוזרים לא להפגש עם מוסד הדת בדרך פנימה אבל לא ממש עוזרים בדרך החוצה. אבל אם התוכנית היא לעבור לארה"ב אז זה לא צריך להטריד אתכם.

לדעתי, תאורטית זה חובה. מעשית אני מניחה שאף אחד לא ידע. בכל אופן, הצהרה במשרד הפנים אינה דורשת חיכוך עם הרבנות. לעומת זאת, אם אתם יהודים, ברגע שהתחתנתם, ולא משנה איפה, פרידה שלכם חו"ח תהיה חייבת לעבור ברבנות, לפחות אם תגורו בישראל. כך שהנישואין בקפריסין אמנם עוזרים לא להפגש עם מוסד הדת בדרך פנימה אבל לא ממש עוזרים בדרך החוצה. אבל אם התוכנית היא לעבור לארה"ב אז זה לא צריך להטריד אתכם.

ואם לא יהודים, מה קורה שמתגרשים? ברירת המחדל היא בית המשפט לענייני משפחה?

ואם לא יהודים, מה קורה שמתגרשים? ברירת המחדל היא בית המשפט לענייני משפחה?
לא בהכרח, אם שני בני זוג מוסלמים מתגרשים אני מניחה שזה אצל הקאדי. אני ממש לא מומחית ואפשר למצוא על זה בקלות מקורות ברשת, נראה שבית המשפט לענייני משפחה אכן מעורב בזה.

לפי החוק חייבים להצהיר על הנישואים בחו"ל למשרד הפנים. מנגד, שמעתי על מקרים בהם הנשואים לא דיווחו על כך שהתחתנו ומעולם לא שמעתי כי הוטלו סנקציות על זוג בסטטוס כזה (יהודים אזרחי ישראל שנישאו בחתונה אזרחית בחו"ל ולא דיווחו למשרד הפנים).

השאלה היא אם יש למדינה דרך לדעת על נשואים אלו כאשר נרצה להפוך להיות מוגדרים בארץ כידועים בציבור? (בשביל לקבל את חלק מההטבות שזוגות נשואים זכאים להם)

לא ברור למה לא להודיע למשרד הפנים (חו"ח למקרה גירושין?). אנחנו נרשמנו במשרד הפנים אחרי נישואין בחו"ל. קצת בירוקרטיה של תרגום טפסים. לא היה שום קשר למוסדות הדת בארץ (לא היו גירושין).

מישהו יכול להאיר את עיני ולהסביר למה בעצם להתחתן (בארץ או בקפריסין) חוץ מעבור אזרחות/הגירה? לא מצאתי שום יתרון כלכלי...

עריכה: כמובן שחוץ מסיבות חברתיות, משפחתיות, תרבותיות וכו.

נערך לאחרונה ב:
לא ברור למה לא להודיע למשרד הפנים (חו"ח למקרה גירושין?). אנחנו נרשמנו במשרד הפנים אחרי נישואין בחו"ל. קצת בירוקרטיה של תרגום טפסים. לא היה שום קשר למוסדות הדת בארץ (לא היו גירושין).

יש ישראלים הסבורים כי כל עוד אין נישואים אזרחיים בארץ ובנוסף הרבנות ממררת את החיים לחלק מהזוגות המעוניינים להתחתן בחתונה דתית הרי ואין לתמוך במוסד הנישואים הישראלי הרשמי כפי שהוא מוגדר על ידי משרד הפנים.

מי יכול להכריח אותך?!
מדינת ישראל.
בעיקרון אי דיווח זאת עבירה שמקבלים עליה עד 3 שנות מאסר
השאלה היא אם יש למדינה דרך לדעת על נשואים אלו כאשר נרצה להפוך להיות מוגדרים בארץ כידועים בציבור? (בשביל לקבל את חלק מההטבות שזוגות נשואים זכאים להם)
ספציפית כשתרצו להפוך לידועים בציבור כנראה שלא, אבל זה יכול אולי להתגלות בכל מיני תרחישים בעתיד.

זאת אכן סיטואציה בעייתית כשארהב וישראל מפרשות את המושג "נישואין" בצורה כלכך שונה.
בארץ נישואין מחתן אותך עם הרבנות (או המוסד המקביל של הדת שאתה "שייך" אליה)
ובארה"ב אין מקבילה מתאימה ל"ידועים בציבור" לצרכי הגירה...

הם גם יכולים להצהיר שהם חסרי זנב. למה להצהיר על הברירה הרווחת?
בגלל מבנה החוק בארץ.
ברגע שאתה "שייך" לדת כלשהי, כל ענייני המשפחה (נישואין, גירושין, מזונות וכו) נקבעים לפי חוקי אותה דת והחלטות מסודות אותה דת.
ברגע שאתה מוגדר במשרד הפנים כ"חסר דת", רוב העניינים האלה מוחלטים בבית משפט לפי חוקים קצת יותר מודרניים.
למשל מזונות, לפי הדת היהודית עד גיל מסויים (לדעתי 6, לא זוכר) האב אחראי על כל מזונות ילדיו, גם אם יש משמורת משותפת לגמרי וגם אם האמא מרוויחה משמעותית יותר מהאב. לפי החוק המודרני, במשמורת משותפת (כשהילד נמצא חצי מהזמן אצל כל אחד) וכששני בני הזוג מרויחים דומה, האב לא צריך לשלם מזונות

שבוע טוב,
אני לא רואה איך הרישום במשרד הפנים קשור לדת.
מדובר בהכרה בנישואים במדינה אחרת ולא בעניין דתי.

אני לא רואה איך הרישום במשרד הפנים קשור לדת.
מדובר בהכרה בנישואים במדינה אחרת ולא בעניין דתי.
הדת נכנסת בשלב היציאה מנישואים (במילים אחרות גירושין) .
לפי החוק בארץ, כדי לשנות סטטוס מ"נשוי" ל"גרוש" צריך אישור של מוסד הדת שאתה שייך אליה.
גם אם התחתנת והתגרשת בחו"ל, ברגע שעדכנת מצב משפחתי ל"נשוי" במשרד הפנים, אי אפשר לשנות סטטוס לגרוש בלי אישור דתי

הדת נכנסת בשלב היציאה מנישואים (במילים אחרות גירושין) .
לפי החוק בארץ, כדי לשנות סטטוס מ"נשוי" ל"גרוש" צריך אישור של מוסד הדת שאתה שייך אליה.
גם אם התחתנת והתגרשת בחו"ל, ברגע שעדכנת מצב משפחתי ל"נשוי" במשרד הפנים, אי אפשר לשנות סטטוס לגרוש בלי אישור דתי
אתה צודק. אם חושבים על הגירושין, צריך ייעוץ משפטי כי להחלטה לא להרשם כנשואים לפי החוק בישראל יכולה להיות משמעות בפרידה.

ברגע שאתה מוגדר במשרד הפנים כ"חסר דת", רוב העניינים האלה מוחלטים בבית משפט לפי חוקים קצת יותר מודרניים.
רישום במשרד הפנים עוזר? נשמע לי כפתרון קצת יותר מדי פשוט לכל מי שלא רוצה להתגרש ברבנות...
בגיגול קצר, מצאתי את זה. הוא טוען שבית הדין הרבני, מוסמך לקבוע אם האדם הוא יהודי. גם במקרה בו הוא רשום כחסר דת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רישום במשרד הפנים עוזר? נשמע לי כפתרון קצת יותר מדי פשוט לכל מי שלא רוצה להתגרש ברבנות...
בגיגול קצר, מצאתי את זה. הוא טוען שבית הדין הרבני, מוסמך לקבוע אם האדם הוא יהודי. גם במקרה בו הוא רשום כחסר דת.
לגירושים כנראה שלא. כמו שאתה יודע אנחנו חיים במדינת דת והדת שולטת בכל פינה, אם תרצה או לא.
אבל לענייני מזונות וכמה דינים אחרים זה דוקא כן יכול לעזור.
למשל חתונה אזרחית לדעתי אפשרית בישראל בתנאי ששני בני הזוג הם חסרי דת. חתונה כזאת לא צריכה לעבור אישור של הרבנות, אבל גירושין של אותה חתונה כנראה שכן יצטרכו לעבור ברבנות.

אם מאוד מעניין אותך אתה יכול לקרוא קצת חוקים שקשורים בנושא, ברובם רשום שמה שקובע הוא החוק הדתי של אותו אדם, ואם הוא מוגדר חסר-דת (הכוונה ברישומי משרד הפנים) אזי הולכים לפי איזה חוק גנרי שרשום.
יוצא הדופן היחיד שאני נתקלתי בו הוא גירושין, ששם רשום במפורש שגם אם האדם הוא חסר דת עדיין צריך אישור של כל גורמי הדת בארץ (אפילו אם רק יגידו שהוא חסר דת ולא מעניין אותם)

נושאים דומים

Back
למעלה