• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
ארצות הברית היא המדינה היחידה שתכיל את הקורונה, המטרה החשובה בחיים היא הביזנס, ולא מתרגשים שם מדברים כמו מקרי ירי והחזקת כלי נשק, גם נגיף עם אחוז תמותה נמוך כמו הקורונה לא ידגדג שם, הם לא יעשו שום דבר שיעצור את גלגלי הקטר האמריקאי, ולכן הכלכלה שם לא תושפע
או... שאתה והם עושים את אותה הטעות של זלזול ואי הפקת לקחים ולכן תסבלו אבדות מיותרות.
ובאופן כללי: חיים > כסף או שאני מפספס פה משהו??

ארצות הברית היא המדינה היחידה שתכיל את הקורונה, המטרה החשובה בחיים היא הביזנס, ולא מתרגשים שם מדברים כמו מקרי ירי והחזקת כלי נשק, גם נגיף עם אחוז תמותה נמוך כמו הקורונה לא ידגדג שם, הם לא יעשו שום דבר שיעצור את גלגלי הקטר האמריקאי, ולכן הכלכלה שם לא תושפע
כל הכבוד לאמריקאים.
הכל נמשך כרגיל. עבורם קורונה=שפעת, כמו שצריך להיות.

צריך להכיל את הקורונה ולא לבודד אנשים ולהרוס חיים למיליוני אנשים, לזמן לא למוגבל.

נערך לאחרונה ב:
פה בארץ נפלו על הראש לחלוטין. נראה כמו איבוד עשתונות טוטאלי.
ביטול משחקי כדורגל, מרתון ירושלים, עדליאדות, סגירת בתי ספר שלמים.
בידוד לשבועיים של כל מי שחזר החל מאמצע פברואר ממרכז אירופה, כאשר נשקלת האפשרות לבודד את כל החוזרים מכל אירופה.
מדובר בעשרות אלפי אנשים אם לא מאות אלפים שאמורים לפי זה להיות בבידוד

כל הכבוד לאמריקאים.
הכל נמשך כרגיל. עבורם קורונה=שפעת, כמו שצריך להיות.

צריך להכיל את הקורונה ולא לבודד אנשים ולהרוס חיים למיליוני אנשים, לזמן לא למוגבל.
פה בארץ נפלו על הראש לחלוטין. נראה כמו איבוד עשתונות טוטאלי.
ביטול משחקי כדורגל, מרתון ירושלים, עדליאדות, סגירת בתי ספר שלמים.
בידוד לשבועיים של כל מי שחזר החל מאמצע פברואר ממרכז אירופה, כאשר נשקלת האפשרות לבודד את כל החוזרים מכל אירופה.
מדובר בעשרות אלפי אנשים אם לא מאות אלפים שאמורים לפי זה להיות בבידוד
Better be safe than sorry.
ודרך אגב אחד הדברים שאני הכי גאה בהם בתור ישראלי זו יכולת המודיעין שלנו.
יש לי הרגשה כזאת, שהצעדים שננקטים עכשיו קשורות ליכולת הזאת.

יש לי הרגשה כזאת, שהצעדים שננקטים עכשיו קשורות ליכולת הזאת.
חיים ריבלין, כתב ערוץ 13
"הקורבן היחיד של הקורונה תהיה הכלכלה הישראלית. את משרד הבריאות מנהלת חבורה לא מקצועית שפועלת מתוך היסטריה. בעולם התפרסמו כבר עשרות מאמרים, יש מספיק ידע מבוסס, ואכן אף מדינה לא נוקטת בצעדים דרסטיים כמו ישראל" את הדברים אומר בכיר במערכת הבריאות שמסרב להזדהות והוא לגמרי לא לבד

חיים ריבלין, כתב ערוץ 13
"הקורבן היחיד של הקורונה תהיה הכלכלה הישראלית. את משרד הבריאות מנהלת חבורה לא מקצועית שפועלת מתוך היסטריה. בעולם התפרסמו כבר עשרות מאמרים, יש מספיק ידע מבוסס, ואכן אף מדינה לא נוקטת בצעדים דרסטיים כמו ישראל" את הדברים אומר בכיר במערכת הבריאות שמסרב להזדהות והוא לגמרי לא לבד
מוכרח להגיד שבפעם הראשונה מי זה הרבה שנים אני גאה בצעדים שמפגינה המדינה (אחל מהיום).
זה מעולה, ואני מעריך שתוך פחות מחודש נידע עם הצעד היה נכון או לא.
אני בטוח לגמרי על איזה צד עדיף להמר ועל איזה צד עדיף לא ליפול.

אני בטוח לגמרי על איזה צד עדיף להמר ועל איזה צד עדיף לא ליפול.
אתה מבין שלפי ההנחיות החדשות כמעט 200K אנשים צריכים להיות בבידוד עכשיו?
כל מי שחזר ממרכז אירופה (כולל קונקשן!) מאמצע פברואר.

אתה מבין שלפי ההנחיות החדשות כמעט 200K אנשים צריכים להיות בבידוד עכשיו?
כל מי שחזר ממרכז אירופה (כולל קונקשן!) מאמצע פברואר.
אני מבין, לפעמים ההחלטות בחיים אינן פשוטות
במידה והמידע שזורם הוא נכון, עדיף לבודד ולספוג "מכה כלכלית"
מאשר לא לבודד ושיהיו התפרצות עם עשרות אלפי הרוגים, ולספוג מכה כלכלית קשה יותר.
יש פה R/R מסוים שנוטה באופן מובהק ללפעול עכשיו.
אני מציע שלפני שאתה שופט את זה חכה עוד חודש לראות מה יהיה, אני מצודד עם ליאון פה אנחנו הולכים לראות החרפה מטורפת בשבועות הקרובים.
אגב אני מאמין שהצעדים שננקטים עכשיו הם עדין לא מספיקים... אבל רק הזמן יגיד.

זה זמן הזוי, בכל חיי לא נפגשתי בדבר כזה (רק מראה כמה ניסיון החיים של 6 עשרות שנים שווה) ואני לא מדברת על הוירוס אלא על הפעולות שכל/רוב המדינות נוקטות או ינקטו תוך זמן קצר. ההידבקות המהירה מעוררת את שד ההיסטוריה מצד אחד ואת ההבנה שמע' הבריאות תקרוס מהר מאד אם יהיו הרבה חולים ולכן עדיף לבודד עוד בשלב שאנשים לא מראים סימני מחלה.
אני חושבת שיש קשר ל"כפר הגלובאלי" שאנחנו חיים בו עכשיו ולטרפת התיורים ממקום למקום. במגפות הקודמות לא היו מעברים המוניים כאלה אם כי בכולן היה ניסיון ליצור סוג של בידוד. ההיסטוריה מלמדת שבלי קשר להערכה האישית של כל אחד לגבי חסינותו מהמחלה, יש להיערך לחוסרים שנובעים מסגירה חלקית/מלאה של נמלים, מפעלים, ותחבורה ציבורית וכן מחוסרים שנובעים מאגירה ע"י אחרים שכן חוששים. ההיסטוריה גם מלמדת מה קורה לציבור מבוהל וזועם ואיך רותמים את זה לשנאת הזר והשונה ומה אנשים מוכנים לעשות לאחרים מתוך אמונה שזה יציל אותם או כדי לפרוק את חוסר האונים.

חיים ריבלין, כתב ערוץ 13
אף מדינה?
לא מדגדג את מה שסין עושה. וסין כנראה המדינה היחידה שתנצח את הווירוס הזה.
אני מעודד לראות שננקטים צעדים משמעותיים בארץ.
כלכלה באמת?
כשיורים טילים על ישראל וזה הורג עשרות אנשים במקרה הרע משביתים את בתי הספר, הרכבת וגם מקומות עבודה מסויימים.
כאשר על הכף חיים של 140,000 ישראלים זה ״זריעת פאניקה והגזמה״ ?
מדהים איך אין לאנשים תפיסה של קני מידה.

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3798362

משרד הבריאות פרסם הנחיות חדשות בנושא הקורונה:
  • ישראלים השבים מצרפת, גרמניה, שוויץ, ספרד אוסטריה יחויבו בבידוד בית למשך 14 יום, ההחלטה רטרואקטיבית מיום עזיבת היעד.
  • זרים ממדינות אלו לא יוכלו להיכנס לישראל, אלא אם יציגו יכולת מוכחת לבידוד בית. יישום החלטה זו יכנס לתוקף בימים הקרובים.
  • איסור גורף לקיום כנסים בינלאומיים בישראל.
  • תושבי ישראל השבים מכינוסים בינלאומיים בחו״ל – יחויבו בבידוד בית 14 יום.
  • עובדי מערכת הבריאות – איסור גורף לצאת לחו"ל.
  • חל איסור לקיים אירועים המוניים והתקהלויות מעל 5,000 איש.
  • חל איסור השתתפות בהתכנסויות מעל 100 איש, לאנשים שחזרו מכל יעד בחו״ל ב-14 הימים האחרונים.
  • המלצה לנציב שירות המדינה לאסור באופן גורף יציאות עובדים לחו"ל.
  • המלצה לבני 60 ומעלה ולבעלי מחלות רקע כרוניות כגון מחלות לב, סכרת ,יתר לחץ דם , מחלות נשימתיות או דיכוי חיסוני , להימנע מהתקהלויות וממגע עם אנשים ששבו מכל יעד בחו״ל או בעלי תסמינים או אנשים החשודים כחולים.
  • תיירים ששהו באיראן, עיראק, סוריה, לבנון (ב-14 יום האחרונים) לא יורשו להיכנס.
  • יש להימנע מלחיצות ידיים.

ואלא אם נצליח לעכב את התפרצות המחלה באוכלוסייה עד לפיתוח החיסון (בהנחה שיהיה בטוח ויעיל), כל האמצעים האלה לא ימנעו מתים....

מסקרנות נכנסתי היום לבית המרקחת השכונתי ושאלתי אם יש מסכות.
אז כן, יש אבל המחיר... תשבו כדי שלא תיפלו לרצפה.
מסכות 'פושטיות' שטובות ל 4 שעות, חבילה של 3 עולה 24 ש"ח. מסכה בודדת עם פילטר שטובה ל 8 שעות 40 ש"ח.
בשיחה חופשית עם הרוקחת היא אמרה לי שכל גוף בשרשרת ההספקה מעלה מחיר וגוזר קופון.
המסכות הרגילות עלו לפני חודש כ 2 בשקל. היום, הספק מבקש תשלום במזומן ולא שוטף + 30.
ברור שהמסכות הסטנדרטיות לא מגנות מהנגיף כי הן חוסמות עד 3 מיקרון והנגיף הוא 1 מיקרון [ @ביולוג ירושלמי , תקן אותי אם אני טועה].
אז קניתי חבילה 'זולה' של 3 מסכות ב 24 ש"ח וזה כדי שיהיה 'למרעית עיין' אם יתחילו להסתובב עם מסכות בנהריה.
אני מניח שלא תמצאו מסכות במרכזים של הערים הגדולות, אז אם חייבים או חוששים, צאו לפאתי הערים ותוכלו למצוא עדיין בבתי מרקחת שכונתיות.
והמעניין הוא - המסכות שרכשתי מיובאות מסין והמפעל היחיד בישראל שמייצר מסכות מוכר לסין.
איזה עולם מצחיק שבא לי לבכות על האנרגיות המושקעות והמבוזבזות בשינוע אותם מוצרים הלוך וחזור בין מדינות.
המסכות הרגילות חסרות ערך. הן מגנות יותר על הסביבה מהחולים, ואולי יכולות לספק הגנה חלקית.

אתה רוצה מסכות שהן לפחות n95 או ffp2 .
עדיף יותר, אבל קשה לנשום דרכן. יש מסכות עם פילטרים יעודיים שיכולות להחזיק יותר, אבל כעקרון הרוב מחזיק 24 שעות או עד שנסתם.

כדאי גם משקפי מגן לעיניים.

והסרת הציוד זה קטע מסוכן. אם נחשפת אז המסכה מכוסה בזיהום....

40,000 בלחץ. שתוך 5 שנים ימותו מדלקת ריאות ממילא...
---
20000
אם כבר במספרים עסקנינו, מספיק שיהיה רק 1 והוא יהיה ממשפחתך כדי שתתחרט (טפו טפו טפו).

"כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו"

אם כבר במספרים עסקנינו, מספיק שיהיה רק 1 והוא יהיה ממשפחתך כדי שתתחרט (טפו טפו טפו).

"כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו"
מה המחיר של צעדי המניעה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה