• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
אז בסוף היכולת להתקשר לבוס ולומר "סורי, לא אגיע לעבודה בקרוב ולא איכפת לי מה יהיו ההשלכות" עשויה להיות זו שתציל את חייכם בסופו של דבר.
השאלה היא לכמה אנשים יש מספיק f*** you money כדי לעשות זאת. :roll:
השאלה אם הממשל הסיני לא יכול להגיע לאחד כזה ולעצור אותו בגלל תרומתו ל"חבלה בכלכלה" או כל אישום מופרך אחר.

Meanwhile בצפון קוריאה, הוציאו להורג איש ממשל שחזר מסין והפר הוראות הסגר.

בהינתן החומרה שבה מתייחסים לווירוס בכל מקום שבו הוא מופיע, לדוגמא יפן כמדינה מפותחת שככל הנראה הולכת לאבד שליטה על המצב בקרוב, ובהינתן שעדיין לא נראה סביר שניתן יהיה למנוע מגיפה עולמית, השוק פשוט מתעלם ומניח שיהיה בסדר.
זה נכון שעכשיו בסדר, אבל קוצר הראיה של לא יותר מעדכון חדשותי אחד קדימה הוא מדהים.
הדבר היחיד שיכולת למנוע אסון כלכלי ובריאותי עולמי זה טיפול או חיסון אפקטיבי.

בואו נראה אם אפשר לקבל עכשיו מושג יותר טוב על אחוז התמותה.
מחוז חוביי:
4813 מחלימים
1457 מתים
אחוז תמותה: 23%
בסין מחוץ למחוז חוביי:
3283 מחלימים
66 מקרי מוות
אחוז תמותה: 2%
מחוץ לסין:
106 מחלימים
4 מקרי מוות
אחוז תמותה: 3.6%

ברור לי שהנתונים לא מדויקים, אבל זה מה שיש כרגע. אין ספק שבמחוז חוביי מספר המחלימים גבוה בהרבה והם לא נספרו. כנראה גם מספר המתים גבוה יותר, אבל בפקטור קטן יותר. מה שקורה מחוץ למחוז אמור להיות אמין יותר, אם כי גם שם סביר שיש בעיות בנתונים.
ניסיתי לחשב גם בדרכים יותר מתוחכמות, אבל קשה מאוד להגיע להערכה טובה בגלל חוסר וודאות בפרמטרים רבים.

בואו נראה אם אפשר לקבל עכשיו מושג יותר טוב על אחוז התמותה.
מחוז חוביי:
4813 מחלימים
1457 מתים
אחוז תמותה: 23%
בסין מחוץ למחוז חוביי:
3283 מחלימים
66 מקרי מוות
אחוז תמותה: 2%
מחוץ לסין:
106 מחלימים
4 מקרי מוות
אחוז תמותה: 3.6%

ברור לי שהנתונים לא מדויקים, אבל זה מה שיש כרגע. אין ספק שבמחוז חוביי מספר המחלימים גבוה בהרבה והם לא נספרו. כנראה גם מספר המתים גבוה יותר, אבל בפקטור קטן יותר. מה שקורה מחוץ למחוז אמור להיות אמין יותר, אם כי גם שם סביר שיש בעיות בנתונים.
ניסיתי לחשב גם בדרכים יותר מתוחכמות, אבל קשה מאוד להגיע להערכה טובה בגלל חוסר וודאות בפרמטרים רבים.
לצורך הדיון, נגיד שהמספרים מדוייקים.
למה במחוז חובי אחוז התמותה כה גבוה?
להבנתי זה כי מערכת הבריאות מוצפת מעבר לקיבולת (ועל כן הבניה של שני בתי חולים בזמן שיא).
החשש שלי הוא שאם זה נכון, כל מדינה יכולה להיות מוצפת מעבר לקיבולת ברגע שההתפרצות מאיצה יותר מדי. זה סימן מפחיד לכך שללא טיפול רפואי, אחוז התמותה הוא נוראי (ועל כן גם מחלות היסטוריות לפני עדין הרפואה המודרניות היו כה קטלניות).

נערך לאחרונה ב:
לצורך הדיון, נגדיר שהמספרים מדוייקים.
להבנתי זה כי מערכת הבריאות מוצפת מעבר לקיבולת (ועל כן הבניה של שני בתי חולים בזמן שיא).
המספרים במחוז חובי לא יכולים להיות מדוייקים, בגלל ההצפה של מערכת הבריאות, ובגלל שהמחלה חדשה ולא יודעים מה לספור.
הבידוד הוא המפתח. במחוז חובי לקח להם זמן לקלוט שמדובר במחלה חדשה ובנתיים המחלה התפשטה.
הבעיה היא שיש מדינות שלא יצליחו לשמור על בידוד. ממש לא בטוח שמדינת הסמוך שלנו מסוגלת לשמור על בידוד אמיתי של כל החשודים כנשאים.

לצורך הדיון, נגיד שהמספרים מדוייקים.
המספרים לא מדויקים ראשית כל מהסיבה שבמחוז חוביי אין כל יכולת לאתר ולספור את כל החולים. אף אחד לא יודע כמה חולים יש. רק המקרים הקשים ביותר מגיעים לבתי חולים, והם אלה שנספרים. מספר החולים גבוה בהרבה מהמדווח. כמו כן, אנחנו לא יודעים גם עד כמה אפשר לסמוך על הנתונים שהסינים מפרסמים. יום אחד הם מפרסמים שהיו הרבה יותר מתים ממה שהם דיווחו קודם, ויום אחרי זה הם מפרסמים שזאת טעות והם ספרו חלק מהמתים פעמיים. קשה לי להאמין שזאת באמת הייתה טעות. מעבר לזה, הרבה פעמים באמת קשה לדעת את סיבת המוות. כשמגיע חולה לבית חולים ומדביק שם חולים אחרים, שנמצאים בבית חולים מסיבות אחרות, ואז הם מתים, האם הם מתו מהנגיף? אולי הם מתו בגלל הסיבה, שבגללה הם היו בבית החולים מלהתחילה? כשמישהו מת בבית ובכלל לא בדקו אם יש לו נגיף, כי אין ערכות בדיקה וחבל לבזבז על מי שכבר מת, האם הוא מת מהנגיף? מה באשר למישהו שנבדק וקיבל תשובה שלילית ואז מת? הסינים עצמם הודו שדיוק הבדיקות הוא 30-50%. מה שחסר, זה נתונים מלאים על תמותה במחוז מכל הסיבות, ואת זה הסינים לא מוכנים לפרסם.
גם זה נכון.
החשש שלי הוא שאם זה נכון, כל מדינה יכולה להיות מוצפת מעבר לקיבולת ברגע שההתפרצות מאיצה יותר מדי. זה סימן מפחיד לכך שללא טיפול רפואי, אחוז התמותה הוא נוראי (ועל כן גם מחלות היסטוריות לפני עדין הרפואה המודרניות היו כה קטלניות).
אני חושב שאם וכאשר הנגיף יתפשט בכל העולם ובהנחה ששאר הפרמטרים לא ישתנו:
(הנחות)
1) הנגיף ישאר אלים באותה המידה כמו שהוא עכשיו בחוביי.
2) ההשפעה שלו על אירופאים ועמים אחרים דומה להשפעה על סינים.
3) לא יהיו טיפולים יעילים זמינים, שאין היום בידי הסינים.
אז המצב בכל עיר בעולם יהיה חמור בהרבה מהמצב בווהאן. זאת כיוון שכל סין מתגייסת כדי לעזור לווהאן. הקימו שם בתי חולים ענקיים תוך שבוע ושלחו לשם המוני רופאים וצוותים רפואיים. אם זה יקרה בכל מקום, לא יהיה מי שיעזור. כל אחד יעסוק בלהציל את עצמו.

שלושה ישראלים נדבקו בספינת הקורונה

וקצת חדשות מהיומיים האחרונים:
Taipei, Feb. 16 (CNA) Taiwan on Sunday reported the nation's first death from the novel coronavirus (COVID-19), a male in his 60s living in central Taiwan, according to the Central Epidemic Command Center (CECC).
The patient has no recent overseas travel history and no known contact with COVID-19 patients, Minister of Health and Welfare Chen Shih-chung (陳時中), who heads the CECC, said, adding that the authorities are still working to determine how he became infected.
https://focustaiwan.tw/society/202002160008
----
A 54-year-old man with no travel history and no known contacts with confirmed coronavirus patients was on Sunday diagnosed as Hong Kong’s 57th Covid-19 infection.
https://news.rthk.hk/rthk/en/component/k2/1508878-20200216.htm
----
SEOUL, Feb. 16 (Yonhap) -- South Korea is considering conducting novel coronavirus tests on all pneumonia patients in the country, health authorities here said Sunday, to check whether the potentially deadly virus has already spread across the nation.
Jung Eun-kyeong, head of the Korea Centers for Disease Control and Prevention (KCDC), said the government is considering running the coronavirus tests on pneumonia patients in the coming days after consulting with respiratory and infectious disease experts.
The KCDC's latest decision comes after the country reported its 29th case of the novel coronavirus, also known as COVID-19, earlier in the day.
The 29th patient, who had no record of overseas travel, was identified after doctors decided to run coronavirus tests when he was found to have pneumonia. The latest patient, an 82-year-old man, is also believed currently to have had no contact with the country's other virus-confirmed patients.
https://en.yna.co.kr/view/AEN20200216002100320
----
TOKYO - Infections of a new coronavirus originating in Wuhan further spread in Japan among people with no direct connections to China as new cases were reported in Tokyo, Aichi, Hokkaido and Okinawa on Friday.
The latest cases in Tokyo and Hokkaido involved people with no recent travel history to China and came on the heels of Japan's first coronavirus death -- that of a woman in her 80s in Kanagawa Prefecture, whose son-in-law, a taxi driver, was also found to be infected with the virus.
In Nagoya, Aichi Prefecture, a man in his 60s who recently returned from a trip to Hawaii has tested positive for the coronavirus, the city government said. He has not visited China recently.
In cases reported Thursday in the western prefecture of Wakayama, a route of contraction is not known, either.
A man in his 70s who was treated at a hospital in Wakayama where a doctor was confirmed to have been infected with the virus has also tested positive for it, local officials said Friday, adding that the two apparently never had any contact.
Elsewhere in Japan, a female taxi driver in her 60s in Okinawa tested positive for the virus, becoming the first confirmed case of infection in the country's southernmost island prefecture or the Kyushu region, local authorities said.
https://english.kyodonews.net/news/...virus-after-contact-with-infected-doctor.html
זאת כתבה מלפני יומיים. מאז מצאו עוד נדבקים ביפן.
----
KUALA LUMPUR (REUTERS) - An American passenger from a cruise ship docked in Cambodia has tested positive for the new coronavirus a second time in Kuala Lumpur, Malaysia said on Sunday (Feb 16), after the cruise operator sought further tests.
Malaysia said on Saturday the 83-year-old woman who had been on board the MS Westerdam, operated by a unit of Carnival Corp, had tested positive for the virus after arriving in Kuala Lumpur from Cambodia. She was the first from the ship, which was carrying 1,455 passengers and 802 crew, to test positive.
https://www.straitstimes.com/asia/s...ip-westerdam-tests-positive-again-in-malaysia

מישהו עוד חושב שאפשר לעצור את זה?​

משרד הבריאות הודיע כי הנוסעים שחוזרים מתאילנד, הונג קונג, סינגפור ומקאו מתבקשים להישאר בביתם במשך שבועיים - גם אם לא פיתחו תסמיני מחלה
בdelay רציני :-(
יש לי קרובי משפחה שחזרו לפני שלושה שבועות מהמזרח. ההנחיות היו אחרות לגמרי אז.

יש לי כמה חברים בהונג קונג ושנגחאי, אף אחד לא מודאג יותר מידי.
מעדכן שאותה חברה חזרה לארץ מהחופשה ישירות. השאירו את כל הדברים בסין וחתכו לכאן.
ספציפית המשפחה שלהם, מחפשים בית לשכירות ועזבו את העבודות שמה, היא עובדת מטעם מדינת ישראל שמה.
לדבריה, כל הישראלים שהיו סביבם גם באו לפה והמצב שמה הולך ונהייה קטסטרופלי.

החברים שלך בשגנחאי עדיין נשארו שמה והכל סבבה?

בdelay רציני :(
יש לי קרובי משפחה שחזרו לפני שלושה שבועות מהמזרח. ההנחיות היו אחרות לגמרי אז.
אני חזרתי לפני 3 שבועות מהמזרח. נראה לי שמאוחר מדי להכנס לבידוד :|

אני חזרתי לפני 3 שבועות מהמזרח. נראה לי שמאוחר מדי להכנס לבידוד :|
מקבלים על זה חופשת מחלה..

בידוד בבית נשמע דרך נפלאה לסגור חופשה כסוף סוף יש אופציה לנצל את חופשת המחלה

הנה לנו השקה לשאלה אחרת שבוערת בפורום - תזמון שוק.
אם בעתיד קיימת סבירות גבוהה להתפרצות בישראל, ובהנחה והחולים כיום נפטרים בעיקר עקב אי-טיפול, האם כדאי למהר ולהדביק את עצמך בשלב מוקדם של המגיפה כדי לזכות לטיפול טוב?

האם כדאי למהר ולהדביק את עצמך בשלב מוקדם של המגיפה כדי לזכות לטיפול טוב?
לא. כמו שלא היה כדאי להדבק בשפעת החזירים בשלב מוקדם והיום כבר יש חיסון.
עם הזמן צוברים ידע ולומדים להתמודד יותר טוב עם המחלה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא. כמו שלא היה כדאי להדבק בשפעת החזירים בשלב מוקדם והיום כבר יש חיסון.
עם הזמן צוברים ידע ולומדים להתמודד יותר טוב עם המחלה.
מה שאתה מציע זה תזמון שוק קלאסי.
אין לך דרך לדעת תוך כמה זמן יהיה חיסון, אם בכלל (תזכורת - לסארס לא הצליחו לפתח אחד עד היום, 17 שנה אחרי).

בתור משקיע פסיבי נצמד מדדים, אני מתכנן להדביק את עצמי ברגע שמדד הנדבקים בארה"ב יעבור את ה-50% (מתוך אמונה שהשוק האמריקאי מייצג באופן מספק את העולם). מדד S&P מתקדם אם תרצה (sick and pneumonic).

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה