amit
משתמש בכיר
- דירוג
- 4,900
אני חושב שקראתי ש2 מהם במצב קשה.בינתיים לא פורסם, למיטב ידיעתי, על מחלה קשה באף אחד מהאנשים מהספינה. נצטרך לראות איך זה מתפתח.
אני חושב שקראתי ש2 מהם במצב קשה.בינתיים לא פורסם, למיטב ידיעתי, על מחלה קשה באף אחד מהאנשים מהספינה. נצטרך לראות איך זה מתפתח.
לא הגיוני , הסינים הולכים להינזק קשות...אתה רומז לדילול אוכלוסין מכוון?
לא תאמין... ישבתי היום אצל חבר בסלון ואכלנו פיצה (אלא מה?), והוא אוהב לשים את מסך הפיגור על החדשות.מצחיקה אותי סדרת הכתבות בערוץ 13 על ריכוז החיידקים בטיסות.
חברת הביטוח מגדל מסרבת לבטח נוסעים הטסים לאסיה , כל אסיה.אני טס ב1 למרץ לסינגפור, וייטנאם, דרום קוריאה ויפן.
@ביולוג ירושלמי אני חושב שחלק מהותי מהעניין העולמי הרב בווירוס הזה הוא הקיצוניות של התגובות של הממשל בסין ושל מדינות אחרות לגבי הגבלות תנועה אל\מ סין. זה מאד חריג ויוצא דופן, ועל כן מעניין מה כל כך חריג ויוצא דופן בווירוס הזה שמצדיק כאלו צעדים.
אחוז התמותה המדווח נראה גבוה מאוד: 19% מתים לעומת 81% שהבריאו. מבין החולים, 19% במצב קריטי ו- 81% במצב בינוני.
מקור. הטענה על אחוז תמותה של 1%-2% לא רלבנטית בשלב של גידול אקספוננציאלי של המגיפה, היות ולוקח זמן מהרגע שמישהו חולה עד שמת.
אפילו אם מדובר בחצי, זה בפירוש מצדיק תגובה חריגה ויוצאת דופן.
עכשיו פורסם ש-4 אנשים מהספינה מחוברים למכשירי הנשמה. 3 מהם יפנים. לא היה כתוב מאיפה הרביעי.אני חושב שקראתי ש2 מהם במצב קשה.
נראה לי שאתה אובססיבי קצת...עכשיו פורסם ש-4 אנשים מהספינה מחוברים למכשירי הנשמה. 3 מהם יפנים. לא היה כתוב מאיפה הרביעי.
אני הייתי מבטל. ניהול סיכונים...הוא שם מטעם עבודה או בטיול?
מתנצל אם השתמע שלא מעניין אותי לשמוע דעות, ברור שתכתוב פה אם יש משהו מעניין או תובנה.
אבל... אני חושב שאתה מייצג צד של פאניקה בדיון הציבורי הישראלי. אמנם אצלך זה מגיע עם בדיקת עובדות, אבל אצל הרוב זה ממש לא רציונאלי.
ערוצי החדשות מבינים שיש פה משהו שמביא רייטינג, ומוכנים להסתיר מידע רלוונטי.
אני טס ב1 למרץ לסינגפור, וייטנאם, דרום קוריאה ויפן.
אני לא רוצה לבטל, אבל הלחץ עליי לבטל מצד המשפחה הוא ענק (וגם מוכנים לשלם לי את הכסף שאני אפסיד). אני מרגיש כבר שאולי אני המוזר פה? גם פה בשרשור אנשים רציניים כבר חורצים את גורל העולם...
סין הכריזה על הסגר ב-23 לינואר. לפני 18 ימים. היום יצאו דיווחים על 24 ימים דגירה ולא 14, עד כה סברו ש-14.
מחוץ לסין יש 388 נדבקים. 10 במצב קשה. הרוג 1 בפיליפינים.
מתוך ה-388 האלו 70~ באירופה וארה"ב.
הפסקתי לעקוב, אבל אני די בטוח שמתוך ה-388 אחוז מאוד גבוה (80-90) הם סינים שחזרו מסין לפני ההסגר.
מתוך ה-388 האלו 130 בספינה בחופי יפן שאזרח מהונג קונג היה עליה ב17-20 לינואר וגילו אצלו את המחלה ב-25 לינואר כשחזר להונג קונג. כלומר מצב שהרבה יותר נדיר שיקרה אחרי ההסגר...
משפעת מתים עשרות אלפים בשנה בארה"ב. ברור שזה לא נגיף קטלני יותר באחוזים, אבל אני באמת לא חושב שיותר מ-10% מהאוכלוסיה בישראל מתחסנת משפעת.
הגדיל משרד הבריאות אתמול והמליץ למי שלא "חייב" לטוס למדינות המזרח לשקול מחדש. כסת"ח שלא ראיתי משום ארגון בריאות או מדינה בעולם.
איפה אני טועה? אוכל סרט אם לבטל.
סתם פורק.
מחלה מתפשטת, מוקפת בהרבה אי ודאות - גורמת למוות באחוזים לא ידועים, לא יודעים מה זמן הדגירה, לא יודעים צורת הדבקה, איבחון כשכבר יש סימנים לוקח שעות וכמות האיבחונים מוגבלת. הדרך היחידה למנוע את התפשטות המחלה היא לא לבוא במגע עם חולים ונשאים, אבל לא יודעים מי נשא, וגם לא ממש יודעים כמה זמן לאחר שהיה חשוף להדבקות הוא יכול להחשב "בטוח". אז כן, בידוד חולים ונשאים פוטנצילים והגבלת טיסות הם לא היסטריה בלתי סבירה אלא צעדי מנע מתבקשים.כרגע אנחנו לא באמת יודעים נתונים אמיתיים על תמותה. הדבר היחיד שבאמת אפשר להגיד, זה שזה ווירוס מאוד מאוד מדבק ולא ברור אם זה נישא באוויר או טיפתי
איך אומרים כאן...אוכל סרט אם לבטל.
מסכים עם הטענה שהמספרים והאחוזים הנגזרים מהם כרגע אינם מדויקים.אני חושבת שזה לא מדוייק נטו בגלל שכנראה רוב החולים לא אובחנו רשמית, מה שכמובן מוריד את אחוז התמותה משמעותית. הבנתי שהם מאבחנים לפי כמות קיטים של בדיקות, בנוסף יש אנשים שחווים סימפטומים קלים ומעדיפים להישאר בבית.
מחלה מתפשטת, מוקפת בהרבה אי ודאות - גורמת למוות באחוזים לא ידועים, לא יודעים מה זמן הדגירה, לא יודעים צורת הדבקה, איבחון כשכבר יש סימנים לוקח שעות וכמות האיבחונים מוגבלת. הדרך היחידה למנוע את התפשטות המחלה היא לא לבוא במגע עם חולים ונשאים, אבל לא יודעים מי נשא, וגם לא ממש יודעים כמה זמן לאחר שהיה חשוף להדבקות הוא יכול להחשב "בטוח". אז כן, בידוד חולים ונשאים פוטנצילים והגבלת טיסות הם לא היסטריה בלתי סבירה אלא צעדי מנע מתבקשים.
יש מספר רב מאוד של ערכות בדיקה שפותחו ע"י חברות שונות בשיטות שונות. סביר להניח שיש הבדלים גדולים ברמת הדיוק. עם זאת, אפשר לתהות גם לגבי הבדיקות של היפנים. פורסם למשל מקרה שבעל ואשה, שהיו יחד על הספינה נבדקו. האשה קיבלה תוצאה חיובית ונלקחה לבית חולים והבעל קיבל תשובה שלילית ונשאר על הספינה. מתוך הדגימות שנלקחו מהספינה 35% יצאו חיוביות. אם הבדיקה מדויקת רק ב-35%, זה מתאים למצב שכולם על הספינה נדבקו. אני מקווה שהבדיקות של היפנים מדויקות יותר מאלה של הסינים.תהיתי באמת לגבי זה, 30-50% זה נתון מזעזע.
מה זה אומר על אנשים שמורידים אותם מהספינה הנגועה על בסיס זה.
⌄
⌄
⌄
שיהיה שמח בראשון לציוןמה זה אומר על אנשים שמורידים אותם מהספינה הנגועה על בסיס זה
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |