• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
האמריקאים הבטיחו מיליון בדיקות עד סוף השבוע. בפועל הם הפסיקו לדווח כמה בדיקות הם ביצועו ואפילו כמה נדבקים התגלו. האינטרנט מוצף בסיפורים של אנשים שמבקשים להיבדק ולא מקבלים אישור. הנה למשל מכתב מאחות, שהתנדבה לטפל בחולה קורונה ולאחר מכן נהייתה חולה בעצמה. בקשותיה להיבדק נדחו.
https://act.nationalnursesunited.org/page/-/files/graphics/NU-Quarantine-RN-press-conf-statement.pdf

ההתנהלות של האמריקאים נראית הזויה, על גבול ההפקרות. ממש תמונת מראה/הנגטיב של ההתנהלות של סין.
אם הם לא ישנו, בהקדם, במאה ושמונים מעלות את ההתנהלות שלהם נוכל בקרוב מאוד לראות ב״לייב״ איזו תגובה הייתה ראויה יותר. הן מבחינה בריאותית והן כלכלית:
התגובה השמרנית קיצונית של הסינים - עם סגר הרמטי כמעט והגבלות מטורפות על האזרחים ובדיקה של כל מי שזז בערך.
או התגובה השאננה של ״זו רק שפעת״ של האמריקאים - שעד סוף פברואר בקושי אישרו בדיקות לקורונה גם למי שהראה תסמינים ברורים לנגיף.

מה הרווח הפוליטי?
אני רואה רק ריסק...
כמו מלחמה. במצב חרום לא מחליפים קברניט ואת הצוות שלו, לא מתעסקים בפוליטיקה קטנה. שקט, יורים.
ואם יתממש תרחיש האימה, תמיד יוכל להגיד שזה מקרה קיצון שאי אפשר להתכונן אליו. הרי רוב האנשים לא מכירים ולא מתעניינים בהחלטה לפיה בישראל יהיו שני שליש ממספר מיטות האשפוז ב oecd.
ובכל מקרה אף אחד לא מצביע לפי בריאות וחינוך.

נערך לאחרונה ב:
אם הם לא ישנו, בהקדם, במאה ושמונים מעלות את ההתנהלות שלהם נוכל בקרוב מאוד לראות ב״לייב״ איזו תגובה הייתה ראויה יותר.
אלא אם הקייץ יעשה את העבודה במקומם.

מה הרווח הפוליטי?
אני רואה רק ריסק...
"אני מגיע עכשיו מהחמ"ל המיוחד שהקמנו במשרד הבריאות כדי לטפל במשבר החמור הזה בכדי לשמור על בטחונם ובריאותם של אזרחי ישראל. זוהי שעת חירום לאומית וצפויים לנו עוד ימים קשים. לבי עם משפחות הנפטרים, עם החולים וכל מי שנפגע מהמשבר הזה. אף מדינה איננה חסינה למגיפה הזו, ולמרות שעשינו מאמצים כבירים הנגיף החל להתפשט בארץ ולגבות קורבנות. לכן הנחיתי את שר החינוך לסגור את כל מוסדות החינוך לאלתר והוריתי לשר הבטחון להכריז על מצב חירום בטחוני וגיוס מילואים נרחב. במקביל סיכמתי עם שר האוצר על שורת צעדים נרחבים וחסרי תקדים כדי להניע את גלגלי הכלכלה שכעת תקועים בבוץ. ענף התיירות והמסעדנות בקריסה, היצוא של ישראל ירד לשפל חסר תקדים ואנחנו עושים הכל כדי לשקם את הכלכלה ולהחזיר את החיים לסדרם. נשקיע תקציבים אדירים בבריאות, נסייע לעסקים הקטנים שנפגעו ואני מבטיח לכם ששרי הממשלה עושים לילות כימים כדי לחלץ אותנו מהמשבר ולחזור לשגרה.
אני קורא מכאן לבני גנץ - בוא, הצטרף לממשלתי מיד. זהו צו גיוס, בני, וזהו צו השעה. בשבועות האחרונים הכנתי תוכנית כלכלית נרחבת להבראת המשק, ליצירת מקומות עבודה חדשים, לפתרון המשבר.
עם ישראל עמד מול משברים רבים בהיסטוריה, וגם את המשבר הזה נעבור, בעזרת השם. אולם כדי לעבור את המשבר דרושה אחדות בעם. בשבועות האחרונים הכנו תקציב חירום שעונה על כל צרכי המשק בזמנים קשים אלה. זה הזמן להניח בצד את המחלוקות, זוהי לא העת לחשבונות פוליטיים קטנים. אנחנו זקוקים כעת לממשלה רחבה וציונית שתפעל מתוך הסכמה ולא מתוך פילוג. בני, בוא והיכנס עמי מתחת לאלונקה כדי להציל את עם ישראל."

"אני מגיע עכשיו מהחמ"ל המיוחד שהקמנו במשרד הבריאות כדי לטפל במשבר החמור הזה בכדי לשמור על בטחונם ובריאותם של אזרחי ישראל. זוהי שעת חירום לאומית וצפויים לנו עוד ימים קשים. לבי עם משפחות הנפטרים, עם החולים וכל מי שנפגע מהמשבר הזה. אף מדינה איננה חסינה למגיפה הזו, ולמרות שעשינו מאמצים כבירים הנגיף החל להתפשט בארץ ולגבות קורבנות. לכן הנחיתי את שר החינוך לסגור את כל מוסדות החינוך לאלתר והוריתי לשר הבטחון להכריז על מצב חירום בטחוני וגיוס מילואים נרחב. במקביל סיכמתי עם שר האוצר על שורת צעדים נרחבים וחסרי תקדים כדי להניע את גלגלי הכלכלה שכעת תקועים בבוץ. ענף התיירות והמסעדנות בקריסה, היצוא של ישראל ירד לשפל חסר תקדים ואנחנו עושים הכל כדי לשקם את הכלכלה ולהחזיר את החיים לסדרם. נשקיע תקציבים אדירים בבריאות, נסייע לעסקים הקטנים שנפגעו ואני מבטיח לכם ששרי הממשלה עושים לילות כימים כדי לחלץ אותנו מהמשבר ולחזור לשגרה.
אני קורא מכאן לבני גנץ - בוא, הצטרף לממשלתי מיד. זהו צו גיוס, בני, וזהו צו השעה. בשבועות האחרונים הכנתי תוכנית כלכלית נרחבת להבראת המשק, ליצירת מקומות עבודה חדשים, לפתרון המשבר.
עם ישראל עמד מול משברים רבים בהיסטוריה, וגם את המשבר הזה נעבור, בעזרת השם. אולם כדי לעבור את המשבר דרושה אחדות בעם. בשבועות האחרונים הכנו תקציב חירום שעונה על כל צרכי המשק בזמנים קשים אלה. זה הזמן להניח בצד את המחלוקות, זוהי לא העת לחשבונות פוליטיים קטנים. אנחנו זקוקים כעת לממשלה רחבה וציונית שתפעל מתוך הסכמה ולא מתוך פילוג. בני, בוא והיכנס עמי מתחת לאלונקה כדי להציל את עם ישראל."

איפה זה פורסם?

אני כתבתי, אם זה לא היה ברור.
אני חוזה נאום כזה שיגיע בטיימינג מתאים (פתיחת המשפט...).
חחח ואו המילים ממש דומות למילים שלו, אבל יש בציטוט שלך כמה דברים שאין מצב שפוליטיקאי יגיד ובגלל זה היה נשמע לי תמוה. "ענף התיירות והמסעדנות בקריסה, היצוא של ישראל ירד לשפל חסר תקדים", הא' ב' בפוליטיקה זה שלא אומרים שום הפסד / חיסרון / דברים רעים, מתמקדים רק בטובים.

• אהבתי
Reactions: HHH
פרסמו הערב בחדשות 12 שאנשים שיש להם תסמינים דומים לשפעת ולא היו במגע ישיר עם חולה/אדם בבידוד לא נבדקים כלל.
נראה לי הפקרות.
מה אם אדם חזר מאנגליה אבל בשדה התעופה השתעל עליו מישהו שחזר מאיטליה?

בכל מקרה,
אם הסיכון העיקרי הוא לקשישים + אנשים עם מחלות אחרות, למה לא להכריז עליהם כאנשים שחייבים בבידוד? גם לא יוביל לנזק כלכלי משמעותי (רובם במילא בפנסיה).

פרסמו הערב בחדשות 12 שאנשים שיש להם תסמינים דומים לשפעת ולא היו במגע ישיר עם חולה/אדם בבידוד לא נבדקים כלל.
נראה לי הפקרות.

בכל מקרה,
אם הסיכון העיקרי הוא לקשישים + אנשים עם מחלות אחרות, למה לא להכריז עליהם כאנשים שחייבים בבידוד? גם לא יוביל לנזק כלכלי משמעותי (רובם במילא בפנסיה).
זה גרוע מזה. התסמינים של שפעת ושל הנגיף החדש הם לא אותו הדבר. אי אפשר לדעת ב-100%, אבל אם נעזוב לרגע את ההסתברות הפריורית, אפשר למיטב הבנתי להעריך מה יותר סביר בהינתן התסמינים. שפעת תוקפת מהר וחזק ואז המצב משתפר. ממה שקראתי, קורונה מתחילה מאוד לאט ובהדרגה ואז המצב מחמיר לאט לאט, אבל בהתמדה. יש גם עוד הבדלים.
למיטב הבנתי, גם מי שיש לו תסמינים שמתאימים בול לקורונה(אבל עדיין יכולים להיות גם צירוף מקרים עם הדבקה בנגיפים אחרים), לא נבדק. זה אותו החרטה ברוב המדינות. התועלת של כל הבידודים היא אפסית כי ברגע שיש נדבקים לא מאובחנים באוכלוסיה(וברור שיש), אז מספר הנדבקים עולה מעריכית. ברגע שמפספסים לגמרי גידול מעריכי, שאר הצעדים לא משנים הרבה.
גם רשימת המדינות זה רק להעניש את המדינות שבאמת מנסות לטפל בבעיה ולא משקרות. מדינות שטומנות את ראשן בחול, כמו ארצות הברית וכאלה שמסתירות את מספר החולים לא נענשות, ואנשים באים מהן חופשי.

כי אתה לא יכול להכריח אדם בבידוד רק בגלל שאם מישהו אחר ידביק אותו, הוא בסיכון גבוה למות ועוד להגיד שאתה בוחר את מי לבודד לפי כמה הוא תורם לתל"ג ובגלל שהוא ממילא זקן.
בכל מקרה, אם אתה מסתכל מבחינה כלכלית, הסכנה הגדולה היא לא כמה אלפי מתים, אלא כמה מאות אלפי חולים, נשאים וסתם היסטריים בריאים לגמרי שיילחמו על מיטה בבית חולים. מערכת הבריאות תגיע במהירת לכאוס מוחלט שישליך על החיים כאן בכל מישור אפשרי.

נערך לאחרונה ב:
מתחילה מאוד לאט ובהדרגה ואז המצב מחמיר לאט לאט,
זה מדאיג בתקופה הזאת של השנה (מרץ/אפריל). להרבה אנשים יש אלרגיות בתקופות המעבר שגורמות להתעטשות/שיעול/כאבי ראש. אנשים עלולים לפרש תסמינים כאלה כתקופת מעבר רגילה.

סליחה אדוני, אם הקשיש לא חשוד שנידבק למה להכניס לבידוד אולוסיה שלמה [כמה? 30-40% מהאולוסיה?]
טוב, ממש הרגזת אותי, כתבתי כחצי עמוד אבל כמודרטור לא יכול לפרסם את מה שחשבתי על התגובה שלך אז הסתפקתי בשתי שורות בלבד.

נראה לי הפקרות.

בכל מקרה,
רובם בפנסיה? איפה אתה חי?
תעשה בדיקה בני כמה המאבטחים בסופר,המנקים ברחובות והקופאיות...רוב בגיל פנסיה אם לא עברו אותו מיזמן.
לצערם הם מחוייבים לעבוד כי המדינה לא יודעת לדאוג לצרכיו הבסיסיים של האזרח הותיק.

סליחה אדוני, אם הקשיש לא חשוד שנידבק למה להכניס לבידוד אולוסיה שלמה [כמה? 30-40% מהאולוסיה?]
טוב, ממש הרגזת אותי, כתבתי כחצי עמוד אבל כמודרטור לא יכול לפרסם את מה שחשבתי על התגובה שלך אז הסתפקתי בשתי שורות בלבד.

30% קשישים? אתה בישראל או בדנמרק?
בישראל יש בערך 12% בגילאי 65+ (ואני אפילו כיוונתי לגילאי 70/75+, 65 לא נחשב קשיש, לדעתי רוב בני 70- עדיין עובדים, בטח 67-).
אפשר להתווכח על הפתרון אבל להציג כאילו התכוונתי להכניס 40% מהאזרחים לבידוד, נו באמת...

רובם בפנסיה? איפה אתה חי?
תעשה בדיקה בני כמה המאבטחים בסופר,המנקים ברחובות והקופאיות...רוב בגיל פנסיה אם לא עברו אותו מיזמן.
לצערם הם מחוייבים לעבוד כי המדינה לא יודעת לדאוג לצרכיו הבסיסיים של האזרח הותיק.
לא התכוונתי לבני 67-70 שבאמת חלקם עדיין עובדים. יותר כיוונתי לבני 70/75+.
אגב, יש בחוק דמי מחלה מלאים החל מהיום ה-3/4 (וכמעט כולם צוברים אפילו חודשים של מחלה, בגלל שהצבירה היא 1.5 ימים לכל חודש עבודה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה