• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
מבלי שנשים לב.
יש הרוג ראשון מהוירוס באירופה. (צרפת)

החברים שלך בשגנחאי עדיין נשארו שמה והכל סבבה?
בשנגחאי לא מזרע אברהם. ילדיו של האן. בלאגן שם... בכל מקרה זה הבית שלהם... לעזוב זה לא אופציה.
בהונג קונג, נראה לי בעיקר לחץ, וכאלה. זה אנשים שחיים שם שנים, לקום ולעזוב זה לא כזה טריוויאלי. ולא ברור לאן אפשר, או כדאי לעזוב.
אין לי מידע יותר ממה שיש בתקשורת\ טוויטר... ושמועות לא בא לי להפיץ.

ב2017-2018
61,000 אנשים מתו משפעת בארה"ב
ב2017-2018
61,000 אנשים מתו משפעת בארה"ב
בארהב 327 מיליון איש.
הערכה שמרנית שהווירוס הורג 2% מהחולים.
אם הוא ידביק את כל ארהב זה 6.5 מיליון איש מתים בארהב.
עדיין משווה את זה לשפעת?
השאלה שכולם שואלים היא כמה הווירוס קטלני ומדבק בגלל פוטנציאל הנזק שלו. לא כמה שפעת הורגת.

הערכה שמרנית שהווירוס הורג 2% מהחולים.
או קיי. אני מניח שזה נלקח מפה:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

https://www.who.int/docs/default-so...0216-sitrep-27-covid-19.pdf?sfvrsn=78c0eb78_2

זאת לא הערכה, ולא שמרנית.
מספר המקרים המאומתים: 51174
מתים: 1666

אם אתה מחלק אתה מקבל 0.0325

מה המספר הזה אומר?
כמה זמן יש ערכות בדיקה? כמה ערכות יש? איך בדקו עד עכשיו? כמה אנשים נחשפו? כמה חלו? כמה הגיעו לקבל טיפול? כמה אושפזו?

המספר שהבאתי של מתים משפעת, זאת הערכה, על בסיס אקסטרפולציה של שנים. וזה מנסה להעריך את מספר המתים הכללי, שלאו דווקא יוחסו ישירות למחלה.

אם אתה עושה חישוב לשפעת, כמו החישוב שהצגת לקורונה, אתה מקבל:
810,000 אשפוזים
61,000 מתים
בסה"כ: 0.0753

רק שההערכה היא ש 45 מיליון אנשים חלו.

ידוע מאיזה מוצא? אסייתי במקרה?
סיני.
בכל הפורומים של הסינים רצה תיאוריית קונספירציה, שזה נגיף שהונדס לפגוע רק בסינים. זה נראה לי בלתי סביר באופן קיצוני.
עם זאת, יכול להיות מצב שהנגיף פוגע באנשים ממוצא אחד יותר מאנשים ממוצא אחר במקרה. חיפשתי מידע על החולים. עד כמה שאפשר להבין ממה שפורסם, כל המתים הם סינים או יפנים. גם כל החולים הרציניים שמצאתי עליהם מידע הם מזרח אסיאתים. כל האירופאים שמצאתי עליהם מידע, חלו בהצטננות קלה או שלא היו להם סימפטומים בכלל. אני נוטה להאמין שזה רק צירוף מקרים ונראה שזה ישתנה כשיתפרסם מידע על עוד אנשים ממצא לא מזרח אסיאתי, שחלו. גם רוב המזרח אסיאתיים לא חולים בצורה רצינית. עם זאת, כדאי לוודא את הנקודה הזאת. אם מישהו מוצא מידע רלוונטי(ואני לא מדבר על המחקר הסיני המפוקפק עם מדגם של 1, שהם תמיד מצוטטים), אז אשמח לראות.

כל דבר שפורסם
אדם, לא מתאים לך...

זה כמו תקשורת כלכלית רק יותר גרוע (כי יש הרבה פחות מידע, הרבה פחות מומחים, והמומחים לא בדיוק מחוברים לתקשורת).

לתקשורת יש מטרה אחת: קליקים. כלומר, קליקים על כתבות, צפיות בפרסומות, וקליקים על פרסומות.
האמצעי: פאניקה. כמה שיותר פאניקה, באמצעות ברברת ובורות.

המצב במציאות הוא שאין מידע.
הסינים לא מנדבים מידע, ומנסים להסתיר/ ארגון הבריאות העולמי נותן להם לעשות מה שבא להם. מחוץ לסין, יש מעט מאוד מקרים. והכי חשוב, נתונים, ומידע, על כל המסביב של הנגיף, פשוט אין מספיק.

אגב, יכול להיות שהתמותה תהיה הרבה מעל 2%... וודאי בעולם השלישי... מוקדם לדעת....

סיני.
בכל הפורומים של הסינים רצה תיאוריית קונספירציה, שזה נגיף שהונדס לפגוע רק בסינים. זה נראה לי בלתי סביר באופן קיצוני.
עם זאת, יכול להיות מצב שהנגיף פוגע באנשים ממוצא אחד יותר מאנשים ממוצא אחר במקרה. חיפשתי מידע על החולים. עד כמה שאפשר להבין ממה שפורסם, כל המתים הם סינים או יפנים. גם כל החולים הרציניים שמצאתי עליהם מידע הם מזרח אסיאתים. כל האירופאים שמצאתי עליהם מידע, חלו בהצטננות קלה או שלא היו להם סימפטומים בכלל. אני נוטה להאמין שזה רק צירוף מקרים ונראה שזה ישתנה כשיתפרסם מידע על עוד אנשים ממצא לא מזרח אסיאתי, שחלו. גם רוב המזרח אסיאתיים לא חולים בצורה רצינית. עם זאת, כדאי לוודא את הנקודה הזאת. אם מישהו מוצא מידע רלוונטי(ואני לא מדבר על המחקר הסיני המפוקפק עם מדגם של 1, שהם תמיד מצוטטים), אז אשמח לראות.

המבחן האמיתי יהיה בספינה...

Funny coincidence, I was about to play some PlayerUnknown's Battlegrounds, so I started typing 'bat' into the windows menu, but my keyboard was set to Hebrew (Yes, I do write in Hebrew when I really have to), anyway, conclusion, whoever made the Hebrew layout for the QWERTY keyboard is in on the conspiracy.

הסינים מדווחים על מספר מקרים חדשים הולך ויורד בכל יום.
NCoV20200209_Hubei_China_ROW_cases.png

הסינים נקטו צעדים קיצוניים מאוד כדי לעצור את התפשטות הנגיף ואין ספק שיש להם השפעה. השאלה היא האם זה מספיק. האם הם מדווחים אמת? מאוד ייתכן, אבל אין לי דרך לדעת. מישהו יודע על זה משהו?
הבעיה האמתית אבל לדעתי היא כל המקרים מחוץ לסין, שעדיין לא התגלו. כמו כן, עכשיו הסינים בהדרגה חוזרים לעבודה וכל המאמצים שלהם עוד עלולים ללכת לפח.

יש הערכה לפגיעה הכלכלית עד כה?
אחוזי צמיחה עולמיים שירדו? רבעון ללא צמיחה בסין? פגיעות בסקטורים מעבר לתעופה ותיירות?

כבר יומיים יותר מבריאים מנדבקים חדשים

הסינים פרסמו נתונים הרבה יותר מפורטים על החולים.
יש משהו מעניין בנתונים. 86% מהמקרים מחוץ למחוז חוביי הם של אנשים שבאו מווהאן או של אנשים שהיה להם מגע קרוב עם אנשים שבאו מווהאן. לפי זה, הנגיף כמעט ולא התפשט בין אנשים מחוץ למחוז חוביי. הנה גרף מהמאמר:
COVID-19-4.jpg

האם הסינים באמת הצליחו להוריד את ההדבקה לאפס מחוץ לחוביי? הסינים נקטו צעדים מאוד קיצוניים. עדיין אבל זה די מטורף בהתחשב בהתפשטות המהירה מאוד בהתחלה ובכך שהרוב המוחלט של מקרים שהתגלו מחוץ לסין הם של הדבקה מקומית מחוץ לסין. האם ייתכן לחילופין שבעצם הסינים רק אבחנו את האנשים שהגיעו מווהאן ואין להם מושג מה קורה בכלל האוכלוסיה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כל מדינה והשיטות שלה לטפל בנגיף. איראן הודיעה ששני אנשים נדבקו בנגיף. כמה שעות אחרי זה הודיעו ששניהם מתו.
האמת קשה לדעת מה באמת קרה שם. יכול להיות גם שיש שם התפרצות של ממש עם מלא נדבקים והשניים האלה באמת מתו מהנגיף. נוכל לדעת לפי האם הנדבקים הבאים שם יבריאו או גם ימותו מיד אחרי האבחון.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה