• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
לא יודע מה איתכם אבל בדקתי מחירי טיסות לאיטליה היום ואני ממש שוקל לטוס לנאפולי באזור אמצע מרץ, עשיתי חישובים ובערך 600 שח לאדם לי ולחברה שלי ל4 ימים שם

לא יודע מה איתכם אבל בדקתי מחירי טיסות לאיטליה היום ואני ממש שוקל לטוס לנאפולי באזור אמצע מרץ, עשיתי חישובים ובערך 600 שח לאדם לי ולחברה שלי ל4 ימים שם
אמיץ

אני שוב לא מצליח לעכל איך מדדי מניות בעולם לא יורדות אחוזים ניכרים בהינתן המצב המתואר בסין.
הרי ברור כי תנועת אנשים בסין קטנה, צריכה פרטית ירדה, עסקים סובלים מביקושים נמוכים, תיירות בירידה תלולה... אי ודאות עצומה.
השווקים לדעתי מתנהגים כאילו עוד כמה ימים הכל נגמר. האם זה המצב או שאנו רק בתחילת הדרך? מה אתם חושבים?
השווקים מתחילים להפנים את גודל האירוע. המספרים בסין משתפרים כנראה כתוצאה מצעדים מאוד קיצוניים ויעילים שהם נקטו. אם נצא מתוך הנחה כי אף מדינה לא תוכל לנקוט בצעדים כה קיצוניים, אז כשכל שאר פרמטרים לא משתנים נראה התפשטות גדולה מאוד באירופה. נראה כי שני גורמים יכולים להשפיע לטובה: אולי מזג אויר חם, אם כן אז נגיד באפריל- לא ודאי. הגורם השני- פיתוח חיסון / תרופה- יקח כנראה כמה חודשים . בשני תרחישים אופטימיים אלו מספר הנדבקים עלול לעלות חזק, אלא אם כן ינקטו בצעדים דומים לאלו של סין. דבר נוסף לא משנה כל כך אחוזי תמותה, עצם הבידוד תפגע עוד יותר בכלכלה ובשוק המניות. מעניין לעקוב.

אין שום סיבה הגיונית שהחום ישפיע.
יש כל מיני סיבות הגיוניות להניח שלמזג אוויר תהיה השפעה רצינית על ההדבקה/התוצאה של המחלה.
בשפעת למשל, מצאו במחקרים [1],[2] כמה הסברים למה מזג אוויר חורפי (קר ופחות לח) גורם למחלה יותר חמורה.
לא מן הנמנע שיש השפעה דומה גם במקרה של הקורונה.
אין בסינגפור איזו התפרצות משוגעת, סך הכל יש שם 96 מקרים, רק 3 מהיום האחרון, 0 מתים בינתיים, 66 שהחלימו.
כמו כן בינתיים בחצי כדור הדרומי כמעט ואין מקרים (23 באוסטרליה, כולם הגיעו מסין או יפן, אין הדבקה באוסטרליה), ובינתיים 0 מתים בחצי הדרומי.
זה בוודאי לא מספיק בשביל להגיד סטטיסטית שבמזג אוויר חם יש פחות סיכון, אבל גם זה נתון שמקשה לטעון את ההיפך (שאין השפעה של מזג אוויר חם).

*נאפולי תמיד זולה בתאריכים האלו. איזיג'ט כפרה עליהם, **בלי שום קשר לקורונה זה היה המחיר גם לפני.***
שים לב שבמאי המחיר קופץ. זה לפי עונות.
בניגוד לבולוניה, שמה המחיר אכן נחתך בשליש.
אני על זה. הופעה של פרל ג'אם :)

* הייתי שם מס' פעמים.
** חושב שזה המקום עם האוכל [פיצה/פסטה/גלידה] הכי טעים בעולם.
*** אחזור לשם בקיץ הזה.

בנתיים ה active cases. יורד כמו מכונה

יכול להיות שזה בעיקר בגלל סין? יש משהו שמודד את זה לפי ימים מחוץ לסין?

ההסתכלות השטחית על מספר המקרים זה מה שהוביל לכשל שוק שהתחיל לפני שבוע, למרות שכל מי שיקרא את השרשור והמידע ש @Leo1 סיפק יראה שלפחות לפני לפני היה ברור שזה מתפשט באופן סמוי בכל העולם.
הפער בין זמינות המידע לבין היעדר התגובה של השוק עד שהמידע הפך לפורמט של מספרים קונקרטיים הוא כשל, שום דבר לא וודאי אבל אי הוודאות לא הייתה שווה ירידה של 10-15% במדדים. היה ממש מעניין לראות את זה בזמן אמת.

התפתחות הסיפור הזה וההשפעה על מניות בטווח המיידי תקום ותיפול על טיפול או חיסון.
בטווח הבינוני, יש נזק מצתבר בכלכלה שיקח לו חודשים ויותר להראות את עצמו בנתוני מאקרו.

נערך לאחרונה ב:
אבל אי הוודאות לא הייתה שווה ירידה של 10-15% במדדים.
10-15% זה לא כלום ביחס לפוטנציאל הנזק שיתוק של העולם יביא את השווקים גם לירידה של 99% כי יהיה עוצר על כולם אף אחד לא יעבוד ולא תהיה כלכלה

חיסון לשפעת של השנה\לבוש חם יכול לעזור נגד הוירוס? משהו אחר? כי יש לי חופשה שאין לי איך לבטל אותה באירופה והיא עלתה לי מספיק כסף שאסע עם הוירוס או בלי הוירוס

חיסון לשפעת של השנה\לבוש חם יכול לעזור נגד הוירוס? משהו אחר? כי יש לי חופשה שאין לי איך לבטל אותה באירופה והיא עלתה לי מספיק כסף שאסע עם הוירוס או בלי הוירוס
תעשה חיסון לדלקת ריאות. שפעת לא יזיק אבל כניראה לא יועיל. תתרחק מאנשים ותרחץ ידיים כל פעם שאתה נוגע במשהוא ולפני ארוחות. תחטא במגבונים אלכוהולים את המגש במטוס. ועל תיגע בידיים במשטחים במטוס. הסיכוי שלך לחזור בחיים גדול מהסיכוי שלך להידרס בחו״ל אבל תיכנס לבידוד כשאתה חזר בשביל לא להדביק חלשים ממך.

לא כל כך, ממה שראיתי הסיכוי למות מהמחלה שאתה בין גיל 20 ל30 הוא 0.2, זה בלי להחשיב שאני חיי אורח חיים די פעיל, אוכל די טוב ועם אזרחות במדינה עם רפואה מתקדמת שאם אחלה תביא לי תנאים טובים להחלים בבידוד...
מה שגם נפולי בלי מקרה אחד כרגע, הבעיה שעוד שבועיים אלוהים יודע מה יהיה ויכול להיות שיהיה לי מסוכן באותה מידה להישאר בארץ.
בלי שום קשר לקורונה זה היה המחיר גם לפני.
אם ככה תכלס אני יכול לחכות עוד כמה ימים עם הכרטיסי טיסה אולי מהפאניקה עוד אנשים יבטלו ואיזיגט יורידו את המחיר שגם ככה זול ממש(אשכרה מתחת ל200 שח לכל כיוון לטיסה של 3 ומשהו שעות, ואני עוד חולה על מטוסים ולהיות בנתבג אז בכלל מדהים בשבילי)
חושב שזה המקום עם האוכל [פיצה/פסטה/גלידה] הכי טעים בעולם.
ללא ספק אז אצטרך לחקור את הנושא לעומק :lol:

חיסון לדלקת ריאות לא יעזור בשום צורה ויכול גם להזיק

תוסיף עלות אלטרנטיבית של 14 ימי עבודה בבידוד :)

ממה שראיתי הסיכוי למות מהמחלה שאתה בין גיל 20 ל30 הוא 0.2,
הבעיה היא לא אם תחיה או תמות.
אתה עלול למצוא את עצמך בבידוד בארץ זרה אם יהיו לך תסמינים (יבדקו לך חום בשדה התעופה וכנראה גם במלון). אתה עלול להידבק בטיסה בדרך לשם או חזרה ולהדביק אחרים שהמערכת החיסונית שלהם/הלב/הריאות/הסכרת במצב לא טוב. מילא שאתה לא חושב על אנשים זרים, אבל אף אחד מקרוביך המבוגרים לא נמצא בסיכון יתר?

תוסיף עלות אלטרנטיבית של 14 ימי עבודה בבידוד :)
מקסימום חופש מהעבודה בתשלום לא אסון.. יש לי ערימה של ספרים לקרוא והרבה פיזיקה לתרגל
הבעיה היא לא אם תחיה או תמות.
אתה עלול למצוא את עצמך בבידוד בארץ זרה אם יהיו לך תסמינים (יבדקו לך חום בשדה התעופה וכנראה גם במלון). אתה עלול להידבק בטיסה בדרך לשם או חזרה ולהדביק אחרים שהמערכת החיסונית שלהם/הלב/הריאות/הסכרת במצב לא טוב. מילא שאתה לא חושב על אנשים זרים, אבל אף אחד מקרוביך המבוגרים לא נמצא בסיכון יתר?
ברוך השם סבתא שלי פעילה וחייה בריא מאז שאני זוכר את עצמי
ע"ח ימי מחלה
אלא אם אתה עצמאי
ממה שקראתי המדינה מחייבת את המעסיקים להחזיר 14 ימי מחלה למי שהיה בבידוד, בשביל שהוא לא יפסיד שום דבר..

ממה שקראתי המדינה מחייבת את המעסיקים להחזיר 14 ימי מחלה למי שהיה בבידוד, בשביל שהוא לא יפסיד שום דבר.
אם שר הבריאות יחתום על הצו הזה, כרגע רק מדברים על זה. אם יאושר כל אחד שהיה בבידוד 14 יום יקבל תוספת 14 ימי מחלה לימים שצבר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה