• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אשתו של הדוד שלי נפטרה משפעת. כמו גם, סבא של קולגה שלי, ממש לאחרונה.
תנחומי... אתה נכנס להסגר כל פעם שיש שפעת?
אתה לא נפגש עם אנשים או לא מקיים אירועים?

אני לא חושב שיש מישהו שבאמת חושב שניתן עוד למנוע את ההתפשטות של המחלה באוכלוסיה הכללית, רק להאט את הקצב כדי למנוע קריסת מערכות הבריאות.
יכלנו למנוע לפני חודש.
כל מה שהיינו צריכים לעשות זה לסגיר את השמיים ,להכניס לבידוד צבאי את כל הישראלים שמחליטים לחזור.
תוך שבועיים היינו חוזרים לשגרת חיים ללא סכנות .

חבל ש @ביולוג ירושלמי התייאש מלהגיב פה....
תודה, אבל לא כזה חבל.
מה יש לי לתרום לדיון? (עזוב שאני מעודכן בו 40 דפים אחורה).
כל אחד יכול לגגל בעצמו ולהגיע לכתבות מקצועיות בשפה פשוטה ולא ביולוגית וכולם מעודכנים כל הזמן ומבוהלים בהתאם.
אני באמת רק ביולוג ולא אפידמיולוג.
אחוז התמותה כנראה שהתחדד למעלה, מ-2% עד 3% יותר לכיוון של 4%, כמובן תלוי על איזה חתך אוכלוסיה מדובר.
העולם "מתחרפן", מדינות "נסגרות", שוק התעופה העולמי מתטלטל, משחקי כדורגל מתבטלים מורה לשל"ח נמצא כנשא ופועלת נקיון במפעל פלסטיק בגניגר השתעלה על התמי 4 (לא, אני לא רואה חדשות, פשוט שמעדכנים אותי אנשים כי משום מה חושבים שאני מעוניין להתעדכן).
נו טוף...
הדבר היחיד שלגמרי מפתיע אותי בכל מה שקשור ל- SARS 2 הוא שבמקום להתבאס שהפסדתי עד עכשיו בסביבות ה- 75K בירידות האחרונות ("על הנייר" כמובן), אני רק שמח ששוק המניות יורד כי זו הזדמנות מצויינת לקנות עוד מניות.

נערך לאחרונה ב:
אני לא חושב שיש מישהו שבאמת חושב שניתן עוד למנוע את ההתפשטות של המחלה באוכלוסיה הכללית, רק להאט את הקצב כדי למנוע קריסת מערכות הבריאות.
יכלנו למנוע לפני חודש.
כל מה שהיינו צריכים לעשות זה לסגיר את השמיים ,להכניס לבידוד צבאי את כל הישראלים שמחליטים לחזור.
תוך שבועיים היינו חוזרים לשגרת חיים ללא סכנות .

אז פה זה קצת יותר משפעת קשה מכיוון שגם קצב ההידבקות הרבה יותר גבוה, עקב היעדר תסמינים בימים הראשונים של המחלה.
הוירוס פחות מדבק משפעת וגם לא מדבק אם אין תסמינים
First, COVID-19 does not transmit as efficiently as influenza, from the data we have so far.

With influenza, people who are infected but not yet sick are major drivers of transmission, which does not appear to be the case for COVID-19

תגיד אדם, גם בשפעת את נשאר בהסגר???
תבינו, זה עוד סוג של שפעת, לא יותר לא פחות, ההיסטריה פה מיותרת.
בישראל ,בלי היסטריה לא יתייחסו להמלצות.

מה מצב הפניקה בספרד?

האם אתה נכנס להסגר שיש לך שפעת?
בוודאי שכן. אני שוכב במיטה בתנוחה עוברית ומחכה למוות, ושותה תה חם. לפעמים אני בוכה לאמא שלי, שתכין לי מרק עוף.

בכל מקרה, אני יושב בבית.
בוודאי, שאני לא הולך להדביק אנשים.

האם אתה נכנס להסגר שיש לך שפעת?
בוודאי, מה השאלה בכלל, לא אלך לעבודה, לא לאירועים ולא לשום מקום שאנשים עלולים להידבק ממני,
לא רק אני, כשיש לי ילד עם שפעת או חום בחיים לא אשלח אותו חזרה למוסד לפני שהרופא אמר שזה כבר לא מדבק.

אחוז התמותה כנראה שהתחדד למעלה, מ-2% עד 3% יותר לכיוון של 4%, כמובן תלוי על איזה חתך אוכלוסיה מדובר.
זה מ confirmed cases ... זה, ככל הנראה, משמעותית מעל הקטלניות לאחר חשיפה...
אבל עדיין כנראה ששני הערכים מעל ההערכה הראשונית.

First, COVID-19 does not transmit as efficiently as influenza, from the data we have so far.

With influenza, people who are infected but not yet sick are major drivers of transmission, which does not appear to be the case for COVID-19

אהבתי את ה cherry picking, למה אתה לא מצטט את ההמלצה הארגון "להכיל" את הוירוס?

To summarize, COVID-19 spreads less efficiently than flu, transmission does not appear to be driven by people who are not sick, it causes more severe illness than flu, there are not yet any vaccines or therapeutics, and it can be contained – which is why we must do everything we can to contain it. That’s why WHO recommends a comprehensive approach.

בישראל ,בלי היסטריה לא יתייחסו להמלצות.

מה מצב הפניקה בספרד?
מדברים על זה בחדשות, אין הגבלות מסע, או הנחיות מיוחדות.
לא ביטלו לימודים.

שטויות. לצערי הגוף שהיה אמור לרכז את המאבק בהתפשטות הנגיף בעיקר מפיץ Fake News. הם גם טענו בהתחלה שזה בכלל לא עובר מאדם לאדם.

נערך לאחרונה ב:

למה אתה בוחר לצטט רק את מה שמתאים לך לאג׳נדה?

שתי שורות אחר כך הוא כותב:
The second major difference is that COVID-19 causes more severe disease than seasonal influenza.

While many people globally have built up immunity to seasonal flu strains, COVID-19 is a new virus to which no one has immunity. That means more people are susceptible to infection, and some will suffer severe disease.

ובמיוחד נראה שההמלצה היא דווקא כן לבודד:

To summarize, COVID-19 spreads less efficiently than flu, transmission does not appear to be driven by people who are not sick, it causes more severe illness than flu, there are not yet any vaccines or therapeutics, and it can be contained – which is why we must do everything we can to contain it. That’s why WHO recommends a comprehensive approach.

• אהבתי
Reactions: Roi
באיטליה סגרו את כל בתי הספר והאוניברסיטאות במדינה.
מניחה שזה כמה מליוני ילדים...
פה עד כמה שידוע לי היו 165 מקרים ידועים של הוירוס, שני מתים מסיבוכים, שניהם אחד בן 82 והשני גם משהו באזור נדמה לי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כי התייחסתי רק למישהו שכתב שזה יותר מדבק.
אין לי אג'נדה, אני לא ארגון.

כי יש דיווחים שזה יותר מדבק.
בדיוק כמו שיש דיווחים שזה פחות קטלני מה- 3.5% ש- WHO אמרו.
הדגש העיקרי כאן שלא מספיק יודעים. וחוסר וודאות יוצר חשש. לפעמים מוצדק ולפעמים לא. זו הבעיה עם חוסר וודאות...

• אהבתי
Reactions: Roi
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה