• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
"סורי, לא אגיע לעבודה בקרוב ולא איכפת לי מה יהיו ההשלכות"
אצל הבן שלי זה צריך להיות: אני עולה עכשיו על המטוס ועף מפה ולא אכפת לי :( ואני יודעת שהוא לא מחווט לזה.
השאלה היא לכמה אנשים יש מספיק f*** you money כדי לעשות זאת. :roll:
שאלה טריקית, לרובם אין את התחושה שיש להם מספיק גם אם יש להם בכמות שתספק אנשים אחרים. חוץ מזה, גם אם אין לך מספיק כדי לפרוש, תמיד אפשר להחליף עבודה ואפילו ר"ל להשתכר פחות ולחיות יותר.

איך מנפחים את זה בדיוק? עברנו את המספרים של ה SARS כבר, ואנחנו עדיין בפוקנציה מעריכית עולה.

לעניות דעתי הלא מלומדת יש סיבה טובה לדאגה.

הפונקציה יותר קרובה ללינארית עולה ולא מעריכית (התחילה מעריכית ואז התמתנה)
https://www.worldometers.info/coronavirus/

זה שעברנו את ה SARS לא אומר שאנחנו באיזה קטסטרופה, מנפחים באיך שמציגים את זה כאילו סוף העולם מגיע..
זה טוב שעושים את זה ושגורמים לאנשים לפעול בזהירות כי זה רק יאט את התקדמות הוירוס עם זאת לדעתי לא צריך כל כך לדאוג לגבי זה..
רק לא לטוס למדינות ששם הווירוס יותר נפוץ ויהיה בסדר (לפחות מנקודת מבט של מי שחיי בישראל) לדעתי בקרוב ימצאו לזה פתרון ודווקא היום כששיתוף המידע כל כך קל ומהיר ויש כל כך הרבה ידע וטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת מאז צריך להיות פחות סיבה לדאגה.. ועדיין טוב לפעול בזהירות

הפונקציה יותר קרובה ללינארית עולה ולא מעריכית (התחילה מעריכית ואז התמתנה)
הפונקציה ליניארית כי היא מראה את מספר ערכות הבדיקה שהסינים מייצרים בכל יום, ויכולת הייצור מוגבלת. היא לא מלמדת שום דבר על מספר החולים.

הפונקציה ליניארית כי היא מראה את מספר ערכות הבדיקה שהסינים מייצרים בכל יום, ויכולת הייצור מוגבלת. היא לא מלמדת שום דבר על מספר החולים.
אז יכול להיות בהחלט מצב שמספר החולים יורד כבר זמן מה לא?

בנתיים כל כמה דקות עולה ידיעה - זמן הדגירה יכול להימשך גם 24 יום, מקרים חדשים של הידבקות של אנשים שלא היו בסין ועוד - והמדדים והחוזים לא זזים. כנראה שהשוק לא מתרגש מהווירוס הזה.

לא נראה שיש שום צל של ספק שאי אפשר לעצור את ההתפשטות של הווירוס.
זה בעיקר קרב של עיכוב, שהתועלת העיקרית בו היא פיתוח חיסון וטיפול שעובדים עליהם במהירות רבה.
@Leo1 טוען שעד שהווירוס יגיע אלינו הוא יתמתן אבל אני בספק - קצב ההדבקה וההתפשטות הוא כזה שעד שהנשא נהיה חולה כרוני הוא כבר יצר שרשרת הדבקה של עשרות אם לא מאות אנשים. לווירוס שמתפשט לא אכפת אם הנשא המקורי מת או לא. זה משנה להבנתי (ואני לא מבין בזה) רק ב-steady state, אבל בשלב הזה של אש בשדה קוצים לא רואה סיבה למה שיהיה לחץ ברירה טבעי למתן את הווירוס. הווירוס הגיע כבר לכמה עשרות מדינות שלאף אחת מהן את את המאמץ (או היכולת) לעשות הסגרים אגרסיביים כדי למנוע התפשטות לעוד מדינות.
ההגעה של הווירוס אלינו היא וודאית ועניין של כמה שבועות אם הוא לא כבר כאן.

באופן אישי אני לא דואג בקטע בריאותי כי ברוך השם אני בריא וצעיר ככה שהיכולת התמודדות שלי איתו די טובה והסטטיסטיקה לטובתי, פשוט מדהים אותי לראות את ההתפרצות וקצב המעבר שלו בעולם הגלובלי הזה וזה עוד עם תקופת דגירה די ארוכה ככה שכל המידע שאנחנו רואים טכנית הוא בדיילאי של 13-14 יום, בתאוריה אדם שעלה על טיסה מסין ועבר באירופה ואז לארהב יכול לגרום ל2 יבשות שלמות להעביר את הוירוס תוך בערך שבוע, אני ממש מקווה שאנשים יקחו את המצב הזה כקריאה להתעורר,בעולם גלובלי כל כך ועמוס אם לא ישפרו את הרגלי ההגיינה אם יהיה וירוס או מחלה קטלנית הרבה יותר(סטייל black plague) זה יגמר רע מאוד עבור האוכלוסיה האנושית..
מצד שני אולי זה המנגנון שאמור לחסל את האוכלוסיה האנושית ולהמשיך הלאה..

אצל הבן שלי זה צריך להיות: אני עולה עכשיו על המטוס ועף מפה ולא אכפת לי :( ואני יודעת שהוא לא מחווט לזה.
הוא שם מטעם עבודה או בטיול?

אין לי השכלה פורמלית בתחום, אבל אני מתעניין בהרבה דברים. אני בסה"כ מנסה להבין את המצב. אנחנו עדים עכשיו לאירוע די דרמטי. זה מצב שמתפתח מהר ויש הרבה אי וודאות. אני כותב פה אם אני מוצא משהו מעניין או מגיע לתובנה כלשהי. תמיד גם מעניין לשמוע דעות של אחרים.
מתנצל אם השתמע שלא מעניין אותי לשמוע דעות, ברור שתכתוב פה אם יש משהו מעניין או תובנה.
אבל... אני חושב שאתה מייצג צד של פאניקה בדיון הציבורי הישראלי. אמנם אצלך זה מגיע עם בדיקת עובדות, אבל אצל הרוב זה ממש לא רציונאלי.
ערוצי החדשות מבינים שיש פה משהו שמביא רייטינג, ומוכנים להסתיר מידע רלוונטי.

אני טס ב1 למרץ לסינגפור, וייטנאם, דרום קוריאה ויפן.
אני לא רוצה לבטל, אבל הלחץ עליי לבטל מצד המשפחה הוא ענק (וגם מוכנים לשלם לי את הכסף שאני אפסיד). אני מרגיש כבר שאולי אני המוזר פה? גם פה בשרשור אנשים רציניים כבר חורצים את גורל העולם...

סין הכריזה על הסגר ב-23 לינואר. לפני 18 ימים. היום יצאו דיווחים על 24 ימים דגירה ולא 14, עד כה סברו ש-14.
מחוץ לסין יש 388 נדבקים. 10 במצב קשה. הרוג 1 בפיליפינים.
מתוך ה-388 האלו 70~ באירופה וארה"ב.
הפסקתי לעקוב, אבל אני די בטוח שמתוך ה-388 אחוז מאוד גבוה (80-90) הם סינים שחזרו מסין לפני ההסגר.
מתוך ה-388 האלו 130 בספינה בחופי יפן שאזרח מהונג קונג היה עליה ב17-20 לינואר וגילו אצלו את המחלה ב-25 לינואר כשחזר להונג קונג. כלומר מצב שהרבה יותר נדיר שיקרה אחרי ההסגר...

משפעת מתים עשרות אלפים בשנה בארה"ב. ברור שזה לא נגיף קטלני יותר באחוזים, אבל אני באמת לא חושב שיותר מ-10% מהאוכלוסיה בישראל מתחסנת משפעת.

הגדיל משרד הבריאות אתמול והמליץ למי שלא "חייב" לטוס למדינות המזרח לשקול מחדש. כסת"ח שלא ראיתי משום ארגון בריאות או מדינה בעולם.

איפה אני טועה? אוכל סרט אם לבטל.
סתם פורק.

סין מקשיחה את הבקרה בביג׳ין וסוגרת מרחבים ציבוריים.
מקור

@Tim_Duncan הסיכויים שלך להדבק כנראה נמוכים מאד, אבל מספר החולים באמת לא ידוע וכנראה גדול בסדר גודל מהמספר הרשמי. עד שתגיע לטיול שלך ובזמן שתהיה בו מספר החולים יכול להגיע למיליונים והסיכוי שלך להדבק יעלה בהתאם.

אני לא הייתי נוסע. צעדים קיצוניים כאלו לא ננקטים בגלל ״שפעת״.

עבודה
אני לא רוצה לבטל, אבל הלחץ עליי לבטל מצד המשפחה הוא ענק
תבטל! הבעיה היא לא אם תחלה ותמות אלא אם יסגרו השערים לדרך חזרה. תרחם על ההורים שלך בבקשה.
ומציעה לקרוא את עופר סין בפייסבוק, ככה נראה סגר הולך ומתמשך.

אני לא רוצה לבטל, אבל הלחץ עליי לבטל מצד המשפחה הוא ענק (וגם מוכנים לשלם לי את הכסף שאני אפסיד). אני מרגיש כבר שאולי אני המוזר פה?
עדיף לבטל. למה לקחת סיכון כי:
הבעיה היא לא אם תחלה ותמות אלא אם יסגרו השערים לדרך חזרה.

מספר החולים באמת לא ידוע וכנראה גדול בסדר גודל מהמספר הרשמי
אני חושב שב-
לסינגפור, וייטנאם, דרום קוריאה ויפן.
אפשר לסמוך יותר על המספרים.
השאלה היא אם לבטל עכשיו, או להחליט מאוחר יותר, כשמתחשבים בעיקר בקצב ההתפשטות במדינות האלו (בנטרול הספינה המבודדת).

טעות חמורה .
יש מצב שבוקר בהיר אחד יסגרו את השערים למזרח ותישאר תקוע באיזו תחנת מעבר או גרוע מזה -בבידוד .
או באיזה משטר צבאי ...

נערך לאחרונה ב:
לא נראה שיש שום צל של ספק שאי אפשר לעצור את ההתפשטות של הווירוס.
אני חושב שעדיין אפשר ובטח שהיה אפשר לפני כמה שבועות.
מה שהיה צריך לעשות ,ועדיין צריך , זה לסגור את השמיים לגמרי, להחזיר את האזרחים לכאן לבידוד צבאי בעיר אוהלים לשבועיים.

מקרה מוות ראשון היה לפני חודש ושבועיים? פחות או יותר..
לפני זה היה זמן דגירה של 14-24 יום שבו היתה התפשטות חופשית לגמרי.
תוך חודש וחצי, להגיע ל97 מיתות ו3000 נדבקים רק ביממה האחרונה? זה אמור להדאיג (לפחות אותי)
הוירוס עוד לא בישראל, מפה ועד לקנות מים ושימורים אולי המרחק גדול, אבל בעולם? הנתונים יותר מדאיגים.

מתנצל אם השתמע שלא מעניין אותי לשמוע דעות, ברור שתכתוב פה אם יש משהו מעניין או תובנה.
אבל... אני חושב שאתה מייצג צד של פאניקה בדיון הציבורי הישראלי. אמנם אצלך זה מגיע עם בדיקת עובדות, אבל אצל הרוב זה ממש לא רציונאלי.
ערוצי החדשות מבינים שיש פה משהו שמביא רייטינג, ומוכנים להסתיר מידע רלוונטי.

אני לא רוצה לבטל, אבל הלחץ עליי לבטל מצד המשפחה הוא ענק (וגם מוכנים לשלם לי את הכסף שאני אפסיד). אני מרגיש כבר שאולי אני המוזר פה? גם פה בשרשור אנשים רציניים כבר חורצים את גורל העולם...

סין הכריזה על הסגר ב-23 לינואר. לפני 18 ימים. היום יצאו דיווחים על 24 ימים דגירה ולא 14, עד כה סברו ש-14.
מחוץ לסין יש 388 נדבקים. 10 במצב קשה. הרוג 1 בפיליפינים.
מתוך ה-388 האלו 70~ באירופה וארה"ב.
הפסקתי לעקוב, אבל אני די בטוח שמתוך ה-388 אחוז מאוד גבוה (80-90) הם סינים שחזרו מסין לפני ההסגר.
מתוך ה-388 האלו 130 בספינה בחופי יפן שאזרח מהונג קונג היה עליה ב17-20 לינואר וגילו אצלו את המחלה ב-25 לינואר כשחזר להונג קונג. כלומר מצב שהרבה יותר נדיר שיקרה אחרי ההסגר...

משפעת מתים עשרות אלפים בשנה בארה"ב. ברור שזה לא נגיף קטלני יותר באחוזים, אבל אני באמת לא חושב שיותר מ-10% מהאוכלוסיה בישראל מתחסנת משפעת.

הגדיל משרד הבריאות אתמול והמליץ למי שלא "חייב" לטוס למדינות המזרח לשקול מחדש. כסת"ח שלא ראיתי משום ארגון בריאות או מדינה בעולם.

איפה אני טועה? אוכל סרט אם לבטל.
סתם פורק.

בטח לבטל.
זה טיול אחרי צבא? ההורים מוכנים לספוג עלויות?
מה לגבי שינוי יעד?
לדעתי בלי קשר לסכנת ההידבקות (שקיימת אבל אולי לא היסטרית - עדיין) הבעיה העיקרית היא שזה פשוט יפגע לך בטיול.
בטוחה שאתה מוציא לא מעט כסף על הטיול הזה. באמת בא לך להגיע לויאטנם ואז לגלות שסגרו לך את האופציה להגיע לכל שאר המדינות שתכננת לטייל בהן?
דרום קוריאה ויפן מאוד מקשיחות את הכניסה אליהן ומחר הן יכולות לבטל לגמרי כניסה ממדינות כדוגמת סינגפור (שכרגע היא בעלת מספר ההדבקויות הגדול ביותר מלבד הספינה).
בקיצור, חבל על הטיול שלך...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני די בטוח שמתוך ה-388 אחוז מאוד גבוה (80-90) הם סינים שחזרו מסין לפני ההסגר
בסינגפור למשל 25 מתוך 47 המקרים שהתגלו עד כה הן הדבקות מקומיות. חלקם כלל לא ידוע ממי נדבקו. אני חושד שהסיבה שכל המקרים האלה מתגלים בסינגפור מכל המדינות היא כי סינגפור היא המדינה בעלת היכולת הכי גבוה לאתר את הנדבקים. בשאר המדינות החולים פשוט לא מתגלים וממשיכים להדביק אחרים. גם בבריטניה, צרפת וספרד רוב המקרים הידועים הם הדבקות מחוץ לסין.
הנגיף הזה הוא לא צחוק. הוא מתחיל כמחלה קלה ומחמיר בהדרגה. בסינגפור יש כבר 7 חולים במצב קריטי.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה