• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נשואים אזרחיים

• פותח הנושא פותח הנושא כרמל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לגירושים כנראה שלא. כמו שאתה יודע אנחנו חיים במדינת דת והדת שולטת בכל פינה, אם תרצה או לא.
כאדם דתי, אני מוחה :O. הפארסה לה קוראים הרבנות הראשית היא יצירה חילונית למהדרין.
כפי שישעיהו ליבוביץ ציטט את בן גוריון 'אתה דורש את הפרדת הדת והמדינה כדי שהדת תשוב להיות גורם עצמאי אשר השלטון המדיני יצטרך להתמודד עמו. אני שולל הפרדה זו – אני רוצה שהמדינה תחזיק את הדת בידה.'
אם מאוד מעניין אותך אתה יכול לקרוא קצת חוקים שקשורים בנושא, ברובם רשום שמה שקובע הוא החוק הדתי של אותו אדם, ואם הוא מוגדר חסר-דת (הכוונה ברישומי משרד הפנים) אזי הולכים לפי איזה חוק גנרי שרשום.
יוצא הדופן היחיד שאני נתקלתי בו הוא גירושין, ששם רשום במפורש שגם אם האדם הוא חסר דת עדיין צריך אישור של כל גורמי הדת בארץ (אפילו אם רק יגידו שהוא חסר דת ולא מעניין אותם)
תודה. מעניין, אקרא בהזדמנות.
נשמע כמו שאפשר לקצר, כל עוד הרבנות היא רק גורם לחוסר נוחות יש דרך לוותר עליה. כשהם הופכים להיות באמת בעייה (גירושין), תקועים איתם;)

כאדם דתי, אני מוחה :O. הפארסה לה קוראים הרבנות הראשית היא יצירה חילונית למהדרין.
מתנצל. אני מסכים שאין הרבה קשר בין מוסד הרבנות לדת היהודית.
הבעיה שלפי חוק הם הנציגים הבלעדיים של הדת היהודית. אני לא יודע אם המצב בדתות האחרות בארץ יותר טוב.

נשמע כמו שאפשר לקצר, כל עוד הרבנות היא רק גורם לחוסר נוחות יש דרך לוותר עליה. כשהם הופכים להיות באמת בעייה (גירושין), תקועים איתם;)
לא מדוייק. גירושין ברבנות זה הרבה פעמים סתם חוסר נוחות (בעיקר כשאתה הגבר) ולא גורם לבעייה באמת (למעט מקרים של עגונות וכו').
מצד שני יש כמה דברים שהם יותר בעייתיים (כמו תשלומי מזונות) שבהם אפשר ומשתלם לוותר על הרבנות.

הם גם יכולים להצהיר שהם חסרי זנב. למה להצהיר על הברירה הרווחת?
במשרד הפנים.
יש שטוענים שזה עוזר להרחיק את הרבנות.
וזה גם מין שעשוע כזה של אפיקורוסים...

לא מדוייק. גירושין ברבנות זה הרבה פעמים סתם חוסר נוחות (בעיקר כשאתה הגבר) ולא גורם לבעייה באמת (למעט מקרים של עגונות וכו').
מצד שני יש כמה דברים שהם יותר בעייתיים (כמו תשלומי מזונות) שבהם אפשר ומשתלם לוותר על הרבנות.
אני באמת צריך לקרוא יותר. חשבתי שזה מגיע כעסקת חבילה, גירושין + כל ההסכמים מסביב. עכשיו שאני חושב על זה, אם זה היה כמו שחשבתי זה היה די מייתר את בתי המשפט לענייני משפחה, אז ברור שזה לא נכון.
איך החלוקה עובדת? הרי הרבה מההסכמים האלו הם חלק מהליך הגירושין. לא?
(לשמחתי אין לי מושג בנושאD:)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה